Chinchillan hinta

mä vaan

elikkäs mitä chinchillat noin maksaa eläinkaupoissa?

31

12449

  Vastaukset

  • Jossain paikoissa aivan liikaa. Jopa kaksinkertainen hinta sille, mitä viralliset kasvattajat poikasistaan pyytävät.

  • kasvattajat pyytävät??

   • Virallisilla kasvattajilla hinta liikkuu 80e-150e.


   • Toivottavasti poikasia ainakin saa halvemmalla ku satasella, sillä vaikka aiotaankin hankkii sellanen pörrönen perheenjäsen yhessä miesystävän kanssa, niin silti on vähän opiskelijabudjetti molemmilla. Ihania ne on.


   • Minä vaan. kirjoitti:

    Virallisilla kasvattajilla hinta liikkuu 80e-150e.

    paljonko se maksaa eläinkaupoissa noin?


   • Minkku kirjoitti:

    Toivottavasti poikasia ainakin saa halvemmalla ku satasella, sillä vaikka aiotaankin hankkii sellanen pörrönen perheenjäsen yhessä miesystävän kanssa, niin silti on vähän opiskelijabudjetti molemmilla. Ihania ne on.

    jätä miehes ja otat sen chinchillan nii on kaikilla paljon helpompaa ps: ne ei tykkää miehistä


   • Minkku kirjoitti:

    Toivottavasti poikasia ainakin saa halvemmalla ku satasella, sillä vaikka aiotaankin hankkii sellanen pörrönen perheenjäsen yhessä miesystävän kanssa, niin silti on vähän opiskelijabudjetti molemmilla. Ihania ne on.

    ps: kokemusta löytyy


   • potrjapocxäjesd kirjoitti:

    ps: kokemusta löytyy

    Heh sama juttu. Oma chinchillatyttöni tulee hurjan äkäiseksi aina, kun joku mies tulee kylään. Ainoastaan isäni kanssa se tulee toimeen. Mahtava vahtichinchilla!


  • hyvän chillan saat 90e poikasen ja aikuiset varmaan enemmän jos ovat valmiiksi koulutettuja...

   • Chinchilla kannattaa ostaa kasvattajalta koska silloin tietää oikeasti mitä ostaa; eläin on terve, kilttiluonteinen, oikein ruokittu ja hoidettu jne. Hinta saattaa olla jopa halvempi kuin eläinkaupoissa 8riippuen kuitenkin väristä) sillä eläinkauppiaat eivät tiedä chilloista mitään. He syöttävät chilloja siemenillä sun muilla ei-terveellisillä ruoilla, asuttavat niitä väärin (liian pienissä asunnoissa tai sitten terraariossa) eivätkä annan niiden iltaisin olla vapaana juoksemassa asunnossa. Joten, marssi lähimmälle chinchillakasvattajalle, saat perusteelliset hoito-ohjeet mukana, ja yleensä myös pussin laadukasta, oikeaa chinchillan puristepellettiä.


   • ne ei sitte hae postia vaikka kuin kouluttaa on kokeiltu monesti mutta meiän välissä on se maantie nii aika monta on jääny välille siltä postinhakureissulta


   • potrjapocxäjesd kirjoitti:

    ne ei sitte hae postia vaikka kuin kouluttaa on kokeiltu monesti mutta meiän välissä on se maantie nii aika monta on jääny välille siltä postinhakureissulta

    mutta niitähän sa aina lisää ku kehutte vielä noin halvoiksi :) kiitos kaikille aivan ihana keskusteluUpalsta ku saa huoletta kaikille avautua


  • noin satasen

   • Siis mä kuin luulin et se maksaa 20 e kun yhessä kaupassa se oli 20e


   • -muumiböö- kirjoitti:

    Siis mä kuin luulin et se maksaa 20 e kun yhessä kaupassa se oli 20e

    Niin että miten paljon maksaa O:


  • Chinchillan hinta riippuu yleensä ensinnäkin siitä mistä sen ostaa. Eläinkaupasta voi kuulemma tosiaan saada sinsun kahdellakympillä, mutta kasvattajalta ostettuna se yleensä maksaa enemmän, noin sata euroa, mikä ei ole niin pitkäikäisestä ja kivasta lemmikistä hinta eikä mikään.

   Chinchillan hinta voidaan määritellä myös turkin värin perusteella, vaaleat chinchillat maksavat yleensä enemmän kuin tummat tai tavallisemman väriset. Myös sukutaululla on vaikutusta.

   Netistä ja kasvattajilta löytyy paljon, paljon tietoa chinchilloista, kannattaa kysellä :)

  • Kuinka paljon korkeintaan kannattaa maksaa chinchilloista...siis missä raja?

  • Riippuu siitä, mihin tarkoitukseen eläin on tulossa, minkä värisen haluaa jne. Jos hankkii ihan lemmikkitasoisen standard-chinchillan, niin 80 € on vielä ok. Jos hankkii ulkomailta jalostustasoisen, erittäin laadukkaan, harvinaisen värisen/turkkisen chinchillan, voi hinta olla reippaasti yli 1000 €.

  • Chinchillan hinnat pyörivät n.80€ alkaen virallisilla Suomalaisilla kasvattajilla. Yleensä viralliselta kasvattajalta ostettuna se suositushinta esim. standard (=Perusharmaa, valkoisella vatsallan) yksilöllä on se n. 80€ alkaen, yleensä aina tuonne 200€ nurkille.
   Ebony värisillä, jotka on siis värillisen vatsan omaavia yksilöitä, hinnat ovat yleensä kalliimpia, kuin standardilla.
   Tietysti värinä mm. blue diamond huimasti kalliimpi, aina 1000€ nurkille asti ja ylikin.

   Tietysti chinchillan hinta riippuu pitkälti väristä ja muista seikoista. Hintaa nostaa yleensä sukutaulu, näyttelymenestys ja erikoinen väritys/ turkkimuunnos. Mm. Roayl Persian Angora on vasta rantautunut turkkimuunnoksena Suomeen ja kyseisestä muunnoksesta saattaa joutua maksamaan vähintään n.800€. Kyseessä siis pitkäkarvainen chinchilla.
   http://www.chinchillas.com/resource/

  • Hei minulla on myynissä chinchilla 1v 50 euroa kokkolassa
   Suuri häkki 50 euroa.

   lacerta30@hotmail.com

  • mistä saa ostaa niitä suloisia kaarva palleroita??
   onlen yrittänyt löytäää kaikki alta?.....

   p.s saako esim eläin-kaupoista niitä vähän halvemmalla kun 80-150 e ??

  • http://www.slcry.net/kasvattajat/

   Saattaa saada eläinkaupasta halvemmalla, mutta chinchilla on herkkä otus ja kärsii vielä muitakin lemmikkejä helpommin eläinkauppojen asiantuntemattomasta hoidosta. Sen elinikä voi siis lyhentyä roimastikin, jos sitä hoidetaan ja ruokitaan väärin. Voivat olla myös tukkueläimiä ulkomailta (niitä kun ei suomessa kasvateta niin runsaasti kuin vaikka hamstereita), joka taas tarkoittaa että voivat olla pitkän sukusiitoksen tuloksia, niiden emot saavat ehkä liian usein poikasia, perityvistä sairauksista ja väärästä hoidosta puhumattakaan. 150e on aika halpa hinta pitkäikäisestä lemmikistä, jonka pitokustannukset ylittävät sen nopeasti.

  • Hei, te jotka oikeasti tiedätte chinchilloista. Ovatko selkeästi enemmän yöeläimiä, ja kuinka äänekkäitä sellaisia? tarvitsevatko katollisen "asunnon", eli onko taipumusta lähteä omille teilleen vai viihtyvätkö omalla reviirillään? (en siis tarkoita etteivät saisi liikuntaa myös asumuksensa ulkopuolella). Kunka hyvin eläinlääkärit tuntevat lajin, ajatellen oikeaoppista hoitoa sitä tarvittaessa? kuinka monta eläintä viihtyy keskenään, ts. kuinka "fiksuja" ne ovat?

   Ja tiedän, voi lukea netistä jne. jne. mutta ikäni erilaisten eläinten omistajana arvostan enemmän kokemuksen tuomaa tietoa kuin pelkkiä kliinisiä tietokirjoja ja tasoltaan vaihtelevia oppaita joita netissä piisaa ilman mitään tietoa lähteen luotettavuudesta. Itse en ole koskaan tavannut chinchillan omistajaa, ovatko edelleen "harvinaisia" lemmikkejä vai onko käynyt vain osaltani huono tuuri?

  • Viihtyykö sinsut yksin ?? esim päivisin :) Ja eikö ne tosiaan pidä miehistä??:O

  • Chinchillat ovat laumaeläimiä ja niitä kannattaa pitää pareittain. Yleensä turvallisin vaihtoehto on naaras ja kastroitu uros. Kyllä chinchillat pitävät ihan yhtä paljon miehistä, kuin naisistakin. Tietysti jotain chinchillakohtaisia eroja saattaa olla.

   Chinchillat ovat yöeläimiä ja pitävät kovaa mekkalaa öisin. Hyppivät ympäri häkkiä, kalisuttelevat kaltereita jne. Rauhallisempina ne voivat pysyä päästämällä ne illalla pitkäksi aikaa juoksemaan vapaana ja keksimällä erilaista puuhaa häkkiin. Kyllä chinchillat lähtevät omille teilleen, jos siihen saavat mahdollisuuden. Ovat erittäin uteliaita eläimiä ja tilaisuuden tullen lähtevät kyllä tutkimaan uusia paikkoja.

   Harvat eläinlääkärit ovat perehtyneitä chinchilloihin tai tietävät niiden elintavoista. SLC:n foorumilta löytyy lista chinchilloista tietävistä eläinlääkäreistä www.chinchilla.fi/keskustelu.

   Pääsääntöisesti chinchilloja pidetään pareittain, mutta joissain harvoissa tapauksissa on myös 3 chinchillaa asuneet yhdessä.

   Viimeisen 7 vuoden aikana on chinchillaharrastus lisääntynyt todella paljon.

   • Meidän pallero viihtynee yksin mieluummin ja sillä on omasta emostaan huonoja kokemuksia:): Meinaan että sen emo on puraissut sen korvasta pienen palasen :(


  • Myyn chinchilla Turussa 4kk harmaa. Hinta 60 eur.
   salin_office@list.ru

  • Voiko ostaa vain yhden chinchillan vai täytyykö niitä ottaa kaksi? KIITOS JOS VASTAAT MINULLE NOPEASTI :)

   • On parempi pitää pareissa, mutta koska chinchut tulevat oikeastaan toimeen vain uros & naaras pareissa, on helpoin ottaa ensin uros ja kastroida Se ja sitten hankkia kaveriksi naaras.


  • hei tiesittekö että chinchilla veljekset voivat elää yhdessä? no mulla on kaksi veljestä. mutta niitä eisaa erottaa koskaan jos haluaa veljesparin

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   35
   1874
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   1577
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   65
   1283