Jotain erilaista - www.cantr.net

SekoETC

Oletko saanut tarpeeksesi iänikuisista velho/soturi/varas -stereotypioista?

Kyllästyttääkö loputon klikkailu, monstereiden lahtaus ja kullan keräily?

Ketuttaako että kaiken tuhlaamasi ajan ja ostamisiesi bonusten jälkeen on tuloslistalla silti aina joku parempi?

Oletko lopen kyllästynyt samaa vanhaa toistaviin nettipeleihin?

--> Tässä jotain ihan muuta.

- Ei luokkarajoituksia. Vain mielikuvitus on rajanasi. Johtaja, kylähullu, kauppias, maanviljelijä, rakastaja, tehdastyöläinen, boheemi, vaeltaja, merimies, ryöväri, tutkija, pappi, kaupunginvartija, mainari, runoilija, kulkukauppias, mitä mieleen juolahtaa, eikä mikään ennaltatehty valinta rajoita hahmosi kohtaloa lopullisesti. Elämä on täynnä valintoja ja muutoksia.

- Ei taikavoimia, loitsuja, velhoja, lohikäärmeitä, naurettavia satuja - elleivät pelin henkilöt niitä itse kehitä. Kaikella on alkunsa, mitään ei ilmesty tyhjästä. Kun aloitat, sinulla ei ole mitään. Ei kultarahoja, ei vaatteita, ainoastaan potentiaalia, sinun aivosi ja hahmolle kehittämäsi persoonallisuus. Voit kerätä resursseja, rakentaa niistä työkaluja ja esineitä, taloja, koneita, jopa autoja.

Mutta omaisuuden luominen tyhjästä on hidasta. Jos joudut hakemaan resursseja kolmelta eri maailmankolkalta vain tehdäksesi rautaa, joka on tärkein työkalujen valmistusaine, se tulee viemään iäisyyden. Siksi ihmiset muodostavat YHTEISKUNTIA kuten tosielämässä. Syntyy kyliä ja kaupunkeja joilla on omat lakinsa ja toimintatapansa, kauppaa käydään ja kaikki hyötyvät.

- Tässä pelissä ei hiirikäsi kulu. Aloita projekti, se edistyy itsekseen kolmen tunnin välein ja voit käyttää aikaasi sosiaaliseen kanssakäymiseen ja kenties metsästämiseen. Aluksi asiat edistyvät hitaasti, mutta...

- Voit luoda jopa 15 hahmoa, jokaisella oma persoonallisuus, sijainti, tavoitteet, ystäväpiiri. Lopulta saatat huomata pelin vievän suuren osan päivästäsi. Siksi peliaika on rajoitettu 200 minuuttiin päivässä (tämä kuluu vain kun olet logattuna sisään joten taitavalla kikkailulla sen saa hyvinkin riittämään koko päiväksi).

- Kun hahmo kuolee, se on lopullista. Ei kuolleiden nostatus -taikoja, ei varallisuuden siirtämistä uudelle hahmolle. Mutta hyvä puoli on että voit aina luoda uuden tilalle, katsoa minne päädyt.

- Kaikkia näkemiäsi hahmoja ohjaavat elävät pelaajat. Tässä pelissä EI ole NPC-hahmoja (ellei eläimiä lasketa).

- Ei mitään naurettavaa taistelulemmikki -koodia. Kaikki eläimet ovat villejä, toiset passiivisia, toiset tappavia ja niistä saa hyödyllisiä resursseja jos onnistut saamaan jotain hengiltä. Mutta paljain nyrkein ei pitkälle pötkitä joten parempi hommata jonkinlainen ase.

- Ei sisäänrakennettua raha- tai kauppajärjestelmää. Kaikki tapahtuu hahmojen välisen vaihtokaupan siivin, perustuu luottamukseen. Jotkut kaupungit ovat alkaneet painaa omia kolikoita mutta ne eivät ole vielä vakiinnuttaneet asemaansa.

- Ei splatteria. Yksinäinen hahmo ei voi tappaa täysikuntoista hahmoa päivässä, harvoin edes kahdessa. Kunnon kansalaiset joutuvat harvemmin väkivallan kohteeksi (mitä nyt villieläimet saattavat vaivata ulkona), rannikkokaupunkeja vaivaavat merirosvot silloin tällöin ja syrjäseuduilla saattaa liikkua hämärää porukkaa.

- Suurin vaiva ovat nyyppärivarkaat. Monet untuvikot pilaavat muiden pelin varastamalla arvottomia viestilappuja ja maahan unohtuneita resursseja, juoksevat karkuun ja 99 % hakataan joukolla kuoliaaksi päivän tai parin sisään. Joten jos liityt, ole järkevä, älä ota riskejä ellei selviäminen näytä todennäköiseltä.

- Tätä "peliä" ei pelata voittamistarkoituksessa. Se on kokonaan uusi elämä, tai kokoelma elämiä. On kuin lukisi hyvää kirjaa, paitsi että voit itse vaikuttaa tapahtumiin (!) ja saada tyydytystä onnistumisista.

- Se on täysin ilmaista. Koko ajan. Lahjoitukset suotavia mutta kukaan ei koskaan tule vaatimaan sinulta maksua.

- Cantr voi myös kehittää kielitaitoasi. Pelissä on useita eri kielialueita, kuten englanti, puola, ruotsi, turkki, hollanti, ranska, saksa, venäjä, italia, arabia jne. ja uusia luodaan kunhan löytyy sopiva määrä pelaajia, kääntäjä ja mainostaja.

Suomenkielistä aluetta ei vielä ole. Minä olen tietääkseni ainoa aktiivinen suomalaispelaaja tällä hetkellä. Olen tavannut pelin kautta amerikkalaisen poikaystäväni ja hän on alkanut opiskella suomea, haluaisi pelata Cantria suomeksi mutta en ole löytänyt tarpeeksi pelaajia suomalaisalueen perustamiseen.

Viestitän täällä koska Suomi24 on tietääkseni suurin suomenkielinen foorumi, ja on sääli etteivät suomalaiset pelaajat tiedä mitä menettävät. Suunnittelin itse tämänkaltaista peliä monet vuodet mutta sitten löysin sen sattumalta MPOGD.comin kautta. Aluksi se vaikutti vähän tylsältä mutta kun pääsin todella sisään, olinkin totaalisen koukussa ja olen pelannut yhtäjaksoisesti yli vuoden.

Toinen syy liittyä on että nykyään puolalaisia alkaa olla ENEMMÄN kuin englanninkielisiä pelaajia. Ei kai me anneta sellaisten valloittaa maailmaa? Ja jos he onnistuivat saamaan mainostamalla tämänlaajuisen suosion pelille niin täytyy minunkin yrittää.

---======== www.cantr.net =========---

Lukekaa foorumeita ja wikiä, tulkaa irc-kanavalle (#cantr - irc.gnug.org port:6667), kuunnelkaa nettiradiota, lukekaa webzineä, siinä ilmaiset oheistuotteet.

4

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku vaa

      Asiaa!! kaikki suomalaiset pelaamaan cantria alotin itse kaverin kanssa muutama päivä sitten kun selailin suomi24 foorumeita ja kiitos tämän viestin on kaikki taas paremmin

    • SekoETC

      Suomenkielinen alue on ollut toiminnassa helmikuusta alkaen ja hahmojen määrä oli huipussaan 52 mutta on nyt notkahtanut 18:aan. Joten uusille pelaajille olisi tarvetta. Suomenkielisellä alueella meininki on sangen kivikautista mutta jotkut ovat jo alkaneet rakentaa mökkejä ja tavarankuljetuskärryjä. Alue on maantieteellisesti laaja, yhtään rantaa ei ole vielä tullut vastaan. Eläimiä löytyy laidasta laitaan, on sarvikuonoja, puhveleita, kaniineja, muutama karhu ja mitä kaikkea, ovat enimmäkseen aika rauhallisia.

    • SekoETC

      Päivityksiä:

      - Nyt pitemmän aikaa peliaika on ollut rajoittamaton, joten on mahdollista olla kirjautuneena sisään vaikka koko päivän.

      - Nyt on mahdollista käyttää haukkoja ja joitain muita lintuja metsästys"aseina", tosin en ole ikinä kokeillut itse. On myös mahdollista kesyttää muita eläimiä ja keritä ja lypsää niitä jos ei halua tappaa eläimiä saadakseen villaa ja maitoa. Kotieläimistä saa erikoislihoja joista voi tehdä uusia ruokia.

      - Joissakin kaupungeissa on vakiintunut kolikkojärjestelmä, ja niitä saatetaan hyväksyä myös kaupungin ulkopuolella. Tämä on täysin pelaajien kehittämää eikä kolikoilla ole ohjelmoitua arvoa. Raha on ihmisten välinen sopimus.

      - Nykyään on harvinaisempaa että joku varastaisi kaiken mitä irti saa heti synnyttyään, koska suurin osa pelaajista tietää että sillä pääsee vain hengestään ja lukitsee hahmopaikan rangaistusajaksi, joten suurin osa ihmisistä tietää olla ottamatta turhia riskejä.

      - Kieliryhmistä tällä hetkellä suljettuja ovat arabia, latina ja kiina. Muut ovat toiminnassa, tosin osa hyvin pieniä. Suomenkielisellä alueella on kirjoittamishetkellä 27 hahmoa ja käännöksen valmistumisaste on 97.33 %, eli on hyvin mahdollista pelata vaikkei osaisi sanaakaan englantia.

      - Irkkikanavan nykyinen osoite on irc.newnet.net #cantr

      - Olen nyt pelannut Cantria 10 vuotta, ja se kehittyy jatkuvasti

      - Suomenkielisellä alueella käytetään nykyään teräs-teknologiaa, polkupyörät ovat yleisiä ja monet työskentelevät tieverkon parantamisen parissa. Jotkut ovat löytäneet merenrannan mutta vain harvat palaavat kertomaan siitä.

      - Suomenkielisellä alueella voi välillä nähdä jopa mammutteja!

    • SekoETC

      Nyt on avattu esittelyserveri, mikä mahdollistaa pelin teknisen puolen kokeilemisen ilman mitään sitoutumista. Aikaisemmassa järjestelmässä joutui odottamaan hakemuksen käsittelyä noin päivän ajan, mutta uudessa järjestelmässä odotusajan voi viettää esittelyserverillä.

      Ainoa poikkeus on jos sattuu olemaan esim. sama IP-osoite kuin jollain aiemmin bannatulla tai muuta syytä olettaa että on aiemmin bannattu henkilö.

      Esittelyserverillä on turvallista kokeilla miten peli käytännössä toimii, kun taas pääpelin puolella jos hahmo esim. menee jonkun muun omistamaan rakennukseen tai ottaa jotain mitä ei saisi niin sitä ei hyvällä katsota. Eli tämä on ympäristö missä saa rauhassa olla newbie.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      270
      2973
    2. 201
      2856
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      69
      2436
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      214
      1916
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1192
    Aihe