Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Marsun kesyttäminen

Marsujen tuore omistaja

Hei!

Mulla olis sellaista kysyttävää, että kuinka marsun saa kesyyntymään? Hankin noin viikko sitten kaks kolmen kuukauden ikästä marsu poikaa ja tuntuu että ne ei kesyynny ollenkaan. Pitääkö niitä vaan ottaa syliin joka päivä ja yrittää totuttaa itteensä vai aloitanko "kesyttämisen" tarjoamalla kädestä ruokaa? Kun olen sitä yrittänyt mutta vain toinen marsuista tohtii tulla hakemaan kädestä ruokaa ja sitten se juoksee saman tien pois.. :(

15

8986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saana...

      kyllä se siitä. se , että se jo uskaltaa tulla sun luo on hyvä juttu. Meillä nykyyän marsut antaa silittää häkissä. aikaisemmin juoksi karkuun. pari kuukautta on ollut meillä. Sylissäkin tykkää ollla, ne ei vaan tykkää siitä kiinnottamis.-vaiheesta:)

    • maassukka

      ...hyvä tulee. Tuo "pelko" on aivan normaalia, ei viikossa vielä kamalasti aikaan saakaan. Aloita varovasti, juttele rauhallisesti, ojenna kättä "nuuhkuteltavaksi" ja ruuan kanssa, silittele, ja kun nasut ovat valmiita, nosta sylkkyyn. Älä anna mökkiä, vaan heinäkasa piiloutumista varten. vasta kun olette tutustuneet ja luotatte (molemmin puolin) toisiinne, voit antaa oikeen pesämökin. Pitkäjänteisyyttä ja malttia, eihän mitään luotettavaa," ikuista" suhdetta viikossa rakenneta. Odota niin sinut palkitaan :O)

    • ...

      Suositeltavaa olisi että kun marsu tulee uuteen kotiin olisi sen hyvä antaa olla omassa rauhassaan pari ensimmäistä päivää, jotta se saisi rauhassa totutella uuden kodin hajuihin, ääniin ja muihin uusiin juttuihin. Toki marsulle voi käydä jutustelemassa tämänkin aikana mutta antaisi marsun olla kuitenkin siellä häkissään rauhassa.

      Uuteen kotiin tulo on aina marsulle iso asia josta sen tulisi saada toipua rauhassa.
      Sitten kun on aika alkaa tutustua lähemmin uuteen tulokkaaseen kannattaa häkin vieressä oleilla ja jutustella marsulle ja vaikkapa tarjota sille ruokaa kädestä. Luottamuksen ensimmäinen askel on se että marsu uskaltautuu hakemaan herkun kädestä.

      Seuraava askel onkin sitten kun marsu antaa silittää häkissä ilman että se juoksee paniikissa kättä karkuun.

      Sitten onkin aika alkaa jo harjoittelemaan kiinniottoa. Marsua ei kannata jahdata ympäri häkkiä saadakseen sitä kiinni, siitä marsulle jää vain traumoja ja jo saavutettu luottamus voi mennä. Marsu kannattaisi herkulla houkutella käden luokse ja ottaa sitten kiinni, mutta tätä ei kannata tehdä montaa kertaa peräkkäin jolloin marsu yhdistää kädestä herkun hakemisen kiinniottoon. Jos kiinniotto ei näin onnistu kannattaa marsu ahdistaa häkin nurkkaan josta se on helppo ottaa kiinni. Kiinniottoa ja sylittelyä kannattaa harjotella useasti jotta marsu tottuu siihen, samalla voi opetella vaikka hampaiden ja kynsien katsomista ym.
      Tärkeää on edetä rauhallisesti marsun omaan tahtiin, jolloin luottamus säilyy.

      Mutta usein käy niin että kun marsu tulee kotiin niin uusi omistaja ei millään malttaisi antaa marsun olla rauhassa vaan aloittaa sylittelyn jo samana päivänä. Käyhän se toki niinkin, mutta uusi koti on usein järkytys pienelle niin sylittely saattaa vielä enemmän järkyttää marsua.
      Tuo ei ole mikään aina toimiva ja ainoa oikea tapa kesyyntymiselle vaan yksi monista tavoista, jokaisella marsunomistajalla on varmasti omat hyvät tapansa uuden tulokkaan kotiuttamiselle.
      Marsun kesyyntyminen ei tapahdu päivässä joten malttia;)

    • Nimetön

      houkuttle niitä pienellä kurkunpalasella.anna niitten jyrsiä sitä kädestäsi äläkä irrota kurkusta.kun se jyrsii kurkku voit vaikka yrittää ensialuksi silitää ja ensimmäisinä päivinä marsun pitäisi antaa vain olla,kun marsu on valmis ja olet voittanut sen luottamuksen sitä kannattaa yrittää ottaa käteen. kun olet voittanut marsun luottamuksen ja se luotta sinuun voi mennä moniakin päiviä,riippuu marsun peloikkuudesta (:

    • tapausminä

      Mulla on ollu nyt kaks viikkoo naaras marsu täällä kotona.
      Ekan päivän annoin sen olla rauhassa, toisena päivänä nostin sen jo syliin, ekat kolme päivää se oli tosi jähmettyväinen ja anto ottaa syliin mut oli ihan hiljaa.

      Nyt se jo pitää ääntä sylissä, vapaana juoksee tuhatta ja sataa, kädestä ottaa ruokaa, mutta vielä ei anna silittää häkissä, vähän juoksee karkuun.
      Kertaakaan ei oo purru ja kynnetki anto mun leikata ihan rauhassa :))

      Tää on niin rauhallinen marsu, ku mun uros marsu joka kuoli, oli semmonen että se aina puri ja oli semmonen vaikeempi tapaus, ihmettelen tässä vaan että kuinka tää onkaan näin kiltti, ihana marsu :D

      mut tää ei syö porkkanaa, oon vähän ongelmissa sen kanssa yritän korvata jollain.

      Niin siis oo niin paljon marsun kaa ku pystyt, mäki oon joka päivä pitäny moneen otteeseen sylissä ja keksiny kaikkee virikettä ja vapaana ppitäny ..

      MMut kaikki on erilaisii

    • 2+17

      ^Aihe oltiin alotettu vuonna 2006, eli 7 vuotta sitten. Ei oo varmaa enää ne marsut ees elossa niin vähä turha tähän nyt enää on vastata. :D

    • ässämix

      Voihan niistä vastauksista olla hyötyä seuraaville lukijoille :)

    • 10v marsufani

      MUlla on ittelläni 2 naara marsua ja ostan keväällä kun ne täyttää 7 kk urosmarsun .

    • Anonyymi

      Marsut on kivoja mut ne lisääntyy varmaa samana päivänä kun ne tapaa

    • fiksusit

      Et varmaan tiedä marsuista mitään, koska tuo on jo valetta. Marsut lisääntyvät vain, jos pistät urosmarsun ja naarasmarsun samaan häkkiin

    • auttakaaaaaaa

      Vanha keskustelupalsta, mutta jos joku vastaisi.. Eilen ostimme kaksi 4kk urosmarsua.. Millään ei voi edes häkin lähelle tulla, koska juoksee mökkiin piiloon.. Jos kädestä yrittää antaa niin juoksee vain karkuun.. Mikä avuksi?

      • tervetuolia

        No siis aiemminhan mainittiin siitä että pitäiskö ottaa tuo mökki pois ja laittaa vaan runsaasti heinää mutta saanähdä,
        meille tuli eilen kaks naarasmarsua, Irene ja Meerit :)


      • Eipäkannata

        Mökin vieminen on eläinsuojelulaissa kiellettyä, vaikka tarkoitus olisi vain kesyttäminen. Laki vaatiimarsuille mökin tai muun vastaavan piiloutumispaikan.


    • Anonyymi

      Vanha keskustelu mutta ehkä joku vielä lukee tätä :D
      Ostin eilen kaksi tyttömarsua. Toinen 5kk ja toinen vasta 6vk sunnilleen.Annoinn ensin olla pari tuntia häkissä. Illalla otin marsut syliin. Pysyi oikein hyvin sen puoli tuntia. Seuraavana päivänä otin marsut kolmesti. Vanhempi puhui siskoni sylissä ja tykkäsi olla hänen lähellää. Pikkuinen oli ihan pissainen (nukkui laatikossa mihin pisasi) ja piti hieman pestä. Myös turkkia ollaan leikattu hieman. Ihan hyvin antavat ottaa syliin.

    • Anonyymi

      tarvisin ittekkin vähän apua kun meillä on nyt kaks marsua ollu vasta päivän nii haluisin vähän ohjeita miten niitä sais helposti kesytetttyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2364
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2064
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1883
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1658
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1582
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1420
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe