Rungon pystytys

Apuva!

Kannattaako rungon pystytys ottaa urakkana vaiko tuntityönä? Kivitalofirma kehui meille kovin, miten tuntityönä otetussa pystytyksessä asiakas säästää (heillä oli tiedossa joku pystytysporukka). Näin saattaa olla, mutta tuli mieleen mm. seuraavaa

- Jos ottaa tuntityönä, niin miten käy, jos esim. rakennustarkastaja/vastaava mestari vaatii jonkin asian korjaamista tai tekemistä kokonaan uudelleen. Tällöin virheitä korjataan meidän laskuun, eikö vain?

- Entä jos jokin runkomateriaali viivästyy? Tällöinkin kai tuntitaksaa tikkaa, vaikka rungon kasaajat eivät pystyisi tekemään yhtään mitään. Onko näin?

Käytännössä kivitalopakettia, jossa kirjoitetaan vain yksi sopimus, ei ole kuin Luja-kivitaloilla. Saamme tänään heiltä tarjouksen sekä materiaaleista että pystytyksestä vesikattoon asti ( väliseinät rappaus). Hinta on varmaan päätä huimaava.. Olen kuitenkin miettinyt, että kuinka paljon ilmaa heidän paketissaan mahtaa sittenkään olla. Tuleehan materiaalit pystytys erikseen otettuun versioon lukematon määrä erilaisia kuluja (esim. telinekulut, nosturit, siivous). Ja kun materiaalitarjouksissakin pyritään viilaamaan linssiin ts. aina jotain puuttuu.

Osaisiko joku ystävällinen kertoa, mitä muita kustannuseriä tulee jos valitsemme materiaalit pystytys erikseen otettuna -version (vesikattovaiheeseen saakka)? Tarkoitan muilla kustannuksilla esim. juuri teline-, nosturi-, pystytysporukan työmaakoppi- ym. kuluja, joita ei sopimuksissa näy.

15

8414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakennuttaja

      Otat niitä rungonpystytystarjouksia tarkasti määritellyllä työsisällöllä.

      Sitten haet käsiisi Ratu:n työmenekkikirjan ja katselet sieltä eri työvaiheiden työmenekit. Siten saat luotettavan tuntiarvion.

      Vertaat sitten tuntityönä tarjonneiden tuntihinnan ja työmenekin tuloa urakkatarjouksiin.

      Yleensä (ja etenkin tässä suhdannevaiheessa) urakoihin laitetaan riskivaraa, joten maksanet ne "korjauskustannukset" varmuuden vuoksi joka tapauksessa.

    • rakennetaan

      Yli 2000 €/m2 taloja. Kokonaisuus tulisi kolmanneksen halvemmaksi kun tietäisit kirvesmiehe, jonka kanssa tekisit rungon. Tasotemiehiä yms. on sitten paljon helpompi kysellä kun on näyttää työkohde.


      Sinun kannattaa ihan oikeasti miettiä myös puutaloa esim. osittaisella tiiliverhouksella.

      Jos sinulla ei ole kunnon tekijöitä tiedossa lähipiirissä niin *ituiksi menee ihan varmasti, mutta siitä(kin) selviää rahalla.

    • tekevät sen ilmaiseksi

      uudestaan, ei heidän virheestään teidän tarvii maksaa, jos palkkat firman etkä työntekijää. myös urakalla olevalla on oikeus vaatia korvausta, jos materiaali myöhästyy, tuleehan heillekin hukkatunteja. Itse en noin isoon ja hankalasti valvottavaan hommaan ottaisi tuntityöläisiä, jollen todella tuntisi ja tietäisi heitä hyviksi ja ahkeriksi. Maarakennuksen kyllä teetämme tuntityönä, koska tunnen tekijän ja urakka olisi hankala laskea, jolloin siihen tulisi puolet hintaa lisää riskivarana. Kerroppa sitten se kokonaistarjous, kuinka suuri oli.

      • Apuva!

        Kokonaistarjous oli karvan päälle 200 000, joten aikamoinen on..


      • liikaa?
        Apuva! kirjoitti:

        Kokonaistarjous oli karvan päälle 200 000, joten aikamoinen on..

        Kun pystytät tuntitimpurin kanssa ja itse autat niin eipä paljon yli 100 000 voi mennä.

        Telineet teette kuormalavoista, tosin kesä menee mutta säästö on valtava.


      • talo?
        Apuva! kirjoitti:

        Kokonaistarjous oli karvan päälle 200 000, joten aikamoinen on..

        Tasoitustyöt ovat aika kalliita sisä- ja ulkorappauksessa eli ei tuo nyt ihan mahdottomalta kuulosta, jos talo olisi reilu kokoinen. Kuuluuko tuohon jotain sähkö- tai putkivetoja tms.?


      • Apuva!
        talo? kirjoitti:

        Tasoitustyöt ovat aika kalliita sisä- ja ulkorappauksessa eli ei tuo nyt ihan mahdottomalta kuulosta, jos talo olisi reilu kokoinen. Kuuluuko tuohon jotain sähkö- tai putkivetoja tms.?

        Talon koko on 170 nel. Joo kyllä varmaan vähän edullisemmin pääsee, kun ottaa materiaalit ja urakan erikseen. Kyllä tuohon kertomaani hintaan on varmaan laskettu mahdolliset mokat/viivytykset useaan kertaan..


      • hinnakkaalta tuntuu.
        Apuva! kirjoitti:

        Talon koko on 170 nel. Joo kyllä varmaan vähän edullisemmin pääsee, kun ottaa materiaalit ja urakan erikseen. Kyllä tuohon kertomaani hintaan on varmaan laskettu mahdolliset mokat/viivytykset useaan kertaan..

        Kannattaa harkita muuta tapaa, vaikka ovatkin työläämpiä rakennuttajalle.


      • Ei vielä muutettu sisään
        Apuva! kirjoitti:

        Talon koko on 170 nel. Joo kyllä varmaan vähän edullisemmin pääsee, kun ottaa materiaalit ja urakan erikseen. Kyllä tuohon kertomaani hintaan on varmaan laskettu mahdolliset mokat/viivytykset useaan kertaan..

        Ite rakennamme (vielä sisustushommia jäljellä) n 170 m2 2krs lammitaloa ja viime keväänä olimme saman kysymyksen edessä.
        Kyselimme myös pystytyksestä urakkatarjouksia ja halvimmat oli n 60 t€ ja kallein 110 t€ (sisältäen karkeasti perustuksen anturan alapinnasta, ulko ja väliseinien pystyksen, ala- ja välipohjien valut, vesikaton ja yläpohjan teon sekä ovien ja ikkunoiden asennukset) Pystytysurakat ei luonnollisesti sisältänyt mitään materiaaleja mutta nosturit ja telineet kuului hintaan.

        No Saimme kuitenkin puolitutut rakennusmiehet puhuttua kotipuolesta tuntihommiin ja maksoimme heille hyvää palkkaa, päivärahat ja kilometrikorjaukset ja vuokrasimme asunnon, hommasimme nosturit ja telineet kun tarvetta oli.

        Koko vastaava pystytysurakka tuli maksamaan aikatarkkaan 27 t€ tälläviisiin.

        Kaverit oli kyllä ahkeria eikä tarvinneet yhtään valvontaa että työmaalla tapahtuu.
        Jos hyvät luotettavat kaverit saat niin suosittelen tuntityötä.


    • jjj

      Luultavasti maksat korjaukset myös urkalla tehtyyn talloon. Työmaa on sinun ja sinä siitä vastaat.

      • Nimetön

        Niinhän se on. Urakassa maksat korjaukset joka tapauksessa, vaikkei niitä olisi, koska urakoitsija joutuu niihin varautumaan. Tuntityössä vain jos korjattavaa tulee. Urakoitsijaa on myöskin vaikea saada korjaamaan, ja luultavasti se firmakin ehtii hävitä siihen mennessä. Tai niin kuin yhdessä tapauksessa, sitä ei ollut koskaan ollut olemassakaan.

        Voisikohan näissä käyttää kahta hintaa? Odotustunneilla ola hinta, sää mietityttää. Tai tavoitehinta, jolloin tietyn kokoanaistuntimäärän jälkeen tuntihinta laskee. Jos tunnit jää alle, osan erosta saa bonuksena...


    • KIVITALOMESTARIT

      Myös maxitilta saat tarjouksen asennettuna, jos niin haluut.... ja huomattavasti huokeampaan hintaan. Yhdellä sopparilla matskut ja asennus. Toimi todella hyvin ja joustavasti. Ammattitaitoista porukkaa!

      • en tilaisi

        Maxitin talopaketti on ehkä markkinoiden kallein niin paketin kuin pystytyksen suhteen. Pystytykset maksaa todellisuudesa hunajaa. Ennen tilaamista kannattaa ottaa hintavertailu niin paketin kuin asennuksen suhteen muilta toimittajilta ja ennenkaikkea maxitin harkot saa edullisesti mm. Starkilta tai Bauhausilta jopa 20 -30 % halvemmalla ja sennuksen "vapailta markkinoilta samoin.


      • Hesarisssa on tilaa

        Kuuleppas kivitalomestari
        Tiesitkö, että nämä sivut ei ole tarkoitettu mainontaan sehän lukee jo säännöissäkin jonka jokaisen lukutaitoisen pitäisi huomata,
        vai.... onko keikkaa niin huonosti, että pitää hakea luvattomilla mainoksilla????
        Jos... niin sitten oan osaa!


      • sikakallis,

        niillä ei varmaan ollut tekijää tiedossa ja pistivät niin kamalan hinnan, että varmaan saavat jonkun riemusta kiljuen tekemään homman. Ostettin Lammin kamat ja saatiin pystytys 40.000 euroa halvemmalla kuin mitä Maxit tarjosi ja tuli vielä vähän extrahommaakin kaupan päälle (2 auton katos, varasto, salaojitukset yms.)Kivitalomestarit on normaaleja urakoitsijoita, eikö niin? Halvemmalla tekisivät suoraan, totta kai Maxit vetää välistä, koska sille tulee viimekätinen vastuu, että homma toimii. Jos tästä vastuusta haluaa maksaa extraa, niin siitä vaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe