Kokemuksia pihla -ikkunoista?

Ikkuna :)

Ollaan hankkimassa vanhaan taloon uudet ikkunat, nyt ollaan käännytty pihla ikkunoiden kannalle puu-alumiini. Onko kellään kokemuksia kyseisistä ikkunoista?? Laatu? Toimitus? Kestävyys?

34

11166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta

      Älä ainakaan osta partsin ovea, lukko/kahva systeemi tosi avuton !!!

    • reiska

      Ostimme taloomme ko.firman ikkunat ja vajaan vuoden jälkeen etelän puolen ikkunoista tuli oksankohdat läpi.Ensin firma ei meinannut korjata mutta kun hommasin RT-kortin missä mainittiin ikkunankarmien viat niin kävivät paikanpäällä laittamassa.Timpuri sanoi että kestää muutaman vuoden ja sitten pitää käsitellä uudelleen.Toimitus tuli ajallaan ja kuten oli sovittu..

    • suosittelija

      Huomasithan, että nyt ollaan testattu puu-ikkunoita. Tietääkseni Pihla ei tee puu-ikkunoita itse ollenkaan. Alihankkijalta tulee nämä tuotteet.
      Serkkuni osti Pihlat jo monta vuotta sitten ja tilasi jopa akkunoita lisää, koska on ollut omiinsa erittäin tyytyväinen. Ja tuttuni Pohjanmaalta samaa mieltä, todella kauniit ja kestävät ikkunat. Voisin siis suositella sinulle ko. firman tuotteita aivan vilpittömästi

      • suosittelija

        Siis Pihla tekee puu-alumiini-ikkunoita! Ei puu-ikkunoita.


      • ei suosittele

        TM tietää etteivät hyvin useat autonvalmistajat tee moottoria tai useita osiaan itse.

        Vastuun ja maineen ottaa kuitenkin se merkki, jonka nimissä markkinoidaan, mainostetaan ja myydään.

        Sama on ikkunoissa, selitykset pois...


      • Vesipoika

        jo puolustelemassa Pihlaa, vaikka kukaan ei ole vielä edes koko TM testistä puhunutkaan.


    • ovat

      Meillä osa ikkunoista vaihdettu Pihlan tuotteisiin ja hyvät ovat. Hankintavaiheessa tutustuttiin myös kilpailijoiden tuotteisiin ja Pihla selvästi vankkarakenteisin ja laadukkain.

      • juu

        Sait varmaan veden pitävän takuun?


      • Vesimies
        juu kirjoitti:

        Sait varmaan veden pitävän takuun?

        oikein 'Perävalotakuun'


      • "huvittava"
        Vesimies kirjoitti:

        oikein 'Perävalotakuun'

        takuu on se mikä on luvattu!


    • Talon lahottaja

      Vesivuoto valuu seinärakenteeseen salakavalasti, eli seinä lahoaa piilossa parin vuoden sisällä, huono ilmatiiviys, heikko vesitiiviys.

      TM:n testin häviäjä, TM ei suosittele.

      • kuultokäsittely

        Verratkaa vesiohenteisen maalin paksuutta.
        On lähinnä kuultokäsittelyä, itse petyin kun huomasin maalin alta kaikki sormijakokset ko. ikkunasta ja ei kuulema saa vesiväreillä parempaa.


      • totuttava
        kuultokäsittely kirjoitti:

        Verratkaa vesiohenteisen maalin paksuutta.
        On lähinnä kuultokäsittelyä, itse petyin kun huomasin maalin alta kaikki sormijakokset ko. ikkunasta ja ei kuulema saa vesiväreillä parempaa.

        Siihen vaan on totuttava. Kohta ei saa enää maalata myrkkymaaleilla (katalyytti/uretaani)Kiitos äänestämänne EU


      • kunnonmaalit
        totuttava kirjoitti:

        Siihen vaan on totuttava. Kohta ei saa enää maalata myrkkymaaleilla (katalyytti/uretaani)Kiitos äänestämänne EU

        Kyllä ainakin ikkunaesitteiden mukaan osa vielä maalaa kunnon maaleilla.


    • pielessä

      Mulla on... puitteet irtoo liimauksistaan kahden talven jälkeen? Syysmyrskyllä tulee vesi sisälle. Lasielementin listat irtoo, kun kaikki naulat on ammuttu huti....

      Ja tämä on see Al-ikkuna joka PIHLAn mukaan on heidän ykkötuotteensa, eikä testissä mukana.

      • voimassa

        jos tänne reklamoit, asiat eivät etene.
        Otapa yhteyttä myyjään, jos asiat ovat kuten kerrot!


      • reklamoinut
        voimassa kirjoitti:

        jos tänne reklamoit, asiat eivät etene.
        Otapa yhteyttä myyjään, jos asiat ovat kuten kerrot!

        Kannattaa tosiaan reklamoida. Ite reklamoin ikkunoista jo silloin pari vuotta sitten. Yksi vaihdettiin, sekin kesti puoli vuotta. Ei kannattanut poikien keskeyttää tuotantoa yhden ikkunan takia. Kaikenlisäksi sen sai vielä ite asentaa... Mun Ikkunat on tehty märästä tavarasta ja puitteet ratkee käsiin. Ei Pihla ala vaihtaan 25 000 euron ikkunoita.


      • esa

        normaalia pihlalla


    • talossa

      Kolme vuotta ovat olleet ok-taloon (uudisrakennus) asennetut Pihla-ikkunat (puu-alumiini)paikallaan. Lisäksi pihlan ovet: 2x ulko-ovi 1-lehtinen parvekeovi (ovia ei firma tee itse). Olen eritäin tyytyväinen sekä toimivuuteen että ulkonäköön. Ei elämistä, ei "ahdista" karmeista, pokat suorat ja vesi pysyy ulkona. Myynti ja toimitus toimivat jetsulleen (Etelä-Savo). Eihän kolme vuotta ole ikkunoille aika eikä mikään, mutta tällaiset kokemukset tähän saakka

    • takuun

      nyt kun oli Pihlakin mukana TM:n testissä, niin
      ei kai nyt sentään se niitten puu-alu ole niin
      paljon parempi, että sille uskaltaa antaa 25 vuoden lahoamattomuustakuun?

      Kysykää kuluttajavirastolta ensin, ennenkö hankitte?

      Eiköhän tuossa nyt luvata ns. "ylipitkä takuu", vallankin jos firmakaan ei ole tuonkaan ikäinen...

      Niin tai ehkä takuu ei olekaan ylipitkä, jos takuuehdot sisältävät "poikkeuksia", esim. vesisateen..?!

    • janski

      Aluksi kaikki hyvin, asennuspuoli "tökki" heti ja tökkii vieläkin, ikkunat laitettu n. vuosi sitten, asentajat tuli ja meni tuli ja meni...sai soittaa vähästä väliä että tulisitteko taas. Ikkunat, ei kaikki,vetivät jäähän sisäpuolelta,olivat säästelleet uretaanista, nyt ne hikoovat pakkasella, eikä tietenkään maalit pysy, ulkopuolella on koristelistat mitkä eivät ole kiinnitetty kunnolla, lika ikkunan ja listan välissä näkyy sisälle, mainitsemiani vikoja on käyty kyllä korjailemassa, mutta vieläkin on kesken ja taas pitäisi ottaa yhteyttä pihlaikkonoihin, muuten ikkunat näyttävät ihan hyviltä.

      • .....

        Huvittaa tosiaan tämä asennushomma, juri luki Suomela-lehdessä, että kannttaa tavallisen tallaajan ottaa asennus ikkunoiden oston yhteydessä, ei kuulemma takuu vastaa, jos tulee asennusvirheitä. En kyllä ymmärrä, miten talon ikkunat pystyy asianmukaisesti asentamaan päivässä.Itselläni meni kirvesmiehen avustuksella 2,5 päivää ilman listoitusta ja vesipellien asennusta. Asennusvaiheessa vedimme uretaania väliin jonkin verrana ja sitten myöshemmin lisäsin tarpeen mukaan.Nyt un olen kuluja asennuksesta laskenut, ovat ne noin 40% siitä hinnasta kun olisi maksanut firman asennus ja taatusti ovat hyvin asennettu.Asennusporukoiden taso kyllä vaihtelee melkoisesti ja sama on asia kaikkien ikkunafirmojen kanssa.


    • Anonyymi

      Älkää nyt hyvät ihmiset valitko Pihlan ikkunoita. Myyjä lupailee kuun taivaalta ja mitään lupauksia eivät pidä ! Reklamointi turhaa, asiakaspalvelu todella tökeröä kuraa. En suosittele !

      • Anonyymi

        Samanlaista kokemusta myös täällä. 4 kk koitettu reklamoida asennusvirheitä ja vääränkokoista ikkunaa, mutta myyjä ei enää edes vastaa puheluihimme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samanlaista kokemusta myös täällä. 4 kk koitettu reklamoida asennusvirheitä ja vääränkokoista ikkunaa, mutta myyjä ei enää edes vastaa puheluihimme.

        Satanen kysellä mistäpäin suomea tällainen ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Satanen kysellä mistäpäin suomea tällainen ?

        *saanen


    • Anonyymi

      Asennettiin yksiööni Tampereelle asunto Pirkanporttiin uudet Pihlan ikkunat olohuoneen ikkuna täysin sekundaa sisäpuitteen osalta ,en laittaisi edes varaston ikkunaksi .
      terv. B66

    • Anonyymi

      Huonot kokemukset. Ensin virheellinen lasi,hyttysverkot tuuletusikkunoissa eka kesän jälkeen rikki,vaikka talveksi otettu pois. Hyttysverkon kehykset liian suuret,ei mahdu paikoilleen,eikä pysy nipsukat paikoillaan! Huonoja kokemuksia siis..

    • Anonyymi

      Tilasimme ikkunat viime vuonna. Asennettiin loppuvuodesta. Ikkunoita ei voinut pestä sisältä pakkasten vuoksi. En ole tyytyväinen sisäkarmeihin. Eivät ole sileäpintaiset. Useista kohdista lisäliitoksia, mitkä rumat. Lika tulee tarttumaan pintoihin. Tilasimme ykköslaatua, mutta tuli kakkoslaatua! Jos tiesin, ettei tule mitä sovittiin, en todellakaan olisi tilannut. Olkaa tarkkoja.

    • Anonyymi

      Paskinta palvelua ikinä!

    • Anonyymi

      Sutta ja sekundaa

    • Anonyymi

      Osaavat kehua ainakin omia tuotteita liiaksi saakka. Pitävät itseään parempina kuin muut. Raitisilmaventtiili OK. Listoitukset tehty mdf-listoilla. Kalliipia kuin muut. Isossa firmassa ison firman kiinteät kulut.

      • Anonyymi

        Ison firman kiinteät kulut on pienempiä yksikköä kohti kuin pienen firman.


    • Anonyymi

      Ikkunan karmeista puskee pihka maalin läpi. Kahteen kertaan jo korjattu. Eli voisin sanoa, että Pihka-ikkunat 😂. Lisäksi lasien umpinaiset välit luokattoman likaiset. Näkyy asennusimukuppien jäljet ja ne ovatkin lasin puhtaimmat osat. Ärsyttää, kun ei kaikkia välejä saa auki. Melkein turha pestä muitakaan, kun ei puhtaaksi tule kuitenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3065
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2411
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2207
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1992
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1257
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe