Iso koira ja kerrostalo

nöff nöff

Mitä mieltä olette nöffin (tai muun ison koiran)pitämisestä kerrostalossa? Onko talon "mallilla" väliä, jos koira saa paljon liikuntaa ja mitäköhän mieltä kasvattajat ovat asiasta, Onko kerrostalo nöffin kotina kauhistus? Millaisia koteja teidän isoilla nalleillanne on?:)

17

1739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • unska

      isokin koira menee kerrostalossa ja vaikka kuinka ahtaassa asunnossa jos liikunnasta ja muista virikkeistä huolehditaan. Ei se asunnon koko;omakotitalo ja iso piha todista koiran onnellisuutta millään lailla,jos koira jätetään "oman onnensa nojaan", eikä huolehdita ja kohdella perheen jäsenenä!!

      • NIKSEU

        MIKSEI VOI OLLA


    • seropipoitsut

      Ja kerrostalossa asutaan. ei ole ongelmia ollut,mutta hissi on aika ehdoton juttu. Pentua kun joutuu kantelemaan rappusia aika pitkään,että lonkat säästyy kasvu vaiheessa. Erityiseti alaspäin meno on lonkille raskasta.
      Kasvattajajien mielipiteitä kannattaa kysellä,koska heiltä parhaiten saa sen vastauksen.
      Tiedän kyllä monia nöffejä,jotka asustaa kerrostalossa ja onnellisia ovat.
      Myös siinä vaiheessa,kun tulee eteen loukkaantumisia tai ms. niin jos ei ole hissiä,ison koiran rahtaaminen rappusia ylös ja alas on aika työlästä =).

    • Nimetön

      Kyllä nöffi menee kerrostalossa i´han OK !

      Pääasia on liikunta - meillä koiraa viedään ulos 4 x päivässä puistoon kävelylle. Ja tietty koirapuistoon temmeltään.

      ja huom Nöffi ei ole mikään ajokoira jota pitäisi hirveesti juoksuttaa !

      Ja HISSI ON MUST jiuttu- nöffin lonkille ie oo hyvä kiipeillä liukkaita kiviportaita ekaan vuoteen -- ja alussa kantaminen on jees mut kun painoo on jo 6-7 kk kohdalla yli 30 kg niin kantaminen ei vaan onnistu.....

      Nöffi on muutenkin luonteeltaan rauhallinen ja ei kärsi siälläkään olosta -- meillä on tilaa aika tavalla eli iso asunto... jossa se mahtuu seikkaileen.

      t
      Nöffit 4 ever

      • eiks voi

        Kyll mä ainakin luulen että Nöffiä Voi pitää kerrostalossa


      • blackmagictiger

        MÄ LUULEN ETTÄ ITSE OLISIN NÖFFIOMISTAJANA SELLAINEN 5-6 TUNNIN LENKKEJÄ TEKEVÄ


      • 4 x päivässä
        blackmagictiger kirjoitti:

        MÄ LUULEN ETTÄ ITSE OLISIN NÖFFIOMISTAJANA SELLAINEN 5-6 TUNNIN LENKKEJÄ TEKEVÄ

        Ainakin mewillä Nöffi ulkoilee puistolenkkiä vähintään 4 x päivässä -- toööanen 5-6 tuntia kerralla ??? aika piiiiiitkä lenkki -- toki meill'ä puolet ajasta maalla ja ulkona n 12 tuntia päivässä ja liikkuu vapaana pihapiirissä ja uimassa....


    • menee!

      kyllä iso koira pienemmäsäkin asunnossa menee, niin kauan kuin ulkoilusta on huolehdittu. suuremmat rodut ovat yleensä rauhallisempaa sorttia, esim. meidän jättiläisen lempi hommaa on nukkuminen :)ja sama kai nukkuuko se kerrostalo asunnossa tai 6 huoneen omakotitalossa. tosin huomio juuri portaat jne!

      tuosta tulikin mieleeni, ettei appi vanhempieni setteriä itseasiassa viedä lenkille kun noin kerran viikossa, koska asuvat "maaseudulla" ja omaavat isohkon puutarhan, missä koiraa hoitaa asiansa... (koira ei kuulemma tarvitse lenkkiä kun on puutarha)
      minä en moista hyväksy, mutta jokainen tyylillään... joten ei kai sillä asunnon koolla niin väliä, vaan sillä miten sen koiran kanssa liikkuu ja käyttää aikaa!

      • minä vain

        Pienemmässä asunnossa koira tulee yleensä väkisinkin paremmin huomioiduksi, kun sitä yksinkertaisesti ei vain voi tönäistä ovesta ulos asioilleen itsekseen. Koiralle koti on pesä, jossa ollaan ja levätään, ulkona se energia enimmäkseen puretaan joka tapauksessa. Näin joku minule viisaasti sanoi, kun kyselin muutama kuukausi sitten samaa asiaa.

        Meillä on pyreneittenmestiffi 5 kk, painoa 25 kg.. Hyvä jos enää kunnolla jaksan yhden kerroksen kantaa, jotta hissi todella on tarpeen :) Ja toivottavasti hissi on myös sen verran suuri, että koira aikuisenakin mahtuu sinne! Tähän meidän hissiin olisi turha yrittääkään enää vuoden ikäisenä. Me tosin tiedettiin jo aiemmin ettei tässä niin kauan asuta.

        Mutta kyllä minunkin mielestä iso koira sopii mainiosti kerrostaloon, kun vaan huomioi ne tärkeät seikat.


    • ylpee omistaja

      no mulla ei ole kokemusta että nöffi asuis kerros talossa.. mutta eikai se ole hirveää.. nöffit tarvitsevat paljon tilaa talossa.. minä itse asun omakotitalossa, korvessa. koirallani on isot tilat olla ja mellastaa.. voit hankkia sen kerrostaloon kunhan sillä on tilaa olla siellä.. :)

    • marssipatukka

      Enpä usko että niin isoa koiraa kuin nöffiä voi pitää kerrostalossa oma mörrimme asustelee omakoti talossa. En ole varma koska en ole nähnyt (tietenkään) koiran tulevaa kotia kannattaa kysyä asiantuntioilta neuvoa koska enempää en tiedä

      • että olet ainoa, joka oli tuota mieltä tässä ketjussa, tähän menneesä? Meillä on 80neliötä kerrostaloasunnossa, nöffi viihtyy mainiosti. Hissillä päästään kotiin asti, ei tarvitse nousta ainuttakaan porrasta. Vapaata ulkoilua varten löytyy iso koirapuistokin ihan talon nurkalta. Kuten tuolla jo joku sanoikin, omakotitalossa voi usein olla liian helppo vaan sysätä koira pihalle tarpeilleen. Liian helposti jää sitten lenkittelyt lenkittämättä. Vaikka nöffi onkin laiska koira, se tarvitsee myös liikuntaa, koska on melko herkkä lihomaan. Nöffit sopii mun mielestä hyvin kerrostaloon, jos talossa on hissi, nämä karvaturrit on ihmisystävällisiä ja monet ei juuri välitä toisista koiristakaan. (ainakaan nämä mun tuntemat nyhveröt, ihmiset on tärkeempiä ja kiinnostavampia, jos vastaan tulee koira ja koiranomistaja)


      • marssipatukka
        Helmi78 kirjoitti:

        että olet ainoa, joka oli tuota mieltä tässä ketjussa, tähän menneesä? Meillä on 80neliötä kerrostaloasunnossa, nöffi viihtyy mainiosti. Hissillä päästään kotiin asti, ei tarvitse nousta ainuttakaan porrasta. Vapaata ulkoilua varten löytyy iso koirapuistokin ihan talon nurkalta. Kuten tuolla jo joku sanoikin, omakotitalossa voi usein olla liian helppo vaan sysätä koira pihalle tarpeilleen. Liian helposti jää sitten lenkittelyt lenkittämättä. Vaikka nöffi onkin laiska koira, se tarvitsee myös liikuntaa, koska on melko herkkä lihomaan. Nöffit sopii mun mielestä hyvin kerrostaloon, jos talossa on hissi, nämä karvaturrit on ihmisystävällisiä ja monet ei juuri välitä toisista koiristakaan. (ainakaan nämä mun tuntemat nyhveröt, ihmiset on tärkeempiä ja kiinnostavampia, jos vastaan tulee koira ja koiranomistaja)

        meiän koirakin on niin vanha ettei se jaksais mennä portaita! sitä paitsi kaikis kerrostalois ei oo hissii ´ja vaikka oliski niin se voi olla nöffille liian pieni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • marssipatukka kirjoitti:

        meiän koirakin on niin vanha ettei se jaksais mennä portaita! sitä paitsi kaikis kerrostalois ei oo hissii ´ja vaikka oliski niin se voi olla nöffille liian pieni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Ei meilläkään portaita mene, vaikka ikää on vasta 5v. Ulkona menee portaita, jos eteen sattuu tulemaan, mutta rappukäytävän portaita ei nouse. Kannattaa ehkä katsoa vähän koiraa tai asuntoa valitessa, että mahtuuko koira hissiin... En ottaisi nöffiä kerrostaloon jos ei olisi hissiä, enkä muuttaisi nöffin kanssa sellaiseen kerrostaloon missä ei ole hissiä. En ainakaan korkealle kerrostaloon. En ymmärtänyt miksi laitoit huutomerkkejä noin paljon, yrititkö huutaa mulle jotain? Ihan turhaa.


    • lonkat menee

      Kaikki kasvattajat eivät edes myy pentuja kerrostalossa asuville. Nöffiä ei saa kävelyttää portaissa MISSÄÄN iässä, lonkat menee!
      EHKÄ jos asunnossa on reilusti neliöitä, jos talossa on hissi ja jos omistaja on vastuuntuntoinen ja ulkoiluttaa nöffiä paljon ja jos lähistöllä on puisto tms, jossa nalle saa temmeltää, EHKÄ nöffi voisi asua kerrostalossa.

      Meidän nalle asustelee maalla, naapureihin matkaa, saa olla irti pihassa jos väki kotona. Jos ei oteta mukaan esim. kauppareissulle, laitetaan isoon tarhaan, joka kesällä koko päivän varjonpuolella.
      Muistutetaan vielä, että karvaa ja kuolaa nöffissä riittää =)

      • kasvattaja

        Heipä vaan hei! On totta että osa kasvattajista ei myy nöfferöä kerrostaloon,mutta minulta on mennyt myös kerrostaloon nöffi-vaaveleita ja eivätpä nuo lonkat ole niillä sen huonommat olleet kuin sellaisilla jotka asustelevat maalla tai omakotitalossa. Ihan ovat olleet osa jopa A-lonkkaisia :)
        Neuvon kyllä pennunostajia kantamaan koiransa niin kauan rappusista kun jaksaavat jos talossa ei ole hissiä.
        Ja voisin vaikka vannoa että kerrostalo koiria lenkkeilytetään paljon enemmän kuin niitä koiria joilla on omapiha tai laajalti metsää jossa koirat ovat ja voivat olla irti.
        Tällä tahdon siis kertoa että samalla lailla sinä joudut sen koirasi kanssa lenkkeilemään,asuitpa sitten miten komiassa omakoti/maalais talossa tai sitten kerrostalossa.
        Ja on niitä vieläkin suurempi kokoisia koiria niin korkeudeltaan kuin elopainoltaan kuin nöffit ja ovat eläneet ihan normaalin tervelonkkaisen elämän myös kerrostalossa!
        Mutta jokainen taaplaa tyylillään ja silleen :)


    • hentzu83

      Mitä mieltä olette kahden koiran pitämisestä kerrostaloasunnossa?
      Itselläni on kultainennoutaja (2 vuotta) ja olen nyt miettinyt toisen koiran hankkimista. Harkinnassa olisi siis toiseksi koiraksi juuri nöffi.
      Rappusia koira ei joutuisi kulkemaan, paitsi ulko-oven luona ehkä viisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1275
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1125
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1060
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      811
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      672
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      40
      657
    9. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    10. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      349
      625
    Aihe