Saako pesäpallomailalla lyödä...

arppa

naapurin kissaa?mutta tosissaan,mitä tehdä? Asumme kaupunkialueella omakotitalo alueella,kadunvarteen on muuttanut uusi naapuri jolla on puolenkymmentä kissaa,hajusta päätellen leikkaamattomia,kissaihminen antaa kissojen olla vapaana pihalla.Minä en todellakaan ole kissojen vihaaja,mutta tilanne on käynyt, ei pelkästään epämiellyttäväksi,vaan terveysuhaksi,kissat kuseskelee kivijalat,rappuset,auton puskurit,ja renkaat,lasten ulkolelut ym..ym..kissanpaskoja on pitkin pihoja,ja myös kuolleita linnun raatoja on pihoissa,joita kissat on kuljettanut,tosi mukava myös hakea liiteristä polttopuita jotka haisee aivan hirveälle,vie niitä sitten sisälle olohuoneeseen.Naapureiden kanssa puhuttu että nyt on sitten mittatäynnä,kissojen omistaja piutpaut välittää vaikka mainitsee.Onko kissa lainsuojaton taajama-alueella?keneen otetaan yhteyttä,jos kissojen omistaja ei korvaansa lotkauta?

24

3888

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Beagle Boy

      Metsästyslain 7 luku puhuu rauhoittamattoman eläimen pyydystämisestä ja tappamisesta.
      Lain 48:nnessa pykäläsä kerrotaan, että alueen omistajalla tai haltijalla on oikeus pyydystää tai tappaa alueellaan oleva rauhoittamaton eläin.
      Sama oikeus on myös rakennuksen omistajalla tai haltijalla, jos rauhoittamaton eläin tavataan rakennuksessa tai sen pihapiiristä.
      Kun kissa on yleensä kotieläin, on asia kinkkinen, mutta soitto kotiseudun poliisiin voi ehkä selkeyttää tilannetta, ettei riko lakia.

      • Nikolai Kopeloi

        Kissa nautti aikaisemmasta laista poiketen samanlaista suojaa kun irtipäässyt koirakin. Lain mukaan kissaa ei saa pitää vapaana taajamissa, joten vastuu on myös kissan omistajalla. Kissa on kotieläin, joten sen tappamalla syllistyy eläinsuojelurikokseen.


      • kissan lopettamaan
        Nikolai Kopeloi kirjoitti:

        Kissa nautti aikaisemmasta laista poiketen samanlaista suojaa kun irtipäässyt koirakin. Lain mukaan kissaa ei saa pitää vapaana taajamissa, joten vastuu on myös kissan omistajalla. Kissa on kotieläin, joten sen tappamalla syllistyy eläinsuojelurikokseen.

        pesäpallomailalla, soitan poliisit perääsi. Onnea sen kanssa.


      • Jokunen

        Älä suotta hyvää mailaa likaa. Kyllä kissasta henki vähemmälläkin.

        Tämä Hyvinkää on jonkinlainen pesäpallokaupunki. Tuomiona 60 päiväsakkoa, kun kaverilta henki pesismailalla nakkikioskin jonossa. Että mailalla lähtee kyllä halvalla ihmisestäkin.

        Kissoista pääsee, kun nappaat käsiin ja kierros vaikka myötäpäivään. Raato sitten vaikka siihen varisten ruoaksi taikka naapurin roskikseen.

        Älä pienestä pultteja ota.


      • Anonyymi

        Päivitä lakitietosi. Laki on siltäosin uudistunut.


    • mies sitä

      kattii kalauta pesismailalla,kalauta sitä naapurii molempiin polvilumpioihin niin eiköhän opi pitämään kattinsa sisällä.

    • veli lyö, vaan

      ota yhteyttä kuntanne eläinlääkäriin tai poliisiin, jossa varmaan löytyy neuvoja vaivaan. Toki voit tehdä tutkintapyynnön, nimenomaan tutkintapyynnon, nimittäin jos teet rikosilmoituksen ja "syytä" ei ole, voi naapuri taas nostaa kanteen jne.

      • piiriin

        menee kyllä. kissojen tollainen pitäminen on eläinrääkkäystä. bustaat kylmästi omistajan polliisille. Siltä lähtee otukset huostaan.


    • sisäkissa

      eläinsuojeluyhdistykseen, hakeevat kissan pois.
      Niin minä tein kun tulivat meidän puolelle.
      Älä koske kissaan että et saa itse hankaluuksia vaikka kuin suututtaa.Naapurista saat kyllä vihamiehen mutta ääliö on se omistaja ei se ole kissan vika ja ei kissat siihen lopu. Jos ottaa uuden kissan tilalle ja tekee siitä ulkokissan soitat taas niin hakeevat sen pois. Kyllä se siihen loppuu.Meillä on kans kustu ovenpielet ja takapiha,ei voi edes ajatella että kukkia istuttais.
      Niillä on nyt juoksuaika menossa,pahin aika kun aurinko rupee paistaa, kyllä kusi haisee.

    • Mitä Äksyin Ämmä

      Kattirattien kanssa asuvan pitäisi aidata pihansa niin, etteivät kissat pääse kuljeksimaan naapurien pihoilla, kun ne kerran häiriötä ja eripuraa aiheuttavat.
      Oletko ottanut yhteyttä kunnan terveystarkastajaan? Kissathan saattavat mm. levittää toksoplasmoosia, joka on vaaraksi raskaana oleville. Linnunraatojen potentiaaliset nykyvaarathan me kaikki tiedämme.
      Ennen muinoin kissat juoksentelivat vapaina ja kastroimattomina. Miten ihmiset silloin niihin yleensä suhtautuivat?

    • supiloukku

      pihallesi ja pistä loukku kissoineen jätesäkkiin ja eiku autokäymään.(diesel on paras.)Kesällä voit heittää loukun veteen ja ravistella kissan seuraavana aamuna loukusta rapujen kera.Kätevää,kissat haiseeeeeeeeeee.

    • Olle K

      ...hakata vitun turvoksiin ennen naintia.

      • mäenkestä

        mua naurattaa niin hervottomasti et kuset tulee stringiin!!!hyvä jatkaa vain. tää on kliffaa hei!


      • Olle K
        mäenkestä kirjoitti:

        mua naurattaa niin hervottomasti et kuset tulee stringiin!!!hyvä jatkaa vain. tää on kliffaa hei!

        ...laittaa tehosekottimeen. Silloin siittä tulee katsuppia eikä ketsuppia.


      • Auto on paras
        Olle K kirjoitti:

        ...laittaa tehosekottimeen. Silloin siittä tulee katsuppia eikä ketsuppia.

        Jos sopivasti hollille sattuu niin yli vaan...
        Ja tadaa... mitään rikosta ei ole tapahtunut, sillä irrallaan juokseva kissa on yliajotapauksissa omistajansa vastuulla!

        Parhaissa tapauksissa naapurisi maksaa jopa rikkoutuneen puskurisi tms..


      • sitten
        Auto on paras kirjoitti:

        Jos sopivasti hollille sattuu niin yli vaan...
        Ja tadaa... mitään rikosta ei ole tapahtunut, sillä irrallaan juokseva kissa on yliajotapauksissa omistajansa vastuulla!

        Parhaissa tapauksissa naapurisi maksaa jopa rikkoutuneen puskurisi tms..

        vaan takapihalle ympyrää.

        Taitaa kissa juosta pakoon kun starttaat "takapiha-autoa".Sitten ykköstä silmään ja kaasu pohjaan!
        Jos ehtii pois pihaltasi niin ootat sitten suraavaa :)

        Tuli muuten mieleen että kissa ei tule sinne missä se on säikytetty.
        Hyvä tapa on esim. kova ääni.
        Paukautat lehdellä seinään tms.
        Voisit tietenkin hankkia megafonin ja laulaa kissoille.Ei varmaan tule heti takasin.

        Kalan sisään voit laittaa kirjeen " olet väärällä tontilla" .
        Kissa pelkää kettuja koska ketut syö niitä.
        Kettu kannattaa hankkia tai ehkä useampia.


    • Baskeriville

      Ota yhteyttä asuinyhteisöä hallinnoivaan elimeen. Kerää muita asianosaisia, ja tehkää vapaasti laadittu asiallinen valitus asiasta taloyhtiön hallitukseen, tai mikä instanssi nyt teidän asuinyhteisössänne hallinnoikaan. Tämä on selkeästi meluamiseen rinnastettavissa oleva aiheutettu haitta, mille on kyllä tehtävissä jotain. Esim. isännöitsijällä pitäisi olla asiantuntemusta, kuinka nämä asiat viedään eteenpäin. Viralliset varoitukset tulee käsittääkseni tehdä kunnan haastemiehen kautta, jolloin valituksista jää maininta myös "viranomaisen" rekistereihin. Vain tällä tavalla muodollisesti oikein tehdyillä valituksilla on painoarvoa, jos esim. asiaa joudutaan puimaan oikeudessa asti.

      Viimeinen keino asiassa on se, että jos valitusten ja muiden toimenpiteiden jälkeenkään asia ei korjaannu, asukas voidaan häätää ja asunto ottaa taloyhtiön hallintaan. Se on taas oma lukunsa erikseen ja kuinka se tapahtuu, tietoa löytyy varmasti jossakin.

      Minusta tuossa kohtaa olisi aiheellista ottaa yhteyttä myös kunnan terveysviranomaisiin, kuten esm. terveystarkastajaan. Tai ainakin jostain sieltä päin pitäisi löytyä tietoa, miten asiaa voidaan ajaa eteenpän. Kyllä näihin keinot löytyy, mutta väkisin näitä muutoksia ei saa menemään läpi päivässä eikä kahdessa. Jos ei mitään olisi tehtävissä, niin johan joku voisi alkaa pitää hevosta ja muutamaa lehmää ovensa edessä laitumella.

    • munatonmies

      saanko min' ruveta tappamaan koiria kun inhoan niit' kun ne eiv't harjaa hampaita ja kuse p;ntt;;n ois nii kiva m'tki' niita vahan mailalla_?

      • ...hakata...

        ...naapurien lapsia kun ne huutaa ja kiljuu ja sotkee pihat ja kaikki? Ärsyttää kun ei voi roskia viedä ulos ilman möliseviä ällö-kersoja.

        Ja sitten ne "rekkakuskit" kaupoissa; eli äitylit sellaisten puoliperävaunurekan kokoisten lastenvaunujen kanssa. Saako niitäkin hakata kun ne ärsyttää :-)

        t. kissamies


    • Anonyymi

      Kissoja ei saa lyödä/kohdistaa väkivaltaa/hakata/retuuttaa ikinä mutta kannattaa ottaa yhteyttä johonkin kissaliittoon.

    • Anonyymi

      Eläinrääkkäystä on lyödä kissaa pesäpallomailalla tms vammoja tuottavalla.
      Minkä ihmeen takia et vain jututa kissan omistajaa? Tai loukuta kissaa ja toimita sitä löytölään ellei omistajalle nätisti puhuminen tepsi?
      Eläinsuojelulaki kieltää tarpeettoman kärsimyksen aiheuttamisen eläimelle. Että ihan pesäpallomailalla? Mitä löytölä siitä sanoo, kun viet kissan, ja siltä on puoli päätä tohjona, kerrot kerran hujauttaneesi pesäpallomailalla? Tekevät rikosilmoituksen, sen lisäksi että kiikuttavat kissan eläinlääkäriin apua tai tuskattoman lopetuksen saamaan.

    • Anonyymi

      Ei se ole kissan vika, että on irti. Syyllinen on kissanomistaja, jututa häntä. Ellei tehoa, jututus, loukuta kissa(t), toimita kunnossa löytölään, ilmoita naapurille että näin teit.
      Itse tiedän missä kissaystäväni on tällä hetkellä. Samassa paikassa kuin oli aamuyöllä kun lähdin töihin.
      Pian saa ruokaa, ja muuta hoivaa mitä tarvitsee. Ulkoilutan valjaissa. Siitäkin on ollut vähän kopua, kun olen kissan kanssa jossain pöpelikössä, joka ei ole kenenkään yksityisen maa-aluetta. Mihinkään omakotitalojen viereen/rivarien tai kerrostalojen luo en mene kissoineni. Enkä urheilualueille tai torille ym kiellettyihin.
      Kopassa joskus ollut pyörän kyydissäkin, sekin on ihmisten mielestä voi voi. Mutta satun elämään kissan kanssa.

    • Anonyymi

      Sanomattakin selvää, että EI! Syyllistyt eläinrääkkäämiseen jos niin teet.

    • Anonyymi

      Eräs tuttavani kärsi kissa ongelmasta. Naapurin kissa tuli aina iltaisin kuseksimaan hänen ikkunalaudalle. Hajuhaitta oli kuulemma melkoinen. Toiminnan mies kun oli niin veti sähköt peltiseen ikkunalautaan. Eräänä yönä hän kertoi valvoneensa ja odottaneen kissaa tulevaksi. Olihan tuo elikko tullut Ikkunalle illistelemään. Töpseli seinään ja siihen päättyi mirrin elämä. Oli kuulemma aivan ihanan pörröinen kisu. Häntäkin paksuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4674
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1894
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      225
      1445
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe