BALI

Kaukoitä mielessä

Olisin balilla olleilta tiedustellut, oliko saari käymisen arvoinen. Ja saitteko rahalle vastinetta, ja mikä saaren kolkka olisi rauhaa rakastavan osa. Mikä olisi se syy miksi juuri balille kannattaisi matkustaa, onko saari turismin pilaama(elikkä rahastetaanko siellä turistia surutta, vai saako rahallensa vastinetta). Näitä kyselen siksi että saisin mahdollisimman laajan kuvan kohteesta. Sekin mikä olisi hyvä saada tietoon onko balin rantojen vesi sameaa vai kristallin kirkasta. Minkä matkatoimiston kautta pääsisi edukkaasti lentojen osalla majoituksen osalla vaikka haluaisi majoittua hieman paremmin. Jos jollakin balilla olleilla jäi mieleen jokin hyvä bungalovi tyyppinen hotelli positiivisessa mielessä, niin tietoa kaipaan tämän osalla(mieluusti hieman paremi tasoinen, mutta myös edukas). Sekin mikä kiinnostaa saitteko balilla hyvää ja maittavaa ruokaa, vai jäikö huono fiilis sen osalla.

2

642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaneliatar

      Ehdottomasti. Suosittelen Balia ja ympäristöä suurella lämmöllä.

      Jos rauhaa rakastat, paikkasi on Ubud, kylä saaren keskiosassa, ihania pieniä hotelleja, paikallista markkinaelämää, temppeleitä jne. Toinen vaihtoehto on Lovina Beach saaren pohjoisrannalla. Mustaa hiekkaa ja rantaa silmänkantamattomiin.

      Turistirysänä voidaan pitää Kutan aluetta etelässä, mutta sitäkin positiivisella tavalla paikallisväestön keskellä.

      Rahastuksen makua ei ole muualla kuin suomen matkatoimistoissa, kaikki Balilla on edullista ja jopa häpeällisen halpaa. Vesi on erittäin kirkasta snorklaukseen ja dyykkaukseen. Balin naapurissa Gileillä on loistavat mahdollisuudet harrastaa sukellusta elävien korallien, kirkasväristen kalojen ja merikilpikonnien parissa.

      laita tarjouspyyntö matkatoimistoille lennoista haluamasi ajankohtaan ja varaa hotellit netistä. www.asiarooms.com. Siellä on satoja hotelleja Balilla, on valinnan varaa. Sivusto on kokemukseni mukaan edullisin ja erittäin luotettava.

      Ruoka on fantastista ja edullista. Huono maku jäi ainoastaan kerran syötyäni Hard Rock Cafeessa. Paikallisen keittiön herkut ovat suomalaiseenkin makuun, ei liian tulista.

    • juuri kotiutuneet balilta..

      Heips,

      Palsimme juuri reilun viikon mittaiselta Balin reissulta! Suosittelen todellakin! Aikaa olisi voinut olla muutama päivä lisää... kuten aina..

      Itse olimme tällä "turistirysä" alueella Kutassa, joka oli mielestäni erinomainen paikka ja harmittasi jos se olisi jäänyt kokematta!

      Rakastuimme Baliin ja varmaan menemme Balille vielä uudestaankin. Seuraava kohde sielä voisi hyvin olla esim. Nusa Dua tai Lovina(paikalliseten vinkki).Lovinaan on vaan ajomatkaa lentokentältä kolmisen tuntia ja se ei pitkien lentojen jälkeen houkuttanut enää niin, mutta toisaalta...
      Nusa Duassa kävimme ja siellä on mahtavat rannat ja resorthotellien alueet, joten saa olla rauhassa kaupustelijoilta ja massalomailijoilta, MUTTA sielä ei ole rantailun lisäksi kovinkaan paljon esim sitä vilkasta iltatouhua, mistä nautimme Kutassa. Tämä Nusa Dua on 10min taksi matkan päässä Kutasta, joten olisi helppoa tulla "ytimeen". Kutassa oli ihanaa kävellä iltaisin/iltapäivisin rantoja ja rantakatuja pitkin, nähdä ihmisiä ja katsella mihin ravintolaan sitä menisi.. myös tosi paljon kauppoja ja ostoskujia oli Kutalla.
      Nusa Dua mm. on niin lähellä Kutaa ja LENTOKENTTÄÄ, ja Denpasaria, että siksi se voisi olla hyvinkin meidän seuraaava valinta paikasta..

      Ubud kannattaa nähdä, sitä aitoa Balia!!

      Kuulemma JIMBRAHAN on myös todella hieno. Ja Sanur myöskin siinä Nusa Duan rinnalla!

      Ruokaa on joka lähtöön! En syönyt mitään pahaa, kokeilin paikallisia hyviä kalaruokia ja myös liha, erinomaista. Lähes jokapaikasta saa moneen makuun, pastaa, asialaista, intialaista, pizzaa, salaatteja, keittoja yms yms. Hyvin edullista myöskin.

      Vesi on kirkasta ja ihanaa, veden lämpö oli kai 30 astetta! Lämpö ei myöskään laske yöksi juurikaan. Myöskin huomioksi, että kosteus on jotain 95% ja olo siis koko ajan nihkeä :) hiuksia ei saa kuivaksi paitsi ilmastoidussa hotellihuoneessa, mutta sitähän me kai sieltä haemme, kuumuutta ja lämpöä.. Ja se aurinko on päivällä TODELLA kuuma ja polttava. Meillä satoi parina päivänä, mutta huom, vain tunnin pari aamusta, sitähän se trooppinen ilma on!

      Kapustelijoilta ostettaessa hinnoista on tingittävä aina ja kovaa! Aina on saatava vähintäänkin puolet hinnasta pois, ja vielä enemmänkin.

      Turisteja oli, mutta so what? Oli kivaa jutella Aussien ja Japsien kanssa. Koko lomalla emme kuullet edes eurooppalaista puhetta (?? ainakaan niitä kieliä mitä tunnistan..) ennekuin vasta Amsterdamin kentällä kun palattiin.

      Myöskin Malesian Airlinesille hyvät pisteet!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe