Suomalaisesta ruoasta puhutaan, että se on puhdasta. Toisaalta Italian Berlusconi naureskeli suomalaista ruokaa, kun saivat elintarvikeviraston Italiaan ja Ranskan Sirak (vai mikä hän nyt on) hekotti mukana.
Mitä olisi sanottava suomalaisista valmisruoista?
Oma mielipide elintarviketeollisuuden tuotteista on hyvin negatiivinen. Valmisruokatarjonta on kelvotonta. Lisäaineet pursuavat.
Entä vaikkapa pullovesi, kuinka puhdasta se on?
Eräässä tutkimuksessa, ei tainnut olla suomalainen, tutkittiin vesipullojen bakteeripitoisuuksia ja otettiin mukaan näyte vessanpöntöstä ja näissä pulloissa oli bakteereita enemmän reilusti kuin vessanpönttövedessä. Näin on mielikuva, ja se näin se varmasti oli.
Elintarvikkeet
14
649
Vastaukset
- bakpak
Eikös tuo vessanpönttövesivertaus liittynyt niihin pallomeren palloihin. Niistä löytyi bakteereita enemmän kuin vessan vedestä. Vai muistanko väärin?
Jos pulloveden bakteeripitoisuus ylittää veskiveden, se on jo jotain!- pettää
Se testi oli ruotsalaisessa lehdessä, harmi kun en muista nyt tarkemmin. Mutta ei todellakaan pidä luulla, että pullotettu vesi on puhdasta. Tosin on pakko aina sanoa, että tämä on minun mielestäni, kun ei muista tuota artikkelia, ettei teollisuuspamput hermostu.
- pirtusta
Muuten kun tässä on aiheittain puhuttu alkoholistakin, niin miksei sitä pirtua saa enää Virosta? Yhteenaikaanhan sitä sai. Ja se on kyllä puhdasta. Mikä ihme siihen sitten taas on pannut kapulat rattaisiin? Suomestako viranomaiset saivat sen aikaan, että ensin Virossa se vedettiin pois ja sitten kai on jo tuontikieltokin taas olemassa.
- oma.
..vesilähdettä, ja ainakin niiden vesi pitää tarkastaa,
että on juoma kelpoista ja toinen on
ollut suljettu muistaakseni keväisin,
kun vedessä on jotain aineita liikaa,..eli on juoma kelvoton.- Pirre*
vesi on yleensä hyvää, luultavasti vain sulamisvedet antavat siihen makua keväisin.
Lähdevesi on kylmää, kirkasta ja hyvää; nyt luonnonlähteet ovat yleensä suojeltuja.
ruuan nauttiminen se vasta vaarallista olisi!
Kaikki taudit iskisivät heti, kun poistuisi ulkomaailmaan.
Suurin osa bakteerista ovat ihan tarpeellisia.
Luultavasti useimpien meikäläisten vessanpönttöjen vesi on hyvinkin juomakelpoista - ellei siellä ole jotain hajuste-puhdistajaa roikkumassa. Sehän tulee samasta lähteestä kuin muukin johtovesi.
Onneksi tässä iässä ei enää tarvitse huolehtia siitä, että voisi omilla ruokailu- tai juomatavoillaan vahingoittaa seuraavaa sukupolvea. Ehdotan, että syödään ja juodaan sitä, mikä maistuu. Pullovesiäkin on pakko välillä ostaa, kun ei muuta ole tarjolla.
Oletteko muuten huomanneet, että pullovesissä on erilaisia makuja? Jossain ulkomailla voi olla aivan uskomattoman laaja vesivalikoima.
Sillä Berlusconilla taitaa olla rajoittuneempi käsitys kansainvälisistä herkuista kuin meillä ennakkoluulottomilla suomalaisilla. Me tiedämme paljon enemmän italialaisista herkuista kuin Berlusconi suomalaisista. ;)kysymykseen sopinee esimerkiksi joulukinkkutestit, joita muutamia vuosia sitten tehtiin ihan täällä Suomessa, vaan ei enää viime vuonna tehty.
Lopputulos oli, että kotimainen liha oli parasta, mutta sen jälkeen kun se oli pumpattu täyteen suolavettä, se oli kaikkein kehnointa. Suolausvedestä löytyi ainakin erilaisia bakteereja ja muuta likaa. Lopputulos oli, että Tanskalainen kinkku oli parasta.
Testi tehtiin ainakin kahtena joulunseutuna ellei useampanakin ja tulos oli aina sama. Tulokset ovat olleet ainakin Hesarissa.
Muukin muoviin pakattu liha on kummaa vetistä löllöä, ei ollenkaan oikean lihan tapaista. Siksi en ostakaan sitä. Varmaan on pumpattu (lika)vettä sisään niin paljon kuin pysyy, että saataisiin vedestäkin lihan hinta.
Keittokinkkua en ole ostanut vuosiin, maistuu lähinnä lahokannolle.
Tuttavani Atrian makkaratehtaalta naureskeli joitakin vuosia sitten, että he oikein kilpailevat, miten paljon makkaraan saa menemään vettä. Perusraaka-aine on kuulemma luuemulsio (= hienoksi jauhetut luut), johon lisätään perunajauhoa, rasvaa, siannahkaa yms. Ja sekaan fosfaattia, joka sitoo paljon vettä.
Ei liene kaupasta saatavat valmisruuat sen laadukkaampia, ainakaan kaikki.
Ja tämän kirjoitti mies, joka ei todellakaan ole mikään nirppa nokka ruualle.- Pirre*
sitroen kirjoitti:
kysymykseen sopinee esimerkiksi joulukinkkutestit, joita muutamia vuosia sitten tehtiin ihan täällä Suomessa, vaan ei enää viime vuonna tehty.
Lopputulos oli, että kotimainen liha oli parasta, mutta sen jälkeen kun se oli pumpattu täyteen suolavettä, se oli kaikkein kehnointa. Suolausvedestä löytyi ainakin erilaisia bakteereja ja muuta likaa. Lopputulos oli, että Tanskalainen kinkku oli parasta.
Testi tehtiin ainakin kahtena joulunseutuna ellei useampanakin ja tulos oli aina sama. Tulokset ovat olleet ainakin Hesarissa.
Muukin muoviin pakattu liha on kummaa vetistä löllöä, ei ollenkaan oikean lihan tapaista. Siksi en ostakaan sitä. Varmaan on pumpattu (lika)vettä sisään niin paljon kuin pysyy, että saataisiin vedestäkin lihan hinta.
Keittokinkkua en ole ostanut vuosiin, maistuu lähinnä lahokannolle.
Tuttavani Atrian makkaratehtaalta naureskeli joitakin vuosia sitten, että he oikein kilpailevat, miten paljon makkaraan saa menemään vettä. Perusraaka-aine on kuulemma luuemulsio (= hienoksi jauhetut luut), johon lisätään perunajauhoa, rasvaa, siannahkaa yms. Ja sekaan fosfaattia, joka sitoo paljon vettä.
Ei liene kaupasta saatavat valmisruuat sen laadukkaampia, ainakaan kaikki.
Ja tämän kirjoitti mies, joka ei todellakaan ole mikään nirppa nokka ruualle.oletko maistellut lahokantoa..:))
*oli ihan pakko..* - remmari
sitroen kirjoitti:
kysymykseen sopinee esimerkiksi joulukinkkutestit, joita muutamia vuosia sitten tehtiin ihan täällä Suomessa, vaan ei enää viime vuonna tehty.
Lopputulos oli, että kotimainen liha oli parasta, mutta sen jälkeen kun se oli pumpattu täyteen suolavettä, se oli kaikkein kehnointa. Suolausvedestä löytyi ainakin erilaisia bakteereja ja muuta likaa. Lopputulos oli, että Tanskalainen kinkku oli parasta.
Testi tehtiin ainakin kahtena joulunseutuna ellei useampanakin ja tulos oli aina sama. Tulokset ovat olleet ainakin Hesarissa.
Muukin muoviin pakattu liha on kummaa vetistä löllöä, ei ollenkaan oikean lihan tapaista. Siksi en ostakaan sitä. Varmaan on pumpattu (lika)vettä sisään niin paljon kuin pysyy, että saataisiin vedestäkin lihan hinta.
Keittokinkkua en ole ostanut vuosiin, maistuu lähinnä lahokannolle.
Tuttavani Atrian makkaratehtaalta naureskeli joitakin vuosia sitten, että he oikein kilpailevat, miten paljon makkaraan saa menemään vettä. Perusraaka-aine on kuulemma luuemulsio (= hienoksi jauhetut luut), johon lisätään perunajauhoa, rasvaa, siannahkaa yms. Ja sekaan fosfaattia, joka sitoo paljon vettä.
Ei liene kaupasta saatavat valmisruuat sen laadukkaampia, ainakaan kaikki.
Ja tämän kirjoitti mies, joka ei todellakaan ole mikään nirppa nokka ruualle.Mainitsemiesi makkaroiden lisäksi myös kaupan lihapullat on valmistettu niin, että niissä on mahdollisimman paljon vettä sitovia ainesosia. (Korppujauhoja, jauhoja, perunajauhoja, suolaa ja mitä liekään.) Sen vuoksi valmiit lihapullat ovat paljon halvempia kuin raaka jauheliha. Lihan makua niihin yritetään saada soijakastikkeella, muilla mausteilla ja keinotekoisilla aromeilla.
Englannissa myydään (ja olen nähnyt Suomessakin) "vegetable meat" -levitettä kuten Marmite tai vastaavat. Minun nähdäkseni ne ovat hyytelöityjä soijakastikkeita, tummanruskeita ja läpikuultavia. Joskus purkissa on sormenpään kokoisia suolakiteitä. - ole kun kerta
sitroen kirjoitti:
kysymykseen sopinee esimerkiksi joulukinkkutestit, joita muutamia vuosia sitten tehtiin ihan täällä Suomessa, vaan ei enää viime vuonna tehty.
Lopputulos oli, että kotimainen liha oli parasta, mutta sen jälkeen kun se oli pumpattu täyteen suolavettä, se oli kaikkein kehnointa. Suolausvedestä löytyi ainakin erilaisia bakteereja ja muuta likaa. Lopputulos oli, että Tanskalainen kinkku oli parasta.
Testi tehtiin ainakin kahtena joulunseutuna ellei useampanakin ja tulos oli aina sama. Tulokset ovat olleet ainakin Hesarissa.
Muukin muoviin pakattu liha on kummaa vetistä löllöä, ei ollenkaan oikean lihan tapaista. Siksi en ostakaan sitä. Varmaan on pumpattu (lika)vettä sisään niin paljon kuin pysyy, että saataisiin vedestäkin lihan hinta.
Keittokinkkua en ole ostanut vuosiin, maistuu lähinnä lahokannolle.
Tuttavani Atrian makkaratehtaalta naureskeli joitakin vuosia sitten, että he oikein kilpailevat, miten paljon makkaraan saa menemään vettä. Perusraaka-aine on kuulemma luuemulsio (= hienoksi jauhetut luut), johon lisätään perunajauhoa, rasvaa, siannahkaa yms. Ja sekaan fosfaattia, joka sitoo paljon vettä.
Ei liene kaupasta saatavat valmisruuat sen laadukkaampia, ainakaan kaikki.
Ja tämän kirjoitti mies, joka ei todellakaan ole mikään nirppa nokka ruualle.lahokantoakin olet jo maistellut. ;)
- Rasva
Puhtaudesta en tiedä enkä ole eineksiä juurikaan käyttänyt.
Eräälle työkomennuspaikalle ruuat,kaikki kaksi vaihtoehtoa, tulivat jostain eineskeittiöstä tai vastaavasta.
Kolestroliarvoni pamahtivat muutaman kuukauden kontrollivälillä niin ylös että siirryin omiin eväisiin.
Tehosi myös.
Väkisinkin tuli käsitys että eineksiin käytetään runsaasti rasvaa ja huonolaatuista kaiken lisäksi.
Mitään pöpöä en ole koskaan saanut mistään.
En edes Turkista tai arabimaista enkä parin viikon Afrikan keikaltakaan.
Tosin käsiä tuli hölvättyä uutterasti. - remmari
Paitsi, että ne ovat täynnä lisäaineita, ne on tehty halvimmista mahdollisista raaka-aineista. Ne ovat tupaten täynnä rasvaa ja suolaa. Ja mausta ei juurikaan voi puhua. - Olen kokonaan luopunut niistä.
Ainoat kunnolliset valmisruoat ovat minun mielestäni pakastekeitot. (Esimerkiksi lihasoppa tai sikonmakkarasoppa.)
Suomalainen pullotettu lähdevesi on paremman makuista kuin ranskalainen tai sveitsiläinen. Ero on aivan selvä. Ulkomaiset maistuvat joltakin kummalta, suomalainen vesi on vettä. Ilmeisesti mineraalien koostumus on erilainen. Bakteeripitoisuudesta en tiedä, mutta luotan kuitenkin jossakin määrin valvonnan tehokkuuteen. - Namenoz
Ei voi kuin kauhistella teollisuuselintarvikeiden lisäainekirjoa. Yksittäisinä aineina todettu vaarattomaksi tiettyihin pitoisuuksiin asti, mutta kukaan ei tiedä niitten yhteisvaikutusta, kuinka siis reagoivat keskenään elimistössämme?
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1593465
Juniorivalmennus Jokereissa..
Mitä hittoa siellä seurassa oikein tapahtuu?? Tämän kauden U14 ikäluokkaan on mahdutettu kaksi päävalmentajaa. Tälle kau612725Ammuskelua taas
Keskipohjanmaa tietää kertoa että Yläpubin hujakoilla ammuskeltu lauantain vastaisena yönä.332110- 1301687
- 781554
Seksikkäin asu mikä päällä olet nähnyt kaivattusi ?
Seksikkäin asu mikä yllä olet nähnyt kaivattusi ?831544Introverttinä osastolla
Yhdellä lääkäritapaamisella hoitaja valitti lääkärille etten tee mitään muuta kuin makaan ja ulkoilen. Kävin kuitenkin s3681472- 971215
- 891125
On tullut aika lukita kaupunginjohtajan ovi, ja hlö pihalle
Ei kahta eikä yhtäkään selitystä, ylimielisyys on kääntyi varomattomuudeksi, ja kaupungin jo ennestään kuihtuva talou1951106