kysymyksiä viisaille

ragava pandit das

haribol.kaikille lukijoille laitetaanpas vähän kysymyksiä viisaille. kysymyksessä on iskcon bhagavad-gita.ja terveiset udupista intiasta.{1}.kysymys kuuluu.mitkä ovat toiminnan viisi osa tekijää.{2}minkä vuoksi joku päätyy johonkin tietynlaiseen uskoon ja joku toinen toisenlaiseen uskoon.{3}.mikä on kenttä ja kentän tuntija.{4}.miksi krisna kutsuu arjunaa gudakesaksi.{5}.miksi krisna on bhagavan.{6}.mitkä ovat kolme visnua.{7.}mikä on se salaisuus josta henkisessä elämässä kehittyminen riippuu.{8.}keitä ovat ne neljän laiset hurskaat ihmiset jotka antautuvat krisnalle.{9.}voiko ihminen elää maallista elämää ja palata takaisin henkiseen maailmaan.{10.}mikä on paras rauhan periaate....ensimmäinen oikein vastannut tulee saamaan mantran.palkinnoksi.kuka tahansa saa yrittää.reippasti kokeilemaan vaan.

6

550

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Govinda dasa

   1.toiminnan paikka, suorittaja, aistit, ponnistelu ja Ylisielu 2. henkilö on yhteydessä aineellisen luonnon kolmeen laatuun ja omaksuu myös uskonsa sen mukaan, kuinka hän on yhteydessä hyvyyteen, intohimoisuuteen ja tietämättömyyteen. 3. kenttä on ruumis ja se joka tuntee ruumiin on kentän tuntija 4.koska Arjuna on unen pimeyden valloittaja/voittaja 5. Koska Krishnassa ilmenee täydessä mitassa kuusi majesteetillista mahtia:kauneus,rikkaus,kuuluisuus,kieltäymys,tieto ja voima. 6.Garbhodakasayi Visnu, Ksirodakasayi Visnu ja Karanodakasayi Visnu 7. Vilpitön antaumuksellinen palvelu Herralle (henkisen opettajan välityksellä) 8. kärsivä, rikkauksia kaipaava, utelias ja tiedon haluinen 9. jos maallisella elämällä tarkoitetaan aineellista aistinautiskelua, niin Krishna sanoo että kukaan ei voi olla joogi, ellei luovu halusta nauttia aistinautinnosta, eli vastaus on ei.Toisaalta jotkut jopa maalliset toiminnat voidaan yhdistää Krishnan palveluun. 10. paras rauhanperiaate on:

   bhoktaram yajna-tapasam
   sarva-loka-mahesvaram
   suhrdam sarva-bhutanam
   jnatva mam santim rcchati.

   Eli Krishna on korkein uhrimenojen ja itsekurin nauttija, kaikkien planeettojen omistaja ja jokaisen todellinen ystävä.

   All glories to Srila Prabhupada!!!

   • ragava pandit das

    kiitos sinulle govinda das.vastauksesi olivat täysin oikein.mihinkäs osoitteeseen mantra lähetetään.mantra on saatu sadhulta dhaka bangladesh temppeli toiminnan tukemisesta.


   • Anonyymi

    Shrila Bhaktivinod Thakur

    Durlabha mānava-janma

    durlabha manava-janma labhiya samsare
    krsna na bhajinu duhkha kahiba kahare? [1]

    (1) Ihmiselämä on harvinaisin tilaisuus saavuttaa henkinen täydellisyys. Mutta minulle on jäänyt vain suru, koska minä, jolle tämä suuri mahdollisuus on annettu, menetin sen, koska en koskaan palvonut Jumalaa, Krishnaa! Voi, kenelle kertoisin tämän epäonnen tarinan?

    'samsara' 'samsara' kari' michhe gela kala
    labha na ha-ila kichhu, ghatila janjala [2]

    (2) Elämä toisensa jälkeen on kulunut tässä aineellisessa maailmassa, kaikki aikani on mennyt hukkaan (materialistisen perhe-elämän orjuudessa). En ole saanut yhtään mitään ja olen kokenut vain ongelmia ja huolia.

    kisera samsara ei chhayabaji praya
    ihate mamata kari vrtha dina yaya [3]

    (3) Millainen maailma tämä on? Se on kuin taikurin illuusio (kuin taikalyhdyn esitys, jossa silmieni edessä leikkii lukuisia varjoja ja optisia illuusioita). Koska olen itsekkäästi kiintynyt tällaiseen kangastukseen, pidän tämän maailman ohimeneviä illuusioita ”minulle” ja ”minun” kuuluvina. Näin päivä toisensa jälkeen kuluu turhaan.

    e deha patana ha'le ki rabe amara?
    keha sukha nahi dibe putra paribara [4]

    (4) Mitä minulle jää jäljelle, kun tämä ruumis kaatuu kuolleena maahan? Silloin eivät poikani eivätkä rakkaimmat läheiseni pysty antamaan minulle minkäänlaista onnea.

    gardabhera mata ami kari parisrama
    kara lagi' eta kari, na ghuchi la bhrama [5]

    (5) Teen joka päivä kovasti töitä kuin aasi, ja silti ihmettelen, kenen vuoksi yritän niin kovasti? Olen edelleen niin monien illuusioiden vallassa!

    dina yaya michha kaje, nisa nidra-vase
    nahi bhavi marana nikate achhe vase [6]

    (6) Tuhlaan jokaisen päiväni turhiin ja merkityksettömiin asioihin, ja yöni kuluvat unen vallassa. Enkä ajattele hetkeäkään koko vuorokauden aikana, että kuolema on aina läsnä.

    bhala manda khai, heri, pari, chinta-hina
    nahi bhavi, e deha chhadiba kona dina [7]

    (7) Elän huoletonta elämää: syön, ulkoilen, pukeudun haluamallani tavalla, mutta en ajattele sitä, että jonain päivänä minun on luovuttava tästä kehosta.

    deha-geha-kalatradi-chinta avirata
    jagichhe hrdaye mora buddhi kari hata [8]

    (8) Sydänparkaani piinaavat jatkuvat huolet toimeentulostani ja huolet, jotka johtuvat kehostani, kodistani, vaimostani, sukulaisistani ja julkisista velvollisuuksistani. Nämä huolet aiheuttavat minulle kärsimystä ja tuhoavat järkeni.

    haya, haya! nahi bhavi—anitya e saba
    jivana vigate kotha rahibe vaibhava? [9]

    (9) Voi, voi! Miten valitettavassa tilanteessa olenkaan! Olen uppoutunut näihin ongelmiin ajattelematta, että ne ovat lyhytaikaisia ja katoavat pian unholaan. Mitä aineelliselle omaisuudelleni tapahtuu kuolemani jälkeen?

    smasane sarira mama padiya rahibe
    vihanga-patanga taya vihara karibe [10]

    (10) Kun ruumiini heitetään polttohautausmaalla olevaan kuoppaan, se vain makaa siellä liikkumattomana. Varikset, korppikotkat, muurahaiset ja madot kerääntyvät paikalle ja herkuttelevat sillä!

    kukkura srgala saba anandita ha'ye
    mahotsava karibe amara deha la'ye [11]

    (11) Kulkukoirat ja shakaalit iloitsevat, juhlivat ja herkuttelevat ruumiillani.

    ye dehera ei gati, tara anugata
    samsara-vaibhava ara bandhu-jana yata [12]

    (12) Katsokaa, tämä on tämän aineellisen ruumiin lopullinen kohtalo! Ja hämmästyttävää on, että kaikki maalliset saavutukseni, kotini, perheeni ja ystäväni tulevat kokemaan saman kohtalon!

    ataeva maya-moha chhadi buddhimana
    nitya-tattva krsna-bhakti karuna sandhana [13]

    (13) Siksi rukoilen jokaista järkevää ihmistä: hylätkää kaikki nämä māyān luomat kangastukset ja etsikää puhdasta omistautumista Jumala Krishnalle, sillä se on ainoa ikuinen totuus!

    jbh


  • satutuuli

   Arvoisa
   Ragava Pandit das.

   Voiko kaikki kysymykset ohittaa, jos ainoastaan rakastaa Jumalaa, Krishnaa, kaikesta sielustaan, sydämestään ja mielestään?

   Ja antautuu Hänelle käytännön työllä, tehden jokaisen askareen ja työn yksinomaan Häntä varten?

   Jään odottomaan vastaustasi.

   - satutuuli -

   • ragava pandit das

    kyllä kysymykset voi ohittaa.jonkun verran meidän täytyy kuitenkin harjoitella.kuulla krisnasta,ylistää krisnaa,ja ikuisesti muistaa hänet.saat sen kuulostamaan niin kovin helpolta.


   • satutuuli
    ragava pandit das kirjoitti:

    kyllä kysymykset voi ohittaa.jonkun verran meidän täytyy kuitenkin harjoitella.kuulla krisnasta,ylistää krisnaa,ja ikuisesti muistaa hänet.saat sen kuulostamaan niin kovin helpolta.

    olet oikeassa. ehkä minulla on vain pieni kausi, että olen hieman enemmän syventynyt tähän käytännön puuhasteluun krishnan hyvin pienen pienen pienenä huomaamattomana palvelijana. en yllä vielä lähellekään bhaktoja tietomäärälläni, mutta vähitellen tässä keräilen ja harjoittelen näitä asioita krishnaan liittyvän tietopohjan osalta. ihailen paljon krishna-liikkeen henkisen tien uranuurtajia ja bhaktoja, heidän työnsä ja antaumuksensa jumalaa kohtaan on kaikille ihmisille kullan kallis esimerkki seurata.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   177
   5480
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   530
   2504
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   550
   2274
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1782
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   81
   1676
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   17
   1398
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   14
   1155
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   258
   1142
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   241
   1058
  10. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   333
   1046
  Aihe