Chinchillan hinta

mä vaan

elikkäs mitä chinchillat noin maksaa eläinkaupoissa?

31

20658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan.

      Jossain paikoissa aivan liikaa. Jopa kaksinkertainen hinta sille, mitä viralliset kasvattajat poikasistaan pyytävät.

    • mä vaan

      kasvattajat pyytävät??

      • Minä vaan.

        Virallisilla kasvattajilla hinta liikkuu 80e-150e.


      • Minkku

        Toivottavasti poikasia ainakin saa halvemmalla ku satasella, sillä vaikka aiotaankin hankkii sellanen pörrönen perheenjäsen yhessä miesystävän kanssa, niin silti on vähän opiskelijabudjetti molemmilla. Ihania ne on.


      • susanna yli-somero 11v
        Minä vaan. kirjoitti:

        Virallisilla kasvattajilla hinta liikkuu 80e-150e.

        paljonko se maksaa eläinkaupoissa noin?


      • potrjapocxäjesd
        Minkku kirjoitti:

        Toivottavasti poikasia ainakin saa halvemmalla ku satasella, sillä vaikka aiotaankin hankkii sellanen pörrönen perheenjäsen yhessä miesystävän kanssa, niin silti on vähän opiskelijabudjetti molemmilla. Ihania ne on.

        jätä miehes ja otat sen chinchillan nii on kaikilla paljon helpompaa ps: ne ei tykkää miehistä


      • potrjapocxäjesd
        Minkku kirjoitti:

        Toivottavasti poikasia ainakin saa halvemmalla ku satasella, sillä vaikka aiotaankin hankkii sellanen pörrönen perheenjäsen yhessä miesystävän kanssa, niin silti on vähän opiskelijabudjetti molemmilla. Ihania ne on.

        ps: kokemusta löytyy


      • A
        potrjapocxäjesd kirjoitti:

        ps: kokemusta löytyy

        Heh sama juttu. Oma chinchillatyttöni tulee hurjan äkäiseksi aina, kun joku mies tulee kylään. Ainoastaan isäni kanssa se tulee toimeen. Mahtava vahtichinchilla!


    • 90 e -ei paha hinta-

      hyvän chillan saat 90e poikasen ja aikuiset varmaan enemmän jos ovat valmiiksi koulutettuja...

      • -H-

        Chinchilla kannattaa ostaa kasvattajalta koska silloin tietää oikeasti mitä ostaa; eläin on terve, kilttiluonteinen, oikein ruokittu ja hoidettu jne. Hinta saattaa olla jopa halvempi kuin eläinkaupoissa 8riippuen kuitenkin väristä) sillä eläinkauppiaat eivät tiedä chilloista mitään. He syöttävät chilloja siemenillä sun muilla ei-terveellisillä ruoilla, asuttavat niitä väärin (liian pienissä asunnoissa tai sitten terraariossa) eivätkä annan niiden iltaisin olla vapaana juoksemassa asunnossa. Joten, marssi lähimmälle chinchillakasvattajalle, saat perusteelliset hoito-ohjeet mukana, ja yleensä myös pussin laadukasta, oikeaa chinchillan puristepellettiä.


      • potrjapocxäjesd

        ne ei sitte hae postia vaikka kuin kouluttaa on kokeiltu monesti mutta meiän välissä on se maantie nii aika monta on jääny välille siltä postinhakureissulta


      • potrjapocxäjesd
        potrjapocxäjesd kirjoitti:

        ne ei sitte hae postia vaikka kuin kouluttaa on kokeiltu monesti mutta meiän välissä on se maantie nii aika monta on jääny välille siltä postinhakureissulta

        mutta niitähän sa aina lisää ku kehutte vielä noin halvoiksi :) kiitos kaikille aivan ihana keskusteluUpalsta ku saa huoletta kaikille avautua


    • määäääääää

      noin satasen

      • -muumiböö-

        Siis mä kuin luulin et se maksaa 20 e kun yhessä kaupassa se oli 20e


      • Nimetön
        -muumiböö- kirjoitti:

        Siis mä kuin luulin et se maksaa 20 e kun yhessä kaupassa se oli 20e

        Niin että miten paljon maksaa O:


    • Black\Rose

      Chinchillan hinta riippuu yleensä ensinnäkin siitä mistä sen ostaa. Eläinkaupasta voi kuulemma tosiaan saada sinsun kahdellakympillä, mutta kasvattajalta ostettuna se yleensä maksaa enemmän, noin sata euroa, mikä ei ole niin pitkäikäisestä ja kivasta lemmikistä hinta eikä mikään.

      Chinchillan hinta voidaan määritellä myös turkin värin perusteella, vaaleat chinchillat maksavat yleensä enemmän kuin tummat tai tavallisemman väriset. Myös sukutaululla on vaikutusta.

      Netistä ja kasvattajilta löytyy paljon, paljon tietoa chinchilloista, kannattaa kysellä :)

    • Tietämätön...

      Kuinka paljon korkeintaan kannattaa maksaa chinchilloista...siis missä raja?

    • accd

      Riippuu siitä, mihin tarkoitukseen eläin on tulossa, minkä värisen haluaa jne. Jos hankkii ihan lemmikkitasoisen standard-chinchillan, niin 80 € on vielä ok. Jos hankkii ulkomailta jalostustasoisen, erittäin laadukkaan, harvinaisen värisen/turkkisen chinchillan, voi hinta olla reippaasti yli 1000 €.

    • perttipenanen

      Chinchillan hinnat pyörivät n.80€ alkaen virallisilla Suomalaisilla kasvattajilla. Yleensä viralliselta kasvattajalta ostettuna se suositushinta esim. standard (=Perusharmaa, valkoisella vatsallan) yksilöllä on se n. 80€ alkaen, yleensä aina tuonne 200€ nurkille.
      Ebony värisillä, jotka on siis värillisen vatsan omaavia yksilöitä, hinnat ovat yleensä kalliimpia, kuin standardilla.
      Tietysti värinä mm. blue diamond huimasti kalliimpi, aina 1000€ nurkille asti ja ylikin.

      Tietysti chinchillan hinta riippuu pitkälti väristä ja muista seikoista. Hintaa nostaa yleensä sukutaulu, näyttelymenestys ja erikoinen väritys/ turkkimuunnos. Mm. Roayl Persian Angora on vasta rantautunut turkkimuunnoksena Suomeen ja kyseisestä muunnoksesta saattaa joutua maksamaan vähintään n.800€. Kyseessä siis pitkäkarvainen chinchilla.
      http://www.chinchillas.com/resource/

    • tästä halvalla

      Hei minulla on myynissä chinchilla 1v 50 euroa kokkolassa
      Suuri häkki 50 euroa.

      [email protected]

    • 100000% eläinrakas

      mistä saa ostaa niitä suloisia kaarva palleroita??
      onlen yrittänyt löytäää kaikki alta?.....

      p.s saako esim eläin-kaupoista niitä vähän halvemmalla kun 80-150 e ??

    • Sedä

      http://www.slcry.net/kasvattajat/

      Saattaa saada eläinkaupasta halvemmalla, mutta chinchilla on herkkä otus ja kärsii vielä muitakin lemmikkejä helpommin eläinkauppojen asiantuntemattomasta hoidosta. Sen elinikä voi siis lyhentyä roimastikin, jos sitä hoidetaan ja ruokitaan väärin. Voivat olla myös tukkueläimiä ulkomailta (niitä kun ei suomessa kasvateta niin runsaasti kuin vaikka hamstereita), joka taas tarkoittaa että voivat olla pitkän sukusiitoksen tuloksia, niiden emot saavat ehkä liian usein poikasia, perityvistä sairauksista ja väärästä hoidosta puhumattakaan. 150e on aika halpa hinta pitkäikäisestä lemmikistä, jonka pitokustannukset ylittävät sen nopeasti.

    • harkinnassa

      Hei, te jotka oikeasti tiedätte chinchilloista. Ovatko selkeästi enemmän yöeläimiä, ja kuinka äänekkäitä sellaisia? tarvitsevatko katollisen "asunnon", eli onko taipumusta lähteä omille teilleen vai viihtyvätkö omalla reviirillään? (en siis tarkoita etteivät saisi liikuntaa myös asumuksensa ulkopuolella). Kunka hyvin eläinlääkärit tuntevat lajin, ajatellen oikeaoppista hoitoa sitä tarvittaessa? kuinka monta eläintä viihtyy keskenään, ts. kuinka "fiksuja" ne ovat?

      Ja tiedän, voi lukea netistä jne. jne. mutta ikäni erilaisten eläinten omistajana arvostan enemmän kokemuksen tuomaa tietoa kuin pelkkiä kliinisiä tietokirjoja ja tasoltaan vaihtelevia oppaita joita netissä piisaa ilman mitään tietoa lähteen luotettavuudesta. Itse en ole koskaan tavannut chinchillan omistajaa, ovatko edelleen "harvinaisia" lemmikkejä vai onko käynyt vain osaltani huono tuuri?

    • sinsun ostaja

      Viihtyykö sinsut yksin ?? esim päivisin :) Ja eikö ne tosiaan pidä miehistä??:O

    • accd

      Chinchillat ovat laumaeläimiä ja niitä kannattaa pitää pareittain. Yleensä turvallisin vaihtoehto on naaras ja kastroitu uros. Kyllä chinchillat pitävät ihan yhtä paljon miehistä, kuin naisistakin. Tietysti jotain chinchillakohtaisia eroja saattaa olla.

      Chinchillat ovat yöeläimiä ja pitävät kovaa mekkalaa öisin. Hyppivät ympäri häkkiä, kalisuttelevat kaltereita jne. Rauhallisempina ne voivat pysyä päästämällä ne illalla pitkäksi aikaa juoksemaan vapaana ja keksimällä erilaista puuhaa häkkiin. Kyllä chinchillat lähtevät omille teilleen, jos siihen saavat mahdollisuuden. Ovat erittäin uteliaita eläimiä ja tilaisuuden tullen lähtevät kyllä tutkimaan uusia paikkoja.

      Harvat eläinlääkärit ovat perehtyneitä chinchilloihin tai tietävät niiden elintavoista. SLC:n foorumilta löytyy lista chinchilloista tietävistä eläinlääkäreistä www.chinchilla.fi/keskustelu.

      Pääsääntöisesti chinchilloja pidetään pareittain, mutta joissain harvoissa tapauksissa on myös 3 chinchillaa asuneet yhdessä.

      Viimeisen 7 vuoden aikana on chinchillaharrastus lisääntynyt todella paljon.

      • Anonyymi

        Meidän pallero viihtynee yksin mieluummin ja sillä on omasta emostaan huonoja kokemuksia:): Meinaan että sen emo on puraissut sen korvasta pienen palasen :(


    • Santeri Salin
    • CHINCHILLA1

      Voiko ostaa vain yhden chinchillan vai täytyykö niitä ottaa kaksi? KIITOS JOS VASTAAT MINULLE NOPEASTI :)

      • On parempi pitää pareissa, mutta koska chinchut tulevat oikeastaan toimeen vain uros & naaras pareissa, on helpoin ottaa ensin uros ja kastroida Se ja sitten hankkia kaveriksi naaras.


    • ikeapeeppi

      hei tiesittekö että chinchilla veljekset voivat elää yhdessä? no mulla on kaksi veljestä. mutta niitä eisaa erottaa koskaan jos haluaa veljesparin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe