Voiko saada häädön jos koira haukkuu silloin tällöin ja isännöitsijä lähettelee huomautuksia?

Kerrostaloasuja

Katos ko ongelmamme on tämä... Asumme kerrostalossa ja joku valittaa "säännöllisin" väliajoin koiramme haukkumisesta kuinka se haukkuu "aina yksin ollessaan". Neljä huomautusta on jo tullut ja viimeisimmässä kehotettiin tekemään asialle jotakin. Faktaa on että se haukahtelee myös isäntäväen kotona ollessa (koirat kun yleensä sitä tekevät), mutta se ei hauku koko aikaa, eikä yöllä (alle 5 kertaa haukahtanu yöllä kun humalainen naapuri on tullut aamuyöstä kotiin), eikä aina edes yksin ollessaan (koskaan ei ole ollut yöllä yksin kotona). Se on yksin max. 24h/viikossa eli mielestäni aika vähän ja yleensä kun tulen kotiin tai lähden kotoa (riippumatta miten pitkän/lyhyen ajan olen/olemme poissa) tämä koiramme ei hauku vaan tulee iloisesti "muristen" ovelle vastaan.

Nyt siis haluaisin tietää (mikäli jollain on tietoa) että voiko meille tulla häätö tämän perusteella? Minkälaisia toimenpiteitä vaaditaan jotta häätö voidaan laittaa täytäntöön jne.?

Nyt olen lopettamassa koiraa ihan sen vuoksi että naapuri saisivat elää ilman koiran haukuntaa, mutta mitäs sitten jos rappuumme muuttaa joku uusi asukas joka myöskin omistaa koiran (miedän koira tällä hetkellä rapun ainoa vakituinen koira-asukas)?

Olen kiitollinen mikäli joku osaa vastata asiallisesti asiaan! =)

27

8992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jiiceri

      vaikka 24 h yksin se HAUKKUU käytännössä sen 24 h ja ihmisiä on vuorotyössä tai muuten haluaa NUKKUA myös päivällä ilman koiran haukuntaa.
      Näin se on, koira huutaa ikävissään ellei se emäntää/isäntää kuule tai haista.
      Se on helvettiä eikä kukaan koiran pitäjä sitä meinaa uskoa ennenkuin sen hurtan joku ampuu tai myrkyttää.
      Hommaa sille sitruunapanta niin oppii olemaan haukkumatta.Se ruikkasee sitruunahappoa äänen perusteella ja koira oppii olemaan hiljaa.
      Sille naapurille neuvioksi:soita poliisi jos isännöitsijä ei tee mitään.
      Poliisit käy kerran tai kahdesti ja sitten koira lähtee...

      • pieni koira....

        Ja se ULISEE yksinjäädessään tuntikausia yhtä
        soittoa.

        Silloinkin, kun naapurini ovat kotona, tuo rakki
        räksyttää tosi usein.

        Kävin sanomassa naapurilleni jokin kuukausi sitten,
        ja asiaan on onneksi tullut korjausta. He ovat
        järjestäneet koiralle seuraa, ettei se olisi yksin
        kotona pitkiä aikoja.

        Mutta todella häiritsevää oli jokapäiväinen
        tunteja kestänyt ulina.


      • Anonyymi

        Ootko jo tappanu ittes?


      • Anonyymi

        Sulle sitruunapanta ja puukko perseeseen.


    • On kokemusta

      Koira on laumaeläin ja se kutsuu haukunnallaan laumaansa luokseen. Jos olet koiran ottanut, niin vastuu siitä on kannettava. On olemassa koiraystävällisiä asuntoja, joko mummon mökin vuokraamisen kautta tms. Sitruunapanta on hyväksi havaittu keino. Koira oppii aika äkkiä sen kautta olemaan hiljaa. Lisäksi koiralle on hyvä jättää tekemistä puruleluja tai muuta kivaa.

    • turhaan.,-.-.-.,

      lopeta koiraasi,se on elämänsä ansainnut.outoa tiukkapipomaisuutta talossa jossa asut.ota huomioon ehkä siinä talossa pitää aina olla joku josta valittaa...vaikka ei aihetta olisikaan.jos saat häädön,mitä ihmettelen ni etsi uusi asunto,kyllä niitä löytyy.ja saa koira olla ja asukkina ellei vuokrasopimus nimenomaan kiellä lemmikkkejä,eli ei periaatteessa voi olla häätöperuste

    • elää omaa

      elämääs eikä ruveta mielistelee naapureita.saa sulla koira olla!tota menoa luovut kohta radiostakin ja wcn vedosta!etsisin suna jo muutenkin toisen asunnon,menetät vaan hermosi turhaan joittekkin kääpiöitten takia

    • arasdz

      On eläinrääkkäystä pitää koiraa kerrostalossa.

      • Mitä Äksyin Ämmä

        oletko kokeillut pitää radiota auki asunnossa silloin, kun koira on yksin. Joskus eläin rauhoittuu kuullessaan ihmisääntä, vaikka se tulisi koneesta.
        Tervettä koiraa ei kannata pitovaikeuksien takia lopettaa, ennen kuin yrittää selvittää mahdollisuudet lemmikin uudelleensijoittamiseen. (Tästä voidaan olla montaa mieltä; jotkut ajatellevat, että lopettaminen on eläimelle armeliaampi vaihtoehto kuin vaihtaminen isäntäperheestä toiseen.)
        Mutta häiritseekö suunnilleen samanlaisena ja -volyymisena pysyvä koiran ääni todellakin niin paljon, että sitä kuuntelemaan joutuvan pitää ryhtyä vaatimaan radikaaleja toimia? Eikö tämäntyyppiseen meluun totu? Luulisi äänen menettävän informaatioarvonsa, kun ääni toistuu samanlaisena riittävän usein.


    • yx tavallinen

      Jos koira haukkuu silloin tällöin, vaikka useamminkin päivässä, perustetta häätöön ei ole. Jos haukkuminen kestää tuntikausia, häätöperuste saattaa olla olemassa.

      Tässä vertailukohde flyygelin soittoon. Häätö tuli, kun soittoa jatkui 6-7 tuntia päivittäin klo 8 - 22, usein vielä iltamyöhälläkin (siis ennen 22:ta)
      KKO 1984 II 176
      http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/1984/19840176t

      Hieman eri asemassa olet sen mukaan oletko vuokralainen vai asutko omistusasunnossa.

      Asunnon omistajaa uhkaa huoneiston hallintaanotto asunto-oy:lle. Sen tähden vuokranantajasi (jolle saamasi varoitukset on myös tullut antaa tiedoksi) voi varmuustoimena (vaikkei itse pitäisikään varoituksia aiheellisina) irtisanoa tai jopa purkaa vuokrasopimuksesi. Tällöin sinulla ei ole muuta tehtävissä kuin muuttaa pois.

      Jos itse olet ko. asunnon omistaja, voit harkita, otatko riskin siitä, että huoneisto häiritsevän elämän perusteella otetaan yhtiön hallintaan (enintään kolmeksi vuodeksi). Asiasta päättää as.oy:n yhtiökokous hallituksen esityksestä. Jos yhtiökokouksen päätös on sinulle kielteinen, voit moittia sitä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksiantamisesta nostamalla kanteen yhtiötä vastaan käräjäoikeudessa. Yhtiön tulee tällöin esittää näyttö häiriöstä ja siitä, että se on riittävän vakavaa hallintaanoton perusteeksi.

      Mutta kokeile nyt ensin vaikka sitruunapantaa. Voit myös kysellä seinänaapureiltasi, mitä he ovat kuulleet kotoa poissa olosi ajalta. Ehkäpä voisit hankkia sanelulaitteen tai nauhurin, jossa on äänestä aktivoituva nauhoitustoiminto (hinta n. 40 euroa); näin voisit saada tietoosi, millainen äänimaisema kotonasi poissa ollessasi vallitsee. Koiran lopettamista en pidä oikeana ratkaisuna. Kysy vaikkapa eläinsuojeluyhdistyksestä, löytyisikö koiralle tarvittaessa uusi koti heidän avullaan.

    • Ode

      Ota selvää haukkuuko koirasi tosiaan kaiket päivät. Jos haukkuu, tee asialle jotain. Jos ei hauku, puolustaudu aiheettomia syytöksiä vastaan.

      Juridista faktaa:

      Satunnainen haukkuminen silloi tällöin ei ole peruste häädölle. Haukunnan pitää olla toistuvaa, jatkuvaa, todella häiritsevää ja ennen kaikkea TODISTETTAVISSA.

      Häädön perusteeksi ei riitä että joku naapuri vain väittää jotain. Silloinhan asukkaalla ei olisi mitään oikeusturvaa: joku vain väittää esim. että naapurissa huudetaan läpi yön vaikka asiassa ei olisi mitään perää, ja naapurin muka pitää muuttaa perättömän ilmiannon perusteella.

      Toimintaohjeet:

      osta sanelukone tai jos sinulla nauhuri, napsaise se päälle kun lähdet kotoa. Voit itse todeta haukkuuko koira tosiaan koko ajan.

      Jos se todella haukkuu, sinun on ostettava se sitruunapanta tai ylipäänsä tehtävä jotain. Pari satunnaista haukahdusta ei ole mitään, mutta jos nauhalta kuuluu taukoamatonta haukuntaa, huomautus on aiheelinen.

      Jos nauhalla kuuluu vain satunnaisia haukahduksia tai ei mitään, toimi näin:

      Kirjoita isännöitsijälle vastine jossa
      1 ) kiistät väitteen että koirasi haukkuu häiritsevästi
      2 ) kerrot tutkineesi asian sanelukoneen/nauhurin avulla ja todenneesi valitukset aiheettomiksi
      3 ) kysyt kuka on valittanut asiasta ja onko valitus esitetty kirjallisena, pydät saada nähdä sen
      4 ) kysyt millä lailla väitteen todenperäisyys on tarkistettu ennen huomautuksen lähettämistä ( luultavasti ei millään tavalla )
      5 ) lopuksi toteat että koet aiheettomien valituksen lähettämisen kotirauhaasi häiritsevänä ja toivot ettei tämä toistu.

      Jätä kirjeestä itsellesi kopio. Jos taloyhtiössä on järkeviä ihmisiä hallituksessa, toimita heillekin kopio. Toinen vaihtoehto: laita kopio taloyhtiön ilmoitustaululle.

      Laita ilmoitustaululle kirjekopion viereen lappu.

      " Pyydän kohteliaimmin sitä henkilöä, joka on valittanut isännöitsijälle koirani haukkumisesta, ottamaan minuun suoraan yhteyttä. Olet tervetullut kotiini keskustelemaan asiasta samalla kun juomme
      kupillisen kahvia. Kerro etukäteen tahdotko kahvin kanssa pullaa vai kääretorttua. "

      • yx tavallinen

        //Haukunnan pitää olla toistuvaa, jatkuvaa, todella häiritsevää ja ennen kaikkea TODISTETTAVISSA.

        Häädön perusteeksi ei riitä että joku naapuri vain väittää jotain. Silloinhan asukkaalla ei olisi mitään oikeusturvaa: joku vain väittää esim. että naapurissa huudetaan läpi yön vaikka asiassa ei olisi mitään perää, ja naapurin muka pitää muuttaa perättömän ilmiannon perusteella.//

        "Haukunnan pitää olla todistettavissa" - kyllä. Todistajiksi kuitenkin - ilmeisesti vastoin luuloasi - käyvät naapurit, jotka ovat haukkumisesta häiriintyneet. Todistajia kuullaan tuomioistuimessa valan nojalla ja oikeus harkitsee vapaasti heidän kertomustensa todistus- ja painoarvon. Jos joku seinänaapuri on kokenut haukkumisen häiriöksi, mutta toinen ei, on luultavaa, että häiriötä ei katsota liialliseksi. Sekään ei ratkaise, miten naapurit ovat subjektiivisesti asian kokeneet, vaan se, onko häiriö objektiivisesti tarkasteltuna ollut liiallista.

        Annoit muuten samoja neuvoja, jotka jo muutamaa tuntia aiemmin olin antanut. Mutta sitä peremminhan ne kai perille menevät.


      • Ode
        yx tavallinen kirjoitti:

        //Haukunnan pitää olla toistuvaa, jatkuvaa, todella häiritsevää ja ennen kaikkea TODISTETTAVISSA.

        Häädön perusteeksi ei riitä että joku naapuri vain väittää jotain. Silloinhan asukkaalla ei olisi mitään oikeusturvaa: joku vain väittää esim. että naapurissa huudetaan läpi yön vaikka asiassa ei olisi mitään perää, ja naapurin muka pitää muuttaa perättömän ilmiannon perusteella.//

        "Haukunnan pitää olla todistettavissa" - kyllä. Todistajiksi kuitenkin - ilmeisesti vastoin luuloasi - käyvät naapurit, jotka ovat haukkumisesta häiriintyneet. Todistajia kuullaan tuomioistuimessa valan nojalla ja oikeus harkitsee vapaasti heidän kertomustensa todistus- ja painoarvon. Jos joku seinänaapuri on kokenut haukkumisen häiriöksi, mutta toinen ei, on luultavaa, että häiriötä ei katsota liialliseksi. Sekään ei ratkaise, miten naapurit ovat subjektiivisesti asian kokeneet, vaan se, onko häiriö objektiivisesti tarkasteltuna ollut liiallista.

        Annoit muuten samoja neuvoja, jotka jo muutamaa tuntia aiemmin olin antanut. Mutta sitä peremminhan ne kai perille menevät.

        " Todistajia kuullaan tuomioistuimessa valan nojalla ja oikeus harkitsee vapaasti heidän kertomustensa todistus- ja painoarvon. "

        Näin on. Ja todistajien on syytä tietää että käräjillä valehtelu on erittäin vakava rikos josta joutuu vankilaan, sakoilla ei selviä. Joten luulisi naapurieden aikaa tarkkaan harkitsevan lähevätkö käräjäsaliin VALEHTELEMAAN...


    • Kerrostaloasuja

      ...kaikista asiallisista =D mutta ennen kaikkea ASIATTOMISTA viesteistä.. Tulipahan taas kerran todettua miten ILKEITÄ ihmiset voivat olla =)!!

      Taidan ostaa sellaisen sanelulaitteen ja mikäli koira haukkuu jatkuvasti niin se sitruunapanta on seuraava ostos.

      Juu, asuuhan tässä talossa sellaisia ihmisiä ketkä ovat vuorotyössä, mutta niin on myös eräs perheenjäseneni.

      Olen kysynyt isännöitsijältä että onko niitä valittajia yksi vai useampi ja vastaukseksi olen saanut että yksi.
      Nooh....kattellaan!!

      • Ode

        Koska valittajia on vain yksi, voisit soitella systemaattisesti talon asukkaiden ovikelloja ja kysyä jokaiselta henkilökohtaisesti onko heille kuulunut koiran haukuntaa. Aloita seinänaapureista ja niistä jotka asuvat suoraan ylä- ja alapuolellasi.


      • näinkinpäin
        Ode kirjoitti:

        Koska valittajia on vain yksi, voisit soitella systemaattisesti talon asukkaiden ovikelloja ja kysyä jokaiselta henkilökohtaisesti onko heille kuulunut koiran haukuntaa. Aloita seinänaapureista ja niistä jotka asuvat suoraan ylä- ja alapuolellasi.

        Naapurini valitti, että hänen alakerran koirat haukkuvat vuorokaudet läpensä. Koirat kuulemma haukkuvat taukoamatta kun omistaja poistuu asunnosta.

        Tosiasiassa koirat ovat vain päivisin hoidossa ja asunnon asukas on liikuntarajoitteinen, joten hän poistuu asunnostaan hyvin harvoin. Joskus koirat ovat haukkuneet "jopa" yli minuutin ajan, mutta vain silloin kun yläkerran satakiloinen asukas on hyppinyt omassa asunnossa tasajalkaa, hakannut pattereita ja seiniä. Koirat haukkuivat ennen tuon naapurin muuttamista tähän taloon vain silloin kun joku vieras on kyseisen asunnon ovella eli lähinnä postinjakaja ja kodinhoitaja(t).

        Kun koira haukkuu minuutin, niin se tuntuu todella pitkältä ajalta, mutta sekään ei ole kokopäivän haukkumista.


      • Kerrostaloasuja
        Ode kirjoitti:

        Koska valittajia on vain yksi, voisit soitella systemaattisesti talon asukkaiden ovikelloja ja kysyä jokaiselta henkilökohtaisesti onko heille kuulunut koiran haukuntaa. Aloita seinänaapureista ja niistä jotka asuvat suoraan ylä- ja alapuolellasi.

        Seinänaapuri ei välitä, olen kysyny hältä useaan otteeseen siitä, mutta luulen että "vika" on meidän yläpuolella asuvissa naapureissa. Keran kysyin siinä asuvalta mieheltä että heiritteekö niin sano että ei häntä ko eihän hän ole päivälä ees kotona mutta vaimostaan ei tiennyt häiritteekö sillä.
        Yhen kerran laitoin A4-kokoisen lappusen rappukäytävään ilmoitustaululle jossa pyysin soittamaan tai tulla sanomaan mikäli koira häirittee jonku elämää tai haukkuu hirveästi. Se lappu oli siinä kolmatta viikkoa eikä yhtään ilmoitusta tullu.
        Nooh pittää kysellä ja kuulostella.


      • Ode
        Kerrostaloasuja kirjoitti:

        Seinänaapuri ei välitä, olen kysyny hältä useaan otteeseen siitä, mutta luulen että "vika" on meidän yläpuolella asuvissa naapureissa. Keran kysyin siinä asuvalta mieheltä että heiritteekö niin sano että ei häntä ko eihän hän ole päivälä ees kotona mutta vaimostaan ei tiennyt häiritteekö sillä.
        Yhen kerran laitoin A4-kokoisen lappusen rappukäytävään ilmoitustaululle jossa pyysin soittamaan tai tulla sanomaan mikäli koira häirittee jonku elämää tai haukkuu hirveästi. Se lappu oli siinä kolmatta viikkoa eikä yhtään ilmoitusta tullu.
        Nooh pittää kysellä ja kuulostella.

        Säilytä kopio siitä lapusta joka on ollut ilmoitustaululla. Jos se on todistettavasti ollut siellä kolmatta viikkoa eikä kukaan ole reagoinut, samojen henkilöiden on myöhemmin käräjillä hyvin vaikea selittää miksi he nyt sitten yhtäkkiä ovatkin sitä mieltä että haukkuminen on häiritsevää. Se, etteivät he ole reagoineet lappuun, heikentää myöhemmän haukunnasta valittamisen uskottavuutta.


    • Lemmikistä vastuu on omista...

      Paljon närää syntyy lemmikeistä yleensäkin kerrostalossa. Jos pieni koira jätetään
      yksin ilman että asiaa oltaisiin harjoiteltu
      ennakkoon. Se kyllä vinkuu,se on sen tapa
      ilmaista pelokkuus. Omistaja tästä on vastuussa.
      Kokeile jättää koira yksin mene käytävään kuuntelemaan kuuluuko haukuntaa hetken päästä
      palaa takaisin tee tätä niin monta kertaa, että
      koiraa oppii luottamaan ettei häntä ole unohdettu.
      Sen tiedän, että jos koiran omistaja antaa koiransa tehdä tarpeensa ovien eteen, pihamaalle
      ym. kiellettyyn paikkaan se voi olla irtisanomisen
      peruste. Jos koiralla sattuu vahinko sen voi aina siivota pois. Koira on mukava ja oppivainen eläin
      syy on siellä "hihnan" toisessa päässä.

    • Stevari

      vittumaiset naapurit. Muuta pois. Älä vaan luovu koirasta. Koira on ihmisen paras ystävä. Ihminen on susi toiselle.

      • koiraeläin.

        Elukat ovat elukoita ja ihmiset ihmisiä. Prioirisoi siitä.


    • per-sikka

      Vie koirasi ongelmakoirakoulutukseen niin loppuu haukkuminen. Maksaa max 160€ käyntikerroista riippuen..mutta koira oppii olemaan haukkumatta ilman että sitä tarvitsee fyysisesti rangaista tai jopa lopettaa.

    • Kerrostaloasuja

      ...meidän koira on jo 2,5 vuotias ja me ollaan asuttu tuossa talossa nyt vuoden. Sitä ennen asuttiin toisessa kerrostalossa ja koira oli meillä silloinkin eikä yhtään valitusta isännöitsijälle tullut. Koiramme on tämän rapun ainoa koira.

      • Anonyymi

        Hei kerrostaloasuja... Meillä on 2 kissaa ja koira. Ekan kissan kanssa asuttiin vaan me, kunnes muutettiin isompaan kämppään ja tuli toinen kaveriks. Vanhempi kissa jo 8 vuotta! Naapuri valitti parvekkeella olevasta merirosvolipusta.
        Ei ole tullut valitusta.
        Koira täyttää jouluna 2 vuotta.
        Naapurillani ei ole koiraa, mutta muilla voi olla.


    • Anonyymi

      Ja aina kannattaa tarkistaa haukkuuko koira todella pois ollessa eli webkamera tarkkaileen niin tietää mikä tilanne on. Minulla naapurin mummo kävi postilaatikkoa ropaamassa jotta sai koiran haukkumaan. Web kamera paljasti sen verran jotta mummeli huhoili koiralle postilaatikosta ja kyllä se riitti varoitukseen mummolle kotirauhan häirinnästä. Olisin laittanut kuvaan ovisilmästä mutta se laitonta joten laitoin postiluukkua kuvaan niin että jos sen avasi ulkopuolelta näkyi mummon silmätkin hyvin kameraan se laillista.

      • Anonyymi

        Riistakamera kotiin vaan


    • Anonyymi

      Haukkuuko isännöitsijä myös?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1158
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1109
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1097
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1084
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1083
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1075
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1066
    9. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    10. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    Aihe