Lavatanssit

Aloittelija..

Kertokaahan aloittelevalle tanssiharrastajalle, mitä kaikkia tansseja pitäisi nykyään osata, jotta lavantansseissa voisi ainakin pääosan illasta viettää tanssilattialla.

Välillä tuntuu vielä hiukan hankalalta tunnistaa kappaleesta tanssilaji, mut joitain kappaleita voinee tanssia useammillakin eri askeleilla. Onko näin?

13

13183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaihoisana

      Foxin vaihtoaskeleella pärjää suurimman osan kappaleista, myös tangot, mikäli sinulla ei mahdollisuutta käydä kursseilla. Nopeat foxit voi mennä myös ns. kädenalitanssina eli fuskuna, mutta siten menevät ovat aina vähemmistö. Valssi ja hidas valssi kannattaa myös opetella. Suuri osa menee sambat, rumbat ja cha chat foxin askelin, mutta jenkat ja polkat olen ainakin minä huilannut, kun en niitä vielä osaa. Humppaa voi mennä kolmellakin tavalla, joista ns sambahumppa helppo omaksua. Ja sitten on vielä jive, joka fuskun tyyppinen, jonka senkin voi mennä foxina.
      Yhden tanssikesän kokemuksella voin sanoa, että mitä enemmän osaa, sitä paremmin pääsee tanssimaan : )
      Tervetuloa antoisan harrastuksen pariin! Tähän voi jäädä koukkuun... (Koukkuunjääneiden palsta netissä Tanssi.net)

      • Ymmärtäväistä

        Niin ja vielä, aloittelijan ei tarvitse tunnistaa musiikkilajeja, voi aina alussa mainita, jos on epävarma, jokainen on näet joskus ollut aloittelija...eli suhtautuminen on ymmärtäväistä. - Kursseilla oppii kyllä tunnistamaan musiikkilajitkin.


      • True Humppis

        Tähän Kaihoisan repliikin osaan: "...fuskuna, mutta siten menevät ovat aina vähemmistö..."

        On myös lavoja ja tilanteita, jolloin pääosa tanssijoista menee käden ali.

        Vaikkapa Finlandersin soittaessa Kolmilammilla nopeata foksia usein vain 10% foksaa. Loput soitettavasta kappaleesta riippuen painelevat erilaisia rock'n'swing -juttuja.

        Sama aika monella Etelä-Suomen tanssipaikalla.

        Tuosta ei pidä kuitenkaan sen paremmin pelästyä kuin närkästyäkään.


    • riittää...

      Kun osaa foksia ja valssia. Niillä saat tanssia n. 60-70% illan kappaleista koska FOKSINA voit tanssia tangot, cha cha chaat, jivet, rock´n rollit, rumbat ja tietenkin foksit ja iskelmät.


      VALSSIN perus-askeleella taas voit tanssia valssit, sambat ja humpat hieman askeleen rytmiä nopeuttaen (perus-askel näissä on sama!) Myös hitaat valssit menee jotenkuten valssin askeleella jos osaa vähän varioida ja kuulostella rytmiä.


      Kannattaa siis opetella molempiin (valssi ja foksi) ainakin perus-askel sekä vasen ja oikea käännös. Niillä pääsee jo pitkälle!

      Jos osaat valssia ja foksia, lukeudut siihen lavoilla kävijöiden enemmistöön jonka taitotaso on mainittua luokkaa, eli n. 80% kaikista lavalla käyvistä osaa juuri tuon foksin ja valssin. 10% ei osaa mitään ja loput 10% osaakin sitten vaikka mitä. Näillä taidoilla sinulta jää kokonaan tanssimatta ainoastaan jenkat ja polkat, ehkä myös rumbat, slovarit ja hitaat valssit niiden hitauden takia joka aiheuttaa sen ettei foksin askel ole niihin paras mahdollinen.



      Muistathan että ns. "etenevissä" tansseissa (joita mm. valssi ja foksi ovat), tanssijat kiertävät tanssilattiaa vastapäivään pääasiassa reunoilla jättäen keskiosan vapaaksi ns. "kädenalitansseja" ja muita paikallaan pysyviä tanssilajeja varten. Mitä nopeammin kierrät lavaa, sitä ulompana reunalla tavataan tanssia! Hyvät liikennesäännöt tekevät mahdolliseksi ettei tule niin paljon törmäilyjä ja kaikilla on mukavaa tanssia! :-)

      Tervetuloa hyvän harrastuksen pariin!

      • tanssia

        Älä masennu jos törmäät johkin jivettäreen,, ei kaikki ole huippuja jotka haluaa antaa myös ymmärtää aloittelialle,et hei olet väärässäpaikassa... Älä masennu


      • True Humppis
        tanssia kirjoitti:

        Älä masennu jos törmäät johkin jivettäreen,, ei kaikki ole huippuja jotka haluaa antaa myös ymmärtää aloittelialle,et hei olet väärässäpaikassa... Älä masennu

        Oli sitten ihan pakko?


      • Anonyymi

        Komppaan!


    • tanssijamiesss

      tangoa...hitaat valssit ja jivet..niillä pärjää pitkälle=)

    • Vaino Harha

      Henkilökohtaisestihan mä olisin taipuvainen ihan vaan omana mielipiteenäni väittämään, että semmoiset hymyhuulet ja räpsyilevät ripset ovat varmin tae sille, ettei tarvitse henkilön kovinkaan kauaa parketin laidalla salaa mielessänsä mietiskellä, miteköhän sinne parketille pääsisi ja menee siinä sitten täysin huomaamatta ihan koko ilta siellä parketilla, vaik'ei varsinaisestikaan osaisi tanssia. Muuten olen toki sitä mieltä, että jos vähänkään se henkilö osaa foxtrottia, niin on se pelkkää plussaa ja takaa sinänsä toki tanssillisessakin mielessä nautinnollisia hetkiä parketilla niinä aikoina, joina siellä ei soiteta valssia tahi sitä mystillistä beat-musiikkia, mistä tulikin mieleeni, että piti erittäinkin läheltä, ettenkö lisännyt de-encoreosastolleni yhtä uutta artistia, sillä se uhkasi soittaa mahdollisesti jopa taputuksistani johtuen vielä yhdet hitaat mystilliset beatit, mutta sehän olikin selvää foxtrottia taikka sitten mä olen vahingossa eli täysin tarkoittamattani oppinnu sitä mystistä beattia, mikä ei tietenkään voi pitää paikkansa, joten ainoaksi mahdollisuudeksi jäänee, että sille ammattimuusikolle sattui siinä aploodeistani innostuttuansa pienoinen lapsus hänen kertoillessansa tulevasta kipaleikosta tahi sitten sen bändin muut sällit näkivät synkkenevän ilmeeni, eivätkä uskaltaneetkaan soittaa sitä uhattua mystistä beattia. Joo tuohan kuulostaa erittäinkin järkevältä jos siitäkin erittäinkin todennäköisestä syystä, että hekin ainakin aika-ajoin lueskelevat näitä palstoja ollen siten hyvin selvillä siittä, mitä mieltä laaja lauantaitanssiyleisö siittä mystisestä beatista varsinkin viimeisten valssien korvikkeina käyteltyinä on.

    • Anonyymi

      Osata pitää: Kädenalitusta.

    • Anonyymi

      Tango ja kädenalitanssi riittää. Sinulla on aikaa treenata elokuun alkuun asti, sitä ennen turha haaveilla lavatansseista. Yksi tanssimuoto, jota harva pari osaa on hidas valssi, opettele sitä jonkun tutun, taitavan ystävän kanssa.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe