Jälleensyntyminen ei ole totta, vaan fuskua!

Totuus kunniaan!

Jos aloitamme tutkimusretken Uuden aikakauden liikkeen sekä myös itämaisten uskontojen peruskäsityksistä, on se ehkä hyvä aloittaa jälleensyntymisestä. Tämä oppi on nimittäin taustalla lähes kaikessa Uuden aikakauden opetuksessa ja se on myös itämaisen maailmankuvan eli hindulaisuuden ja buddhalaisuuden perususkomus. Sen yleisyydestä on arvioitu, että länsimaissa ihmisistä n. 25 % uskoo siihen, mutta Intiassa ja muissa Aasian maissa, joista tämä oppi on peräisin, on luku tietenkin paljon suurempi. Siellä, eli lähinnä Intiassa ja muissa Aasian maissa, jälleensyntymistä onkin opetettu perusteellisesti jo ainakin 2000 vuoden ajan, ja ilmeisesti se tuli yleisesti hyväksytyksi n. 300 e.Kr., ei juuri sitä ennen.

Kun on kyseessä käsitys jälleensyntymisestä, perustuu se joka tapauksessa siihen, että meidän elämämme uskotaan olevan jatkuvaa kiertokulkua. Sen uskotaan olevaa jatkuvaa kiertokulkua, niin että jokainen syntyy maan päälle yhä uudelleen ja uudelleen ja saa uuden ruumiillistuman aina sen mukaan, miten hän on elänyt entisessä elämässään. Kaikki se paha, mitä meille tänään tapahtuu, pitäisikin vain olla seurausta aikaisemmista tapahtumista ja siitä, että joudumme nyt niittämään sitä, mitä aiemmin olemme kylväneet. Vain jos koemme valaistumisen ja samalla vapaudumme kiertokulusta, eli saavutamme mokshan, ei tämä kiertokulku jatku kohdallamme ikuisesti. (Länsimaisessa käsityksessä ei tosin niinkään painoteta mokshan saavuttamista. Sensijaan täällä jälleensyntyminen nähdään myönteisessä valossa, eli lähinnä mahdollisuutena kehittyä ja kasvaa henkisesti. Sillä ei ole samanlaista negatiivistä sävyä kuin yleensä idässä on.)

Mutta mitä meidän tai sinun on syytä ajatella jälleensyntymisestä; onko se todella totta vai ei, ja kannattaako siihen uskoa? Yritämme etsiä vastausta tähän asiaan tulevilla riveillä.

http://koti.phnet.fi/elohim/jalleensyntyminen

10

1143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaan, mutta

      Kukapa näitä asioita tietää. Yhtälailla fuskua on ajatus siitä, että Jeesus olisi ollut jotenkin jumalallinen. Sitä kun ei kukaan pysty todistamaan.

    • Ganda

      Jo muinaisilla luonnonkansoilla oli käsityksiä siitä, että kuoleman jälkeen sielu palaisi jälleensyntyen takaisin elämään, niin ettei nämä mitään pelkästään idän uskontojen juttuja ole.

      Esim. Pohjois-Amerikan intiaanikansoilla on reinkarnaatio uskomuksia.

      Myös esim. Islamin sufimystikoilla oli käsityksiä siitä kuinka sielu "evoluutioituu" jälleensyntyen materiaaliseen maailmaan kokoajan korkeampaan olemassaoloon.

      Nuo elohimin sivut ovat latteudessaan omaa luokkaansa: Pelkkää soopaa ja pahemman luokan propagandaa: Oma ajattelu ON kaikesta huolimatta sallittua ja jopa suositeltavaa!

      Ei toinen toistaan seuraavat elämät ole pelkkää edellisten elämien taitamattomien tekojen "sovittamista" vaan jokainen elämä on arvokas ja ainutlaatuinen kokonaisuus ja kokemus sinänsä sekä ennenkaikkea "matka". ;-)

    • Gigul216

      Jälleensyntymisen ajatus on muuten myös ollut ja on vieläkin raamatuissamme olemassa.

    • Hih hih

      Aloituksessasi kerroit seikkaperäisesti miten asia on ja kyllä minä uskon että nuo seikat reinkarnaatioon sopivat ja reinkarnaatio ON totuus.

      On väitetty että kristinusko on totuus koska se on peräti 2000 v vanha ja niin ja niin moni uskoo siihen.

      Mikäli länsimailla peräti 1/4 (!!!) ihmisistä uskoo reinkarnaatioon ja itämailla vielä enempi, niin kyllähän se sitten aika varteenotettava usko on, jos tykkää lukuihin tuijotella.

    • squirrel

      On mielestäni oikeassa väitteessään,mutta logiikkaa hän ei osaa -kuten ei ikinä missään muuallakaan.

      Esimerkiksi väestönkasvu -ajatus on hauska,ja olen itsekkin pelleillyt sillä.
      Jos jälleensynnymme,niin olemme murto-osa ihmisiä henkisesti=selittäisi kapeakatseisuuttamme.
      Jälleensyntymässähän oletetaan nimenomaan eri muotoihin syntymistä: Iivanainen katsoo vain ihmisiä. Lajeja kuolee sukupuuttoon varmasti enemmän,kuin ikinä. (Kertooko nirvanasta -tuskin)

      Minä lähden siitä,että jälleensyntymä ei ole falsifioitavissa -ts. ei ole sellaista havaintoa,jolla jälleensyntymä voitaisiin todistaa olemattomaksi. Näin se ei ole perusteltu uskomus. Iivanainen ei voi moiseen ajattelusysteemiin ryhtyä,sillä sen tien käyminen tappaisi hänen armaan uskonsa,joka estäisi häntä astumasta Jumalan saappaisiin. Estäisi
      a:Asettamasta uskontoja ja ihmisyksilöitä "oikeauskoisiin" ja "vääräuskoisiin".
      b:Asettamasta samalla -me olemme maailmankuvien samanarvoisuuden nimissä yhtä hyviä kuin evoluutikot...

    • Tripillä

      Itse olet fuksua koko äijä ja linkkisi on syvältä kristinuskonnon massamurhaajien ahterista!

    • "Tietäjä"

      Jup jup,se on se karman laki!

    • professori

      jälleen syntyminen tarkoittaa sielunvaellusta todistampa sinulle tässä jälleensyntymisen.kuten ruummillistunut sielu jatkuvasti kulkee tässä ruumiissa lapsuudesta nuoruuteen ja nuoruudesta vanhuuteen,samalla tavoin sielu siirtyy toiseen ruumiiseen kuoleman hetkellä.vakaamielinen henkilö ei hämmenny tuollaisista muutoksista.ihmiset eivät yleensä pysty ymmärtämään tätä selkeää säettä.tämähän on helppo ymmärtää!minä olin 70 vuotta sitten pikkupoika.vartuin nuorukaiseksi ja nyt olen vanha mies.ruumiini on muuttunut,mutta minä,ruumiin haltija olen säilynyt muuttumattomana.tämä tarkoittaa renkarnaatio(jälleensyntyminen)kuolema tarkoittaa vain sitä,että unohdamme mitä olimme edellisessä elämässämme.henkinen sielu ei kohtaa kuolemaa.ajatellaampa vaikka vaatteiden vaihtamista.lapsuudessani pukeuduin tiettyihin vaatteisiin,nuoruudessani pukeudun toisin,nyt vanhana miehenä pukeudun taas eri vaatteisiin.vaatteet vaihtuvat,mutta sehän ei merkitse sitä,että niiden omistaja olisi kuollut ja kadonnut.ei suinkaan.tämä on yksinkertainen selitys jälleensyntymästä.ensimmäiseksi meidän tulisi analysoida kuolleen ja elävän ruumiin välinen ero.ruumis on aina kuollut aivan kuin auto ilman ajajaa.auto on aina vain kasa ainetta.vastaavasti tämä ruumis,sielun kanssa tai ilman,on aina vain pelkkä kasa ainetta.jos emme pysty erottamaan autoa sen kuljettajasta,olemme aivan kuin lapsia.lapsi luulee,että auto liikkuu itsestään.se on tyhmyyttä,sillä autossa on oltava kuljettaja.lapsi ei ehkä vielä tiedä,mutta kun hän on aikuinen eikä koulutusta saatuaan vieläkään tiedä,mitä merkitystä hänen koulutuksellaan on ollut?ruumis muuttuu. poika varttuu nuorukaiseksi ja nuorukaisesta vanhukseksi tätä tosiseikkaa ei voi kieltää.minä voin ymmärtää sen,ja niin voitte tekin.se on hyvin yksinkertaista.muistan hypelleeni pikku poikana,mutta enää en pysty siihen,koska minulla on erilainen ruumis.olen tietoinen siitä,että minulla on aikoinaan ollut pikkupojan keho.nyt minulla ei ole sitä.ruumis vaihtuu,mutta minä olen ikuisesti sama persoona.tämän ymmärtäminen vaatii vähän älyä.

    • sekamelskaa

      Jälleensyntymälle ei ole tieteellisiä todisteita, ei myöskään muille mahdollisille elämän jatkoille kuoleman jälkeen. Onko todisteita että ihminen kuolee oikeasti kun ruumis lopettaa toimintansa? Millekään olennaiselle ei ole mitään todisteita. Eikö fiksuinta näissä kysymyksissä ole vain jatkaa eteenpäin. Eiköhän vastaukset tule ennemmin tai myöhemmin... ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe