Porssen pohjanoteeraukset jatkuvat!

GempalaImpala

TM sen taas kertoo uusimmassa numerossaan,suoria sitaatteja. Autona Cayenne S:

-"kehitystyö tehtiin yhdessä Volkswagenin (Touareg) kanssa"

-"Yhdistetty EU-kulutus yli 15 litraa sadalla"

-"nollasta sataan 5,2 sekunnissa" (Chrysler/mercedes ML 65 tasan 5 sekuntia v8:lla)

-"huippunopeus 270 km/h"

Samssa lehdessä Jaguarin vapari XK-artikkelista sen verran,että siinä todettiin tämän hitaimman XK-version (vain 219kW) kilpailijoiksi sellaiset autot kuin V6 MB 350SL ja Porsche 911.

Alkaa autoista tietäviä tahoja hymyilyttämään kun jo härmäläinen perinteisesti henkeen ja vereen euroautojen puolella ollut lehtikään ei enää pysty peittelemään tosiasioita.. On aikamoista insinööritaidon heikkoutta saada rakennettua auto joka ei yli 500 hevosvoiman ja yli 700 nM:n turvin pysy edes perus-soporttien perässä (yli 5 sekuntia 0-100 km/h ja vain 270 km/h! :D) ja kuluttaakin vielä kaiken päälle kuin panssarivaunu.. Ehkä se tosiaan juontaa sitten niin vahvasti juurensa VW-Skoda-linjalta kuin mitä lehtiartikkeli totesi.

Ja toisaalta 911:n vertaaminen v6-mersujen kanssa samassa kategoriassa kertoo paljon missä mennään.. Porscheistit,taksitolpille vaan niillä kuvitelluilla 911:llänne siitä! (edellyttäen sitä että pakoputket ei toivottavasti putoile kesken matkan taas..)


Oikeassa urheiluautossa yhdistyvät huippuvoima,huippu suorituskyky,huippuinsinööritaito ja huippulaatu.Siksi Porsche on aina tämä kakkos-sarjan lussu ja Corvette on maailman legendaarisin urheiluauto!

92

12509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viisaampi

      Ethän unohda lääkkeitäsi, sekopää
      ;)

      • Corvette

        Corvette on aina köyhänmiehen urheiluauto ja tulee aina olemaan. Hieno peli muuten.


    • Pecos Bill

      Hei Tapastikos, kun taas olet täällä palstalla, niin yritä nyt pitäytyä edes jonkinlaisella asiallisuuden tasolla, kun alat "keskustella."

      Aivan ensinnäkin siitä Corvettesta taas. Mitä huippuinsinööritaitoa se osoittaa, jos autossa, jota vieläpä urheiluautoksi kutsutaan, on nykypäivänä lehtijousitus, työntötankokone, ja aivan ala-arvoisen laatuinen sisusta yli sadantonnin autoksi? Ja missä oli Corvette-insinöörien taito 80-luvulla, kun Vetten mahtiveekasista saatiin juuri ja juuri 200 SAE-hevosvoimaa ulos?

      insinööritaidosta puheen ollen, Porschehan esitteli juuri uuden 911 Turbon, jossa on ilmeisesti ensimmäisenä autona maailmassa muuttuvageometrinen ahdin bensakoneen yhteydessä, ja 3,6 litraisesta koneesta otetaan 480 hv.

      Tiedätkö muuten, että uudets XK:sta ei vielä ole olemassa kuin yksi moottorivaihtoehto, joten on väärin puhua "hitaimmasta XK:sta".

      Samaa mieltä olen kanssasi siitä, että on väärin verrata 911-mallia XK:hon, koska 911 on urheiluauto, ja XK taas on perinteinen GT. Taksikäyttöön sopivuudesta 911-mallin kohdalla olen eri mieltä kanssasi. Ei ole dieseliä tajolla, ja tilatkaan eivät oikein sovi mummojen kuljettamiseen. Onko muuten se sinun mainostamasi perusmummovette juuri tällainen mummojen kyyditsemiseen tarkoitettu taksimalli?

      Mitä pahaa siinä on, että Porsche suunnittelee VW:n kanssa maasturimallinsa. Minusta se on varsin järkevää, koska molemmilla on nykyään saman rakenteen jakava maasturimalli, jolloin suunnittelukustannukset ovat kohtuulliset. Ja omistaahan Porsche suuren osan VAG-konsernista, joten kai se on ihan luonnollista.

      Kun nyt olet henkeen ja vereen Corvette-mies, niin suotakoon se sinulle. Mutta en sinuna kauheasti huutelisi mistään Porschen ja VW:n yhteistyöstä. Sillä muistathan vielä, kenen kanssa se Chevrolet tekee yhteistyötä. Eikös se ollut se muinoinen Daewoo, jonka merkki muutettiin Chevroletiksi jotta Chevroletin imago paranisi.

      • jepulis

        Älä tuolta Tapastikokselta noin vaikeita kysy. Siellä on huomenna puutöiden opettaja lujilla, kun Tapa yrittää saada vastauksia kysymyksiisi...

        Tuosta Tapastikoksesta tulee mieleen eräs kotikaupungin sankari aikojen takaa. Tämä pienempi kaveri kiusasi isompaansa hokemalla "v--un homo!", ja aikansa kuunneltuaan isompi kaveri totesi: "jatkossa kun sanot noin, saat turpaan". No, niinhän siinä sitten kävi, että pienempi jatkoi hokemistaan ja sai tämän tästä kuonoonsa...

        Ja miten minusta tuntuu, että tuo Tapastikoksen juttu Cayennesta on kuultu joskus aiemminkin... eikö ole raukka oppinut käyttämään hakutoimintoa? En vain muista, oliko silloin puhetta Cayennen 700 nanomegasta. Mikä lie sitten haettu yksikkö, mutta helpompihan olisi ollut kirjoittaa suoraan 0,7.


    • Tipastipas

      Tapas tapa tipan munansa päässä, kerran tosin vain.

      "On aikamoista insinööritaidon heikkoutta saada rakennettua auto joka ei yli 500 hevosvoiman ja yli 700 nM:n turvin pysy edes perus-soporttien perässä (yli 5 sekuntia 0-100 km/h ja vain 270 km/h! :D)"

      Jep, on se insinööritaitoa jos tehdään reippaasti yli 2000kg painava maastoauto, joka laittaa turpaan Corvetteille sekä kiihtyvyydessä että huippunopeudessa - jos ei nyt ihan tälle 2006-mallille, niin eipä tarvi mennä montaa vuotta edes taaksepäin (ei edes sinne 60-luvulle, johon Tapastikos on jäänyt), vaan ihan viime vuosikymmenen loppuun.

      Corvette on siis hitaampi kuin Porschen perusmummomaasturi Cayenne Turbo S? Uskomatonta!

    • tuc

      Jos haluaa auton, joka menee nopeasti 0-100km/h, niin siinä vaiheessa kyseinen henkilö ei osta MAASTURIA! Nuo saksalaiset autot tehdään autobaanoja varten, ja tärkeintä on ohituskiihtyvyys ja matkustusmukavuus sekä ajonautinto.

      Mua ei haittaa yhtään, että joku Civicin koppero kiihtyy 0-100km/h nopeammin kuin oma V6-Mersu, eikä varmasti jurpi Porsche Cayennen ostajaa autossa juuri mikään. Jos sun mielestä toi 270km/h ei riitä maasturille, niin mene vaikka Saksaan kokeilemaan kuinka usein pystyy ajamaan edes 250km/h...

      Kumma kuitenkin, että haukkumasi Porsche 911 on jatkuvasti kaikkein kehutuin ja halutuin urheiluauto, jonka hinta säilyy aivan eri tavalla kuin muoviräpisköjen. Jos joku haluaa mennä muoviräpyskällä kovaa, niin ostakoon moottoripyörän. Autot on sitten eri juttu.

      • T-72

        Jos 911sen Porschen puristaisi kasaan ja erottelisi ainesosat niin kyllä siitä muovia löytyisi yhtä paljon kuin tavallisista euro ja japsi kindereistä. Se on se miten muovi on koristeltu niinku audissa. Samaa jätemuovia se on olise sitten Jaguar tai Mondeo, joissain muovia on enemmän ja joissain vähemmän, siitä sitä laatuvaikutelmaa.


      • .....
        T-72 kirjoitti:

        Jos 911sen Porschen puristaisi kasaan ja erottelisi ainesosat niin kyllä siitä muovia löytyisi yhtä paljon kuin tavallisista euro ja japsi kindereistä. Se on se miten muovi on koristeltu niinku audissa. Samaa jätemuovia se on olise sitten Jaguar tai Mondeo, joissain muovia on enemmän ja joissain vähemmän, siitä sitä laatuvaikutelmaa.

        Noita lasikuitupulkkia näkee joka kulmassa kun corollaan ja civiciin laitetaan. GM duunaa niitä ihan suoraan hihnalta.


      • ....

        Mielestäni vette pitää hintansa varsin hyvin, kuten jenkit yleensäkin. Nettiautoa kun selailee, porsche-osiosta löytyy autoja parista tonnista ylöspäin.


      • tonnin Porschet
        .... kirjoitti:

        Mielestäni vette pitää hintansa varsin hyvin, kuten jenkit yleensäkin. Nettiautoa kun selailee, porsche-osiosta löytyy autoja parista tonnista ylöspäin.

        on lähinnä raatoja tai tyhjiä koreja. Sitäpaitsi Porsche on automerkki, ei yksittäinen malli kuten Corvette (edelleen on, harhaisten pikkulasten luuloista huolimatta). Corvetten kanssa saman hintaluokan Porschet pitävät hintansa 'Vetteä paremmin, mutta yllättäen halvat Porschet pudottavat hintaansakin vastaavasti.


      • R.V.
        tonnin Porschet kirjoitti:

        on lähinnä raatoja tai tyhjiä koreja. Sitäpaitsi Porsche on automerkki, ei yksittäinen malli kuten Corvette (edelleen on, harhaisten pikkulasten luuloista huolimatta). Corvetten kanssa saman hintaluokan Porschet pitävät hintansa 'Vetteä paremmin, mutta yllättäen halvat Porschet pudottavat hintaansakin vastaavasti.

        ...olla eri mieltä. Jos kohta nettiauto.com ei liene se oikeista oikein keino selvittää automallien hintakehitystä, niin osviittaa se kuitenkin antaa;

        Porschen 924/944 ym. vastaavan korimallin versiot lienevät niitä edullisimpia merkkinsä edustajia välillä, 3000-20000 euroa. Tämä ei liene ihme, koska ulkonäkö edellämainituilla Porscheilla on, jos nyt ei suorastaan ruma, niin ainakin melko mitätön. Selittänee hinnan putoamisen. Näitä malleja ei ylipäätään Corvetteen kannatakaan verrata.

        911 on se klassisin Porsche kautta aikain, jota mieluiten juuri Corvetteen verrataan. Nettiautossa hinnat alkaen 8700 euroa.. Hyväkuntoisten 60-70 lukujen 911:sten hinnat pyörivät keskimäärin 14000 euron paikkeilla, kun taasen vastaavat C2 ja C3 Corvettet saman kuntoisina maksavat yleensä C2 25000 euroa/ C3 23000 euroa, ja hinnat senkun nousevat maailmalla.

        80-luvulle mentäessä Porschet taasen tavoittavat Corvettet hinnan säilymisellä. Kyseisen vuosikymmenen C4 Corvettet ovat nyt hinnaltaan aallonpohjassa ja alle 20000 euron voi saada varsin kohtuullisen pelin. Porschet näyttävät maksavan keskimäärin myös sen 20000 euroa.

        90-luvun autoissa hinnat eivät myöskään aivan kauheasti toisistaan eroa, mutta lievästi Porschet ovat niskan päällä.

        Summa summarum; 80- ja 90-lukujen Porschet ja Corvettet tuntuvat pyörivän hinnoiltaan melko samoilla linjoilla, mutta 60-70 lukujen Corvettet pitävät hintansa mielestäni paremmin. Vielä kun otetaan huomioon että 911 Porschet ovat aina olleet uusina reilusti Corvettea kalliimpia, niin rohkenen väittää, että Corvette on hintansa paremmin säilyttävä.

        Saa nähdä kuinka kauan kestää, että minut haukutaan "pallejani nuolevaksi kusipää tapaskaksi" -mikä tuntuu olevan Porsche-fanien tyyli...


      • ,,,
        R.V. kirjoitti:

        ...olla eri mieltä. Jos kohta nettiauto.com ei liene se oikeista oikein keino selvittää automallien hintakehitystä, niin osviittaa se kuitenkin antaa;

        Porschen 924/944 ym. vastaavan korimallin versiot lienevät niitä edullisimpia merkkinsä edustajia välillä, 3000-20000 euroa. Tämä ei liene ihme, koska ulkonäkö edellämainituilla Porscheilla on, jos nyt ei suorastaan ruma, niin ainakin melko mitätön. Selittänee hinnan putoamisen. Näitä malleja ei ylipäätään Corvetteen kannatakaan verrata.

        911 on se klassisin Porsche kautta aikain, jota mieluiten juuri Corvetteen verrataan. Nettiautossa hinnat alkaen 8700 euroa.. Hyväkuntoisten 60-70 lukujen 911:sten hinnat pyörivät keskimäärin 14000 euron paikkeilla, kun taasen vastaavat C2 ja C3 Corvettet saman kuntoisina maksavat yleensä C2 25000 euroa/ C3 23000 euroa, ja hinnat senkun nousevat maailmalla.

        80-luvulle mentäessä Porschet taasen tavoittavat Corvettet hinnan säilymisellä. Kyseisen vuosikymmenen C4 Corvettet ovat nyt hinnaltaan aallonpohjassa ja alle 20000 euron voi saada varsin kohtuullisen pelin. Porschet näyttävät maksavan keskimäärin myös sen 20000 euroa.

        90-luvun autoissa hinnat eivät myöskään aivan kauheasti toisistaan eroa, mutta lievästi Porschet ovat niskan päällä.

        Summa summarum; 80- ja 90-lukujen Porschet ja Corvettet tuntuvat pyörivän hinnoiltaan melko samoilla linjoilla, mutta 60-70 lukujen Corvettet pitävät hintansa mielestäni paremmin. Vielä kun otetaan huomioon että 911 Porschet ovat aina olleet uusina reilusti Corvettea kalliimpia, niin rohkenen väittää, että Corvette on hintansa paremmin säilyttävä.

        Saa nähdä kuinka kauan kestää, että minut haukutaan "pallejani nuolevaksi kusipää tapaskaksi" -mikä tuntuu olevan Porsche-fanien tyyli...

        ...vähän korjata. 80-luvun Veten, sen -84 markkinoille tulleen, saa nyt hankittua 13-18 tonnilla, kun taas 911 carrera 3,2, joka tuli samoin markkinoille -84 kustantaa halvimmillaankin vähintään 22 tonnia. Uutena Vette maksoi 495.000,- ja 911 410.000,-. Eli 80-luvun Vette oli uutena viidenneksen Porschea kalliimpi ja nyt Porsche on puolestaan kolmanneksen kalliimpi.

        Hintaerot johtuvat luonnollisesti siitä, että 80-luvun Vette on Veteistä se huonoimpana pidetty, ja vastaavasti 70-luvun 911 on se Porschen heikoin lenkki.

        Tuskimpa kukaan Porsche-fani asiallisia kommentteja haukkuu. Eiköhän nää kommentit mene sen vanhan sanonnan mukaan: "Niin metsä vastaa...


      • minä korjata
        R.V. kirjoitti:

        ...olla eri mieltä. Jos kohta nettiauto.com ei liene se oikeista oikein keino selvittää automallien hintakehitystä, niin osviittaa se kuitenkin antaa;

        Porschen 924/944 ym. vastaavan korimallin versiot lienevät niitä edullisimpia merkkinsä edustajia välillä, 3000-20000 euroa. Tämä ei liene ihme, koska ulkonäkö edellämainituilla Porscheilla on, jos nyt ei suorastaan ruma, niin ainakin melko mitätön. Selittänee hinnan putoamisen. Näitä malleja ei ylipäätään Corvetteen kannatakaan verrata.

        911 on se klassisin Porsche kautta aikain, jota mieluiten juuri Corvetteen verrataan. Nettiautossa hinnat alkaen 8700 euroa.. Hyväkuntoisten 60-70 lukujen 911:sten hinnat pyörivät keskimäärin 14000 euron paikkeilla, kun taasen vastaavat C2 ja C3 Corvettet saman kuntoisina maksavat yleensä C2 25000 euroa/ C3 23000 euroa, ja hinnat senkun nousevat maailmalla.

        80-luvulle mentäessä Porschet taasen tavoittavat Corvettet hinnan säilymisellä. Kyseisen vuosikymmenen C4 Corvettet ovat nyt hinnaltaan aallonpohjassa ja alle 20000 euron voi saada varsin kohtuullisen pelin. Porschet näyttävät maksavan keskimäärin myös sen 20000 euroa.

        90-luvun autoissa hinnat eivät myöskään aivan kauheasti toisistaan eroa, mutta lievästi Porschet ovat niskan päällä.

        Summa summarum; 80- ja 90-lukujen Porschet ja Corvettet tuntuvat pyörivän hinnoiltaan melko samoilla linjoilla, mutta 60-70 lukujen Corvettet pitävät hintansa mielestäni paremmin. Vielä kun otetaan huomioon että 911 Porschet ovat aina olleet uusina reilusti Corvettea kalliimpia, niin rohkenen väittää, että Corvette on hintansa paremmin säilyttävä.

        Saa nähdä kuinka kauan kestää, että minut haukutaan "pallejani nuolevaksi kusipää tapaskaksi" -mikä tuntuu olevan Porsche-fanien tyyli...

        sillä menit nyt juuri siihen samaan halpaan kuin kaikki muutkin maallikot. 924/944 ei ole koskaan ollut Corvetten kilpailija (paitsi laadussa, jossa se meni Corvetten ohi), vaan etumoottorimallien oikeampi target oli Camaro/Firebird. 924 ja 944 olivat toki selvästi näitä jenkkivehkeitä nopeampia ajaa, sekä laadukkaampia. Ja katsoppas sieltä totuudentorvi Netti.comista mitä ne halvimmat Camarot maksavatkaan...


      • Tapastikos
        minä korjata kirjoitti:

        sillä menit nyt juuri siihen samaan halpaan kuin kaikki muutkin maallikot. 924/944 ei ole koskaan ollut Corvetten kilpailija (paitsi laadussa, jossa se meni Corvetten ohi), vaan etumoottorimallien oikeampi target oli Camaro/Firebird. 924 ja 944 olivat toki selvästi näitä jenkkivehkeitä nopeampia ajaa, sekä laadukkaampia. Ja katsoppas sieltä totuudentorvi Netti.comista mitä ne halvimmat Camarot maksavatkaan...

        Tuon ajan Trans Am GTA:ssa oli 5.7 litranen L98 V8 joka antoi ulos noin 250 hv ja vääntöä 450 nM. Näillä eväillä kyseinen laitos kiihtyi reiluun kuuteen sekuntiin 0-100 km/h (itseasiassa V8 magazine aikanaan entisöi tuollaisen Camaron ja he kellottivat sille 5,7 sekuntia 0-100 km/h todellista kiihtyvyyttä).

        Tehokkaimmassa 924:ssa taisi olla hädin tuskin kolminumeroinen määrä hevosia pellin alla ja väännöissä tuleekin vieläkin railakkaammin nokkiin saman ajan Camaroilta/TransAmeilta. Eiköhän nyt puhuta vielä vähän eri luokan autoista,ja todella Corvetteen noita etumoottoriporsseja turha edes verrata kun eivät kestä noiden pony-carienkaan vauhdissa alkuunkaan. Ja laadussahan etukonepossu oli täysi susi, alunperinhän Porsche pyysi lopulta Audia lainaamaan suoraan tekniikan siihen.Muuten äänestetty tuo Porsche maailman rumimmaksi autoksikin useaan otteeseen.

        Kyllä Corvette pitää selvästi paremmin hintansa verrattuna Porscheen.Tosiaan halvimmat Porschet liikkuu Suomessakin siellä hintaluokassa pari tonnia,allekin. Corvettea et juurikaan saa alle vanhan sadantonnin. Vanhemmissa malleissa ero on todella suuri, Corveten arvostus käy ilmi siitäkin että mm.maailman suurimmass anettihuurokaupassa (www.ebay.com) on jatkuvasti myynnissä useita vanhoja Corvetteja joilla toteutuneet hinnat ylittävät jopa 100 000$,sen sijaan Porschet menevät lähes aina alle 40 000$ vaikka olisivat kuinka hyväkuntoisia ja aikansa nopeimpia Porscheja (tosin ero on silti huomattava verrattuna Corvetteen tässäkin mielessä,mm L88 optio Corvetessa 560 hv vuonna 1969 vakiona siinä missä Porschen kovimmat mallit vasta yrittivät rikkoa sitä 200 hevosen rajaa jonka Vette saavutti jo 50-luvulla kirkkaasti).

        Tässä huomaamme pikkuhiljaa koko ajan vaan enemmän,kuinka Corvette vie Porschea kuin pässiä narussa,on kyseessä sitten arvonnousu(eli miten ihmiset arvostavat autoja) tai voimapotentiaali ja puhdas suorituskyky,aina Corvette vie Porschea 10-0. Mutta mukavahan teidän kanssa on kättä vääntää,eli jatketaan,huoh..


      • taas kerran
        Tapastikos kirjoitti:

        Tuon ajan Trans Am GTA:ssa oli 5.7 litranen L98 V8 joka antoi ulos noin 250 hv ja vääntöä 450 nM. Näillä eväillä kyseinen laitos kiihtyi reiluun kuuteen sekuntiin 0-100 km/h (itseasiassa V8 magazine aikanaan entisöi tuollaisen Camaron ja he kellottivat sille 5,7 sekuntia 0-100 km/h todellista kiihtyvyyttä).

        Tehokkaimmassa 924:ssa taisi olla hädin tuskin kolminumeroinen määrä hevosia pellin alla ja väännöissä tuleekin vieläkin railakkaammin nokkiin saman ajan Camaroilta/TransAmeilta. Eiköhän nyt puhuta vielä vähän eri luokan autoista,ja todella Corvetteen noita etumoottoriporsseja turha edes verrata kun eivät kestä noiden pony-carienkaan vauhdissa alkuunkaan. Ja laadussahan etukonepossu oli täysi susi, alunperinhän Porsche pyysi lopulta Audia lainaamaan suoraan tekniikan siihen.Muuten äänestetty tuo Porsche maailman rumimmaksi autoksikin useaan otteeseen.

        Kyllä Corvette pitää selvästi paremmin hintansa verrattuna Porscheen.Tosiaan halvimmat Porschet liikkuu Suomessakin siellä hintaluokassa pari tonnia,allekin. Corvettea et juurikaan saa alle vanhan sadantonnin. Vanhemmissa malleissa ero on todella suuri, Corveten arvostus käy ilmi siitäkin että mm.maailman suurimmass anettihuurokaupassa (www.ebay.com) on jatkuvasti myynnissä useita vanhoja Corvetteja joilla toteutuneet hinnat ylittävät jopa 100 000$,sen sijaan Porschet menevät lähes aina alle 40 000$ vaikka olisivat kuinka hyväkuntoisia ja aikansa nopeimpia Porscheja (tosin ero on silti huomattava verrattuna Corvetteen tässäkin mielessä,mm L88 optio Corvetessa 560 hv vuonna 1969 vakiona siinä missä Porschen kovimmat mallit vasta yrittivät rikkoa sitä 200 hevosen rajaa jonka Vette saavutti jo 50-luvulla kirkkaasti).

        Tässä huomaamme pikkuhiljaa koko ajan vaan enemmän,kuinka Corvette vie Porschea kuin pässiä narussa,on kyseessä sitten arvonnousu(eli miten ihmiset arvostavat autoja) tai voimapotentiaali ja puhdas suorituskyky,aina Corvette vie Porschea 10-0. Mutta mukavahan teidän kanssa on kättä vääntää,eli jatketaan,huoh..

        ja juuri sinulta.

        "Tuon ajan Trans Am GTA:ssa oli 5.7 litranen L98 V8 joka antoi ulos noin 250 hv ja vääntöä 450 nM. Näillä eväillä kyseinen laitos kiihtyi reiluun kuuteen sekuntiin 0-100 km/h (itseasiassa V8 magazine aikanaan entisöi tuollaisen Camaron ja he kellottivat sille 5,7 sekuntia 0-100 km/h todellista kiihtyvyyttä)."

        Näytä linkki tähän. Eipä tosiaankaan mene 5.7 sekuntiin 0-100km/h.

        "Tehokkaimmassa 924:ssa taisi olla hädin tuskin kolminumeroinen määrä hevosia pellin alla"

        Tehokkaimmassa 924:ssä oli 375 heppaa, mutta se oli luokittelukilpuri. Katukäyttöön ja rekisterikilpien väliin myydyistä tehokkain oli 275-heppainen GTS. 275 heppaa siis nelipyttyisestä kaksilitraisesta koneesta (vuonna 1982!!!!), kun Jenkki-insinöörit saivat peräti 250SAE-heikkoa jenkkihummaa (tunnettuahan on että 250 jenkkihevosta vastaa noin 190 eurohevosta) 5.7-litrasesta vinkkelikoneesta. Siinäpä nerokasta insinööritaitoa.

        "Ja laadussahan etukonepossu oli täysi susi, alunperinhän Porsche pyysi lopulta Audia lainaamaan suoraan tekniikan siihen."

        Taas paskapuhetta. Asiahan oli tasan toisinpäin, sillä Audi pyysi Porschea kehittämään itselleen urheiluauton, johon Porsche myös kehitti moottorin (jota Audi lainasi myöhemmin). Myöhemmin vaan Audillä kävi GM:t ja rahat loppuivat, joten Porsche osti projektin itselleen.
        Vai montako 2-litraista Audia oli vuonna 1975 kun Porsche 924 esiteltiin? Ei ainuttakaan, joten Porsche 924 ei ole Porsche Audin koneella, vaan Audi 100 on Audi Porschen koneella. Ei tarvitsisi tälläisiä itsestäänselvyyksiä selittää jos tietäisit edes perusasiat autojen historiasta.

        "sijaan Porschet menevät lähes aina alle 40 000$ vaikka olisivat kuinka hyväkuntoisia ja aikansa nopeimpia Porscheja"

        Ahaa, no tuoppas sitten vaikka aikanaan maailman nopein sarjatuotantoauto, Porsche 959 tohon oven eteen jos saat sen jostain hintaan alle 40t dollaria. Tämä 959 oli muuten todistetusti (virallisesti, sillä Lingenfelter ja Callawayhan olivat surullisenkuuluisia siitä että yrittivät jallittaa ostajia sepittämällä selkeästi todellisuutta suurempia huippunopeuksia, jota muka olivat mitanneet. Tosiasia oli paljon surullisempi, eikä yksikään noista mahtanut mitään Porschen voimalle) selkeästi nopeampi kuin yksikään sen ajan hyperviriviri-Corvette.


      • Rohkeiluusi, Tapastikos hyvä.
        R.V. kirjoitti:

        ...olla eri mieltä. Jos kohta nettiauto.com ei liene se oikeista oikein keino selvittää automallien hintakehitystä, niin osviittaa se kuitenkin antaa;

        Porschen 924/944 ym. vastaavan korimallin versiot lienevät niitä edullisimpia merkkinsä edustajia välillä, 3000-20000 euroa. Tämä ei liene ihme, koska ulkonäkö edellämainituilla Porscheilla on, jos nyt ei suorastaan ruma, niin ainakin melko mitätön. Selittänee hinnan putoamisen. Näitä malleja ei ylipäätään Corvetteen kannatakaan verrata.

        911 on se klassisin Porsche kautta aikain, jota mieluiten juuri Corvetteen verrataan. Nettiautossa hinnat alkaen 8700 euroa.. Hyväkuntoisten 60-70 lukujen 911:sten hinnat pyörivät keskimäärin 14000 euron paikkeilla, kun taasen vastaavat C2 ja C3 Corvettet saman kuntoisina maksavat yleensä C2 25000 euroa/ C3 23000 euroa, ja hinnat senkun nousevat maailmalla.

        80-luvulle mentäessä Porschet taasen tavoittavat Corvettet hinnan säilymisellä. Kyseisen vuosikymmenen C4 Corvettet ovat nyt hinnaltaan aallonpohjassa ja alle 20000 euron voi saada varsin kohtuullisen pelin. Porschet näyttävät maksavan keskimäärin myös sen 20000 euroa.

        90-luvun autoissa hinnat eivät myöskään aivan kauheasti toisistaan eroa, mutta lievästi Porschet ovat niskan päällä.

        Summa summarum; 80- ja 90-lukujen Porschet ja Corvettet tuntuvat pyörivän hinnoiltaan melko samoilla linjoilla, mutta 60-70 lukujen Corvettet pitävät hintansa mielestäni paremmin. Vielä kun otetaan huomioon että 911 Porschet ovat aina olleet uusina reilusti Corvettea kalliimpia, niin rohkenen väittää, että Corvette on hintansa paremmin säilyttävä.

        Saa nähdä kuinka kauan kestää, että minut haukutaan "pallejani nuolevaksi kusipää tapaskaksi" -mikä tuntuu olevan Porsche-fanien tyyli...

        " Hyväkuntoisten 60-70 lukujen 911:sten hinnat pyörivät keskimäärin 14000 euron paikkeilla,"

        Hyväkuntoisten tuon ikäisten 911:sten hinnat pyörivät 20000-30000 korvilla kun puhutaan perusvehkeistä, ja harvinaisemmat mallit kuten 911R ja 911 Carrera RS saattavat maksaa 100t€. Noi 14000 euron laitteet ovat täysiä pommeja ja palapelejä.


      • Pecos Bill
        Tapastikos kirjoitti:

        Tuon ajan Trans Am GTA:ssa oli 5.7 litranen L98 V8 joka antoi ulos noin 250 hv ja vääntöä 450 nM. Näillä eväillä kyseinen laitos kiihtyi reiluun kuuteen sekuntiin 0-100 km/h (itseasiassa V8 magazine aikanaan entisöi tuollaisen Camaron ja he kellottivat sille 5,7 sekuntia 0-100 km/h todellista kiihtyvyyttä).

        Tehokkaimmassa 924:ssa taisi olla hädin tuskin kolminumeroinen määrä hevosia pellin alla ja väännöissä tuleekin vieläkin railakkaammin nokkiin saman ajan Camaroilta/TransAmeilta. Eiköhän nyt puhuta vielä vähän eri luokan autoista,ja todella Corvetteen noita etumoottoriporsseja turha edes verrata kun eivät kestä noiden pony-carienkaan vauhdissa alkuunkaan. Ja laadussahan etukonepossu oli täysi susi, alunperinhän Porsche pyysi lopulta Audia lainaamaan suoraan tekniikan siihen.Muuten äänestetty tuo Porsche maailman rumimmaksi autoksikin useaan otteeseen.

        Kyllä Corvette pitää selvästi paremmin hintansa verrattuna Porscheen.Tosiaan halvimmat Porschet liikkuu Suomessakin siellä hintaluokassa pari tonnia,allekin. Corvettea et juurikaan saa alle vanhan sadantonnin. Vanhemmissa malleissa ero on todella suuri, Corveten arvostus käy ilmi siitäkin että mm.maailman suurimmass anettihuurokaupassa (www.ebay.com) on jatkuvasti myynnissä useita vanhoja Corvetteja joilla toteutuneet hinnat ylittävät jopa 100 000$,sen sijaan Porschet menevät lähes aina alle 40 000$ vaikka olisivat kuinka hyväkuntoisia ja aikansa nopeimpia Porscheja (tosin ero on silti huomattava verrattuna Corvetteen tässäkin mielessä,mm L88 optio Corvetessa 560 hv vuonna 1969 vakiona siinä missä Porschen kovimmat mallit vasta yrittivät rikkoa sitä 200 hevosen rajaa jonka Vette saavutti jo 50-luvulla kirkkaasti).

        Tässä huomaamme pikkuhiljaa koko ajan vaan enemmän,kuinka Corvette vie Porschea kuin pässiä narussa,on kyseessä sitten arvonnousu(eli miten ihmiset arvostavat autoja) tai voimapotentiaali ja puhdas suorituskyky,aina Corvette vie Porschea 10-0. Mutta mukavahan teidän kanssa on kättä vääntää,eli jatketaan,huoh..

        Moi, jatkettasiinko keskustelua taas niistä Corvetten autourheilusaavutuksista. Kun sä aina katoat kun keksustelu menee mielenkiintoiseksi...


      • Tapastikos
        taas kerran kirjoitti:

        ja juuri sinulta.

        "Tuon ajan Trans Am GTA:ssa oli 5.7 litranen L98 V8 joka antoi ulos noin 250 hv ja vääntöä 450 nM. Näillä eväillä kyseinen laitos kiihtyi reiluun kuuteen sekuntiin 0-100 km/h (itseasiassa V8 magazine aikanaan entisöi tuollaisen Camaron ja he kellottivat sille 5,7 sekuntia 0-100 km/h todellista kiihtyvyyttä)."

        Näytä linkki tähän. Eipä tosiaankaan mene 5.7 sekuntiin 0-100km/h.

        "Tehokkaimmassa 924:ssa taisi olla hädin tuskin kolminumeroinen määrä hevosia pellin alla"

        Tehokkaimmassa 924:ssä oli 375 heppaa, mutta se oli luokittelukilpuri. Katukäyttöön ja rekisterikilpien väliin myydyistä tehokkain oli 275-heppainen GTS. 275 heppaa siis nelipyttyisestä kaksilitraisesta koneesta (vuonna 1982!!!!), kun Jenkki-insinöörit saivat peräti 250SAE-heikkoa jenkkihummaa (tunnettuahan on että 250 jenkkihevosta vastaa noin 190 eurohevosta) 5.7-litrasesta vinkkelikoneesta. Siinäpä nerokasta insinööritaitoa.

        "Ja laadussahan etukonepossu oli täysi susi, alunperinhän Porsche pyysi lopulta Audia lainaamaan suoraan tekniikan siihen."

        Taas paskapuhetta. Asiahan oli tasan toisinpäin, sillä Audi pyysi Porschea kehittämään itselleen urheiluauton, johon Porsche myös kehitti moottorin (jota Audi lainasi myöhemmin). Myöhemmin vaan Audillä kävi GM:t ja rahat loppuivat, joten Porsche osti projektin itselleen.
        Vai montako 2-litraista Audia oli vuonna 1975 kun Porsche 924 esiteltiin? Ei ainuttakaan, joten Porsche 924 ei ole Porsche Audin koneella, vaan Audi 100 on Audi Porschen koneella. Ei tarvitsisi tälläisiä itsestäänselvyyksiä selittää jos tietäisit edes perusasiat autojen historiasta.

        "sijaan Porschet menevät lähes aina alle 40 000$ vaikka olisivat kuinka hyväkuntoisia ja aikansa nopeimpia Porscheja"

        Ahaa, no tuoppas sitten vaikka aikanaan maailman nopein sarjatuotantoauto, Porsche 959 tohon oven eteen jos saat sen jostain hintaan alle 40t dollaria. Tämä 959 oli muuten todistetusti (virallisesti, sillä Lingenfelter ja Callawayhan olivat surullisenkuuluisia siitä että yrittivät jallittaa ostajia sepittämällä selkeästi todellisuutta suurempia huippunopeuksia, jota muka olivat mitanneet. Tosiasia oli paljon surullisempi, eikä yksikään noista mahtanut mitään Porschen voimalle) selkeästi nopeampi kuin yksikään sen ajan hyperviriviri-Corvette.

        VERY RARE 1971 CORVETTE ZR2 (454-425) SUPER CAR ONLY ONE OF 12 MANUFACTURED. THE ZR2 SPECIFICATION PACKAGE INCLUDED THE DUAL PLATE CLUTCH, M22 (ROCK-CRUSHER) 4-SPEED GEARBOX, DUAL-PIN HEAVY "DUTY POWER BRAKES, HEAVY DUTY SUSPENSION AND ALUMINUM HEAVY DUTY RADIATOR (WITHOUT SHROUD). OPTIONS NOT PERMITTED WERE POWER STEERING, RADIO OR AIRCONDITIONING. THIS SUPERCAR IS ALL BUSINESS AND NOT FOR THE FAINT OF HEART.THIS EXCELLENT EXAMPLE HAS BEEN HONORED AND AWARDED CORVETTE GOLD CERTIFIED,TOP FLIGHT(ZORA DUNTOV),NCRS PERFORMANCE VERIFICATION AWARD(ZORA DUNTOV), NCRS JUDGING SHEETS, AND MUCH ORIGINAL DOCUMENTATION. THIS IS A MUST OWN FOR THE CORVETTE COLLECTOR. PRICE:$395,000.00"

        http://www.barrett-jackson.com/

        Maailman arvostetuin autohuutokauppa. ZR1-Corvetet yleisesti hinnoiteltu sinne - 500 000$. Sen sijaan ainakin mobilestä näytti irtoavan alle 100 000 euron noita sun kutoskoneisia lousku 959:ejäsi...Vaikka auto on uutena maksanutkin paljon enemmän kuin Corvette,se kertoo siitä kuinka ostajakykyiset massat arvostavat Corveten niin paljon korkeammalle. Ja näitä audin moottorisia etukoneporssejahan tosiaan irtoaa Mobilesta (http://www.mobile.de/SID.u5yLYayvqNxwXa-sVfJ-A-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1142502848A1Iindex_cgiD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B52%81H-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_y~BSRA6D1100B10E20100BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0/cgi-bin/da.pl?sr_qual=GN&top=5&bereich=pkw&id=11111111184688411&)
        alle tonniin pitkä rivi.. Se siitä "Porschen statuksesta ostajien mielestä",se ei pojat riitä että te huudatte täällä kurkku punasena valheellisin argmentein sen minikoneisen citysporttinne puolesta, ne joilla on oikeasti rahaa ja makua,ostaa ne autot ;)

        Jep,vai oli tehokkaimmassa kilpurietukoneporssessa peräti 375hv? Tiedoksi että voin hakea sulle samantien vaikkapa Lingenfelterin rakentaman pikkulohko Camaron 80-luvulta jossa on 1400 hv,eikä ole vielä kilpuri vaan ihan katulaillinen peli..Okei,menee jo liian ylivoimaiseksi eli en tee sitä.

        Ja paljonko tossa nyt olikaan,peräti 125 hv vai mitä tehoja? Trans Amissa/Camarossa se 250 oikeaa hv,mutta sitäkin merkittävämmäksi nousee vääntö,450 nM. Se on se voima joka laittaa auton liikkeelle,vääntöähän ei Porsche saanut edes Turbolla noista etumoottorimalleistaan sen vertaa kun GM irrotteli vaparikoneistaan :D Pitkälti sen takiahan noi ponycaritkin pesee mennen tulle nämä etukonePorschet. Lehti on V8 Magazine ja numero 4/99, siinä mitattiin alustan osat päivittämällä uuden veroisiin ja suodattimet jne vaihtamalla toki uusiin myös, automaattina 5.7 sekuntia 0-100 km/h. Väitän että ette löydä yhtään aikaa jossa etumoottoriporsse olisi pystynyt samaan automaattina. Siis siirtäkää suosiolla noi etumoottoriporsset kilpailemaan niiden teknisesten aikansa kollgeoiden,Audi 80:n ja vanhan mallin kuplien kanssa samaan segmenttiin.. Voi vaihdella ilmasta osia sitten keskenään ku alkaa hajoilemaan pahemmin (toivottavasti ei sentään tosiaan ollut sillon vielä laatu sitä mitä se on vuonna 2006 911-mallisarjan kohdalla,eli että Porsche joutuu kutsumaan kaikki 911:t huoltoon koska vaarana on että autosta putoaa pakoputkisto keskelle tietä yhtäkkiä)..

        Ja onneksi olkoon, keksit vihdoin että sen extraharvinaisen hyperprotomalli959:n ansiosta 80-luku meni Porschelle kuten olen myöntänyt alusta asti (olkoonkin että samalla vuosikymmenellä Corvette pystyi sellaisiin saavutuksiin kuten tehtaili katulaillisena autona maailman edelleen nopeimman katulaillisen auton nopeusennätyksen, 254 mp/h jne), mutta hyvä että se lämmittää, muilla vuosikymmenillähän (kuten on jo käsitelty) Corvette vei Porschea 10-0,tilanne on siis 50-luku Corvetelle(tehoPorsseissa peräti *70 hv,Corveten miedoin versio antoi yli puolet enemmän ulos,v8:eista puhumattakaan:D), 60 -luku Corvetelle (560 hv L88 Corvette vs Porschen hädin tuskin 200 hv), 70-luku Corvetelle vähintään samoilla tehoilla kun 60-luku,tosin niin että Porsche taisi päästä jo vähän yli 200 hv:n),90-luvulla ZR-1 piti pilkkanaan Porschea olemalla aikansa nopein tuotantoauto hetken kunnes julkaistiin Bugattilta eräs malli. Ja tätä vuosikymmentä elämme nyt eteenpäin vasta,mutta valmiista vuosikymmenistä siis Corvetelle johto 4-1. MOT.


        Autourheilun ylivoimaa since 1953: Corvette. Legendaarista!


      • Tapastikos
        Tapastikos kirjoitti:

        VERY RARE 1971 CORVETTE ZR2 (454-425) SUPER CAR ONLY ONE OF 12 MANUFACTURED. THE ZR2 SPECIFICATION PACKAGE INCLUDED THE DUAL PLATE CLUTCH, M22 (ROCK-CRUSHER) 4-SPEED GEARBOX, DUAL-PIN HEAVY "DUTY POWER BRAKES, HEAVY DUTY SUSPENSION AND ALUMINUM HEAVY DUTY RADIATOR (WITHOUT SHROUD). OPTIONS NOT PERMITTED WERE POWER STEERING, RADIO OR AIRCONDITIONING. THIS SUPERCAR IS ALL BUSINESS AND NOT FOR THE FAINT OF HEART.THIS EXCELLENT EXAMPLE HAS BEEN HONORED AND AWARDED CORVETTE GOLD CERTIFIED,TOP FLIGHT(ZORA DUNTOV),NCRS PERFORMANCE VERIFICATION AWARD(ZORA DUNTOV), NCRS JUDGING SHEETS, AND MUCH ORIGINAL DOCUMENTATION. THIS IS A MUST OWN FOR THE CORVETTE COLLECTOR. PRICE:$395,000.00"

        http://www.barrett-jackson.com/

        Maailman arvostetuin autohuutokauppa. ZR1-Corvetet yleisesti hinnoiteltu sinne - 500 000$. Sen sijaan ainakin mobilestä näytti irtoavan alle 100 000 euron noita sun kutoskoneisia lousku 959:ejäsi...Vaikka auto on uutena maksanutkin paljon enemmän kuin Corvette,se kertoo siitä kuinka ostajakykyiset massat arvostavat Corveten niin paljon korkeammalle. Ja näitä audin moottorisia etukoneporssejahan tosiaan irtoaa Mobilesta (http://www.mobile.de/SID.u5yLYayvqNxwXa-sVfJ-A-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1142502848A1Iindex_cgiD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B52%81H-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_y~BSRA6D1100B10E20100BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0/cgi-bin/da.pl?sr_qual=GN&top=5&bereich=pkw&id=11111111184688411&)
        alle tonniin pitkä rivi.. Se siitä "Porschen statuksesta ostajien mielestä",se ei pojat riitä että te huudatte täällä kurkku punasena valheellisin argmentein sen minikoneisen citysporttinne puolesta, ne joilla on oikeasti rahaa ja makua,ostaa ne autot ;)

        Jep,vai oli tehokkaimmassa kilpurietukoneporssessa peräti 375hv? Tiedoksi että voin hakea sulle samantien vaikkapa Lingenfelterin rakentaman pikkulohko Camaron 80-luvulta jossa on 1400 hv,eikä ole vielä kilpuri vaan ihan katulaillinen peli..Okei,menee jo liian ylivoimaiseksi eli en tee sitä.

        Ja paljonko tossa nyt olikaan,peräti 125 hv vai mitä tehoja? Trans Amissa/Camarossa se 250 oikeaa hv,mutta sitäkin merkittävämmäksi nousee vääntö,450 nM. Se on se voima joka laittaa auton liikkeelle,vääntöähän ei Porsche saanut edes Turbolla noista etumoottorimalleistaan sen vertaa kun GM irrotteli vaparikoneistaan :D Pitkälti sen takiahan noi ponycaritkin pesee mennen tulle nämä etukonePorschet. Lehti on V8 Magazine ja numero 4/99, siinä mitattiin alustan osat päivittämällä uuden veroisiin ja suodattimet jne vaihtamalla toki uusiin myös, automaattina 5.7 sekuntia 0-100 km/h. Väitän että ette löydä yhtään aikaa jossa etumoottoriporsse olisi pystynyt samaan automaattina. Siis siirtäkää suosiolla noi etumoottoriporsset kilpailemaan niiden teknisesten aikansa kollgeoiden,Audi 80:n ja vanhan mallin kuplien kanssa samaan segmenttiin.. Voi vaihdella ilmasta osia sitten keskenään ku alkaa hajoilemaan pahemmin (toivottavasti ei sentään tosiaan ollut sillon vielä laatu sitä mitä se on vuonna 2006 911-mallisarjan kohdalla,eli että Porsche joutuu kutsumaan kaikki 911:t huoltoon koska vaarana on että autosta putoaa pakoputkisto keskelle tietä yhtäkkiä)..

        Ja onneksi olkoon, keksit vihdoin että sen extraharvinaisen hyperprotomalli959:n ansiosta 80-luku meni Porschelle kuten olen myöntänyt alusta asti (olkoonkin että samalla vuosikymmenellä Corvette pystyi sellaisiin saavutuksiin kuten tehtaili katulaillisena autona maailman edelleen nopeimman katulaillisen auton nopeusennätyksen, 254 mp/h jne), mutta hyvä että se lämmittää, muilla vuosikymmenillähän (kuten on jo käsitelty) Corvette vei Porschea 10-0,tilanne on siis 50-luku Corvetelle(tehoPorsseissa peräti *70 hv,Corveten miedoin versio antoi yli puolet enemmän ulos,v8:eista puhumattakaan:D), 60 -luku Corvetelle (560 hv L88 Corvette vs Porschen hädin tuskin 200 hv), 70-luku Corvetelle vähintään samoilla tehoilla kun 60-luku,tosin niin että Porsche taisi päästä jo vähän yli 200 hv:n),90-luvulla ZR-1 piti pilkkanaan Porschea olemalla aikansa nopein tuotantoauto hetken kunnes julkaistiin Bugattilta eräs malli. Ja tätä vuosikymmentä elämme nyt eteenpäin vasta,mutta valmiista vuosikymmenistä siis Corvetelle johto 4-1. MOT.


        Autourheilun ylivoimaa since 1953: Corvette. Legendaarista!

        Meinasi tulla minulle harvinainen asiavirhe,siis ensimmäisessä kappaleessa toki kyseessä ZR2-Corvette,eikä ZR-1 Corvette..

        Aijai,ei meinaa saada hymyä loppumaan kun luin uudestaan tuon kohdan jossa kaveri ponnekaasti totesi että kilpaPorschessa oli 80-luvulla 375 hv :D Heh, samaan aikaan jenkeissä ne otti täysin katulaillisistakin Corveteista jo 1000 hv siihen kaupan päälle.. Mutta siinä onkin se ero,taito rakentaa kestäviä suorituskykyisiä urheiluautoja,siinä se korostui taasen.

        Nothing beats cubic inches!


      • jordgubb sorbet
        Rohkeiluusi, Tapastikos hyvä. kirjoitti:

        " Hyväkuntoisten 60-70 lukujen 911:sten hinnat pyörivät keskimäärin 14000 euron paikkeilla,"

        Hyväkuntoisten tuon ikäisten 911:sten hinnat pyörivät 20000-30000 korvilla kun puhutaan perusvehkeistä, ja harvinaisemmat mallit kuten 911R ja 911 Carrera RS saattavat maksaa 100t€. Noi 14000 euron laitteet ovat täysiä pommeja ja palapelejä.

        Pommeja palapelejä,osuvasti ilmaistu! Tapa on oikeessa, kuka hullu maksais jostain naapurin tojotan moottorin kokoisen "muka urheiluauton" moottorisesta rumasta Helmutin hetekasta juuri mitään jos ei säälistä sitten ota vastaan, toista se on jos pellin alla on oikeaa voimaa,Riil Pauer elikkä V8 voimaa!!


      • näköjään taas.
        Tapastikos kirjoitti:

        VERY RARE 1971 CORVETTE ZR2 (454-425) SUPER CAR ONLY ONE OF 12 MANUFACTURED. THE ZR2 SPECIFICATION PACKAGE INCLUDED THE DUAL PLATE CLUTCH, M22 (ROCK-CRUSHER) 4-SPEED GEARBOX, DUAL-PIN HEAVY "DUTY POWER BRAKES, HEAVY DUTY SUSPENSION AND ALUMINUM HEAVY DUTY RADIATOR (WITHOUT SHROUD). OPTIONS NOT PERMITTED WERE POWER STEERING, RADIO OR AIRCONDITIONING. THIS SUPERCAR IS ALL BUSINESS AND NOT FOR THE FAINT OF HEART.THIS EXCELLENT EXAMPLE HAS BEEN HONORED AND AWARDED CORVETTE GOLD CERTIFIED,TOP FLIGHT(ZORA DUNTOV),NCRS PERFORMANCE VERIFICATION AWARD(ZORA DUNTOV), NCRS JUDGING SHEETS, AND MUCH ORIGINAL DOCUMENTATION. THIS IS A MUST OWN FOR THE CORVETTE COLLECTOR. PRICE:$395,000.00"

        http://www.barrett-jackson.com/

        Maailman arvostetuin autohuutokauppa. ZR1-Corvetet yleisesti hinnoiteltu sinne - 500 000$. Sen sijaan ainakin mobilestä näytti irtoavan alle 100 000 euron noita sun kutoskoneisia lousku 959:ejäsi...Vaikka auto on uutena maksanutkin paljon enemmän kuin Corvette,se kertoo siitä kuinka ostajakykyiset massat arvostavat Corveten niin paljon korkeammalle. Ja näitä audin moottorisia etukoneporssejahan tosiaan irtoaa Mobilesta (http://www.mobile.de/SID.u5yLYayvqNxwXa-sVfJ-A-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1142502848A1Iindex_cgiD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B52%81H-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_y~BSRA6D1100B10E20100BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0/cgi-bin/da.pl?sr_qual=GN&top=5&bereich=pkw&id=11111111184688411&)
        alle tonniin pitkä rivi.. Se siitä "Porschen statuksesta ostajien mielestä",se ei pojat riitä että te huudatte täällä kurkku punasena valheellisin argmentein sen minikoneisen citysporttinne puolesta, ne joilla on oikeasti rahaa ja makua,ostaa ne autot ;)

        Jep,vai oli tehokkaimmassa kilpurietukoneporssessa peräti 375hv? Tiedoksi että voin hakea sulle samantien vaikkapa Lingenfelterin rakentaman pikkulohko Camaron 80-luvulta jossa on 1400 hv,eikä ole vielä kilpuri vaan ihan katulaillinen peli..Okei,menee jo liian ylivoimaiseksi eli en tee sitä.

        Ja paljonko tossa nyt olikaan,peräti 125 hv vai mitä tehoja? Trans Amissa/Camarossa se 250 oikeaa hv,mutta sitäkin merkittävämmäksi nousee vääntö,450 nM. Se on se voima joka laittaa auton liikkeelle,vääntöähän ei Porsche saanut edes Turbolla noista etumoottorimalleistaan sen vertaa kun GM irrotteli vaparikoneistaan :D Pitkälti sen takiahan noi ponycaritkin pesee mennen tulle nämä etukonePorschet. Lehti on V8 Magazine ja numero 4/99, siinä mitattiin alustan osat päivittämällä uuden veroisiin ja suodattimet jne vaihtamalla toki uusiin myös, automaattina 5.7 sekuntia 0-100 km/h. Väitän että ette löydä yhtään aikaa jossa etumoottoriporsse olisi pystynyt samaan automaattina. Siis siirtäkää suosiolla noi etumoottoriporsset kilpailemaan niiden teknisesten aikansa kollgeoiden,Audi 80:n ja vanhan mallin kuplien kanssa samaan segmenttiin.. Voi vaihdella ilmasta osia sitten keskenään ku alkaa hajoilemaan pahemmin (toivottavasti ei sentään tosiaan ollut sillon vielä laatu sitä mitä se on vuonna 2006 911-mallisarjan kohdalla,eli että Porsche joutuu kutsumaan kaikki 911:t huoltoon koska vaarana on että autosta putoaa pakoputkisto keskelle tietä yhtäkkiä)..

        Ja onneksi olkoon, keksit vihdoin että sen extraharvinaisen hyperprotomalli959:n ansiosta 80-luku meni Porschelle kuten olen myöntänyt alusta asti (olkoonkin että samalla vuosikymmenellä Corvette pystyi sellaisiin saavutuksiin kuten tehtaili katulaillisena autona maailman edelleen nopeimman katulaillisen auton nopeusennätyksen, 254 mp/h jne), mutta hyvä että se lämmittää, muilla vuosikymmenillähän (kuten on jo käsitelty) Corvette vei Porschea 10-0,tilanne on siis 50-luku Corvetelle(tehoPorsseissa peräti *70 hv,Corveten miedoin versio antoi yli puolet enemmän ulos,v8:eista puhumattakaan:D), 60 -luku Corvetelle (560 hv L88 Corvette vs Porschen hädin tuskin 200 hv), 70-luku Corvetelle vähintään samoilla tehoilla kun 60-luku,tosin niin että Porsche taisi päästä jo vähän yli 200 hv:n),90-luvulla ZR-1 piti pilkkanaan Porschea olemalla aikansa nopein tuotantoauto hetken kunnes julkaistiin Bugattilta eräs malli. Ja tätä vuosikymmentä elämme nyt eteenpäin vasta,mutta valmiista vuosikymmenistä siis Corvetelle johto 4-1. MOT.


        Autourheilun ylivoimaa since 1953: Corvette. Legendaarista!

        Lukutaidoton idiootti olet. Mobile.de:ssä 959:ien hinnat alkavat noin 200000 eurosta, replikoita saa tietysti halvemmalla. Sinulla ei ole minkäänlaista tajua autoista, siitä kumpusi väitteesi alle 100t euron 959:stä. Hehheh!

        Facts beats Tapastikos!

        Edelleen sen 924/944:n kilpailija ei ole Corvette, vaan Camaro, joka ei tosiaan ole ollut vakioversiona 250-heppainen millään vuosikymmenellä, tarkistappa vaikka faktat...ja niitä Camaroita saa Saksasta vielä vähän halvemmalla kuin Porscheja. Heh! Mobile.de beats Tapastikos!

        Mainittakoon että automaattivaihteinenkin Porsche 928 GTS pieksi Corvetenkin sinä aikana kiihtyvyydessä ja huipuissa, mistä äsken puhuit. Ota huomioon nyt että Callawayt ja Lingenfelterit eivät ole mitään vakio-Corvetteja, vaikka valheellisesti niin väitätkin.

        Tämä väittely olisi paljon hauskempaa jos sinä pysyisit kerrankin totuudessa, etkä keksisi omia totuuksiasi, pelle.


      • puhuu jälleen itselleen
        jordgubb sorbet kirjoitti:

        Pommeja palapelejä,osuvasti ilmaistu! Tapa on oikeessa, kuka hullu maksais jostain naapurin tojotan moottorin kokoisen "muka urheiluauton" moottorisesta rumasta Helmutin hetekasta juuri mitään jos ei säälistä sitten ota vastaan, toista se on jos pellin alla on oikeaa voimaa,Riil Pauer elikkä V8 voimaa!!

        Pelle mikä pelle! Ei vaan, hyvä show tämä on, jatka uskomatonta haaveiluasi vaan, meillä on ainakin hauskaa kun nolaat edelleen itseäsi, tällä kertaa jo vissiin kymmenennellä eri nimimerkillä! Pelle! :D


      • ....
        jordgubb sorbet kirjoitti:

        Pommeja palapelejä,osuvasti ilmaistu! Tapa on oikeessa, kuka hullu maksais jostain naapurin tojotan moottorin kokoisen "muka urheiluauton" moottorisesta rumasta Helmutin hetekasta juuri mitään jos ei säälistä sitten ota vastaan, toista se on jos pellin alla on oikeaa voimaa,Riil Pauer elikkä V8 voimaa!!

        Siinä on lasikuitupulkassa malmia ja halpaan kilohintaan. Kiukaaksikaan siitä ei ole, mutta jo etuakselin päällä lepää reilut 300 kiloinen pannu, joka hönkii 250sae.


      • ....
        Tapastikos kirjoitti:

        VERY RARE 1971 CORVETTE ZR2 (454-425) SUPER CAR ONLY ONE OF 12 MANUFACTURED. THE ZR2 SPECIFICATION PACKAGE INCLUDED THE DUAL PLATE CLUTCH, M22 (ROCK-CRUSHER) 4-SPEED GEARBOX, DUAL-PIN HEAVY "DUTY POWER BRAKES, HEAVY DUTY SUSPENSION AND ALUMINUM HEAVY DUTY RADIATOR (WITHOUT SHROUD). OPTIONS NOT PERMITTED WERE POWER STEERING, RADIO OR AIRCONDITIONING. THIS SUPERCAR IS ALL BUSINESS AND NOT FOR THE FAINT OF HEART.THIS EXCELLENT EXAMPLE HAS BEEN HONORED AND AWARDED CORVETTE GOLD CERTIFIED,TOP FLIGHT(ZORA DUNTOV),NCRS PERFORMANCE VERIFICATION AWARD(ZORA DUNTOV), NCRS JUDGING SHEETS, AND MUCH ORIGINAL DOCUMENTATION. THIS IS A MUST OWN FOR THE CORVETTE COLLECTOR. PRICE:$395,000.00"

        http://www.barrett-jackson.com/

        Maailman arvostetuin autohuutokauppa. ZR1-Corvetet yleisesti hinnoiteltu sinne - 500 000$. Sen sijaan ainakin mobilestä näytti irtoavan alle 100 000 euron noita sun kutoskoneisia lousku 959:ejäsi...Vaikka auto on uutena maksanutkin paljon enemmän kuin Corvette,se kertoo siitä kuinka ostajakykyiset massat arvostavat Corveten niin paljon korkeammalle. Ja näitä audin moottorisia etukoneporssejahan tosiaan irtoaa Mobilesta (http://www.mobile.de/SID.u5yLYayvqNxwXa-sVfJ-A-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1142502848A1Iindex_cgiD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B52%81H-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_y~BSRA6D1100B10E20100BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0/cgi-bin/da.pl?sr_qual=GN&top=5&bereich=pkw&id=11111111184688411&)
        alle tonniin pitkä rivi.. Se siitä "Porschen statuksesta ostajien mielestä",se ei pojat riitä että te huudatte täällä kurkku punasena valheellisin argmentein sen minikoneisen citysporttinne puolesta, ne joilla on oikeasti rahaa ja makua,ostaa ne autot ;)

        Jep,vai oli tehokkaimmassa kilpurietukoneporssessa peräti 375hv? Tiedoksi että voin hakea sulle samantien vaikkapa Lingenfelterin rakentaman pikkulohko Camaron 80-luvulta jossa on 1400 hv,eikä ole vielä kilpuri vaan ihan katulaillinen peli..Okei,menee jo liian ylivoimaiseksi eli en tee sitä.

        Ja paljonko tossa nyt olikaan,peräti 125 hv vai mitä tehoja? Trans Amissa/Camarossa se 250 oikeaa hv,mutta sitäkin merkittävämmäksi nousee vääntö,450 nM. Se on se voima joka laittaa auton liikkeelle,vääntöähän ei Porsche saanut edes Turbolla noista etumoottorimalleistaan sen vertaa kun GM irrotteli vaparikoneistaan :D Pitkälti sen takiahan noi ponycaritkin pesee mennen tulle nämä etukonePorschet. Lehti on V8 Magazine ja numero 4/99, siinä mitattiin alustan osat päivittämällä uuden veroisiin ja suodattimet jne vaihtamalla toki uusiin myös, automaattina 5.7 sekuntia 0-100 km/h. Väitän että ette löydä yhtään aikaa jossa etumoottoriporsse olisi pystynyt samaan automaattina. Siis siirtäkää suosiolla noi etumoottoriporsset kilpailemaan niiden teknisesten aikansa kollgeoiden,Audi 80:n ja vanhan mallin kuplien kanssa samaan segmenttiin.. Voi vaihdella ilmasta osia sitten keskenään ku alkaa hajoilemaan pahemmin (toivottavasti ei sentään tosiaan ollut sillon vielä laatu sitä mitä se on vuonna 2006 911-mallisarjan kohdalla,eli että Porsche joutuu kutsumaan kaikki 911:t huoltoon koska vaarana on että autosta putoaa pakoputkisto keskelle tietä yhtäkkiä)..

        Ja onneksi olkoon, keksit vihdoin että sen extraharvinaisen hyperprotomalli959:n ansiosta 80-luku meni Porschelle kuten olen myöntänyt alusta asti (olkoonkin että samalla vuosikymmenellä Corvette pystyi sellaisiin saavutuksiin kuten tehtaili katulaillisena autona maailman edelleen nopeimman katulaillisen auton nopeusennätyksen, 254 mp/h jne), mutta hyvä että se lämmittää, muilla vuosikymmenillähän (kuten on jo käsitelty) Corvette vei Porschea 10-0,tilanne on siis 50-luku Corvetelle(tehoPorsseissa peräti *70 hv,Corveten miedoin versio antoi yli puolet enemmän ulos,v8:eista puhumattakaan:D), 60 -luku Corvetelle (560 hv L88 Corvette vs Porschen hädin tuskin 200 hv), 70-luku Corvetelle vähintään samoilla tehoilla kun 60-luku,tosin niin että Porsche taisi päästä jo vähän yli 200 hv:n),90-luvulla ZR-1 piti pilkkanaan Porschea olemalla aikansa nopein tuotantoauto hetken kunnes julkaistiin Bugattilta eräs malli. Ja tätä vuosikymmentä elämme nyt eteenpäin vasta,mutta valmiista vuosikymmenistä siis Corvetelle johto 4-1. MOT.


        Autourheilun ylivoimaa since 1953: Corvette. Legendaarista!

        "Lehti on V8 Magazine ja numero 4/99, siinä mitattiin alustan osat päivittämällä uuden veroisiin ja suodattimet jne vaihtamalla toki uusiin myös, automaattina 5.7 sekuntia 0-100 km/h. "

        Piti päivittää ne alustan osat... ne todellakin sitä vaativat sitä ennen tuollaisia mittauksia jo ihan testaajan terveyden kannalta. Näin, kuten monesti puhuttu lehtijousisesta lasikuitupulkasta.

        Toinen on se, miksi automaatti. Porschea sai manuskallakin ja sen aikaiset automaatit uudella mantereella olivat todella mitä olivat.


      • pecos Bill
        Tapastikos kirjoitti:

        VERY RARE 1971 CORVETTE ZR2 (454-425) SUPER CAR ONLY ONE OF 12 MANUFACTURED. THE ZR2 SPECIFICATION PACKAGE INCLUDED THE DUAL PLATE CLUTCH, M22 (ROCK-CRUSHER) 4-SPEED GEARBOX, DUAL-PIN HEAVY "DUTY POWER BRAKES, HEAVY DUTY SUSPENSION AND ALUMINUM HEAVY DUTY RADIATOR (WITHOUT SHROUD). OPTIONS NOT PERMITTED WERE POWER STEERING, RADIO OR AIRCONDITIONING. THIS SUPERCAR IS ALL BUSINESS AND NOT FOR THE FAINT OF HEART.THIS EXCELLENT EXAMPLE HAS BEEN HONORED AND AWARDED CORVETTE GOLD CERTIFIED,TOP FLIGHT(ZORA DUNTOV),NCRS PERFORMANCE VERIFICATION AWARD(ZORA DUNTOV), NCRS JUDGING SHEETS, AND MUCH ORIGINAL DOCUMENTATION. THIS IS A MUST OWN FOR THE CORVETTE COLLECTOR. PRICE:$395,000.00"

        http://www.barrett-jackson.com/

        Maailman arvostetuin autohuutokauppa. ZR1-Corvetet yleisesti hinnoiteltu sinne - 500 000$. Sen sijaan ainakin mobilestä näytti irtoavan alle 100 000 euron noita sun kutoskoneisia lousku 959:ejäsi...Vaikka auto on uutena maksanutkin paljon enemmän kuin Corvette,se kertoo siitä kuinka ostajakykyiset massat arvostavat Corveten niin paljon korkeammalle. Ja näitä audin moottorisia etukoneporssejahan tosiaan irtoaa Mobilesta (http://www.mobile.de/SID.u5yLYayvqNxwXa-sVfJ-A-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1142502848A1Iindex_cgiD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B52%81H-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_y~BSRA6D1100B10E20100BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0/cgi-bin/da.pl?sr_qual=GN&top=5&bereich=pkw&id=11111111184688411&)
        alle tonniin pitkä rivi.. Se siitä "Porschen statuksesta ostajien mielestä",se ei pojat riitä että te huudatte täällä kurkku punasena valheellisin argmentein sen minikoneisen citysporttinne puolesta, ne joilla on oikeasti rahaa ja makua,ostaa ne autot ;)

        Jep,vai oli tehokkaimmassa kilpurietukoneporssessa peräti 375hv? Tiedoksi että voin hakea sulle samantien vaikkapa Lingenfelterin rakentaman pikkulohko Camaron 80-luvulta jossa on 1400 hv,eikä ole vielä kilpuri vaan ihan katulaillinen peli..Okei,menee jo liian ylivoimaiseksi eli en tee sitä.

        Ja paljonko tossa nyt olikaan,peräti 125 hv vai mitä tehoja? Trans Amissa/Camarossa se 250 oikeaa hv,mutta sitäkin merkittävämmäksi nousee vääntö,450 nM. Se on se voima joka laittaa auton liikkeelle,vääntöähän ei Porsche saanut edes Turbolla noista etumoottorimalleistaan sen vertaa kun GM irrotteli vaparikoneistaan :D Pitkälti sen takiahan noi ponycaritkin pesee mennen tulle nämä etukonePorschet. Lehti on V8 Magazine ja numero 4/99, siinä mitattiin alustan osat päivittämällä uuden veroisiin ja suodattimet jne vaihtamalla toki uusiin myös, automaattina 5.7 sekuntia 0-100 km/h. Väitän että ette löydä yhtään aikaa jossa etumoottoriporsse olisi pystynyt samaan automaattina. Siis siirtäkää suosiolla noi etumoottoriporsset kilpailemaan niiden teknisesten aikansa kollgeoiden,Audi 80:n ja vanhan mallin kuplien kanssa samaan segmenttiin.. Voi vaihdella ilmasta osia sitten keskenään ku alkaa hajoilemaan pahemmin (toivottavasti ei sentään tosiaan ollut sillon vielä laatu sitä mitä se on vuonna 2006 911-mallisarjan kohdalla,eli että Porsche joutuu kutsumaan kaikki 911:t huoltoon koska vaarana on että autosta putoaa pakoputkisto keskelle tietä yhtäkkiä)..

        Ja onneksi olkoon, keksit vihdoin että sen extraharvinaisen hyperprotomalli959:n ansiosta 80-luku meni Porschelle kuten olen myöntänyt alusta asti (olkoonkin että samalla vuosikymmenellä Corvette pystyi sellaisiin saavutuksiin kuten tehtaili katulaillisena autona maailman edelleen nopeimman katulaillisen auton nopeusennätyksen, 254 mp/h jne), mutta hyvä että se lämmittää, muilla vuosikymmenillähän (kuten on jo käsitelty) Corvette vei Porschea 10-0,tilanne on siis 50-luku Corvetelle(tehoPorsseissa peräti *70 hv,Corveten miedoin versio antoi yli puolet enemmän ulos,v8:eista puhumattakaan:D), 60 -luku Corvetelle (560 hv L88 Corvette vs Porschen hädin tuskin 200 hv), 70-luku Corvetelle vähintään samoilla tehoilla kun 60-luku,tosin niin että Porsche taisi päästä jo vähän yli 200 hv:n),90-luvulla ZR-1 piti pilkkanaan Porschea olemalla aikansa nopein tuotantoauto hetken kunnes julkaistiin Bugattilta eräs malli. Ja tätä vuosikymmentä elämme nyt eteenpäin vasta,mutta valmiista vuosikymmenistä siis Corvetelle johto 4-1. MOT.


        Autourheilun ylivoimaa since 1953: Corvette. Legendaarista!

        "Autourheilun ylivoimaa since 1953: Corvette. Legendaarista!"

        No, Tapastikos. Haluatko keskustella autourheilusaavutuksista? Niistä keskusteluista olet lukkinut karkuun häntä koipien välissä joka kerta. Joten joko nyt keskusteltaisiin vähän pitempään?


      • .....
        näköjään taas. kirjoitti:

        Lukutaidoton idiootti olet. Mobile.de:ssä 959:ien hinnat alkavat noin 200000 eurosta, replikoita saa tietysti halvemmalla. Sinulla ei ole minkäänlaista tajua autoista, siitä kumpusi väitteesi alle 100t euron 959:stä. Hehheh!

        Facts beats Tapastikos!

        Edelleen sen 924/944:n kilpailija ei ole Corvette, vaan Camaro, joka ei tosiaan ole ollut vakioversiona 250-heppainen millään vuosikymmenellä, tarkistappa vaikka faktat...ja niitä Camaroita saa Saksasta vielä vähän halvemmalla kuin Porscheja. Heh! Mobile.de beats Tapastikos!

        Mainittakoon että automaattivaihteinenkin Porsche 928 GTS pieksi Corvetenkin sinä aikana kiihtyvyydessä ja huipuissa, mistä äsken puhuit. Ota huomioon nyt että Callawayt ja Lingenfelterit eivät ole mitään vakio-Corvetteja, vaikka valheellisesti niin väitätkin.

        Tämä väittely olisi paljon hauskempaa jos sinä pysyisit kerrankin totuudessa, etkä keksisi omia totuuksiasi, pelle.

        Tarkoitatko, ettei Camaroa ole saanut juuri 250hv versiona millään vuosikymmenellä, vaiko 250hv tai sen yli menevänä versiona?

        Jos tarkoitat jälkimmäistä, niin olet melkoisen väärässä...


      • lukemaan ja ymmärtämään
        ..... kirjoitti:

        Tarkoitatko, ettei Camaroa ole saanut juuri 250hv versiona millään vuosikymmenellä, vaiko 250hv tai sen yli menevänä versiona?

        Jos tarkoitat jälkimmäistä, niin olet melkoisen väärässä...

        "vaan Camaro, joka ei tosiaan ole ollut vakioversiona 250-heppainen millään vuosikymmenellä"

        Camaron perusversiot ovat olleet kutos- ja neloskoneisia, kuten Firebirdinkin. Siitä ei punaniskajunttiapinajenkki revi 250 heppaa.


      • f-body era
        lukemaan ja ymmärtämään kirjoitti:

        "vaan Camaro, joka ei tosiaan ole ollut vakioversiona 250-heppainen millään vuosikymmenellä"

        Camaron perusversiot ovat olleet kutos- ja neloskoneisia, kuten Firebirdinkin. Siitä ei punaniskajunttiapinajenkki revi 250 heppaa.

        käytöstapoja ja perustietoja. Sitä sun " ei voi olla perusjenkissä 250 hv" camaroa on tehty kuule niin paljon enemmän kun sitä 924 S versiota johon itse vetoat koko ajan,että ihan turha lässyttää mistään tuotantoluvuistä täällä. Ottaako noin koville kun 4:n hengen ilmastoinnilla varustetut automaattivaihteiset kasarijenkit pyörii ympyrää Porschen ympärillä? Ja vääntöä noissa oli toi 450 nM.


      • ihmeen
        f-body era kirjoitti:

        käytöstapoja ja perustietoja. Sitä sun " ei voi olla perusjenkissä 250 hv" camaroa on tehty kuule niin paljon enemmän kun sitä 924 S versiota johon itse vetoat koko ajan,että ihan turha lässyttää mistään tuotantoluvuistä täällä. Ottaako noin koville kun 4:n hengen ilmastoinnilla varustetut automaattivaihteiset kasarijenkit pyörii ympyrää Porschen ympärillä? Ja vääntöä noissa oli toi 450 nM.

        nM??? Voitko selittää mistä tuo sinun käyttämäsi nM tulee??


      • ....
        lukemaan ja ymmärtämään kirjoitti:

        "vaan Camaro, joka ei tosiaan ole ollut vakioversiona 250-heppainen millään vuosikymmenellä"

        Camaron perusversiot ovat olleet kutos- ja neloskoneisia, kuten Firebirdinkin. Siitä ei punaniskajunttiapinajenkki revi 250 heppaa.

        Ei voi muuta kun ilolla seurata sinun kaltaisten sivistymättömien neanderthaalien kommentteja!


      • . . . . . . . . .
        .... kirjoitti:

        Ei voi muuta kun ilolla seurata sinun kaltaisten sivistymättömien neanderthaalien kommentteja!

        LOL, joutuu provo-tapatikos alentumaan yhä alhaisemmalle tasolle kun huomaa olevansa JATKUVASTI väärässä.
        Fiksummat ja kokeneemmat tietävät oikeasti faktoja, toisin kuin sinä :DD

        Mikä sua muuten pitää Porsche-palstalla?
        Liittyykö se jotenkin sairauteesi vai kateellisuuteesi?


      • yhteenkään
        f-body era kirjoitti:

        käytöstapoja ja perustietoja. Sitä sun " ei voi olla perusjenkissä 250 hv" camaroa on tehty kuule niin paljon enemmän kun sitä 924 S versiota johon itse vetoat koko ajan,että ihan turha lässyttää mistään tuotantoluvuistä täällä. Ottaako noin koville kun 4:n hengen ilmastoinnilla varustetut automaattivaihteiset kasarijenkit pyörii ympyrää Porschen ympärillä? Ja vääntöä noissa oli toi 450 nM.

        924S:ään, eikä tässä ole kukaan sellaisesta puhunut. Porschelta löytyy nopeampiakin autoja, vai otetaanko taas vaihteeksi nyt puheeksi se ritariässämallin'82 Pontiac Firebird, jonka peruskone oli reilu 2-litrainen nelospata, 95 heppaa? Siinä saa muuten miettiä miten sellaisen 15.5 sekunnissa 0-100km/h kiihtyvän "jenkki-Ponycarin" saa kiihtymään nopeammin kuin tuon vuoden halvimman perus-Porschen, eli 924:n, joka 125-heppaisena meni mittauksissa alle 9 sekunnissa 0-100km/h.


      • Porschvette
        Tapastikos kirjoitti:

        VERY RARE 1971 CORVETTE ZR2 (454-425) SUPER CAR ONLY ONE OF 12 MANUFACTURED. THE ZR2 SPECIFICATION PACKAGE INCLUDED THE DUAL PLATE CLUTCH, M22 (ROCK-CRUSHER) 4-SPEED GEARBOX, DUAL-PIN HEAVY "DUTY POWER BRAKES, HEAVY DUTY SUSPENSION AND ALUMINUM HEAVY DUTY RADIATOR (WITHOUT SHROUD). OPTIONS NOT PERMITTED WERE POWER STEERING, RADIO OR AIRCONDITIONING. THIS SUPERCAR IS ALL BUSINESS AND NOT FOR THE FAINT OF HEART.THIS EXCELLENT EXAMPLE HAS BEEN HONORED AND AWARDED CORVETTE GOLD CERTIFIED,TOP FLIGHT(ZORA DUNTOV),NCRS PERFORMANCE VERIFICATION AWARD(ZORA DUNTOV), NCRS JUDGING SHEETS, AND MUCH ORIGINAL DOCUMENTATION. THIS IS A MUST OWN FOR THE CORVETTE COLLECTOR. PRICE:$395,000.00"

        http://www.barrett-jackson.com/

        Maailman arvostetuin autohuutokauppa. ZR1-Corvetet yleisesti hinnoiteltu sinne - 500 000$. Sen sijaan ainakin mobilestä näytti irtoavan alle 100 000 euron noita sun kutoskoneisia lousku 959:ejäsi...Vaikka auto on uutena maksanutkin paljon enemmän kuin Corvette,se kertoo siitä kuinka ostajakykyiset massat arvostavat Corveten niin paljon korkeammalle. Ja näitä audin moottorisia etukoneporssejahan tosiaan irtoaa Mobilesta (http://www.mobile.de/SID.u5yLYayvqNxwXa-sVfJ-A-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1142502848A1Iindex_cgiD1100CCarX-t-vctpLtt~BmPA1A1B20B52%81H-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_y~BSRA6D1100B10E20100BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0/cgi-bin/da.pl?sr_qual=GN&top=5&bereich=pkw&id=11111111184688411&)
        alle tonniin pitkä rivi.. Se siitä "Porschen statuksesta ostajien mielestä",se ei pojat riitä että te huudatte täällä kurkku punasena valheellisin argmentein sen minikoneisen citysporttinne puolesta, ne joilla on oikeasti rahaa ja makua,ostaa ne autot ;)

        Jep,vai oli tehokkaimmassa kilpurietukoneporssessa peräti 375hv? Tiedoksi että voin hakea sulle samantien vaikkapa Lingenfelterin rakentaman pikkulohko Camaron 80-luvulta jossa on 1400 hv,eikä ole vielä kilpuri vaan ihan katulaillinen peli..Okei,menee jo liian ylivoimaiseksi eli en tee sitä.

        Ja paljonko tossa nyt olikaan,peräti 125 hv vai mitä tehoja? Trans Amissa/Camarossa se 250 oikeaa hv,mutta sitäkin merkittävämmäksi nousee vääntö,450 nM. Se on se voima joka laittaa auton liikkeelle,vääntöähän ei Porsche saanut edes Turbolla noista etumoottorimalleistaan sen vertaa kun GM irrotteli vaparikoneistaan :D Pitkälti sen takiahan noi ponycaritkin pesee mennen tulle nämä etukonePorschet. Lehti on V8 Magazine ja numero 4/99, siinä mitattiin alustan osat päivittämällä uuden veroisiin ja suodattimet jne vaihtamalla toki uusiin myös, automaattina 5.7 sekuntia 0-100 km/h. Väitän että ette löydä yhtään aikaa jossa etumoottoriporsse olisi pystynyt samaan automaattina. Siis siirtäkää suosiolla noi etumoottoriporsset kilpailemaan niiden teknisesten aikansa kollgeoiden,Audi 80:n ja vanhan mallin kuplien kanssa samaan segmenttiin.. Voi vaihdella ilmasta osia sitten keskenään ku alkaa hajoilemaan pahemmin (toivottavasti ei sentään tosiaan ollut sillon vielä laatu sitä mitä se on vuonna 2006 911-mallisarjan kohdalla,eli että Porsche joutuu kutsumaan kaikki 911:t huoltoon koska vaarana on että autosta putoaa pakoputkisto keskelle tietä yhtäkkiä)..

        Ja onneksi olkoon, keksit vihdoin että sen extraharvinaisen hyperprotomalli959:n ansiosta 80-luku meni Porschelle kuten olen myöntänyt alusta asti (olkoonkin että samalla vuosikymmenellä Corvette pystyi sellaisiin saavutuksiin kuten tehtaili katulaillisena autona maailman edelleen nopeimman katulaillisen auton nopeusennätyksen, 254 mp/h jne), mutta hyvä että se lämmittää, muilla vuosikymmenillähän (kuten on jo käsitelty) Corvette vei Porschea 10-0,tilanne on siis 50-luku Corvetelle(tehoPorsseissa peräti *70 hv,Corveten miedoin versio antoi yli puolet enemmän ulos,v8:eista puhumattakaan:D), 60 -luku Corvetelle (560 hv L88 Corvette vs Porschen hädin tuskin 200 hv), 70-luku Corvetelle vähintään samoilla tehoilla kun 60-luku,tosin niin että Porsche taisi päästä jo vähän yli 200 hv:n),90-luvulla ZR-1 piti pilkkanaan Porschea olemalla aikansa nopein tuotantoauto hetken kunnes julkaistiin Bugattilta eräs malli. Ja tätä vuosikymmentä elämme nyt eteenpäin vasta,mutta valmiista vuosikymmenistä siis Corvetelle johto 4-1. MOT.


        Autourheilun ylivoimaa since 1953: Corvette. Legendaarista!

        Jostain syystä jengillä on sellainen käsitys, että Camaroissa ja Firebirdeissä on aina vakiona vähintään 250 hv V8 kone. Kyllä ne hinnat alkaen mallit ovat olleet jopa 4 koneella varustettuja, joista otettiin noin 100 amerikan hevosvoimaa. Porschen 924 malli suunniteltiin alun perin VWn urheilumalliksi, mutta VW perääntyi hankkeesta aivan loppusuoralla sen aikaisten taloudellisten ongelmien vuoksi.Kupla Volkkari oli euroopassa tuotantonsa päässä ja VW satsasi resurssit Golfin kehittelyyn. Porsche otti mallin omien siipiensä suojieen, koska oli vastannut auton suunnittelusta. 924än seuraaja 944, ei juurikaan sisällä VW osia (varsinkaan 85 ½ mallista alkaen) Tapa ei tosin tunnu tätä tietävän, mutta 944 moottori on Porschen omaa suunnittelua ja tuotantoa. Olen itse omistanut jokusen Corveten, ajanut paljon myös F-body Camarolla, ja täytyy sanoa, että noiden jenkkien ajettavuus ei yllä lähellekkään 944 malleja, varsinkaan 944 turboa.Mitä tulee tehoihin, niin omasta 944 turbosta on mitattu tehoa 384 hv ja vääntöä 560nm. Kiihtyvyys on poliisin kalustolla mitattuna 5.1 s 0-100km/h, eli noilla arvoilla pärjää aika monelle Corvetelle.Mitä tulee noihin Tapan mainitsemiin yli 1000hv Corvette, Camaro ym. Vehkeisiin, niin ne on yksittäiskappaleita ja rakennettu pitkälti kiihdytyskäyttöön. Porschen koneesta saa aivan varmasti samat tehot jos se katsotaan tarpeelliseksi.


    • t.h.
      • Tapastikos

        "Porsche placed dead last in the rankings, at 36th overall, down from 26th last year based solely on the problematic Cayenne SUV." Löytyy tosta ylläolevatsa linkistä muuten.

        Noinhan siellä sanottiin, USAssa joka on suurin Cayennen markkina-alue. Ei ole 911 putoilevien pakoputkistojensa kera yksin laatuongelmiensa kanssa, kautta Porschen malliston vaivaa sama ongelma,laadun puute.

        Sitten vähän Pecos Billille taas faktoja..Kärkkäästi ollaan kyllä syyttelemässä taas minua,Tapastikosta vaikka asioista ei tiedetä mitään.Olen pettynyt Bill linjaasi..No,pakko argumentoida hieman,sen verran suurta uunotusta taas sieltä löytyi lähes joka lauseestasi:

        Huippu-insinööritaidoksi et ole valmis luokittelemaan tapaa (työntötanko)irrottaa koneesta jo 60-luvulla moninkertaisesti enemmän voimaa kuin mihin Porsche pystyi omalla tavallaan(hädin tsukin Porschen 200 hv vs.Corveten yli 400 ja 500 hv lukuja kautta linjan)? Aina se monimutkaisin järjestely ei ole paras, insinööritaitoa on taito osata poistaa turha ja käyttää vain olennainen,näin saadaan useimmiten myös kestävin ratkaisu. Jo Andre Cirtoen totesi aikaan "se mitä ei ole ei voi mennä rikki". Samaa filosofiaa noudattelee ajatusmaailma jonka mukaaon järkevämpi ottaa koneesta tehot ulos laittamalla sine taarpeksi iso moottori eikä tunkemalla pieneen koneeseen hajoavia turpopillejä ja hilavitkuttimia, kuten ammattikuski Palttalakin totesi,ei turbo kisaPorscheilla ole mitään jakoa vapari jenkkejä vastaan radalla.

        Sen sijaan jos lähetään hakemaan ininsööritaidon floppeja,edustaa Porsche railakkaasti kärkeä mm.pitämällä kiinni hirveän painojakauman ja ajo-ominaisuudet takaavasta takamoottorirakenteesta vielä 2000-luvulla, rakenne josta Tatra luopui aikanaan ja Skodakin 120 ja 130-malleistaan jo 80-luvulla. Juuri muitahan tämä ei sitten koskaan innostanutkaan edellämainitusita syistä.. Legenda jo eläessään oli Porschen käyttämä ilmajäähdytys vielä viimevuosikymmenellä, kehittyneimmät pienoismallienkin polttomoottorit olivat samaanaikaan jos varustettu nestejäähdytyksellä..Liekö tuoki ollut VW Kuplan/Porsche 356 (identtinen tekniikka) peruja sitten,tiedä häntä?

        Pecos Bill: (http://www.jaguarusa.com/us/en/vehicles/xk/performance/performance.htm),sieltä tarkemmin kohta "Jaguar XKR, 390 hp"... Ja kuka se julistautuikaan autotietäjäksi ja millä meriiteillä? ;)

        Ja juuri minä olin samaa mieltä TM:n kanssa siitä että 911:n kilpailijaluokkaa on ennemminkin v6 Mercedekset kuin todelliset urheiluautot. Miksei olisi,ovathan ne monelta osin samaa luokkaa,kutosmallejakin kumpikin jne. Mersullakin ei ole katsos sattumaa se,että ne isot mallit on sitten hinnoteltu eri kastiin kuin nuo peruskutoset muuten..

        Hienoa että olet ensimmäinen joka avoimesti myöntää Porschen ja Vagin sisaruuden vaikka heillä se historia todella on läheisempi kuin ehkäpä yhdelläkään muulla koskaan autoilun historiassa,kaikkihan me muistamme nuo 45 hv Porsche 356:t(VW:n kone jo 50-luvulla) ajalta jolloin v8-Corvetet puskivat yli 300 hv-luokkaa vakioina.. Onkin varsin luonnollista että tosiaan Porschen ja VW-Skoda-Seatin yhteistyö jatkuu edelleen jo historiallisistakin näkökulmista katsoen, eikä ole ollenkaan häpeä että VW ja Porsche jakavat pitkälti samat osat ja suunnittelut sinällään,tietysti kansanauton (se on muuten suora suomennus ystäväni) läheisyys ja yhtäläisyys ei ehkä edusta sitä mitä äärimmäistä urheiluautoa ja fiilistä hakeva ostajakandidaatti ehkä tahtoisi,ainakaan suuri osa heistä.Ja pitihän sinun ottaa esille se Daewoo (tiedoksi,että tänä päivänä maailmassa on todella harva autonvalmistaja joka ei olisi vallannut konserniinsa muita merkkejä) GM:n kohdalla, siinä vainen on se ero että Daewoon malleista ja Corvetesta et löydä suurennuslasillakaan vaihtokelpoisia (ainakaan identtisiä)osia siinä missä Porhesta ja VW:stä niitä löytyy melkein koko autollinen tänäpäivänä taas,aivan kuten aikanaan 50-luvullakin jo.


        Ja näin olemmekin taas oikaisseet faktoiksi kaikki Pecoksen taivaankannen maalailut. Tervetuloa todellisuuteen!


      • uhhuuH
        Tapastikos kirjoitti:

        "Porsche placed dead last in the rankings, at 36th overall, down from 26th last year based solely on the problematic Cayenne SUV." Löytyy tosta ylläolevatsa linkistä muuten.

        Noinhan siellä sanottiin, USAssa joka on suurin Cayennen markkina-alue. Ei ole 911 putoilevien pakoputkistojensa kera yksin laatuongelmiensa kanssa, kautta Porschen malliston vaivaa sama ongelma,laadun puute.

        Sitten vähän Pecos Billille taas faktoja..Kärkkäästi ollaan kyllä syyttelemässä taas minua,Tapastikosta vaikka asioista ei tiedetä mitään.Olen pettynyt Bill linjaasi..No,pakko argumentoida hieman,sen verran suurta uunotusta taas sieltä löytyi lähes joka lauseestasi:

        Huippu-insinööritaidoksi et ole valmis luokittelemaan tapaa (työntötanko)irrottaa koneesta jo 60-luvulla moninkertaisesti enemmän voimaa kuin mihin Porsche pystyi omalla tavallaan(hädin tsukin Porschen 200 hv vs.Corveten yli 400 ja 500 hv lukuja kautta linjan)? Aina se monimutkaisin järjestely ei ole paras, insinööritaitoa on taito osata poistaa turha ja käyttää vain olennainen,näin saadaan useimmiten myös kestävin ratkaisu. Jo Andre Cirtoen totesi aikaan "se mitä ei ole ei voi mennä rikki". Samaa filosofiaa noudattelee ajatusmaailma jonka mukaaon järkevämpi ottaa koneesta tehot ulos laittamalla sine taarpeksi iso moottori eikä tunkemalla pieneen koneeseen hajoavia turpopillejä ja hilavitkuttimia, kuten ammattikuski Palttalakin totesi,ei turbo kisaPorscheilla ole mitään jakoa vapari jenkkejä vastaan radalla.

        Sen sijaan jos lähetään hakemaan ininsööritaidon floppeja,edustaa Porsche railakkaasti kärkeä mm.pitämällä kiinni hirveän painojakauman ja ajo-ominaisuudet takaavasta takamoottorirakenteesta vielä 2000-luvulla, rakenne josta Tatra luopui aikanaan ja Skodakin 120 ja 130-malleistaan jo 80-luvulla. Juuri muitahan tämä ei sitten koskaan innostanutkaan edellämainitusita syistä.. Legenda jo eläessään oli Porschen käyttämä ilmajäähdytys vielä viimevuosikymmenellä, kehittyneimmät pienoismallienkin polttomoottorit olivat samaanaikaan jos varustettu nestejäähdytyksellä..Liekö tuoki ollut VW Kuplan/Porsche 356 (identtinen tekniikka) peruja sitten,tiedä häntä?

        Pecos Bill: (http://www.jaguarusa.com/us/en/vehicles/xk/performance/performance.htm),sieltä tarkemmin kohta "Jaguar XKR, 390 hp"... Ja kuka se julistautuikaan autotietäjäksi ja millä meriiteillä? ;)

        Ja juuri minä olin samaa mieltä TM:n kanssa siitä että 911:n kilpailijaluokkaa on ennemminkin v6 Mercedekset kuin todelliset urheiluautot. Miksei olisi,ovathan ne monelta osin samaa luokkaa,kutosmallejakin kumpikin jne. Mersullakin ei ole katsos sattumaa se,että ne isot mallit on sitten hinnoteltu eri kastiin kuin nuo peruskutoset muuten..

        Hienoa että olet ensimmäinen joka avoimesti myöntää Porschen ja Vagin sisaruuden vaikka heillä se historia todella on läheisempi kuin ehkäpä yhdelläkään muulla koskaan autoilun historiassa,kaikkihan me muistamme nuo 45 hv Porsche 356:t(VW:n kone jo 50-luvulla) ajalta jolloin v8-Corvetet puskivat yli 300 hv-luokkaa vakioina.. Onkin varsin luonnollista että tosiaan Porschen ja VW-Skoda-Seatin yhteistyö jatkuu edelleen jo historiallisistakin näkökulmista katsoen, eikä ole ollenkaan häpeä että VW ja Porsche jakavat pitkälti samat osat ja suunnittelut sinällään,tietysti kansanauton (se on muuten suora suomennus ystäväni) läheisyys ja yhtäläisyys ei ehkä edusta sitä mitä äärimmäistä urheiluautoa ja fiilistä hakeva ostajakandidaatti ehkä tahtoisi,ainakaan suuri osa heistä.Ja pitihän sinun ottaa esille se Daewoo (tiedoksi,että tänä päivänä maailmassa on todella harva autonvalmistaja joka ei olisi vallannut konserniinsa muita merkkejä) GM:n kohdalla, siinä vainen on se ero että Daewoon malleista ja Corvetesta et löydä suurennuslasillakaan vaihtokelpoisia (ainakaan identtisiä)osia siinä missä Porhesta ja VW:stä niitä löytyy melkein koko autollinen tänäpäivänä taas,aivan kuten aikanaan 50-luvullakin jo.


        Ja näin olemmekin taas oikaisseet faktoiksi kaikki Pecoksen taivaankannen maalailut. Tervetuloa todellisuuteen!

        Jopas oli taas tapaskaa - eli virheitä ja valheita, ellei joka lauseessa niin ainakin joka kappaleessa.
        Ei kukaan jaksa kommentoida enää, niin tuttua paskaa trollailet. Kirjoitusvirheitäkin naurettavasti.

        Yks juttu muuten luotettavuudesta; Porschehan nimenomaan on jatkuvasti luotettavuustilastojen kärjessä, vuodesta toiseen.

        Mutta sairaan kateellisen autottoman provoiluahan nuo sun yksinpuhelus ovatkin.


      • Rolle Hamilton (puuseppä)Ån...
        uhhuuH kirjoitti:

        Jopas oli taas tapaskaa - eli virheitä ja valheita, ellei joka lauseessa niin ainakin joka kappaleessa.
        Ei kukaan jaksa kommentoida enää, niin tuttua paskaa trollailet. Kirjoitusvirheitäkin naurettavasti.

        Yks juttu muuten luotettavuudesta; Porschehan nimenomaan on jatkuvasti luotettavuustilastojen kärjessä, vuodesta toiseen.

        Mutta sairaan kateellisen autottoman provoiluahan nuo sun yksinpuhelus ovatkin.

        Itse en alentuisi puuttumaan,ja osoittamaan/syyllistämään (varsinkin kun mitään muuta ei sitten esitetäkkään omassa kannanotossa) muita kirjoittajia heidän käyttämästään kirjoitusasusta, poikkeasvasta äidinkielen esitystavasta suhteessa omaan sellaiseen tai ylipäänsä tekstintuottamisesta muodollisessa mielessä. Me kaikki varmaan teemme kirjoitusvirheitä ja sen ei varmaankaan pitäisi aikuisten maailmassa olla vielä peruste teilata toisen kirjoitusta valheeksi?


      • Tapastikos sanoo
        Tapastikos kirjoitti:

        "Porsche placed dead last in the rankings, at 36th overall, down from 26th last year based solely on the problematic Cayenne SUV." Löytyy tosta ylläolevatsa linkistä muuten.

        Noinhan siellä sanottiin, USAssa joka on suurin Cayennen markkina-alue. Ei ole 911 putoilevien pakoputkistojensa kera yksin laatuongelmiensa kanssa, kautta Porschen malliston vaivaa sama ongelma,laadun puute.

        Sitten vähän Pecos Billille taas faktoja..Kärkkäästi ollaan kyllä syyttelemässä taas minua,Tapastikosta vaikka asioista ei tiedetä mitään.Olen pettynyt Bill linjaasi..No,pakko argumentoida hieman,sen verran suurta uunotusta taas sieltä löytyi lähes joka lauseestasi:

        Huippu-insinööritaidoksi et ole valmis luokittelemaan tapaa (työntötanko)irrottaa koneesta jo 60-luvulla moninkertaisesti enemmän voimaa kuin mihin Porsche pystyi omalla tavallaan(hädin tsukin Porschen 200 hv vs.Corveten yli 400 ja 500 hv lukuja kautta linjan)? Aina se monimutkaisin järjestely ei ole paras, insinööritaitoa on taito osata poistaa turha ja käyttää vain olennainen,näin saadaan useimmiten myös kestävin ratkaisu. Jo Andre Cirtoen totesi aikaan "se mitä ei ole ei voi mennä rikki". Samaa filosofiaa noudattelee ajatusmaailma jonka mukaaon järkevämpi ottaa koneesta tehot ulos laittamalla sine taarpeksi iso moottori eikä tunkemalla pieneen koneeseen hajoavia turpopillejä ja hilavitkuttimia, kuten ammattikuski Palttalakin totesi,ei turbo kisaPorscheilla ole mitään jakoa vapari jenkkejä vastaan radalla.

        Sen sijaan jos lähetään hakemaan ininsööritaidon floppeja,edustaa Porsche railakkaasti kärkeä mm.pitämällä kiinni hirveän painojakauman ja ajo-ominaisuudet takaavasta takamoottorirakenteesta vielä 2000-luvulla, rakenne josta Tatra luopui aikanaan ja Skodakin 120 ja 130-malleistaan jo 80-luvulla. Juuri muitahan tämä ei sitten koskaan innostanutkaan edellämainitusita syistä.. Legenda jo eläessään oli Porschen käyttämä ilmajäähdytys vielä viimevuosikymmenellä, kehittyneimmät pienoismallienkin polttomoottorit olivat samaanaikaan jos varustettu nestejäähdytyksellä..Liekö tuoki ollut VW Kuplan/Porsche 356 (identtinen tekniikka) peruja sitten,tiedä häntä?

        Pecos Bill: (http://www.jaguarusa.com/us/en/vehicles/xk/performance/performance.htm),sieltä tarkemmin kohta "Jaguar XKR, 390 hp"... Ja kuka se julistautuikaan autotietäjäksi ja millä meriiteillä? ;)

        Ja juuri minä olin samaa mieltä TM:n kanssa siitä että 911:n kilpailijaluokkaa on ennemminkin v6 Mercedekset kuin todelliset urheiluautot. Miksei olisi,ovathan ne monelta osin samaa luokkaa,kutosmallejakin kumpikin jne. Mersullakin ei ole katsos sattumaa se,että ne isot mallit on sitten hinnoteltu eri kastiin kuin nuo peruskutoset muuten..

        Hienoa että olet ensimmäinen joka avoimesti myöntää Porschen ja Vagin sisaruuden vaikka heillä se historia todella on läheisempi kuin ehkäpä yhdelläkään muulla koskaan autoilun historiassa,kaikkihan me muistamme nuo 45 hv Porsche 356:t(VW:n kone jo 50-luvulla) ajalta jolloin v8-Corvetet puskivat yli 300 hv-luokkaa vakioina.. Onkin varsin luonnollista että tosiaan Porschen ja VW-Skoda-Seatin yhteistyö jatkuu edelleen jo historiallisistakin näkökulmista katsoen, eikä ole ollenkaan häpeä että VW ja Porsche jakavat pitkälti samat osat ja suunnittelut sinällään,tietysti kansanauton (se on muuten suora suomennus ystäväni) läheisyys ja yhtäläisyys ei ehkä edusta sitä mitä äärimmäistä urheiluautoa ja fiilistä hakeva ostajakandidaatti ehkä tahtoisi,ainakaan suuri osa heistä.Ja pitihän sinun ottaa esille se Daewoo (tiedoksi,että tänä päivänä maailmassa on todella harva autonvalmistaja joka ei olisi vallannut konserniinsa muita merkkejä) GM:n kohdalla, siinä vainen on se ero että Daewoon malleista ja Corvetesta et löydä suurennuslasillakaan vaihtokelpoisia (ainakaan identtisiä)osia siinä missä Porhesta ja VW:stä niitä löytyy melkein koko autollinen tänäpäivänä taas,aivan kuten aikanaan 50-luvullakin jo.


        Ja näin olemmekin taas oikaisseet faktoiksi kaikki Pecoksen taivaankannen maalailut. Tervetuloa todellisuuteen!

        ettei luota niksmannien (tai muiden sosialistimaiden ml. Suomi) arvioihin Corvetten laadusta (no sehän on aivan paska), niin samoin voisi tässä sanoa että punaniska-hillbillyjen arviot Cayennesta ovat suorastaan perseestä revittyä paskapuhetta. Kyseessä on aika paljon luotettavampi ja laadukkaampi auto kuin yksikään Daewoo, jota myös Chevrolettinä tänäpäivänä myydään.

        MOT.


      • Pecos Bill
        Tapastikos kirjoitti:

        "Porsche placed dead last in the rankings, at 36th overall, down from 26th last year based solely on the problematic Cayenne SUV." Löytyy tosta ylläolevatsa linkistä muuten.

        Noinhan siellä sanottiin, USAssa joka on suurin Cayennen markkina-alue. Ei ole 911 putoilevien pakoputkistojensa kera yksin laatuongelmiensa kanssa, kautta Porschen malliston vaivaa sama ongelma,laadun puute.

        Sitten vähän Pecos Billille taas faktoja..Kärkkäästi ollaan kyllä syyttelemässä taas minua,Tapastikosta vaikka asioista ei tiedetä mitään.Olen pettynyt Bill linjaasi..No,pakko argumentoida hieman,sen verran suurta uunotusta taas sieltä löytyi lähes joka lauseestasi:

        Huippu-insinööritaidoksi et ole valmis luokittelemaan tapaa (työntötanko)irrottaa koneesta jo 60-luvulla moninkertaisesti enemmän voimaa kuin mihin Porsche pystyi omalla tavallaan(hädin tsukin Porschen 200 hv vs.Corveten yli 400 ja 500 hv lukuja kautta linjan)? Aina se monimutkaisin järjestely ei ole paras, insinööritaitoa on taito osata poistaa turha ja käyttää vain olennainen,näin saadaan useimmiten myös kestävin ratkaisu. Jo Andre Cirtoen totesi aikaan "se mitä ei ole ei voi mennä rikki". Samaa filosofiaa noudattelee ajatusmaailma jonka mukaaon järkevämpi ottaa koneesta tehot ulos laittamalla sine taarpeksi iso moottori eikä tunkemalla pieneen koneeseen hajoavia turpopillejä ja hilavitkuttimia, kuten ammattikuski Palttalakin totesi,ei turbo kisaPorscheilla ole mitään jakoa vapari jenkkejä vastaan radalla.

        Sen sijaan jos lähetään hakemaan ininsööritaidon floppeja,edustaa Porsche railakkaasti kärkeä mm.pitämällä kiinni hirveän painojakauman ja ajo-ominaisuudet takaavasta takamoottorirakenteesta vielä 2000-luvulla, rakenne josta Tatra luopui aikanaan ja Skodakin 120 ja 130-malleistaan jo 80-luvulla. Juuri muitahan tämä ei sitten koskaan innostanutkaan edellämainitusita syistä.. Legenda jo eläessään oli Porschen käyttämä ilmajäähdytys vielä viimevuosikymmenellä, kehittyneimmät pienoismallienkin polttomoottorit olivat samaanaikaan jos varustettu nestejäähdytyksellä..Liekö tuoki ollut VW Kuplan/Porsche 356 (identtinen tekniikka) peruja sitten,tiedä häntä?

        Pecos Bill: (http://www.jaguarusa.com/us/en/vehicles/xk/performance/performance.htm),sieltä tarkemmin kohta "Jaguar XKR, 390 hp"... Ja kuka se julistautuikaan autotietäjäksi ja millä meriiteillä? ;)

        Ja juuri minä olin samaa mieltä TM:n kanssa siitä että 911:n kilpailijaluokkaa on ennemminkin v6 Mercedekset kuin todelliset urheiluautot. Miksei olisi,ovathan ne monelta osin samaa luokkaa,kutosmallejakin kumpikin jne. Mersullakin ei ole katsos sattumaa se,että ne isot mallit on sitten hinnoteltu eri kastiin kuin nuo peruskutoset muuten..

        Hienoa että olet ensimmäinen joka avoimesti myöntää Porschen ja Vagin sisaruuden vaikka heillä se historia todella on läheisempi kuin ehkäpä yhdelläkään muulla koskaan autoilun historiassa,kaikkihan me muistamme nuo 45 hv Porsche 356:t(VW:n kone jo 50-luvulla) ajalta jolloin v8-Corvetet puskivat yli 300 hv-luokkaa vakioina.. Onkin varsin luonnollista että tosiaan Porschen ja VW-Skoda-Seatin yhteistyö jatkuu edelleen jo historiallisistakin näkökulmista katsoen, eikä ole ollenkaan häpeä että VW ja Porsche jakavat pitkälti samat osat ja suunnittelut sinällään,tietysti kansanauton (se on muuten suora suomennus ystäväni) läheisyys ja yhtäläisyys ei ehkä edusta sitä mitä äärimmäistä urheiluautoa ja fiilistä hakeva ostajakandidaatti ehkä tahtoisi,ainakaan suuri osa heistä.Ja pitihän sinun ottaa esille se Daewoo (tiedoksi,että tänä päivänä maailmassa on todella harva autonvalmistaja joka ei olisi vallannut konserniinsa muita merkkejä) GM:n kohdalla, siinä vainen on se ero että Daewoon malleista ja Corvetesta et löydä suurennuslasillakaan vaihtokelpoisia (ainakaan identtisiä)osia siinä missä Porhesta ja VW:stä niitä löytyy melkein koko autollinen tänäpäivänä taas,aivan kuten aikanaan 50-luvullakin jo.


        Ja näin olemmekin taas oikaisseet faktoiksi kaikki Pecoksen taivaankannen maalailut. Tervetuloa todellisuuteen!

        Moi Tapastikos

        Minä en "uunota" ketään, toisin kuin jotkut täällä ehkä ajoittain saattavt tehdä, nimeä mainitsematta.

        Kirjoituksesi perusteella tiivisttettynä voisi sanoa, että jenkkien huippuinsinööritaito perustuu siihen, että ollaan niin fiksuja, että autoon ei laiteta mitään tämän vuosituhannen tekniikkaa, jotta se kestää ehjänä. No, Porschellahan on tunnetusti toisenlainen ajattelumalli, eli tekniikka on viimeisenpäälle huippua ja kehittynyttä, mutta samalla kestävää ja laadukasta. Katsoppa huviksesi vikatilastoja.

        Vanhemmat Porschet ovat ehkä kokemattoman käsissä hankalia ajaa, mutta silti radalla todella nopeita. Mutta ei saman ajan Vettet yllää lähellekkään niin hyviin ajo-ominaisuuksiin. Löysä alusta ja satoja kiloja patarautaa nokalla, ja tehoa ominaisuuksiin nähden aivan liikaa. No, jos tykkää ajaa suoraan.

        Siitä insinööritaidosta puhuvat kilpailusaavutukset puolestaan. Siis Porschella. Vettellähän ei ole menestytty missään varteenotettavissa luokissa, käytännössä.

        Siitä Jaguarista sen verran, että tämän UUDEN XK-sarjan XKR-malli esitellään vasta ensi syksynä. Siihen asti tehokkain on 298hv XK8.

        Niin, kyllähän sinä voit väittää ettei 911 kuulu urheiluautojen kastiin. Mutta eihän sua siinä kukaan autoista yhtäänkään tietävä usko. Mutta moni autoista tietävä on valmis laittamaan Corvettet bulevardisporttien luokkaan. Tosin ei ehkä tätä uusinta mallia.

        Mikset muuten mainitse koskaan Audia puhuessasi tuosta VAG-kytköksestä. Ja kuten sanottua, mielestäni siinä ei ole mitään hävettävää, omistaahan Porsche suuren osan ko. konsernista. Nöyryyttävää on sen sijaan, että Chveroletin nimellä myydään vaikka mitä tavaraa nykyään, tosin ainakin minulla laatu- ja luotettavuusimago Chevroletin kohdalla on paranunut sen jälkeen kun Daewoosta tuli Chevrolet.

        Porschen malleista ainoastaan Cayennella on jotain yhteistä VAG-konsernin tuotteiden kanssa. Ja kiitos kansanautosuomennoksesta, mutta osaan kyllä itsekkin sujuvasti Saksaa.

        No, jään taas odottelemaan sitä kun "oikaiset faktoiksi" minun "taivaankannen maalailut". Sitten taas minä ehkäpä kommentoin juttujasi. Ihan mukavaahan tämä vääntäminen on kanssasi, vaikkei tässä oikeastaan mitään järkeä olekkaan.


      • Asiallinen...............
        Rolle Hamilton (puuseppä)Ån... kirjoitti:

        Itse en alentuisi puuttumaan,ja osoittamaan/syyllistämään (varsinkin kun mitään muuta ei sitten esitetäkkään omassa kannanotossa) muita kirjoittajia heidän käyttämästään kirjoitusasusta, poikkeasvasta äidinkielen esitystavasta suhteessa omaan sellaiseen tai ylipäänsä tekstintuottamisesta muodollisessa mielessä. Me kaikki varmaan teemme kirjoitusvirheitä ja sen ei varmaankaan pitäisi aikuisten maailmassa olla vielä peruste teilata toisen kirjoitusta valheeksi?

        Autoista tietävät, tietävät että tapaskan selitykset ovat täyttä tuubaa.

        Eivätkä ole asiallisia.


      • ,,,
        Tapastikos kirjoitti:

        "Porsche placed dead last in the rankings, at 36th overall, down from 26th last year based solely on the problematic Cayenne SUV." Löytyy tosta ylläolevatsa linkistä muuten.

        Noinhan siellä sanottiin, USAssa joka on suurin Cayennen markkina-alue. Ei ole 911 putoilevien pakoputkistojensa kera yksin laatuongelmiensa kanssa, kautta Porschen malliston vaivaa sama ongelma,laadun puute.

        Sitten vähän Pecos Billille taas faktoja..Kärkkäästi ollaan kyllä syyttelemässä taas minua,Tapastikosta vaikka asioista ei tiedetä mitään.Olen pettynyt Bill linjaasi..No,pakko argumentoida hieman,sen verran suurta uunotusta taas sieltä löytyi lähes joka lauseestasi:

        Huippu-insinööritaidoksi et ole valmis luokittelemaan tapaa (työntötanko)irrottaa koneesta jo 60-luvulla moninkertaisesti enemmän voimaa kuin mihin Porsche pystyi omalla tavallaan(hädin tsukin Porschen 200 hv vs.Corveten yli 400 ja 500 hv lukuja kautta linjan)? Aina se monimutkaisin järjestely ei ole paras, insinööritaitoa on taito osata poistaa turha ja käyttää vain olennainen,näin saadaan useimmiten myös kestävin ratkaisu. Jo Andre Cirtoen totesi aikaan "se mitä ei ole ei voi mennä rikki". Samaa filosofiaa noudattelee ajatusmaailma jonka mukaaon järkevämpi ottaa koneesta tehot ulos laittamalla sine taarpeksi iso moottori eikä tunkemalla pieneen koneeseen hajoavia turpopillejä ja hilavitkuttimia, kuten ammattikuski Palttalakin totesi,ei turbo kisaPorscheilla ole mitään jakoa vapari jenkkejä vastaan radalla.

        Sen sijaan jos lähetään hakemaan ininsööritaidon floppeja,edustaa Porsche railakkaasti kärkeä mm.pitämällä kiinni hirveän painojakauman ja ajo-ominaisuudet takaavasta takamoottorirakenteesta vielä 2000-luvulla, rakenne josta Tatra luopui aikanaan ja Skodakin 120 ja 130-malleistaan jo 80-luvulla. Juuri muitahan tämä ei sitten koskaan innostanutkaan edellämainitusita syistä.. Legenda jo eläessään oli Porschen käyttämä ilmajäähdytys vielä viimevuosikymmenellä, kehittyneimmät pienoismallienkin polttomoottorit olivat samaanaikaan jos varustettu nestejäähdytyksellä..Liekö tuoki ollut VW Kuplan/Porsche 356 (identtinen tekniikka) peruja sitten,tiedä häntä?

        Pecos Bill: (http://www.jaguarusa.com/us/en/vehicles/xk/performance/performance.htm),sieltä tarkemmin kohta "Jaguar XKR, 390 hp"... Ja kuka se julistautuikaan autotietäjäksi ja millä meriiteillä? ;)

        Ja juuri minä olin samaa mieltä TM:n kanssa siitä että 911:n kilpailijaluokkaa on ennemminkin v6 Mercedekset kuin todelliset urheiluautot. Miksei olisi,ovathan ne monelta osin samaa luokkaa,kutosmallejakin kumpikin jne. Mersullakin ei ole katsos sattumaa se,että ne isot mallit on sitten hinnoteltu eri kastiin kuin nuo peruskutoset muuten..

        Hienoa että olet ensimmäinen joka avoimesti myöntää Porschen ja Vagin sisaruuden vaikka heillä se historia todella on läheisempi kuin ehkäpä yhdelläkään muulla koskaan autoilun historiassa,kaikkihan me muistamme nuo 45 hv Porsche 356:t(VW:n kone jo 50-luvulla) ajalta jolloin v8-Corvetet puskivat yli 300 hv-luokkaa vakioina.. Onkin varsin luonnollista että tosiaan Porschen ja VW-Skoda-Seatin yhteistyö jatkuu edelleen jo historiallisistakin näkökulmista katsoen, eikä ole ollenkaan häpeä että VW ja Porsche jakavat pitkälti samat osat ja suunnittelut sinällään,tietysti kansanauton (se on muuten suora suomennus ystäväni) läheisyys ja yhtäläisyys ei ehkä edusta sitä mitä äärimmäistä urheiluautoa ja fiilistä hakeva ostajakandidaatti ehkä tahtoisi,ainakaan suuri osa heistä.Ja pitihän sinun ottaa esille se Daewoo (tiedoksi,että tänä päivänä maailmassa on todella harva autonvalmistaja joka ei olisi vallannut konserniinsa muita merkkejä) GM:n kohdalla, siinä vainen on se ero että Daewoon malleista ja Corvetesta et löydä suurennuslasillakaan vaihtokelpoisia (ainakaan identtisiä)osia siinä missä Porhesta ja VW:stä niitä löytyy melkein koko autollinen tänäpäivänä taas,aivan kuten aikanaan 50-luvullakin jo.


        Ja näin olemmekin taas oikaisseet faktoiksi kaikki Pecoksen taivaankannen maalailut. Tervetuloa todellisuuteen!

        Tämä aihe tuntuu olevan todella lähellä sydäntäsi.

        Siksi ihmettelenkin, ettet koskaan muista mainita, että Porsche omistaa kolmanneksen VAG:stä VAG ei omista tippaakaan Porschesta. Porschen hallitsemaan VAG-konserniin kuuluu myös sellaiset merkit kuten Lamborghini ja Bentley.

        GM:ään kuuluu vastaavasti Saksan Mosse Opel ja Korealainen mikroaaltouuni Daewoo.

        Faktathan ovat sinut ominta alaasi, joten vastaisuudessa Muista: VAG = Porsche, Bentley ja Lamborghini. GM = Chevrolet, Opel ja Daewoo.


      • ylivoimaa
        Tapastikos kirjoitti:

        "Porsche placed dead last in the rankings, at 36th overall, down from 26th last year based solely on the problematic Cayenne SUV." Löytyy tosta ylläolevatsa linkistä muuten.

        Noinhan siellä sanottiin, USAssa joka on suurin Cayennen markkina-alue. Ei ole 911 putoilevien pakoputkistojensa kera yksin laatuongelmiensa kanssa, kautta Porschen malliston vaivaa sama ongelma,laadun puute.

        Sitten vähän Pecos Billille taas faktoja..Kärkkäästi ollaan kyllä syyttelemässä taas minua,Tapastikosta vaikka asioista ei tiedetä mitään.Olen pettynyt Bill linjaasi..No,pakko argumentoida hieman,sen verran suurta uunotusta taas sieltä löytyi lähes joka lauseestasi:

        Huippu-insinööritaidoksi et ole valmis luokittelemaan tapaa (työntötanko)irrottaa koneesta jo 60-luvulla moninkertaisesti enemmän voimaa kuin mihin Porsche pystyi omalla tavallaan(hädin tsukin Porschen 200 hv vs.Corveten yli 400 ja 500 hv lukuja kautta linjan)? Aina se monimutkaisin järjestely ei ole paras, insinööritaitoa on taito osata poistaa turha ja käyttää vain olennainen,näin saadaan useimmiten myös kestävin ratkaisu. Jo Andre Cirtoen totesi aikaan "se mitä ei ole ei voi mennä rikki". Samaa filosofiaa noudattelee ajatusmaailma jonka mukaaon järkevämpi ottaa koneesta tehot ulos laittamalla sine taarpeksi iso moottori eikä tunkemalla pieneen koneeseen hajoavia turpopillejä ja hilavitkuttimia, kuten ammattikuski Palttalakin totesi,ei turbo kisaPorscheilla ole mitään jakoa vapari jenkkejä vastaan radalla.

        Sen sijaan jos lähetään hakemaan ininsööritaidon floppeja,edustaa Porsche railakkaasti kärkeä mm.pitämällä kiinni hirveän painojakauman ja ajo-ominaisuudet takaavasta takamoottorirakenteesta vielä 2000-luvulla, rakenne josta Tatra luopui aikanaan ja Skodakin 120 ja 130-malleistaan jo 80-luvulla. Juuri muitahan tämä ei sitten koskaan innostanutkaan edellämainitusita syistä.. Legenda jo eläessään oli Porschen käyttämä ilmajäähdytys vielä viimevuosikymmenellä, kehittyneimmät pienoismallienkin polttomoottorit olivat samaanaikaan jos varustettu nestejäähdytyksellä..Liekö tuoki ollut VW Kuplan/Porsche 356 (identtinen tekniikka) peruja sitten,tiedä häntä?

        Pecos Bill: (http://www.jaguarusa.com/us/en/vehicles/xk/performance/performance.htm),sieltä tarkemmin kohta "Jaguar XKR, 390 hp"... Ja kuka se julistautuikaan autotietäjäksi ja millä meriiteillä? ;)

        Ja juuri minä olin samaa mieltä TM:n kanssa siitä että 911:n kilpailijaluokkaa on ennemminkin v6 Mercedekset kuin todelliset urheiluautot. Miksei olisi,ovathan ne monelta osin samaa luokkaa,kutosmallejakin kumpikin jne. Mersullakin ei ole katsos sattumaa se,että ne isot mallit on sitten hinnoteltu eri kastiin kuin nuo peruskutoset muuten..

        Hienoa että olet ensimmäinen joka avoimesti myöntää Porschen ja Vagin sisaruuden vaikka heillä se historia todella on läheisempi kuin ehkäpä yhdelläkään muulla koskaan autoilun historiassa,kaikkihan me muistamme nuo 45 hv Porsche 356:t(VW:n kone jo 50-luvulla) ajalta jolloin v8-Corvetet puskivat yli 300 hv-luokkaa vakioina.. Onkin varsin luonnollista että tosiaan Porschen ja VW-Skoda-Seatin yhteistyö jatkuu edelleen jo historiallisistakin näkökulmista katsoen, eikä ole ollenkaan häpeä että VW ja Porsche jakavat pitkälti samat osat ja suunnittelut sinällään,tietysti kansanauton (se on muuten suora suomennus ystäväni) läheisyys ja yhtäläisyys ei ehkä edusta sitä mitä äärimmäistä urheiluautoa ja fiilistä hakeva ostajakandidaatti ehkä tahtoisi,ainakaan suuri osa heistä.Ja pitihän sinun ottaa esille se Daewoo (tiedoksi,että tänä päivänä maailmassa on todella harva autonvalmistaja joka ei olisi vallannut konserniinsa muita merkkejä) GM:n kohdalla, siinä vainen on se ero että Daewoon malleista ja Corvetesta et löydä suurennuslasillakaan vaihtokelpoisia (ainakaan identtisiä)osia siinä missä Porhesta ja VW:stä niitä löytyy melkein koko autollinen tänäpäivänä taas,aivan kuten aikanaan 50-luvullakin jo.


        Ja näin olemmekin taas oikaisseet faktoiksi kaikki Pecoksen taivaankannen maalailut. Tervetuloa todellisuuteen!

        Kyllähän se homma on kuule niin, että corvette ei pärjää radalla. Missä oli corvette silloin vuonna 1638 ku hevoset juoksi ratoja ympäri. Silloin hevosista saatiin irti 1 hv, mutta corvettesta ei saatu heppaakaan. Tästä voidaankin siis vetää johtopäätös, että corvette häviäis radalla ravihevosellekkin ja on tehoiltaan pajon huonompi ku vanha puolikuollu kaakki. ;-) Ymmärsitkö pointin? Jos et ymmärtäny, niin tässä sulle selvennystä. Kukaan ei väitä, että porche ois ollu maailman äkäsin auto 50 luvulla.

        Eikös homma menny jotenkin niin, että 50-luvulla yksi VW:n lahjakas suunnittelija päätti alkaa rakennella vähän urheilullisempia autoja ja perusti oman lafkan. Tuskin hän siinä vaiheessa edes haaveili olevansa corvetten tasolla. Jostakin hänenkin oli vähine rahoineen aloitettava, joten hän rakensi auton, jonka urheilullisuus ei perustunut tehoihin vaan kevyeen massaan. Noista ajoista on sitten varmaan kehitytty. Porchen kulta aikaa tais olla juurikin 80 luku. Corvetten kulta aika taas loppui tuonne 70-loppuun.


      • Tapastikos
        ylivoimaa kirjoitti:

        Kyllähän se homma on kuule niin, että corvette ei pärjää radalla. Missä oli corvette silloin vuonna 1638 ku hevoset juoksi ratoja ympäri. Silloin hevosista saatiin irti 1 hv, mutta corvettesta ei saatu heppaakaan. Tästä voidaankin siis vetää johtopäätös, että corvette häviäis radalla ravihevosellekkin ja on tehoiltaan pajon huonompi ku vanha puolikuollu kaakki. ;-) Ymmärsitkö pointin? Jos et ymmärtäny, niin tässä sulle selvennystä. Kukaan ei väitä, että porche ois ollu maailman äkäsin auto 50 luvulla.

        Eikös homma menny jotenkin niin, että 50-luvulla yksi VW:n lahjakas suunnittelija päätti alkaa rakennella vähän urheilullisempia autoja ja perusti oman lafkan. Tuskin hän siinä vaiheessa edes haaveili olevansa corvetten tasolla. Jostakin hänenkin oli vähine rahoineen aloitettava, joten hän rakensi auton, jonka urheilullisuus ei perustunut tehoihin vaan kevyeen massaan. Noista ajoista on sitten varmaan kehitytty. Porchen kulta aikaa tais olla juurikin 80 luku. Corvetten kulta aika taas loppui tuonne 70-loppuun.

        Otappa vaikka uusin TM kauniiseen käteen ja katseleppa sieltä Porschen ja Corvetten kohdalta vähän faktoja (niin huomaat että ylivoima ei loppunut sinne 50-ja 60-ja 70-luvuille kuten itsekin nuokin myönsit tosin).

        Tehottomin Corvette mitä tehdään on 400 hv ja yli 560 Nm, 0-100 km/h 4,1 sekuntia ja huiput 300 km/h.

        Tehottomin Porsche lonnii alle 250 hv:ssa ja 270 Nm;ssä, 0-100 km/h yli 6 sekuntia ja huiput nipin napin yli 250 km/h.

        Nyt sitten Pecos Billit huutaa kurkku punasena että epäreilua kun en ottanut 911-mallia vaan Boxterin,no otan siltä varalta 911:nkin: tehottomin malli noin 320 hv ja 370 Nm, 0-100 km/h 5,3 sekuntia ja huiput vaivaset 275 km/h. Edes TM:n listan supertehokkaimmalla mallillaan (Turbo Coupe) 911 ei kykene alittamaan 4 sekuntia kuin kymmenyksellä ja huippuja vaivaiset 10 km/h enemmän kuin Veten löysin mahdollinen versio!

        Olisi maailmanluokan vääryys teidän kannaltanne edes vetää keskusteluun esimerkiksi Corvette Zo6:sta jonka suorituskyky on häikäisevä Porscheihin verrattuna, väännöissä viedään yli 100 Nm:llä (ei tarvita turboja edes siihen temppuun vaan puhdaslinjainen V8) ja suorituskyvyssä miten päin tahansa..

        Corvette on niin ylivoimainen verrattuna Porscheen että minä otan teidän kanssanne nyt hieman henk.kohtaista sapattivapaata, yrittäkää edes saada aikaan jotain järkeviä väitteitä sillä välin koska nyt teitä viedään kuin pässiä narussa(suhde on kutakuinkin samaa luokkaa kuin sanotaan,heitänpä arvalla vaikka Corvette vs Porsche vuodelta 1969: L88 vakio Corvette 560 hv, Porsche tuskin 200 hv! Väännöissä ero vielä mahtavampi ja suorituskyvyssä tietysti amerikan malliin viedään niksmannia 10-0)! Käyttäkää tämä aika hyödyksi pojat, kuuraketinalustavertailun olettekin jo käyttäneet.Olisiko nyt se ruohonleikkurien vertialu,ehkä siinä niksmanni pystyisi kovempaan suoritukseen? (vaikka epäilenpä sitäkin) :D Terve vähäksi aikaa!


      • Turakainen
        ylivoimaa kirjoitti:

        Kyllähän se homma on kuule niin, että corvette ei pärjää radalla. Missä oli corvette silloin vuonna 1638 ku hevoset juoksi ratoja ympäri. Silloin hevosista saatiin irti 1 hv, mutta corvettesta ei saatu heppaakaan. Tästä voidaankin siis vetää johtopäätös, että corvette häviäis radalla ravihevosellekkin ja on tehoiltaan pajon huonompi ku vanha puolikuollu kaakki. ;-) Ymmärsitkö pointin? Jos et ymmärtäny, niin tässä sulle selvennystä. Kukaan ei väitä, että porche ois ollu maailman äkäsin auto 50 luvulla.

        Eikös homma menny jotenkin niin, että 50-luvulla yksi VW:n lahjakas suunnittelija päätti alkaa rakennella vähän urheilullisempia autoja ja perusti oman lafkan. Tuskin hän siinä vaiheessa edes haaveili olevansa corvetten tasolla. Jostakin hänenkin oli vähine rahoineen aloitettava, joten hän rakensi auton, jonka urheilullisuus ei perustunut tehoihin vaan kevyeen massaan. Noista ajoista on sitten varmaan kehitytty. Porchen kulta aikaa tais olla juurikin 80 luku. Corvetten kulta aika taas loppui tuonne 70-loppuun.

        Niin, vuonna 1958 Porsche oli voittanut vasta
        400 kilpailua.


        Commemorating the 25th anniversary of the Company, the 10,000th Porsche 356 leaves the production hall. Porsche has already scored 400 victories in motor racing.


      • ylivoimaa
        Tapastikos kirjoitti:

        Otappa vaikka uusin TM kauniiseen käteen ja katseleppa sieltä Porschen ja Corvetten kohdalta vähän faktoja (niin huomaat että ylivoima ei loppunut sinne 50-ja 60-ja 70-luvuille kuten itsekin nuokin myönsit tosin).

        Tehottomin Corvette mitä tehdään on 400 hv ja yli 560 Nm, 0-100 km/h 4,1 sekuntia ja huiput 300 km/h.

        Tehottomin Porsche lonnii alle 250 hv:ssa ja 270 Nm;ssä, 0-100 km/h yli 6 sekuntia ja huiput nipin napin yli 250 km/h.

        Nyt sitten Pecos Billit huutaa kurkku punasena että epäreilua kun en ottanut 911-mallia vaan Boxterin,no otan siltä varalta 911:nkin: tehottomin malli noin 320 hv ja 370 Nm, 0-100 km/h 5,3 sekuntia ja huiput vaivaset 275 km/h. Edes TM:n listan supertehokkaimmalla mallillaan (Turbo Coupe) 911 ei kykene alittamaan 4 sekuntia kuin kymmenyksellä ja huippuja vaivaiset 10 km/h enemmän kuin Veten löysin mahdollinen versio!

        Olisi maailmanluokan vääryys teidän kannaltanne edes vetää keskusteluun esimerkiksi Corvette Zo6:sta jonka suorituskyky on häikäisevä Porscheihin verrattuna, väännöissä viedään yli 100 Nm:llä (ei tarvita turboja edes siihen temppuun vaan puhdaslinjainen V8) ja suorituskyvyssä miten päin tahansa..

        Corvette on niin ylivoimainen verrattuna Porscheen että minä otan teidän kanssanne nyt hieman henk.kohtaista sapattivapaata, yrittäkää edes saada aikaan jotain järkeviä väitteitä sillä välin koska nyt teitä viedään kuin pässiä narussa(suhde on kutakuinkin samaa luokkaa kuin sanotaan,heitänpä arvalla vaikka Corvette vs Porsche vuodelta 1969: L88 vakio Corvette 560 hv, Porsche tuskin 200 hv! Väännöissä ero vielä mahtavampi ja suorituskyvyssä tietysti amerikan malliin viedään niksmannia 10-0)! Käyttäkää tämä aika hyödyksi pojat, kuuraketinalustavertailun olettekin jo käyttäneet.Olisiko nyt se ruohonleikkurien vertialu,ehkä siinä niksmanni pystyisi kovempaan suoritukseen? (vaikka epäilenpä sitäkin) :D Terve vähäksi aikaa!

        Luinko rivien välistä, että myönnät, että corvette häviäis radalla ravihevosellekkin? Eurooppalaiset ei oo koskaan suunnitellu autoja niin, että niillä kiihdyteltäis 0-100 toisin, kuin jenkit. Heillä tuo tuntuu olevan ainoa suunnittelukriteeri. ;-) Mitä jenkkiläiseen insinöörityöhön tulee, niin olen usein ihmetelly, että onko siinä maassa inssejä laisinkaan. Taitaa olla enemmänkin niin, että lihamestari koittaa vapaa-ajallaan suunnitella autoja.

        Jos et ole vielä tähän päivään mennessä oppinu, niin noita suoritusarvoja on ihan turha sokeasti tuijottaa, ku puhutaan autoista. Jos Top Gearin testiäkin katsoo, niin ei niillä corvetten tehoilla ja 0-100 ajoilla ollu mitään merkitystä tosipaikan tullen. Auto sai tyrmäävän huonot arviot.

        Muutenkin tuo sinun vertailutyyli on ihan hanurista. Ainoastaan tätä viimeistä corvetten mallia on myyty Corvette merkin alla. Sitä ennen kyseessä oli chevrolet. Siispä jos kaivelet porchen mopoimmat mallit, niin joudut valitettavasti vertaamaan niitä Chevy Matiziin, jossa tehoja 51 heppaa ja 0-100 kiihtyvyys 18,2s. Huoppunopeus huikeat 145km/h.

        Ja mitä tulee tuohon sinun vm. 69 vertailuun, niin siihen se corvetten taru sitten alkoikin loppua. Tuon 69:n jälkeen homma on ollu pelkkää alamäkeä.


      • tuc
        Tapastikos kirjoitti:

        Otappa vaikka uusin TM kauniiseen käteen ja katseleppa sieltä Porschen ja Corvetten kohdalta vähän faktoja (niin huomaat että ylivoima ei loppunut sinne 50-ja 60-ja 70-luvuille kuten itsekin nuokin myönsit tosin).

        Tehottomin Corvette mitä tehdään on 400 hv ja yli 560 Nm, 0-100 km/h 4,1 sekuntia ja huiput 300 km/h.

        Tehottomin Porsche lonnii alle 250 hv:ssa ja 270 Nm;ssä, 0-100 km/h yli 6 sekuntia ja huiput nipin napin yli 250 km/h.

        Nyt sitten Pecos Billit huutaa kurkku punasena että epäreilua kun en ottanut 911-mallia vaan Boxterin,no otan siltä varalta 911:nkin: tehottomin malli noin 320 hv ja 370 Nm, 0-100 km/h 5,3 sekuntia ja huiput vaivaset 275 km/h. Edes TM:n listan supertehokkaimmalla mallillaan (Turbo Coupe) 911 ei kykene alittamaan 4 sekuntia kuin kymmenyksellä ja huippuja vaivaiset 10 km/h enemmän kuin Veten löysin mahdollinen versio!

        Olisi maailmanluokan vääryys teidän kannaltanne edes vetää keskusteluun esimerkiksi Corvette Zo6:sta jonka suorituskyky on häikäisevä Porscheihin verrattuna, väännöissä viedään yli 100 Nm:llä (ei tarvita turboja edes siihen temppuun vaan puhdaslinjainen V8) ja suorituskyvyssä miten päin tahansa..

        Corvette on niin ylivoimainen verrattuna Porscheen että minä otan teidän kanssanne nyt hieman henk.kohtaista sapattivapaata, yrittäkää edes saada aikaan jotain järkeviä väitteitä sillä välin koska nyt teitä viedään kuin pässiä narussa(suhde on kutakuinkin samaa luokkaa kuin sanotaan,heitänpä arvalla vaikka Corvette vs Porsche vuodelta 1969: L88 vakio Corvette 560 hv, Porsche tuskin 200 hv! Väännöissä ero vielä mahtavampi ja suorituskyvyssä tietysti amerikan malliin viedään niksmannia 10-0)! Käyttäkää tämä aika hyödyksi pojat, kuuraketinalustavertailun olettekin jo käyttäneet.Olisiko nyt se ruohonleikkurien vertialu,ehkä siinä niksmanni pystyisi kovempaan suoritukseen? (vaikka epäilenpä sitäkin) :D Terve vähäksi aikaa!

        Vuonna 69 Porschella oli jo legendaarinen 917, joka pieksi käytännössä kaiken mahdollisen kunhan auto saatiin vakaaksi.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_917

        Hassua, että 917 hallitsi mennen tullen tehokkaimmillaan myös CanAm-sarjaa, jota sentään ajettiin Corvetten kotikonnuilla!

        70-luvun alussa 1500hp kevyessä autossa oli jo aika paljon...


      • Pecos Bill
        Tapastikos kirjoitti:

        Otappa vaikka uusin TM kauniiseen käteen ja katseleppa sieltä Porschen ja Corvetten kohdalta vähän faktoja (niin huomaat että ylivoima ei loppunut sinne 50-ja 60-ja 70-luvuille kuten itsekin nuokin myönsit tosin).

        Tehottomin Corvette mitä tehdään on 400 hv ja yli 560 Nm, 0-100 km/h 4,1 sekuntia ja huiput 300 km/h.

        Tehottomin Porsche lonnii alle 250 hv:ssa ja 270 Nm;ssä, 0-100 km/h yli 6 sekuntia ja huiput nipin napin yli 250 km/h.

        Nyt sitten Pecos Billit huutaa kurkku punasena että epäreilua kun en ottanut 911-mallia vaan Boxterin,no otan siltä varalta 911:nkin: tehottomin malli noin 320 hv ja 370 Nm, 0-100 km/h 5,3 sekuntia ja huiput vaivaset 275 km/h. Edes TM:n listan supertehokkaimmalla mallillaan (Turbo Coupe) 911 ei kykene alittamaan 4 sekuntia kuin kymmenyksellä ja huippuja vaivaiset 10 km/h enemmän kuin Veten löysin mahdollinen versio!

        Olisi maailmanluokan vääryys teidän kannaltanne edes vetää keskusteluun esimerkiksi Corvette Zo6:sta jonka suorituskyky on häikäisevä Porscheihin verrattuna, väännöissä viedään yli 100 Nm:llä (ei tarvita turboja edes siihen temppuun vaan puhdaslinjainen V8) ja suorituskyvyssä miten päin tahansa..

        Corvette on niin ylivoimainen verrattuna Porscheen että minä otan teidän kanssanne nyt hieman henk.kohtaista sapattivapaata, yrittäkää edes saada aikaan jotain järkeviä väitteitä sillä välin koska nyt teitä viedään kuin pässiä narussa(suhde on kutakuinkin samaa luokkaa kuin sanotaan,heitänpä arvalla vaikka Corvette vs Porsche vuodelta 1969: L88 vakio Corvette 560 hv, Porsche tuskin 200 hv! Väännöissä ero vielä mahtavampi ja suorituskyvyssä tietysti amerikan malliin viedään niksmannia 10-0)! Käyttäkää tämä aika hyödyksi pojat, kuuraketinalustavertailun olettekin jo käyttäneet.Olisiko nyt se ruohonleikkurien vertialu,ehkä siinä niksmanni pystyisi kovempaan suoritukseen? (vaikka epäilenpä sitäkin) :D Terve vähäksi aikaa!

        Tapastikos, jos et ole huomannut kirjoitustyylistäni, taikka muista seikoista, että en "huuda kurkku punasena", vaan pyrin asialliseen keskusteluun, ja mpyrin myös perustelemaan jollain tavalla väittämiäni. Valitettavasti ihan kaikkiin tämän palstan keskustelijoihin se ei päde, nimeä tietenkään mainitsematta.

        No, ilmeisesti olet sitten henk.koht sapattivapaan tarpeessa. Ilmeisesti sinulla alkavat olla argumentit vähissä. Vai ymmärsinkö oikein?

        Kuitenki ajattelin nyt sitten taas jotain kirjoitella vastineeksi tuohon sinun tekstiisi.

        Kuten monasti on nähty, niin auton ei tarvitse olla maailman nopein kiihtyjä välillä 0-100 km/h, eikä edes sillä mainitsemallasi "400m:n varttimaililla". Auton hyvä alusta, hyvät jarrut, ja korin jäykkyys sekä keveys, sekä monet muut pienet seikat kyllä korvaavat mahdollisesti kiihtyvyydessä syntyvät parin kymmenyksen erot. Tuosta Corvetten kiihtyvyydestä muuten sen verran, että enpä ole vielä törmännyt testiin, jossa testaajat olisivat saaneet tämän uuden vetten kiihdytettyä edes alle 5,0 sekunnissa 0-100 km/h. On tainnut tulla GM:n pojilta lipsautettua turhan optimistiset luvut lehditötiedotteisiin...

        Mitenkäs muuten se Corvetten 80-luku menikään. Huippuinsinööritaidolla saatiin voimaveekaseista ulos jopa yli 200 hp (SAE).

        Uusi Porsche 911 Turbohan muuten kiihtyy automaattilootalla 3,7 sekunnissa tuon 0-100 km/h.

        Voisinpa tässä taas senkin mainita että saksalaisethan tunnetusti ilmoittavat suoritusarvot alakanttiin, mutta enpä kuitenkaan mainitse, koska se on jo niin monasti mainittu, ja se on myös yleisesti tunnettu fakta.

        Jos haluaa verrata Corvettea ja Porsche Boxteria keskenään, niin mikäs siinä. Eihän siinä nyt kuitenkaan mitään järkeä ole. Porsche Caymanillahan, siis Boxterin sisarmallilla, on muistaakseni kierretty Nürburgring nopeammin kuin vakio-Corvettella. En nyt tosin jaksa alkaa etsiä tästä mitään linkkiä, mutta kuka epäilee, voi etsiä itse.

        Ja tosiaan, se tehottomin 911-malli kiihtyy käytännössä samaan tahtiin Vetten kanssa 0-100 km/h. radallahan ero sitten on jo selkeämpi. Tiedättehän minkä merkin hyväksi.

        Ehdotanpa Tapastikos, että käytät sapattivapaasi hyödyksi miettimällä hyviä väitteitä ja faktoja, ettei sinua viedä täällä kuin pääsiä narussa. Tulet sitten taas tänne keskustelemaan, kun sinulla on jotain muutakin esitettävää Corvetten puolesta kaikkien aikojen urheiluautona, kuin varttimailiajat ja kiihtyvyydet.


      • Porschvette
        Tapastikos kirjoitti:

        Otappa vaikka uusin TM kauniiseen käteen ja katseleppa sieltä Porschen ja Corvetten kohdalta vähän faktoja (niin huomaat että ylivoima ei loppunut sinne 50-ja 60-ja 70-luvuille kuten itsekin nuokin myönsit tosin).

        Tehottomin Corvette mitä tehdään on 400 hv ja yli 560 Nm, 0-100 km/h 4,1 sekuntia ja huiput 300 km/h.

        Tehottomin Porsche lonnii alle 250 hv:ssa ja 270 Nm;ssä, 0-100 km/h yli 6 sekuntia ja huiput nipin napin yli 250 km/h.

        Nyt sitten Pecos Billit huutaa kurkku punasena että epäreilua kun en ottanut 911-mallia vaan Boxterin,no otan siltä varalta 911:nkin: tehottomin malli noin 320 hv ja 370 Nm, 0-100 km/h 5,3 sekuntia ja huiput vaivaset 275 km/h. Edes TM:n listan supertehokkaimmalla mallillaan (Turbo Coupe) 911 ei kykene alittamaan 4 sekuntia kuin kymmenyksellä ja huippuja vaivaiset 10 km/h enemmän kuin Veten löysin mahdollinen versio!

        Olisi maailmanluokan vääryys teidän kannaltanne edes vetää keskusteluun esimerkiksi Corvette Zo6:sta jonka suorituskyky on häikäisevä Porscheihin verrattuna, väännöissä viedään yli 100 Nm:llä (ei tarvita turboja edes siihen temppuun vaan puhdaslinjainen V8) ja suorituskyvyssä miten päin tahansa..

        Corvette on niin ylivoimainen verrattuna Porscheen että minä otan teidän kanssanne nyt hieman henk.kohtaista sapattivapaata, yrittäkää edes saada aikaan jotain järkeviä väitteitä sillä välin koska nyt teitä viedään kuin pässiä narussa(suhde on kutakuinkin samaa luokkaa kuin sanotaan,heitänpä arvalla vaikka Corvette vs Porsche vuodelta 1969: L88 vakio Corvette 560 hv, Porsche tuskin 200 hv! Väännöissä ero vielä mahtavampi ja suorituskyvyssä tietysti amerikan malliin viedään niksmannia 10-0)! Käyttäkää tämä aika hyödyksi pojat, kuuraketinalustavertailun olettekin jo käyttäneet.Olisiko nyt se ruohonleikkurien vertialu,ehkä siinä niksmanni pystyisi kovempaan suoritukseen? (vaikka epäilenpä sitäkin) :D Terve vähäksi aikaa!

        Taitaa tuo Carrera GT olla kuitenkin tehokkain sarjatuotanto Porsche. On hieman tehokkaampi kuin Vette ja vääntökin löytyy enemmän.


      • LOL!
        Tapastikos kirjoitti:

        Otappa vaikka uusin TM kauniiseen käteen ja katseleppa sieltä Porschen ja Corvetten kohdalta vähän faktoja (niin huomaat että ylivoima ei loppunut sinne 50-ja 60-ja 70-luvuille kuten itsekin nuokin myönsit tosin).

        Tehottomin Corvette mitä tehdään on 400 hv ja yli 560 Nm, 0-100 km/h 4,1 sekuntia ja huiput 300 km/h.

        Tehottomin Porsche lonnii alle 250 hv:ssa ja 270 Nm;ssä, 0-100 km/h yli 6 sekuntia ja huiput nipin napin yli 250 km/h.

        Nyt sitten Pecos Billit huutaa kurkku punasena että epäreilua kun en ottanut 911-mallia vaan Boxterin,no otan siltä varalta 911:nkin: tehottomin malli noin 320 hv ja 370 Nm, 0-100 km/h 5,3 sekuntia ja huiput vaivaset 275 km/h. Edes TM:n listan supertehokkaimmalla mallillaan (Turbo Coupe) 911 ei kykene alittamaan 4 sekuntia kuin kymmenyksellä ja huippuja vaivaiset 10 km/h enemmän kuin Veten löysin mahdollinen versio!

        Olisi maailmanluokan vääryys teidän kannaltanne edes vetää keskusteluun esimerkiksi Corvette Zo6:sta jonka suorituskyky on häikäisevä Porscheihin verrattuna, väännöissä viedään yli 100 Nm:llä (ei tarvita turboja edes siihen temppuun vaan puhdaslinjainen V8) ja suorituskyvyssä miten päin tahansa..

        Corvette on niin ylivoimainen verrattuna Porscheen että minä otan teidän kanssanne nyt hieman henk.kohtaista sapattivapaata, yrittäkää edes saada aikaan jotain järkeviä väitteitä sillä välin koska nyt teitä viedään kuin pässiä narussa(suhde on kutakuinkin samaa luokkaa kuin sanotaan,heitänpä arvalla vaikka Corvette vs Porsche vuodelta 1969: L88 vakio Corvette 560 hv, Porsche tuskin 200 hv! Väännöissä ero vielä mahtavampi ja suorituskyvyssä tietysti amerikan malliin viedään niksmannia 10-0)! Käyttäkää tämä aika hyödyksi pojat, kuuraketinalustavertailun olettekin jo käyttäneet.Olisiko nyt se ruohonleikkurien vertialu,ehkä siinä niksmanni pystyisi kovempaan suoritukseen? (vaikka epäilenpä sitäkin) :D Terve vähäksi aikaa!

        Chevroletin nopein(?) malli lienee Corvette, kun taas Porschen vastaava on Carrera GT... ;)

        Käytännön testeissä Corvette on osoittautunut kerta kerran jälkeen todistetusti HUOMATTAVASTI hitaammaksi kuin mitä tehdas yrittää ylioptimistisesti mainostaa! Jopa punaniskajenkkien omissa autolehdissä.
        Kaikkihan tietääkin, että Porschella tilanne on toisin.

        Luulis olevan hävettävän noloa todistella jatkuvasti typeryyttään sinun tavoin. Eipä siis ihme että pakenet taas, avohoitojaksolta HOITOLAITOKSEENKO?


        Sitäpaitsi Suomessa ei ole yhtäkään tosinopeaa Vetteä. Huippunopeita Porscheja on, hinnasta riippumatta ;)


      • Panderolli.
        Turakainen kirjoitti:

        Niin, vuonna 1958 Porsche oli voittanut vasta
        400 kilpailua.


        Commemorating the 25th anniversary of the Company, the 10,000th Porsche 356 leaves the production hall. Porsche has already scored 400 victories in motor racing.

        porsse cupissa niistä 399 kpl? :D

        Jan Magnuseen vakio Corvetella Nürren rataennätys vs mikään 911 vakio auto koskaan. GT-multi times GT-1 luokan voittaj Corvette jnejne..Palttalan sanoin ei porssella pärjää kisassa jenkeille..

        Epäselvää?


      • .....
        Panderolli. kirjoitti:

        porsse cupissa niistä 399 kpl? :D

        Jan Magnuseen vakio Corvetella Nürren rataennätys vs mikään 911 vakio auto koskaan. GT-multi times GT-1 luokan voittaj Corvette jnejne..Palttalan sanoin ei porssella pärjää kisassa jenkeille..

        Epäselvää?

        "The lap-time, 6 minutes and 11,13 seconds was set during qualifying for the 1000km race driving the factory Porsche 956 . The average speed of the lap was over 200 kph. "

        www.nbring.com

        http://home3.swipnet.se/~w-32546/nbring/laptimes for different cars.htm

        Siellä on kuitenkin porsche 996 gt2 minuutin verran nopeampi kuin nopein corvette.


      • Pecos Bill
        Panderolli. kirjoitti:

        porsse cupissa niistä 399 kpl? :D

        Jan Magnuseen vakio Corvetella Nürren rataennätys vs mikään 911 vakio auto koskaan. GT-multi times GT-1 luokan voittaj Corvette jnejne..Palttalan sanoin ei porssella pärjää kisassa jenkeille..

        Epäselvää?

        Täytyy sanoa, että osoitit kyllä melko vakuuttavalla tavalla tietämättömyytesi autourheilun historiasta.

        Se Magnussenin ajama Nürburgringin aika (HUOM! ei todellakaan mikään rataennetys siis) ei ole ajettu vakio Corvettella.

        Corvettella GT-luokissa saavutetuista sijoituksista voisi moneen automerkkiin verrattuna puhua hyvästä menestyksestä, mutta kun nyt Porscheen verrataan, niin kannattaa katsoa vähän tarkemmin noita Le Mansin tuloslistoja aikojen saatossa. Siinä ei kannata enää Corvette-miesten paljon puhua mistään GT-luokista, jos nyt suoraan sanotaan...

        ja noin yleisenä neuvonakin, kannattaa tsekata faktat ainakin suurinpiirtein, ennen kuin rupeaa sen kummemmin sitä tekstiä suoltamaan.

        Epäselvää?


      • taas;
        Panderolli. kirjoitti:

        porsse cupissa niistä 399 kpl? :D

        Jan Magnuseen vakio Corvetella Nürren rataennätys vs mikään 911 vakio auto koskaan. GT-multi times GT-1 luokan voittaj Corvette jnejne..Palttalan sanoin ei porssella pärjää kisassa jenkeille..

        Epäselvää?

        Sulle ääliöluuserille ei mikään olekaan selvää! :DDD


    • FAKTAA....

      Herra Luis Chevrolet oli SVEITSILÄINEN.Herra Duntov,joka oli VENÄLÄINEN,ristittiin"vette"isäksi.Ensimmäiset autot EIVÄT lähteneet edes startista käymään,johtuen huonoista sähköistä.Vetten koodi-nimi oli OPEL.Misttäköhän moinen nimi mahtoi johtua?Tapakakka varmasti osaa korjata,jos jokin edellisistä väittämistä on virheellisiä...

      • Porschvette

        Zora Arkus Duntov oli syntyjään kreikkalainen.
        Ainakin Pat Chappelin kirjassa The Hot One väitetään niin. Kirja käsittelee 1955-1957 Chevyjen historiaa


      • En ota..
        Porschvette kirjoitti:

        Zora Arkus Duntov oli syntyjään kreikkalainen.
        Ainakin Pat Chappelin kirjassa The Hot One väitetään niin. Kirja käsittelee 1955-1957 Chevyjen historiaa

        kantaa,moottori-lehti väitti venäläiseksi.Koska kuulemma PORSCHE on paska,niin DUNTOV on silloin venäläinen,eli slobo mikä slobo....


      • Turakainen
        Porschvette kirjoitti:

        Zora Arkus Duntov oli syntyjään kreikkalainen.
        Ainakin Pat Chappelin kirjassa The Hot One väitetään niin. Kirja käsittelee 1955-1957 Chevyjen historiaa

        Born: "Zachary Arkuss" on December 25, 1909 to Russian parents near Brussels, Belgium. During his teens, Zora's parents divorced and his mother later remarried, hence the name "Arkus-Duntov".

        täältä lisää koko juttu:

        http://www.corvetteactioncenter.com/history/zora.html


      • Kun on..
        Turakainen kirjoitti:

        Born: "Zachary Arkuss" on December 25, 1909 to Russian parents near Brussels, Belgium. During his teens, Zora's parents divorced and his mother later remarried, hence the name "Arkus-Duntov".

        täältä lisää koko juttu:

        http://www.corvetteactioncenter.com/history/zora.html

        Venäläistä verta.Slobo mikä slobo!!


      • .....
        Kun on.. kirjoitti:

        Venäläistä verta.Slobo mikä slobo!!

        Eli sun ajatusmaailmallasi: Porschen suunnittelijat saksalaisia, natseja mitä natseja?


      • NIINKIN...
        ..... kirjoitti:

        Eli sun ajatusmaailmallasi: Porschen suunnittelijat saksalaisia, natseja mitä natseja?

        Jos natsit osaa teknologian,niin mitä sitte?? Slobot ei vaan sitä osaa!!!Se on vaan niillä veressä,eikä sille voi mitään!!


    • ....

      Nordschleife on ajettu nopeammin X5:lla kuin yhdelläkään corvetella. Miten tämä perusmummonkauppakassi maasturi pieksee corveten... :)

      • IgorHalbaneva

        on kierretty Ladalla kovempaa kuin yhdelläkään Porschella. Miten tämä on mahdollista?


      • ....
        IgorHalbaneva kirjoitti:

        on kierretty Ladalla kovempaa kuin yhdelläkään Porschella. Miten tämä on mahdollista?

        Että joku vetää tälläisen älyttömyyden kehiin ja vielä ilman tietoa näyttöä asiasta.

        www.nordschleife.no löytyy nopeimmat kierrosajat ja kyllä porschella on kymmeniä malleja ennen corveten uusimman mallin aikaa.


      • sillä Porschella
        IgorHalbaneva kirjoitti:

        on kierretty Ladalla kovempaa kuin yhdelläkään Porschella. Miten tämä on mahdollista?

        ei siellä ole koskaan ajettu. Sen sijaan Corvettella sekä X5:llä on ajettu Nordschleiffea, Corvette hitaampi siis.


    • Pecos Bill

      Porschella on muuten aika mittava historia. Vaikka Corvette onkin ollut nopeampi ja tehokkaampi (80-luvulla ei muuten ollut), on Porsche silti ehdottomasti maininnan arvoinen merkki.Kun otetaan huomioon moottorien suhteellinen kokoero Corvetteen kautta aikojen,on Porsche menestynyt hyvin sillä eroa ei tule suorituskyvyssä puolta Corveten hyväksi vaikka moottori olisi ollutkin puolet suurempi kuin Porschessa.
      Tapan ei paljon kannattaisi retostella Cayennen huonoutta, eihän se "mummomalli" 400 hv Corvette kiihdy kuin sekunnin kovempaa kuin Cayenne S 520 hv 0-100 kilometriin tunnissa,se on ihan hyvin koska sattumoisin Cayennessa on erilaisia painotuksia suunnittelussa kuin suorituskyky, siihen saa esimerkiksi kaksoisksenonit jotka tuovat lisäpainoa eteen.

      • Pecos Bill

        Kuka alentuu noin lapselliseen ja halpamaiseen temppuun, ja kirjoittelee toisen henkilön nimimerkillä tekstiä tänne?

        No, oma moka, kun en ole rekisteröinyt nimimerkkiä. Mutta toisaalta, voisi olettaa että aikuiset (?) ihmiset osaisivat keksustella asiallisesti, eikä lähteä tuollaiselle linjalle. Jos on tilanne niin, että minun tai jonkun muun kirjoituksiin ei enää löydy vastapuolelta minkäänlaista perusteltua sanottavaa, tai kuten esim. Tapastikos sanoisi, "argumentoitavaa", niin silti ei uskoisi kenenkään olevan niin lapsellinen että kirjoittelee toisten nimimerkillä jotain löpinää tänne.


      • .. ..

        Myös tuokin oli ilmiselvästi itse "Tapastikoksen" säälittävyyksiä.


    • auto tällä hetkellä
    • Dave_From_Sheffield

      Eikös Porschen perustaja aikoinaan sanonut, että "me pyrimme aina tekemään nopeampia autoja kuin muut". ;)

      • Turakainen

        Niinpä Dr.Ing. h.c. F. Porsche GmbH suunnitteli
        V16 moottorin, jolla ajettiin 406,3 km/h.
        Elettiin vuotta 1937.


      • Zora Arkus Duntov
        Turakainen kirjoitti:

        Niinpä Dr.Ing. h.c. F. Porsche GmbH suunnitteli
        V16 moottorin, jolla ajettiin 406,3 km/h.
        Elettiin vuotta 1937.

        taputteli vielä kakkaa keittiön lattiaan.


      • Albert Halibulakos
        Zora Arkus Duntov kirjoitti:

        taputteli vielä kakkaa keittiön lattiaan.

        niin tietäisit (vaan et sanoisi) että F Porschen kuplasta tekniikan saanut 50-luvun hurjin Porsche 356 kykeni peräti kisaversiona sinne 70 hv:n paikkeille, amerikkalaisen insinöörit laittoivat periaatteen nimissä yli puolet enemmän heikoimpaan Corvetteensa ja noin 5 kertaa enemmän tehokkaimpaan malliin.

        Ihan sen vuoksi ettei jäisi kysyttävää kumpi on nopeampi, niksmannit vai oikea urheiluauto


      • Pecos Bill
        Albert Halibulakos kirjoitti:

        niin tietäisit (vaan et sanoisi) että F Porschen kuplasta tekniikan saanut 50-luvun hurjin Porsche 356 kykeni peräti kisaversiona sinne 70 hv:n paikkeille, amerikkalaisen insinöörit laittoivat periaatteen nimissä yli puolet enemmän heikoimpaan Corvetteensa ja noin 5 kertaa enemmän tehokkaimpaan malliin.

        Ihan sen vuoksi ettei jäisi kysyttävää kumpi on nopeampi, niksmannit vai oikea urheiluauto

        Ja ne jenkkien huippuinssit saivat sitten taiottua 80-luvulla Vetten "ameriikanvoima-veekasista " jopa yli 200 SAE-hevosvoimaa? Kyllä se varmasti vaati jo aikamoista pinnistelyä.

        Silloinkaan ei muuten jäänyt epäselväksi kumpi on nopeampi, niksmannit vai "oikea urheiluauto". Siitähän puhuvat myös eri merkkien moottoriurheilusaavutukset puolestaan. Jos haluatte lisätietoa näistä moottoriurheilupuolen jutuista niin kannattanee kysyä Tapastikokselta. Se kaveri nimittäin tuntuu tietävän faktan jos toisenkin...


      • Turakainen
        Albert Halibulakos kirjoitti:

        niin tietäisit (vaan et sanoisi) että F Porschen kuplasta tekniikan saanut 50-luvun hurjin Porsche 356 kykeni peräti kisaversiona sinne 70 hv:n paikkeille, amerikkalaisen insinöörit laittoivat periaatteen nimissä yli puolet enemmän heikoimpaan Corvetteensa ja noin 5 kertaa enemmän tehokkaimpaan malliin.

        Ihan sen vuoksi ettei jäisi kysyttävää kumpi on nopeampi, niksmannit vai oikea urheiluauto

        Kylläpä on vaatimatonta tietoa:
        Porsche 718 RSK saavutti 240 km/h huiput ja oli
        aikansa legendaarisimpia autoja.

        Täältä lisää:

        http://www.geocities.com/MotorCity/Garage/5399/mc-p718.html


      • tuc
        Albert Halibulakos kirjoitti:

        niin tietäisit (vaan et sanoisi) että F Porschen kuplasta tekniikan saanut 50-luvun hurjin Porsche 356 kykeni peräti kisaversiona sinne 70 hv:n paikkeille, amerikkalaisen insinöörit laittoivat periaatteen nimissä yli puolet enemmän heikoimpaan Corvetteensa ja noin 5 kertaa enemmän tehokkaimpaan malliin.

        Ihan sen vuoksi ettei jäisi kysyttävää kumpi on nopeampi, niksmannit vai oikea urheiluauto

        Kumma kuitenkin, että 50-luvulla ylivoimaisesti nopeimmat autot olivat eurooppalaisia, ikimuistoisimpana tietenkin "Lokinsiipi", Mersun 300 SL. Jenkeistä todella harva meni edes 200km/h, Mersulla mentiin paljon kovempaa vaikka tekniikka oli suoraan henkilöautosta :)


      • ....
        tuc kirjoitti:

        Kumma kuitenkin, että 50-luvulla ylivoimaisesti nopeimmat autot olivat eurooppalaisia, ikimuistoisimpana tietenkin "Lokinsiipi", Mersun 300 SL. Jenkeistä todella harva meni edes 200km/h, Mersulla mentiin paljon kovempaa vaikka tekniikka oli suoraan henkilöautosta :)

        300 SL oli todellakin aikalaisekseen nopea, mutta ehdittiin sitä jenkeilläkin.

        -1957- Chrysler 300C, 375hv ja 140mph (220km/h), oli aikansa tehokkaimpia ja ja nopeimpia tuotantoautoja.

        -1957 Ford Thunderbird 212hv ja 122 mph (195 km/h).

        -1956 Corvette 150 mph (240km/h).

        -1959 Cadillac Eldorado Biarritz 325 hv ja 590Nm, 150mph (240km/h)

        -1952 Cunningham 300hv ja 250 km/h / 155 mph


      • Pecos Bill
        .... kirjoitti:

        300 SL oli todellakin aikalaisekseen nopea, mutta ehdittiin sitä jenkeilläkin.

        -1957- Chrysler 300C, 375hv ja 140mph (220km/h), oli aikansa tehokkaimpia ja ja nopeimpia tuotantoautoja.

        -1957 Ford Thunderbird 212hv ja 122 mph (195 km/h).

        -1956 Corvette 150 mph (240km/h).

        -1959 Cadillac Eldorado Biarritz 325 hv ja 590Nm, 150mph (240km/h)

        -1952 Cunningham 300hv ja 250 km/h / 155 mph

        Joo, tehoja oli kivasti. Mutta kuinkahan oli noiden ajo-ominaisuuksien kanssa?


      • arvoja kaikki
        .... kirjoitti:

        300 SL oli todellakin aikalaisekseen nopea, mutta ehdittiin sitä jenkeilläkin.

        -1957- Chrysler 300C, 375hv ja 140mph (220km/h), oli aikansa tehokkaimpia ja ja nopeimpia tuotantoautoja.

        -1957 Ford Thunderbird 212hv ja 122 mph (195 km/h).

        -1956 Corvette 150 mph (240km/h).

        -1959 Cadillac Eldorado Biarritz 325 hv ja 590Nm, 150mph (240km/h)

        -1952 Cunningham 300hv ja 250 km/h / 155 mph

        Mersun 300SL meni 260km/h jo vuonna 1954. Siinä amerikanpojilla puntti tutisi kun saksalainen voima puhui! MOT! Long live Deutchland!


      • Tapastikos
        Pecos Bill kirjoitti:

        Joo, tehoja oli kivasti. Mutta kuinkahan oli noiden ajo-ominaisuuksien kanssa?

        lapsukaiset taas ;)

        Porschepuoli:(aloittaa) Lokinsiipimersu voitti jenkit,oli jo 200 heppaa ja pystyi rikkomaan 200 km/h rajapyykin 50-luvulla! Eurot voittaa! =huomatkaa kuinka "unohdetaan" se oma merkki mistä oli alunperin puhe,eli Porsche ja sen huima 40-70 hevosoviman teho :D No sallittakoon se jos mersu todella olisi ollut edes nopea maailman mittakaavassa,ei vain euroopan alueella siis,mutta kun ei kuten seuraavasta huomaamme.

        Corvettepuoli: Tuo asiallisesti tehoineen ja suorituskykyineen listan autoja joiden perusteella pesukarhukin huomaa,että jenkit otti monta kertaa enemmän voimaa moottoreista kuin eurooppalaiset ja suorituskyvyssä vietiinkin 10-0 euroja. Kaikenlisäksi jopa GM divisioonan edustusCadillacit pieksivät näitä sporttieuroja miten tullen,siihen ei edes tarvittu perus henkilösedaneita puhumattakaan jenkkien urheiluautoista! :D Mitä ylivoimaa! =Saa olla aika puusilmä jos ei käsitä sellaisia eroja kun toisesta autosta saadaan hätäseen 200 hv ja vääntöä tuskin senkään vertaa newtonmetreissä,huiputkin jää sinne -200 km/h paikkeille siinä missä jenkeillä on lyödä nippu autoja edustussedaneista urheiluautoihin joissa on tehoja ja vääntöjä lähemmäksi puolet enemmän ja huippujakin sen verran että jenkkiauto vasta vaihtaa isompaa vaihdetta kun niksmannimersu huutaa jo punaisilla kierroksilla.

        Porschepuoli: Nojoo mutta mutta.. No mutta ajo-ominaisuuksissa eurot voitti jenkit! Niin ja iskutilvauus/tehosuhteessa,vaikka Corvetessa oli monta kertaa isompi kone kuin Porschessa,Corvette jätti varttimaililla Porschea vain puolella,eli ihan hyviä eurot oli kuitenkin..

        =Siis homma menee asiattomaksi heittelyksi kun ei enää muuta voida kun faktoissa ja suorituskyvyllä sekä paperilla että käytännössä jenkit vei/vie miten tahtoo pikkumoottorisia eurokinnereitä. Tulee juuri näitä em.esson baari-heittoja "joojoo mutta porsche menisi varmasti kovempaa mutkassa musta tuntuu siltä jajaja eiks nii et se 1.6 litranen euroGti on tosi hyvä ku se hävii 8 litraselle jenkille vaan 300 metriä 400 metrin varttimaililla,vaikka iskutilavuuseron mukaan pitäisi hävitä vielä enemmän eli eiksnii et jenkit on iahn huonoja siks jajaja.." kun ei pystytä kylmiä faktoja kumoamaan muulla kun sammakoilla sitten. Ikävä piirre asiakeskustelussa sellainen


      • paskapuhetta täällä
        Tapastikos kirjoitti:

        lapsukaiset taas ;)

        Porschepuoli:(aloittaa) Lokinsiipimersu voitti jenkit,oli jo 200 heppaa ja pystyi rikkomaan 200 km/h rajapyykin 50-luvulla! Eurot voittaa! =huomatkaa kuinka "unohdetaan" se oma merkki mistä oli alunperin puhe,eli Porsche ja sen huima 40-70 hevosoviman teho :D No sallittakoon se jos mersu todella olisi ollut edes nopea maailman mittakaavassa,ei vain euroopan alueella siis,mutta kun ei kuten seuraavasta huomaamme.

        Corvettepuoli: Tuo asiallisesti tehoineen ja suorituskykyineen listan autoja joiden perusteella pesukarhukin huomaa,että jenkit otti monta kertaa enemmän voimaa moottoreista kuin eurooppalaiset ja suorituskyvyssä vietiinkin 10-0 euroja. Kaikenlisäksi jopa GM divisioonan edustusCadillacit pieksivät näitä sporttieuroja miten tullen,siihen ei edes tarvittu perus henkilösedaneita puhumattakaan jenkkien urheiluautoista! :D Mitä ylivoimaa! =Saa olla aika puusilmä jos ei käsitä sellaisia eroja kun toisesta autosta saadaan hätäseen 200 hv ja vääntöä tuskin senkään vertaa newtonmetreissä,huiputkin jää sinne -200 km/h paikkeille siinä missä jenkeillä on lyödä nippu autoja edustussedaneista urheiluautoihin joissa on tehoja ja vääntöjä lähemmäksi puolet enemmän ja huippujakin sen verran että jenkkiauto vasta vaihtaa isompaa vaihdetta kun niksmannimersu huutaa jo punaisilla kierroksilla.

        Porschepuoli: Nojoo mutta mutta.. No mutta ajo-ominaisuuksissa eurot voitti jenkit! Niin ja iskutilvauus/tehosuhteessa,vaikka Corvetessa oli monta kertaa isompi kone kuin Porschessa,Corvette jätti varttimaililla Porschea vain puolella,eli ihan hyviä eurot oli kuitenkin..

        =Siis homma menee asiattomaksi heittelyksi kun ei enää muuta voida kun faktoissa ja suorituskyvyllä sekä paperilla että käytännössä jenkit vei/vie miten tahtoo pikkumoottorisia eurokinnereitä. Tulee juuri näitä em.esson baari-heittoja "joojoo mutta porsche menisi varmasti kovempaa mutkassa musta tuntuu siltä jajaja eiks nii et se 1.6 litranen euroGti on tosi hyvä ku se hävii 8 litraselle jenkille vaan 300 metriä 400 metrin varttimaililla,vaikka iskutilavuuseron mukaan pitäisi hävitä vielä enemmän eli eiksnii et jenkit on iahn huonoja siks jajaja.." kun ei pystytä kylmiä faktoja kumoamaan muulla kun sammakoilla sitten. Ikävä piirre asiakeskustelussa sellainen

        "Lokinsiipimersu voitti jenkit,oli jo 200 heppaa ja pystyi rikkomaan 200 km/h rajapyykin 50-luvulla!"

        240hp ja 260km/h. Paljon paremmin kuin Corvette, siis. Ei se teho tee urheiluautoa jos huipuissa ja muissa ominaisuuksissa jäädään kuin tikku paskaan, kuten Corvette.

        "=Saa olla aika puusilmä jos ei käsitä sellaisia eroja kun toisesta autosta saadaan hätäseen 200 hv ja vääntöä tuskin senkään vertaa newtonmetreissä,huiputkin jää sinne -200 km/h paikkeille siinä missä jenkeillä on lyödä nippu autoja edustussedaneista..lässynlässynpaskapuhetta."

        Perustelematonta paskapuhetta, ei mitään tekoa todellisuuden kanssa.

        " No mutta ajo-ominaisuuksissa eurot voitti jenkit!"

        Ihan totta, kiva lukea että alat vähitellen parantua ja todeta faktat.

        "Corvette jätti varttimaililla Porschea vain puolella..."

        Joo, mutta urheiluauto ei ole kiihdytysauto, ja toisinpäin. Tai jos on, niin puhutaanpas siitä Corvetten kilpailumenestyshistoriasta, jota ei ole.

        Suosittelen sinulle, autottomalle raukkaparalle hoitoon hankkiutumista.


      • Turakainen
        Tapastikos kirjoitti:

        lapsukaiset taas ;)

        Porschepuoli:(aloittaa) Lokinsiipimersu voitti jenkit,oli jo 200 heppaa ja pystyi rikkomaan 200 km/h rajapyykin 50-luvulla! Eurot voittaa! =huomatkaa kuinka "unohdetaan" se oma merkki mistä oli alunperin puhe,eli Porsche ja sen huima 40-70 hevosoviman teho :D No sallittakoon se jos mersu todella olisi ollut edes nopea maailman mittakaavassa,ei vain euroopan alueella siis,mutta kun ei kuten seuraavasta huomaamme.

        Corvettepuoli: Tuo asiallisesti tehoineen ja suorituskykyineen listan autoja joiden perusteella pesukarhukin huomaa,että jenkit otti monta kertaa enemmän voimaa moottoreista kuin eurooppalaiset ja suorituskyvyssä vietiinkin 10-0 euroja. Kaikenlisäksi jopa GM divisioonan edustusCadillacit pieksivät näitä sporttieuroja miten tullen,siihen ei edes tarvittu perus henkilösedaneita puhumattakaan jenkkien urheiluautoista! :D Mitä ylivoimaa! =Saa olla aika puusilmä jos ei käsitä sellaisia eroja kun toisesta autosta saadaan hätäseen 200 hv ja vääntöä tuskin senkään vertaa newtonmetreissä,huiputkin jää sinne -200 km/h paikkeille siinä missä jenkeillä on lyödä nippu autoja edustussedaneista urheiluautoihin joissa on tehoja ja vääntöjä lähemmäksi puolet enemmän ja huippujakin sen verran että jenkkiauto vasta vaihtaa isompaa vaihdetta kun niksmannimersu huutaa jo punaisilla kierroksilla.

        Porschepuoli: Nojoo mutta mutta.. No mutta ajo-ominaisuuksissa eurot voitti jenkit! Niin ja iskutilvauus/tehosuhteessa,vaikka Corvetessa oli monta kertaa isompi kone kuin Porschessa,Corvette jätti varttimaililla Porschea vain puolella,eli ihan hyviä eurot oli kuitenkin..

        =Siis homma menee asiattomaksi heittelyksi kun ei enää muuta voida kun faktoissa ja suorituskyvyllä sekä paperilla että käytännössä jenkit vei/vie miten tahtoo pikkumoottorisia eurokinnereitä. Tulee juuri näitä em.esson baari-heittoja "joojoo mutta porsche menisi varmasti kovempaa mutkassa musta tuntuu siltä jajaja eiks nii et se 1.6 litranen euroGti on tosi hyvä ku se hävii 8 litraselle jenkille vaan 300 metriä 400 metrin varttimaililla,vaikka iskutilavuuseron mukaan pitäisi hävitä vielä enemmän eli eiksnii et jenkit on iahn huonoja siks jajaja.." kun ei pystytä kylmiä faktoja kumoamaan muulla kun sammakoilla sitten. Ikävä piirre asiakeskustelussa sellainen

        Otetaan muutama eurooppalainen esimerkki:

        Pegaso Z-103 275 kmh
        Mercedes 300 SLR 300 kmh
        Jaguar D-type 280 kmh
        Maserati 450s C-Z 320 kmh
        Ferrari 412S 290 kmh
        Porsche 718 RSK 240 kmh

        Tavallisen, sarjavalmisteisen, Corvetten huippu
        vuonna 1956 oli vain 135 mph isoimmalla koneella.
        In February 1956, a General Motors factory team arrived at Daytona Beach looking for a speed record. Three specially prepared Corvettes, driven by John Flitch, Betty Skelton and Zora Arkus-Duntov, achieved their moment of glory when one of the Corvettes broke the 150 mph mark.


      • pikkumoottorien ystäville
        paskapuhetta täällä kirjoitti:

        "Lokinsiipimersu voitti jenkit,oli jo 200 heppaa ja pystyi rikkomaan 200 km/h rajapyykin 50-luvulla!"

        240hp ja 260km/h. Paljon paremmin kuin Corvette, siis. Ei se teho tee urheiluautoa jos huipuissa ja muissa ominaisuuksissa jäädään kuin tikku paskaan, kuten Corvette.

        "=Saa olla aika puusilmä jos ei käsitä sellaisia eroja kun toisesta autosta saadaan hätäseen 200 hv ja vääntöä tuskin senkään vertaa newtonmetreissä,huiputkin jää sinne -200 km/h paikkeille siinä missä jenkeillä on lyödä nippu autoja edustussedaneista..lässynlässynpaskapuhetta."

        Perustelematonta paskapuhetta, ei mitään tekoa todellisuuden kanssa.

        " No mutta ajo-ominaisuuksissa eurot voitti jenkit!"

        Ihan totta, kiva lukea että alat vähitellen parantua ja todeta faktat.

        "Corvette jätti varttimaililla Porschea vain puolella..."

        Joo, mutta urheiluauto ei ole kiihdytysauto, ja toisinpäin. Tai jos on, niin puhutaanpas siitä Corvetten kilpailumenestyshistoriasta, jota ei ole.

        Suosittelen sinulle, autottomalle raukkaparalle hoitoon hankkiutumista.

        http://www.ultimatecarpage.com/frame.php?file=car.php&carnum=658

        yli 8 sekuntia 0-100 km/h huiput selävsti alle 250 km/h selvästi ja tehoa naurettavar 215 hv ja vääntöjä aneemiset 203 jalkapaunaa. Ja tässä nyt oli se Porsche-leirin vastaus (otettiin sekin vielä sitten Daimler-Chrysleriltä kun ei Porschelta löytynyt 50 luvulla sitä kuplanmoottoria kovempaa vehjettä :D)

        Corvette meni jo `56 samoihin huippuihin vaikka välitykset ei olleet otettu huippunopeusennätyksiä varten (jolloin mersutyyliin saatiin aikaiseksi lahnamaisen hidas kiihtyvyys,eli heikko käytännön suorituskyky), Corvette kiihtyi vaan selvästi vielä kovempaa (esim varttimailiajat sen kertoo karulla tavalla) ja näinollen jätti lokinsiipeä mitenpäin tahtoi.

        Corvettepuolella 8 sekuntia 0-100 km/h kertoo lähinnä että nyt on joku irrottanut puolet koneen 8:sta sytytystulpasta,Euroopassa se oli superkovan urheiluauton merkki :D Ja Porscheisteille samaan aikaan vain märkä uni kun Porschet tuolta ajalta saavuttivat töin tuskin edes 100 km/h huippuvauhteja vaikka alla olisi ollut suola-aavikko :D Se on sitä amerikkalaisen insinööritaidon legendaarisuutta taas pojat!


      • rolle jakohihna
        pikkumoottorien ystäville kirjoitti:

        http://www.ultimatecarpage.com/frame.php?file=car.php&carnum=658

        yli 8 sekuntia 0-100 km/h huiput selävsti alle 250 km/h selvästi ja tehoa naurettavar 215 hv ja vääntöjä aneemiset 203 jalkapaunaa. Ja tässä nyt oli se Porsche-leirin vastaus (otettiin sekin vielä sitten Daimler-Chrysleriltä kun ei Porschelta löytynyt 50 luvulla sitä kuplanmoottoria kovempaa vehjettä :D)

        Corvette meni jo `56 samoihin huippuihin vaikka välitykset ei olleet otettu huippunopeusennätyksiä varten (jolloin mersutyyliin saatiin aikaiseksi lahnamaisen hidas kiihtyvyys,eli heikko käytännön suorituskyky), Corvette kiihtyi vaan selvästi vielä kovempaa (esim varttimailiajat sen kertoo karulla tavalla) ja näinollen jätti lokinsiipeä mitenpäin tahtoi.

        Corvettepuolella 8 sekuntia 0-100 km/h kertoo lähinnä että nyt on joku irrottanut puolet koneen 8:sta sytytystulpasta,Euroopassa se oli superkovan urheiluauton merkki :D Ja Porscheisteille samaan aikaan vain märkä uni kun Porschet tuolta ajalta saavuttivat töin tuskin edes 100 km/h huippuvauhteja vaikka alla olisi ollut suola-aavikko :D Se on sitä amerikkalaisen insinööritaidon legendaarisuutta taas pojat!

        Kun katotaan minkä tahansa merkin mallistoa,niin sieltä löytyy köyhien mallit ja rikkaiden mallit,ja aina pienempi maksaa vähemmän kun isompi.

        Vaikkapa Audilla maksaa 4.2 litranen V8 A6 monta kertaa enemmän kun 1.8t-perusmalli A6.

        Taitaakin nämä Porschejen suurimmat nettiystävät ollakin juuri itse näitä Toyota Avensis 1.6 litrasilla ajavia, jotka kateuttaan vaan unelmoi isompi moottorisista oikeista autoista kuten 7 litrasesta Corvetesta ja siks yrittävät viimeiseen asti ilman järkeviä perusteitakin nostaa jotain tuhnumoottorisia pikkuporsseja itsensä urheiluautojen kuningas-Corvetten ohi! Paistaa läpi karvanoppatuhnujen yritys!


      • Kuka olikaan nopein?
        pikkumoottorien ystäville kirjoitti:

        http://www.ultimatecarpage.com/frame.php?file=car.php&carnum=658

        yli 8 sekuntia 0-100 km/h huiput selävsti alle 250 km/h selvästi ja tehoa naurettavar 215 hv ja vääntöjä aneemiset 203 jalkapaunaa. Ja tässä nyt oli se Porsche-leirin vastaus (otettiin sekin vielä sitten Daimler-Chrysleriltä kun ei Porschelta löytynyt 50 luvulla sitä kuplanmoottoria kovempaa vehjettä :D)

        Corvette meni jo `56 samoihin huippuihin vaikka välitykset ei olleet otettu huippunopeusennätyksiä varten (jolloin mersutyyliin saatiin aikaiseksi lahnamaisen hidas kiihtyvyys,eli heikko käytännön suorituskyky), Corvette kiihtyi vaan selvästi vielä kovempaa (esim varttimailiajat sen kertoo karulla tavalla) ja näinollen jätti lokinsiipeä mitenpäin tahtoi.

        Corvettepuolella 8 sekuntia 0-100 km/h kertoo lähinnä että nyt on joku irrottanut puolet koneen 8:sta sytytystulpasta,Euroopassa se oli superkovan urheiluauton merkki :D Ja Porscheisteille samaan aikaan vain märkä uni kun Porschet tuolta ajalta saavuttivat töin tuskin edes 100 km/h huippuvauhteja vaikka alla olisi ollut suola-aavikko :D Se on sitä amerikkalaisen insinööritaidon legendaarisuutta taas pojat!

        "Corvette meni jo `56 samoihin huippuihin"

        Totta, JO kaksi vuotta Mersua myöhemmin. Tosin tässä vaiheessa Mersu kulki 260km/h, 245km/h on sen sijaan ensimmäisen vuoden version huiput. Tuolloin Corvettessa oli 145hp, hehheh!

        "Corvettepuolella 8 sekuntia 0-100 km/h kertoo lähinnä että nyt on joku irrottanut puolet koneen 8:sta sytytystulpasta"

        Aa, siis tälläkö ne 80-luvun Corvetet saatiin sitten kulkemaan 8s 0-100km/h? 1982-84 Vetet tosin menivät liki 10 sekuntia tuon välin (asia joka on varsin avoimesti myönnetty idavette.com -sivuilla), oliko siitä irrotettu vielä enemmänkin tulppia? :D :D :D

        "the Porsche 550 was nevertheless a hot car. Its 1.6-liter horizontally-opposed four-cylinder engine was rated at 164 horsepower, which translated into a 136 mile an hour top speed."

        tämä sivulta:

        http://www2.jsonline.com/wheels/test/may04/228587.asp

        Eli kun vuonna 1955 Porschessa oli 164 heppaa, jolla se saavutti n. 220km/h huippunopeuden, niin onko vika sinun päässäsi taas kerran, vai kenties faktoissa joita olet jostain kuvitellut harhaisesti lukeneesi? Jännää että Vettessä piti olla huikeasti tehoa. Noh, katsotaan.

        Sen sijaan Vettestä:

        "Underneath that radical new body were standard Chevrolet components, including the "Blue Flame" inline six-cylinder truck engine, two-speed Powerglide automatic transmission, and drum brakes from Chevrolet's regular car line. Though the engine's output was increased somewhat, thanks to a triple-carburetor intake exclusive to the Corvette, performance of the car was decidedly lackluster. Compared to the British and Italian sports cars of the day, the Corvette was underpowered, required a great deal of effort as well as clear roadway to bring to a stop, and even lacked a "proper" manual transmission."

        Äskeinen siis osoitteesta:

        http://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Corvette

        Eli rumpujarrut perheautosta, moottori kuorma-autosta, eikä suorituskyvyllä pärjännyt millekään? Siinä sitä insinöörivoimaa!

        Katsotaas miten se 50-luku muuten meni, verrataan vaikka sitä 218km/h kulkenutta Porsche 550:stä sekä Mersun 260km/h kulkenutta 300SL:ää Corvetteen. Hetkinen, ei näytä hyvältä, sillä:

        1955 Chevrolet Corvette C1
        Year 1955
        Make Chevrolet
        Model Corvette C1
        Engine Location Front
        Drive Type Rear Wheel
        Production Years for Series 1953 - 1962
        Weight 2886 lbs | 1309.1 kg

        Performance
        0-60 mph 8.7 seconds.
        1/4 Mile 16.3 seconds.
        Top Speed 117 mph | 188.3 km/h

        Näin siis kertoo:

        http://www.conceptcarz.com/vehicle/default.aspx?carID=207&optionID=0


        Eli vuonna 1955 sekä Porsche että Mercedes-Benz olivat selkeästi Corvettea nopeampia kaikissa suoritusarvoissa. Haluatko ottaa jonkun toisen vuoden esimerkiksi tähän, vai uskotko jo tällä?


      • pecos Bill
        Tapastikos kirjoitti:

        lapsukaiset taas ;)

        Porschepuoli:(aloittaa) Lokinsiipimersu voitti jenkit,oli jo 200 heppaa ja pystyi rikkomaan 200 km/h rajapyykin 50-luvulla! Eurot voittaa! =huomatkaa kuinka "unohdetaan" se oma merkki mistä oli alunperin puhe,eli Porsche ja sen huima 40-70 hevosoviman teho :D No sallittakoon se jos mersu todella olisi ollut edes nopea maailman mittakaavassa,ei vain euroopan alueella siis,mutta kun ei kuten seuraavasta huomaamme.

        Corvettepuoli: Tuo asiallisesti tehoineen ja suorituskykyineen listan autoja joiden perusteella pesukarhukin huomaa,että jenkit otti monta kertaa enemmän voimaa moottoreista kuin eurooppalaiset ja suorituskyvyssä vietiinkin 10-0 euroja. Kaikenlisäksi jopa GM divisioonan edustusCadillacit pieksivät näitä sporttieuroja miten tullen,siihen ei edes tarvittu perus henkilösedaneita puhumattakaan jenkkien urheiluautoista! :D Mitä ylivoimaa! =Saa olla aika puusilmä jos ei käsitä sellaisia eroja kun toisesta autosta saadaan hätäseen 200 hv ja vääntöä tuskin senkään vertaa newtonmetreissä,huiputkin jää sinne -200 km/h paikkeille siinä missä jenkeillä on lyödä nippu autoja edustussedaneista urheiluautoihin joissa on tehoja ja vääntöjä lähemmäksi puolet enemmän ja huippujakin sen verran että jenkkiauto vasta vaihtaa isompaa vaihdetta kun niksmannimersu huutaa jo punaisilla kierroksilla.

        Porschepuoli: Nojoo mutta mutta.. No mutta ajo-ominaisuuksissa eurot voitti jenkit! Niin ja iskutilvauus/tehosuhteessa,vaikka Corvetessa oli monta kertaa isompi kone kuin Porschessa,Corvette jätti varttimaililla Porschea vain puolella,eli ihan hyviä eurot oli kuitenkin..

        =Siis homma menee asiattomaksi heittelyksi kun ei enää muuta voida kun faktoissa ja suorituskyvyllä sekä paperilla että käytännössä jenkit vei/vie miten tahtoo pikkumoottorisia eurokinnereitä. Tulee juuri näitä em.esson baari-heittoja "joojoo mutta porsche menisi varmasti kovempaa mutkassa musta tuntuu siltä jajaja eiks nii et se 1.6 litranen euroGti on tosi hyvä ku se hävii 8 litraselle jenkille vaan 300 metriä 400 metrin varttimaililla,vaikka iskutilavuuseron mukaan pitäisi hävitä vielä enemmän eli eiksnii et jenkit on iahn huonoja siks jajaja.." kun ei pystytä kylmiä faktoja kumoamaan muulla kun sammakoilla sitten. Ikävä piirre asiakeskustelussa sellainen

        Kiva nähdä sinut taas täällä "argumentoimassa", Tapastikos!

        Väitätkö nyt siis aivan vakavalla naamalla, että 50-luvun edustuscaddy tai joku muu jenkkien sinäsä suuret moottoritehot omaava perhepirssi oli nopeampi auto kuin 300 SL! Joopa joo, muuta en sano siihen. Tai sen sanon, että ei kannata kyllä tuollaisia juttuja suustaan päästellä, jos aikoo säilyttää uskottavuutensa kanssaihmisten silmissä. Ihan vilpittömänä neuvona sanon tämän siis.

        Kun se ei mene ihan sillä tavalla, että tehokkaampi auto on enemmän "urheiluauto" kuin tehottomampi. Tämä on nähty monta kertaa asetelmassa jenkit vastaan eurooppalaiset. Ja siitä nyt on turha jauhaa tämän enempää. Mutta kun herra Tapastikoksella ei ole muuta esittää kuin jotain varttimailiaikoja ja tehoja ynnä vääntöjä. Kiihdytysauto ei ole sama asia kuin urheiluauto, niinkuin joku täällä jo viisaasti totesikin.

        Mikä on muuten "400m:n varttimaili"?


      • sitä itseään...
        pecos Bill kirjoitti:

        Kiva nähdä sinut taas täällä "argumentoimassa", Tapastikos!

        Väitätkö nyt siis aivan vakavalla naamalla, että 50-luvun edustuscaddy tai joku muu jenkkien sinäsä suuret moottoritehot omaava perhepirssi oli nopeampi auto kuin 300 SL! Joopa joo, muuta en sano siihen. Tai sen sanon, että ei kannata kyllä tuollaisia juttuja suustaan päästellä, jos aikoo säilyttää uskottavuutensa kanssaihmisten silmissä. Ihan vilpittömänä neuvona sanon tämän siis.

        Kun se ei mene ihan sillä tavalla, että tehokkaampi auto on enemmän "urheiluauto" kuin tehottomampi. Tämä on nähty monta kertaa asetelmassa jenkit vastaan eurooppalaiset. Ja siitä nyt on turha jauhaa tämän enempää. Mutta kun herra Tapastikoksella ei ole muuta esittää kuin jotain varttimailiaikoja ja tehoja ynnä vääntöjä. Kiihdytysauto ei ole sama asia kuin urheiluauto, niinkuin joku täällä jo viisaasti totesikin.

        Mikä on muuten "400m:n varttimaili"?

        "Mikä on muuten "400m:n varttimaili"? "

        Samanlaista suurpiirteisyyttä faktojen kanssa kuin mitä Tapakives on täällä muutenkin jo esittänyt...


      • 2234
        arvoja kaikki kirjoitti:

        Mersun 300SL meni 260km/h jo vuonna 1954. Siinä amerikanpojilla puntti tutisi kun saksalainen voima puhui! MOT! Long live Deutchland!

        Tuo huippunopeus kuulostaa ihan teoreettiselta.


      • jeps
        pikkumoottorien ystäville kirjoitti:

        http://www.ultimatecarpage.com/frame.php?file=car.php&carnum=658

        yli 8 sekuntia 0-100 km/h huiput selävsti alle 250 km/h selvästi ja tehoa naurettavar 215 hv ja vääntöjä aneemiset 203 jalkapaunaa. Ja tässä nyt oli se Porsche-leirin vastaus (otettiin sekin vielä sitten Daimler-Chrysleriltä kun ei Porschelta löytynyt 50 luvulla sitä kuplanmoottoria kovempaa vehjettä :D)

        Corvette meni jo `56 samoihin huippuihin vaikka välitykset ei olleet otettu huippunopeusennätyksiä varten (jolloin mersutyyliin saatiin aikaiseksi lahnamaisen hidas kiihtyvyys,eli heikko käytännön suorituskyky), Corvette kiihtyi vaan selvästi vielä kovempaa (esim varttimailiajat sen kertoo karulla tavalla) ja näinollen jätti lokinsiipeä mitenpäin tahtoi.

        Corvettepuolella 8 sekuntia 0-100 km/h kertoo lähinnä että nyt on joku irrottanut puolet koneen 8:sta sytytystulpasta,Euroopassa se oli superkovan urheiluauton merkki :D Ja Porscheisteille samaan aikaan vain märkä uni kun Porschet tuolta ajalta saavuttivat töin tuskin edes 100 km/h huippuvauhteja vaikka alla olisi ollut suola-aavikko :D Se on sitä amerikkalaisen insinööritaidon legendaarisuutta taas pojat!

        Sinnepä ne jenkit sitten jäikin. Ei ole ollut corvetesta sittemmin porschen haastajaksi radalla. Uusin malli on sentään jo lähellä. Hauskinta toki on se, että esim nodscheilellä bemun X5:nenkin on ollut corvettea nopeampi ja selvästi. Eli vaikka 0-100 se jääkin, niin radalla mennään lujempaa.


      • tuc
        2234 kirjoitti:

        Tuo huippunopeus kuulostaa ihan teoreettiselta.

        Tuo huippunopeus pystyttiin helposti testaamaan, sillä Saksassa oli autobaanoja jo tuolloin huomattavasti.

        300 SL:ää sai jyrkemmällä nokka-akselilla ja pidemmillä vaihteistovälityksillä tarvittaessa, sillä yhdistelmällä päästiin noihin arvoihin.

        Joka tapauksessa saksalaiset saivat puolet pienemmillä koneilla ja bensankulutuksella autonsa kulkemaan kovempaa kuin jenkit jo 50-luvulla. Ja niin on nykyäänkin, jos kaksi vetoa kestävät kiihdytysautot otetaan pois laskuista.

        Porsche on käsittääkseni aina tehnyt järkeviä urheiluautoja, joissa käytetään kunnon peltiä ja suunnittelu on millintarkkaa. Ovet menevät kiinni kuin kassakaapissa. Huoltovälit ja kestävyys ovat lähellä perinteistä henkilöautoa, vaikka tehoa otetaan runsaasti.

        Itse kun ajelen noin 200-heppaisella, niin tulee kyllä usein mieleen, että mihinköhän helevettiin normaalikäytössä autossa sitä enempää tarvitsee... rata-ajo on sitten asia erikseen, mutta siinähän jenkit ovat joko täysiä paskoja tai korkeintaan keskinkertaisia. Uudessa Corvetessa jo yritystä, vaikka täysi kivireki onkin.


    • cables

      Tapastikos!
      Muille: Laskuvirhe pankissa, nosta 200.

      • kulkea myös

        lähtöruudun kautta, kun näkyy sinne muutenkin jo jämähtäneen?


    • Buble Inch

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      264
      2926
    2. 199
      2845
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      68
      2415
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      209
      1902
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1358
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1285
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1257
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1182
    Aihe