IH 784 -81

natikka

Onko muilla kokemuksia kyseisestä rattorista. Isälläni on ollut sellainen n.10 vuotta ja on ollut kova peli. Ainoastaan TA-pikavaihde jouduttiin ohittamaan eli poistamaan käytöstä, muita murheita ei ole ollut. Rupesin vaan kyselemään kun joku tällä palstalla moitti kyseistä traktoria että tietää varoa jos on jotain heikkoja kohtia ja koska tuntuu olevan aika harvinainen malli tämä 784. Että ihan voi vaan kirjotella niin näkis kuinka paljo niitä on liikkeellä. Onkohan kyseessä muuten minkämaalainen natikka?

10

6079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IiHoo
    • farmari

      Moottori noissa natikoissa on ihan OK, mutta nuo hydraulisysteemit perässä aiheuttavat ongelmia vanhemmiten etenkin jos öljynvaihdot ovat unohtuneet ja öljyn laatu on ollut väärä.Natikka käyttää perässä omaa Hytran-öljyä ja ennen, jos muun öljyn käytön takia tuli ongelmia ei edes takuuaikana korvattu.Tämä sama öljy hoitelee hydraulisia jarruja, kytkimestä riippumatonta voimanottoa ja taitaa olla tekemisissä vielä ajokytkimenkin käytön kanssa, joten, kun öljyn sekaan tulee epäpuhtautta, niin kaikki nuo laitteet alkavat kenkuilla..Tuossa mallissa on lisäksi vielä Sekuran hytti ja kytkinvivusto on todella monimutkainen, joten ainakin minulla kävi 584:n kanssa niin, että kytkin jäi hiukan kantamaan, kytkin siis alkoi vähitellen luistaa ja sitähän ei kerametallikytkin kauaa kestä ja niin tuli kytkinremontti muistaakseni 1500 tunnin kohdalla kesken kiireimpien toukotöiden.Itselläni on ollut tuon IH:n lisäksi Fordeja ja Valluja ja kyllä niissä on ollut huomattavasti vähemmän murheita.Nuo Saksalaisnatikat ovat aivan eri maata, niitä voi jopa suositella.

    • 684

      Itselläni on omakohtaisia kokemuksia kahdesta britti-Natikasta - eikä ollenkaan huonoja. Kyseessä ovat 684 (polltoainepumppua ja rengastusta lukuunottamatta sama kuin 784) ja 574 (numeroa pienempi, 84-sarjan edesltäjä, joka tekniikaltaan pitkälti yhteneväinen).

      1975-vuosimallinen 574 palveli meillä uudesta pitäen 10 vuotta. Käyttö oli rankaa, peltoala kasvoi ja työmäärä sen myötä. Traktoria revitti oman väen lisäksi myös harjurit ja olipa tuo poloinen vielä ajoittain Haka 2000 -maatilakaivurinkin jatkeena. Kovaa työtä, josta pikkunatikkamme selvisi yllättävän hyvin. 574:stä jäivät seuraavat muistot: miellyttävä laite, yllättävän tehokas moottori, aikaansa edellä oleva ohjaamoergonomia, uskomattoman ketterä, uskomattoman nopea.

      Hankalia vikoja oli vaihteiston monimutkaisessa vivustossa, joka ei sekään ole sen monimutkaisempi kuin muissakaan, missä kepit ovat sivussa. Tuohon aikaan oli systeemi vielä hieman lapsenkengissään. Vaivat saatiin kuitenkin korjattua helposti ja halvalla. Hydrauliikassa ja jarruissa oli häiriöitä, jotka loppuivat, kun ymmärretttiin, että Natikassa pitää olla ihan ikiomat öljyt perässä eikä niitä saa sekoitella perävaunuissa, kaivurissa tai muissa vehkeissä muihin öljyihin. Traktorilla äestettiin, kylvettiin, paalattiin, pöyhittiin ja vietiin viljakuormia.

      Sittemmin vaihtui 684, josta voi sanoa seuraavaa: hyvä näkyvyys, hyvä ergonomia, siedettävä melutaso, ketterä, nopea ja voimaa koneessa enemmän kuin tehdas lupaa. Vuosimalli on -81.

      Vikoja lähes nolla: yksi oven lukko, puhaltimen moottori ja muutamia palaneita polttimoita. Kone on edelleen käytössä. Sillä kynnetään 3x16-auroilla, kylvetään 2,5 m -nostolaitekoneella, vedetään 3,6-metrin äestä ja ajetaan viljakuormia.

      Naapurissakin on natiokoista hyviä kokemuksia. Siekkä oli vielä jokin aika sitten 784. Olivat kuulemma tyytyväisiä. Vaihtaneet sittemmin 685:een eli merkitä saadut kokemukset olleet hyviä. Ei ole valitusta kuulunut vieläkään.


      Natikka on ilman muuta hintaansa ja mainettaan parempi. Samalla hinnalla on vaikea saada yhtä hyviä ominaisuuksia ja yhtä luotettavaa peliä. Ne peräöljyt pitää kuitenkin olla suosituksen mukaiset, muuten tulee ongelmia.

      • Anonyymi

        Tuollainen oli aikoinaan kokeiltavana. Comfort 2000 hytti on mielestäni Internationalin parhaita. Oikeastaan on ikävä nuita oikeita natikoita. Ne oli Massikalle tuntuva kilpailija.


    • willer12345

      Saman tyyppisiä kokemuksia minullakin.Joitakin valittajia on tuttavapiirissä ollut,mutta kun tutustuin muutamaan tapaukseen lährs kaikki huollot tekemättä ja jos jokupaikka rikkonunut niin se on sitten korvattu jollakin poppakonstilla.. Eipä tarvii sitten ihmetellä jos tulee ongelmia. Yleensä noista vehkeistä on syöty verhoilut,sähköt,hytin portaat,yms mikä irti lähtee.. Sitten haukutaan romuksi.Toki romuja ne sitten ovatkin.

    • PKK

      Miten tuo pikavaihde(pakka) poistetaan(ohitetaan) käytöstä? Jos vielä joku osaisi neuvoa että mikä tuossa pikavaihteessa on vikana, kun vaihteet pysyy päällä mutta liikkeelle lähtö ei onnistu muuten kuin käyttämällä kytkin uudestaan pohjassa. Pieneltä isolle vaihto onnistuu mutta isolta pienelle ei siis pysähtyy. Taas kun käyttää kytkinpolkimen pohjassa lähtee liikkelle. Kiitän jo etukäteen neuvoista.

    • Anonyymi

      Löytyykö keltään ehjää oven lukkoa vasemmalle puolelle vm. -82
      IH 784?

      • Anonyymi

        Taitaa noita löytyä uusinakin IKH:lta tai Farmilaitteelta, jos vain vaivautuu kysymään. Vanhan lukon kanssa ei tule kuin rupia puohon.


    • Anonyymi

      Saksalaiset Natikat 844 ja 745 voimansiirroltaan parempia. Vaihdekeppi oikealla. Kytkinasetelmat valua eikä peltiä. Massalevyllä varustettuna kestää isältä pojalle. Englannin mallin lapakytkimet peltiasetelmassa, vaativat katkaisuhoitoa 1000-1500 tunnin välein.

    • Anonyymi

      Mulla sammui kone ei käyntiin polttoainetta on 784

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe