Ja toivoisin asiallisia vastauksia. Mistä aloittaa oman yrityksen pystyyn laitto? Suunnitteilla on siis ravintola baari sellaiselle aluelle missä asiakkaat ei lopu. mitkä säännöt on aukiolo ajoissa? Tämän paikan tarvitsisi olla sinne neljään asti aamulla auki.
-Mitä kuluja tulisi ottaa huomioon alussa?
-ostaakko kiinteistö vai vuokrata?
-Mitä maksaa anniskelu luvat ja onko helpot saada?
-jos ja kun tulee mieleen asioita mitä minun tulisi ottaa huomioon pyydän vain suoraa kommenttia.
Kiitän asiallisista vastauksista
tietämätön
21
5730
Vastaukset
- mitään kokemusta
ravintola-alalta?? kannattais käydä katsomas www.sttv.fi sivuilla ja myös googlesta..
- ravintola-alan kokemusta
Ilman sitä et voi aloittaa ravintolatoimintaa. Ja siksi toisekseen jatkoaikalupia ei todellakaan saa 04. asti aamulla helpolla.
Entäs anniskeluluvat sitten?
Moni aloitta keppanan ja 4,7 % sis. juomien myynnin, koska lupia ei niin vaan saa. Sun pitää omata hyvä alkoholilainsäädännön tuntemus, tietää hygieniasäännöt yms. tuhannen asiaa.
Tilaapa Restamarkin sivuilta "Opas ravintolan liiketoiminnan suunnitteluun". Se lt-suunnitelma pitää ensin olla---ehdottomasti laskelmineen kaikkineen. Ja mistä saat rahoituksen? Oletko miettinyt sitä?
Starttirahaa saatat saada, jos sulla on hyvä liikeidea.
-Myöskään en niin vaan heti saa tuotteita laskulle, vaan omaa pääomaa ja käteistä on oltava.
Tässä infoa ensialkuun.
*Mobiili*- kokemus.
Onko toi pakollinen ravintola-alan kokemus joku viranomaisten vaatimus vai elämän reaaliteetti. Pitääkö siis omistajalla olla kokemusta vai riittääkö, että palveluksessa on joku, jolla on kokemus paperit.
- Henzzie
kokemus. kirjoitti:
Onko toi pakollinen ravintola-alan kokemus joku viranomaisten vaatimus vai elämän reaaliteetti. Pitääkö siis omistajalla olla kokemusta vai riittääkö, että palveluksessa on joku, jolla on kokemus paperit.
Ravintolan perustamista suunnittelevana henkilöllä täytyy olla asianmukainen koulutus ja yleistietoa alasta, sekä suoritettu alkoholipassi. Tämän lisäksi kaikilla työntekijöilläsikin on oltava riittävä kokemus ja ammattitaito (sekä anniskelupassi). Joten suositeltavaa on ennen yrityksen perustamista paneutua näihin kriteereihin :)
- holhousta
Henzzie kirjoitti:
Ravintolan perustamista suunnittelevana henkilöllä täytyy olla asianmukainen koulutus ja yleistietoa alasta, sekä suoritettu alkoholipassi. Tämän lisäksi kaikilla työntekijöilläsikin on oltava riittävä kokemus ja ammattitaito (sekä anniskelupassi). Joten suositeltavaa on ennen yrityksen perustamista paneutua näihin kriteereihin :)
Ensin tuli tietokoneen ajokortti ja nyt pitää olla alkoholipassi. Edellinen on totaalisen naurettava ja jälkimmäinenkin kuulostaa aika huvittavalta. Mitäköhän ne seuraavaksi keksii?
Kuinka monen vuoden keskiasteen koulutuksen toi alkoholipassi vaatii? Kuulemma ulkomaillla voi aloittaa jopa ilman ammattikorkeakoulututkintoa oluen myymisen tiskin yli. Ulkopuolisesta baarimikon työ ei maailman vaativimmalta vaikuta (laita lasi hanan alle - paina napista - ota rahat asiakkaalta - ojenna lasi tiskin yli). Koko prosessin haastavin kognitiivinen prosessi taitaa olla rahojen laskeminen, mutta luonnollisesti lasien käsittely vaatii pitkälle harjoitettuja motorisia kykyjä. Joissakin paikoissa tietenkin on lisätty työn haastavuutta ja henkilökunnan kognitiivista kuormitusta käyttämällä useita lasimalleja eri juomia varten. Onko sitä varten olemassa jatkotutkinto tai passiin liitettävä erillinen kelpoisuustodistus? - Bartender
holhousta kirjoitti:
Ensin tuli tietokoneen ajokortti ja nyt pitää olla alkoholipassi. Edellinen on totaalisen naurettava ja jälkimmäinenkin kuulostaa aika huvittavalta. Mitäköhän ne seuraavaksi keksii?
Kuinka monen vuoden keskiasteen koulutuksen toi alkoholipassi vaatii? Kuulemma ulkomaillla voi aloittaa jopa ilman ammattikorkeakoulututkintoa oluen myymisen tiskin yli. Ulkopuolisesta baarimikon työ ei maailman vaativimmalta vaikuta (laita lasi hanan alle - paina napista - ota rahat asiakkaalta - ojenna lasi tiskin yli). Koko prosessin haastavin kognitiivinen prosessi taitaa olla rahojen laskeminen, mutta luonnollisesti lasien käsittely vaatii pitkälle harjoitettuja motorisia kykyjä. Joissakin paikoissa tietenkin on lisätty työn haastavuutta ja henkilökunnan kognitiivista kuormitusta käyttämällä useita lasimalleja eri juomia varten. Onko sitä varten olemassa jatkotutkinto tai passiin liitettävä erillinen kelpoisuustodistus?Kuule, tuohon hommaan kun kuuluu muutakin kuin kaljanapin painamista. Jossain lähiöräkälässä voi homma olla sitä...
-Paremmissa hotelleissa / ravintoloissa on todella osattava kansainväliset drinkit, olla viinituntemusta ja osattava palvella asiakkaita. Anniskelutilanteissa pitää olla silmää ettei anniskele liikaa ja baarimestarihan on esimies.
Usein kuuluu myös työvuorolistojen tekeminen eli työlainsäädäntö on tunnettava. Kassakoneiden koodaaminen, tilitykset, viinatilaukset, inventaariot, budjettien seuranta mm.
Työ vaatii myös hyvää fyysistä kuntoa--ei siellä lörpötellä pelkästään asiakkaiden kanssa!
En kyllä ymmärtänyt ollenkaan miten ATK-ajokortti liittyy tähän työhän paitsi, että jokaisenhan on tänä päivänä hyvä osata edes perustaidot.
Tervemenoa vaan kokeilemaan edellinen vastaaja!
Kaikista ei ole kyllä asiakspalvelutyöhön enkä usko että sinustakaan. Tuolla asenteella. - juuri
Bartender kirjoitti:
Kuule, tuohon hommaan kun kuuluu muutakin kuin kaljanapin painamista. Jossain lähiöräkälässä voi homma olla sitä...
-Paremmissa hotelleissa / ravintoloissa on todella osattava kansainväliset drinkit, olla viinituntemusta ja osattava palvella asiakkaita. Anniskelutilanteissa pitää olla silmää ettei anniskele liikaa ja baarimestarihan on esimies.
Usein kuuluu myös työvuorolistojen tekeminen eli työlainsäädäntö on tunnettava. Kassakoneiden koodaaminen, tilitykset, viinatilaukset, inventaariot, budjettien seuranta mm.
Työ vaatii myös hyvää fyysistä kuntoa--ei siellä lörpötellä pelkästään asiakkaiden kanssa!
En kyllä ymmärtänyt ollenkaan miten ATK-ajokortti liittyy tähän työhän paitsi, että jokaisenhan on tänä päivänä hyvä osata edes perustaidot.
Tervemenoa vaan kokeilemaan edellinen vastaaja!
Kaikista ei ole kyllä asiakspalvelutyöhön enkä usko että sinustakaan. Tuolla asenteella.Se ATK-kortti liittyy siten, kun nykyisin Suomessa kaikkiin hommiin vaaditaan naurettavia kortteja, vaikka duunin tekeminen onnistuu ilman lippuja ja lappujakin aivan hyvin. Paremmista paikoista en osaa sanoa, mutta luulis keskiverto tallaajan oppivan tuopin valuttamaan ilman kurssejakin. Kummasti ulkomailla suomalaisetkin menee pubeihin olutta valuttamaan vain ulkomaanpassi mukanaan ja ilmeisesti jopa oppivat homman. Suomessa samat ihmiset ovat sitten niin tampioita, ettei voi olutta kaataa ilman tutkintoa.
Jos baarimikko on kerran esimies, niin suuremmissa paikoissa on kai sitten viisi manageria kerrallaan tiskin takana. Ei taida ravintola-alalla sitten alaisia ollakaan. Tuskin ne kassakoneet ravintoloissa eksponentiaalisesti monimutkaisempia ovat kuin ruokakaupoissa, joissa lukiolaiset ne hallitsee ilman passeja. Asenne sikseen, mutta suomalaisten ravintoloiden asiakaspalvelun ammatilaisista ja vaatimustasosta on jokaisella varmasti oma mielipide.
Varman voitkin kertoa, miten se passi vaikuttaa ravintoladuunin vaatimaan fyysiseen kuntoon. Onko se niin raskas kantaa? - ravintola-alalla
juuri kirjoitti:
Se ATK-kortti liittyy siten, kun nykyisin Suomessa kaikkiin hommiin vaaditaan naurettavia kortteja, vaikka duunin tekeminen onnistuu ilman lippuja ja lappujakin aivan hyvin. Paremmista paikoista en osaa sanoa, mutta luulis keskiverto tallaajan oppivan tuopin valuttamaan ilman kurssejakin. Kummasti ulkomailla suomalaisetkin menee pubeihin olutta valuttamaan vain ulkomaanpassi mukanaan ja ilmeisesti jopa oppivat homman. Suomessa samat ihmiset ovat sitten niin tampioita, ettei voi olutta kaataa ilman tutkintoa.
Jos baarimikko on kerran esimies, niin suuremmissa paikoissa on kai sitten viisi manageria kerrallaan tiskin takana. Ei taida ravintola-alalla sitten alaisia ollakaan. Tuskin ne kassakoneet ravintoloissa eksponentiaalisesti monimutkaisempia ovat kuin ruokakaupoissa, joissa lukiolaiset ne hallitsee ilman passeja. Asenne sikseen, mutta suomalaisten ravintoloiden asiakaspalvelun ammatilaisista ja vaatimustasosta on jokaisella varmasti oma mielipide.
Varman voitkin kertoa, miten se passi vaikuttaa ravintoladuunin vaatimaan fyysiseen kuntoon. Onko se niin raskas kantaa?Suosittelen erittäin lämpimästi hankkimaan työkokemusta sieltä tiskin takaa, kun nuo mielikuvat baarimestarin työstä saati sitten ravintola-alan yrittäjän työstä ovat noinkin alkeellisia kuin sinulla. Alkoholipassi on erittäin hyvä asia ja antaa varmuutta siihen ettei ihan jokainen joka luulee että "kaljaahan baarissa vaan lasketaan ja muuta ei tarvii tietää" pääsee anniskelemaan. Alkoholilainsäädäntö ei ole mikään kaikkein helpoin juttu, varsinkin jos on esimiesasemassa ja suunnittelet mainontaa, teet tilauksia, haet lupia jne.
- tosiaan!
ravintola-alalla kirjoitti:
Suosittelen erittäin lämpimästi hankkimaan työkokemusta sieltä tiskin takaa, kun nuo mielikuvat baarimestarin työstä saati sitten ravintola-alan yrittäjän työstä ovat noinkin alkeellisia kuin sinulla. Alkoholipassi on erittäin hyvä asia ja antaa varmuutta siihen ettei ihan jokainen joka luulee että "kaljaahan baarissa vaan lasketaan ja muuta ei tarvii tietää" pääsee anniskelemaan. Alkoholilainsäädäntö ei ole mikään kaikkein helpoin juttu, varsinkin jos on esimiesasemassa ja suunnittelet mainontaa, teet tilauksia, haet lupia jne.
Nyt sä ilmeisesti sotket mut johonkin toiseen. Yrittämisestä en ole puhunut mitään. Ilmeisesti kuvittelet mun olevan sama henkilö, joka aloitti tämän threadin. Mistä sä sellaista oikein sait päähäs?
Joka tapauksessa, harvemmin ihmiset aloittaa esimies tehtävistä, paitsi ilmeisesti ravintola-alalla. Muilla aloilla kun aloitetaan alaisena ja pikku hiljaa kokemuksen karttuessa edetään uralla. Joten esimiehen tarvitsema tietämys alkoholilainsäädännöstä on keskustelun kannalta täysin epärelevantti. Jos passi on sitä varten, että esimiehet osaa hoitaa luvat ja mainonnan, niin se merkitys aloittavan työntekijän kannalta on entistäkin kyseenalaisempi. - Arminen
tosiaan! kirjoitti:
Nyt sä ilmeisesti sotket mut johonkin toiseen. Yrittämisestä en ole puhunut mitään. Ilmeisesti kuvittelet mun olevan sama henkilö, joka aloitti tämän threadin. Mistä sä sellaista oikein sait päähäs?
Joka tapauksessa, harvemmin ihmiset aloittaa esimies tehtävistä, paitsi ilmeisesti ravintola-alalla. Muilla aloilla kun aloitetaan alaisena ja pikku hiljaa kokemuksen karttuessa edetään uralla. Joten esimiehen tarvitsema tietämys alkoholilainsäädännöstä on keskustelun kannalta täysin epärelevantti. Jos passi on sitä varten, että esimiehet osaa hoitaa luvat ja mainonnan, niin se merkitys aloittavan työntekijän kannalta on entistäkin kyseenalaisempi.Liikaa otetaan alalle täysin tumpeloita, joilla ei ole vaadittavia tietoja ja taitoja. Anniskellaan liikaa, tulee tappeluita jne.
Luvathan siinä voi menettää, jos ei ole kykenevää henkilökuntaa / omistajaa "talossa".-
Tuo yksi kirjoittaja jaksaa jankata tuosta passista:
Se on yksinkertaisesti laissa määritelty eli alkoholilainsäädännön edellyttämä lainsäädännön tuntemus anniskelupaikan vastaavalta hoitajalta ja hänen sijaiseltaan. Nykyään ravintolaoppilaitoksista valmistuneet eivät erikseen passia tarvi, koska opetukseen sisältyvät samat asiat.
Kyllä rav.alalla on edelleen aika vaikea päästä aloittamaan mistään esimiestehtävistä. Kyllä moni aloittaa ihan tarjoilijana, kokkina jne.
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että ammatti-ihmisiä valmistuu ihan kiitettävästi tänä päivänä ja itse en ainakaan palkkaisi kouluttamatonta henkilöä ravintolaani. - !!!
juuri kirjoitti:
Se ATK-kortti liittyy siten, kun nykyisin Suomessa kaikkiin hommiin vaaditaan naurettavia kortteja, vaikka duunin tekeminen onnistuu ilman lippuja ja lappujakin aivan hyvin. Paremmista paikoista en osaa sanoa, mutta luulis keskiverto tallaajan oppivan tuopin valuttamaan ilman kurssejakin. Kummasti ulkomailla suomalaisetkin menee pubeihin olutta valuttamaan vain ulkomaanpassi mukanaan ja ilmeisesti jopa oppivat homman. Suomessa samat ihmiset ovat sitten niin tampioita, ettei voi olutta kaataa ilman tutkintoa.
Jos baarimikko on kerran esimies, niin suuremmissa paikoissa on kai sitten viisi manageria kerrallaan tiskin takana. Ei taida ravintola-alalla sitten alaisia ollakaan. Tuskin ne kassakoneet ravintoloissa eksponentiaalisesti monimutkaisempia ovat kuin ruokakaupoissa, joissa lukiolaiset ne hallitsee ilman passeja. Asenne sikseen, mutta suomalaisten ravintoloiden asiakaspalvelun ammatilaisista ja vaatimustasosta on jokaisella varmasti oma mielipide.
Varman voitkin kertoa, miten se passi vaikuttaa ravintoladuunin vaatimaan fyysiseen kuntoon. Onko se niin raskas kantaa?Alkoholipassin ideahan on se, että kun olet sen suorittanut, niin sinulla on silloin ymmärrystä ja tietoa alkoholilainsäädännöstä!!!! Sitäpaitsi tuollainen ajattelukanta on todella, sanonko mistä, että ravintolahomma on vaan kaljahanan napin painamista ja asiakkaan rahastusta! Kyllä siinä pitää olla kaikki anniskeluteoriat hallinnassa, ennenkuin menee kaljanappeja painelemaan. Kannattaisi sinunkin ensin painua töihin johonkin ravintolaan ja sitten vasta pistää oma kuppila pystyyn, jos siltä vielä tuntuu.
- sanat
!!! kirjoitti:
Alkoholipassin ideahan on se, että kun olet sen suorittanut, niin sinulla on silloin ymmärrystä ja tietoa alkoholilainsäädännöstä!!!! Sitäpaitsi tuollainen ajattelukanta on todella, sanonko mistä, että ravintolahomma on vaan kaljahanan napin painamista ja asiakkaan rahastusta! Kyllä siinä pitää olla kaikki anniskeluteoriat hallinnassa, ennenkuin menee kaljanappeja painelemaan. Kannattaisi sinunkin ensin painua töihin johonkin ravintolaan ja sitten vasta pistää oma kuppila pystyyn, jos siltä vielä tuntuu.
Voi herranen aika! En minä ole mitään ravintolaa perustamassa. Se oli se kaveri, joka aloitti tämän keskustelun. Luulis tuon jo tulleen selväksi ja vaikkei olisikaan, niin oletteko kaikki kirjoittamassa palstalle ekaa kertaa. Koska palsta on anonyymi, te ette voi tietää, kuka lähettää milloinkin kommentin keskusteluun. Tätä ei pitäisi olla tarvetta vääntää rautalangasta, mutta missään muussa ryhmässä päivänselvä asia ei herätä tällaista hämmennystä.
Ilmeisesti ainakaan lukemaan ravintolakoulussa ei opeteta. Hyvä, että anniskeluteoriaa (Voi Jeesus!) sentään. Anniskeluteoria? Voiko moista kurssia kukaan opettaa vakavalla naamalla.
Oli miten oli. Hyvin olen saanut palvelua ravintoloissa ulkomaillakin, vaikkei kaikkialla niin kovasti papereita kysellä, kuin kaiketi Suomessa. Ilmeisesti siellä ihmiset ovat ravintola-alan luonnon lahjakkuuksia sitten. - PAM
sanat kirjoitti:
Voi herranen aika! En minä ole mitään ravintolaa perustamassa. Se oli se kaveri, joka aloitti tämän keskustelun. Luulis tuon jo tulleen selväksi ja vaikkei olisikaan, niin oletteko kaikki kirjoittamassa palstalle ekaa kertaa. Koska palsta on anonyymi, te ette voi tietää, kuka lähettää milloinkin kommentin keskusteluun. Tätä ei pitäisi olla tarvetta vääntää rautalangasta, mutta missään muussa ryhmässä päivänselvä asia ei herätä tällaista hämmennystä.
Ilmeisesti ainakaan lukemaan ravintolakoulussa ei opeteta. Hyvä, että anniskeluteoriaa (Voi Jeesus!) sentään. Anniskeluteoria? Voiko moista kurssia kukaan opettaa vakavalla naamalla.
Oli miten oli. Hyvin olen saanut palvelua ravintoloissa ulkomaillakin, vaikkei kaikkialla niin kovasti papereita kysellä, kuin kaiketi Suomessa. Ilmeisesti siellä ihmiset ovat ravintola-alan luonnon lahjakkuuksia sitten.Et vissiin tiedä, että joka maassa ei laki ole sama!!!!
Hyvä on, että Suomessa on tiukempi alkoholilainsäädäntö kuin muualla. Eipä tule ne ulkomaalaiset tänne baarejaan pitämään.
Ja siksihän tuo anniskelupassi on tullut, koska täällä ne ulkomaalaiset pyöritti baarejaan miten sattu; möivät tiskin alta, jatkovat aukioloaikojaan, anniskelivat humalaisille ym. ym. eli keksivät omia "sääntöjään".
- vastailla sulle..
kaikki vataukset ei mee ihan nappiin ja muutoksia on tullut, mut jotain sentään tiedän..
- sun ja osake-yhtiön omistajien tiedot pitää olla kunnossa eli ei merkintöjä rikoksitsa/tuomioista.
-talous pitää olla kunnossa eli ei merkintöjä ulosotossa (todettu varattomaksi ulosotossa yms.)
-vastaavalla hoitajalla (ravintolapäällikkö)pitää olla suoritettuna sekä alkoholipassi että hygieniapassi mut tota työkokemus puolta en muista..
-vastaavanhoitajan sijaisia pitää olla riittävästi ja heillä oltava samat passit sekä vähintään 2v työkokemus alalta.
-kaikilla baarimestareilla, tarjoilijoilla ym oltava alkoholipassi.
-kaikki lisäkoulutus hyväksi mutta ei vaadittavaa.
ostaa vai vuokrata..
-tuo on paha kuysymys, mut jos rahaa löytyy niin osta sillä onhan yhtiösi silloin vakavavarainen..
-kaikki vuokrat, yhtiövastikkeet (jos oma), remontit joudut kuitenkin maksamaan oli sttv:n päästös lupien suhteen sit mikä tahansa.
anniskeluluvat..
-ei niin helppo saada sillä ennenkuin avaat ovet on ne luvat oltava kunnossa ja tiloihin tekee tarkastuksen poliisi, terveys- ja palotarkastaja.
-ja vaikka nämä asiat ois kunnossa ja luvan saanut niin sit tulee talo-yhtiö (myös lähellä olevat) ja niiden valitukset yms..
sitä en nyt muista mitä lupa maksaa mutta muutamia satoja euroja..
mitä kustannuksia pitäis huomioida..
-remontti
-vuokrat/yhtiövastikkeet
-sähkö
-alku varasto
-kaikki laitteet eli tiskikone, jääpalakone, musiikkilaitteet, kylmälaitteet, mikrouuni? (tää lista on se kallein ja kiinni siitä mitä haluat ja mitä vaaditaan).
-teosto maksut tulee jossain vaiheessa
-niin kassa järjestelmä
-kirjanpitäjä/palkanlaskija
-markkinointi
-siivous
esitä lisä kysymyksiä niin yritän vastailla..- edellisen kirjoittajan juttuun
Ei ravintolayrityksen tarvitse välttämättä olla osakeyhtiö. Miksi aloittaa vaikeimmasta, kun voi laittaa esim. avoimen yhtiön?
Sen voi aina muuttaa Oy:ksi.
Jos on juuri ravintola-alanoppilaitoksesta valmistunut, ei erillistä passia enää tarvita.
Aika harvalla kyllä on varaa, jos aloittelee, niin sijoittaa kiinteistöön eli ostaa ravintolatilat omaksi. Ei mitään järkeäkään ennenkuin näkee alkaako kapakka edes tuottaa.
Anniskelulupa maksaa alle sata euroa ja Lääninhallitus myöntää alkoholijuomien anniskeluluvan luvanhakijalle.
Anniskelulupaa voidaan rajoittaa tai se voidaan jättää myöntämättä, jos ravintolan lähiympäristössä on syytä epäillä, että anniskelutoiminnasta aiheutuu häiriöitä.
Myös, jos kesäterassia suunnittelee, on oltava tarkat selvitykset.
Noihin koneisiin ja kalusteisiin ei välttämättä kannata ihan hirveitä investoida, koska esim. Hgissä on käytettyjä ja kunnostettuja rav.kalusteita mukavalla hinnalla. Kysyjähän ei maininnut paikkakuntaa. - kannata
edellisen kirjoittajan juttuun kirjoitti:
Ei ravintolayrityksen tarvitse välttämättä olla osakeyhtiö. Miksi aloittaa vaikeimmasta, kun voi laittaa esim. avoimen yhtiön?
Sen voi aina muuttaa Oy:ksi.
Jos on juuri ravintola-alanoppilaitoksesta valmistunut, ei erillistä passia enää tarvita.
Aika harvalla kyllä on varaa, jos aloittelee, niin sijoittaa kiinteistöön eli ostaa ravintolatilat omaksi. Ei mitään järkeäkään ennenkuin näkee alkaako kapakka edes tuottaa.
Anniskelulupa maksaa alle sata euroa ja Lääninhallitus myöntää alkoholijuomien anniskeluluvan luvanhakijalle.
Anniskelulupaa voidaan rajoittaa tai se voidaan jättää myöntämättä, jos ravintolan lähiympäristössä on syytä epäillä, että anniskelutoiminnasta aiheutuu häiriöitä.
Myös, jos kesäterassia suunnittelee, on oltava tarkat selvitykset.
Noihin koneisiin ja kalusteisiin ei välttämättä kannata ihan hirveitä investoida, koska esim. Hgissä on käytettyjä ja kunnostettuja rav.kalusteita mukavalla hinnalla. Kysyjähän ei maininnut paikkakuntaa.kennellekkään vastata mitään kun kaikki jo tietää kaiken eli ÄL'Ä PERUSTA SITÄ VITUN RAVINTOLAA KUN OOT NOIN SAATANAN NUIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- ..................
edellisen kirjoittajan juttuun kirjoitti:
Ei ravintolayrityksen tarvitse välttämättä olla osakeyhtiö. Miksi aloittaa vaikeimmasta, kun voi laittaa esim. avoimen yhtiön?
Sen voi aina muuttaa Oy:ksi.
Jos on juuri ravintola-alanoppilaitoksesta valmistunut, ei erillistä passia enää tarvita.
Aika harvalla kyllä on varaa, jos aloittelee, niin sijoittaa kiinteistöön eli ostaa ravintolatilat omaksi. Ei mitään järkeäkään ennenkuin näkee alkaako kapakka edes tuottaa.
Anniskelulupa maksaa alle sata euroa ja Lääninhallitus myöntää alkoholijuomien anniskeluluvan luvanhakijalle.
Anniskelulupaa voidaan rajoittaa tai se voidaan jättää myöntämättä, jos ravintolan lähiympäristössä on syytä epäillä, että anniskelutoiminnasta aiheutuu häiriöitä.
Myös, jos kesäterassia suunnittelee, on oltava tarkat selvitykset.
Noihin koneisiin ja kalusteisiin ei välttämättä kannata ihan hirveitä investoida, koska esim. Hgissä on käytettyjä ja kunnostettuja rav.kalusteita mukavalla hinnalla. Kysyjähän ei maininnut paikkakuntaa.menes tarjoon sttv avointayhtiötä.. älä osta mitään omaksi vaan vuokraa kaikki jne.. saat sttv susta vitun hyvän kuvan.. niin ja lupa maksaa vain 2 ekee.. no joo
jollain tietoo - sinä "joojoo..."
.................. kirjoitti:
menes tarjoon sttv avointayhtiötä.. älä osta mitään omaksi vaan vuokraa kaikki jne.. saat sttv susta vitun hyvän kuvan.. niin ja lupa maksaa vain 2 ekee.. no joo
jollain tietooAvoin yhtiö on ihan yhtä hyvä ravintolan perustamiseen kuin Oy. Sttv:llä ei ole mitään tekemistä tuon yhtiömuodon kanssa.
Tiedätkö edes montako kumppania tarvitaan Oy:n perustamiseen? Ei se kuulepas ihan yksin onnistu!
Miten aloitteleva ravintoloitsija saisi hirmu summan pankista lainaa, jos ei ole edes näyttöä liiketoimintaosaamisestaan?
Ei kai mikään pankki niin avokätinen ole? Vai oletko itse saanut "joojoo..."
Lupa ei todellakaan maksa kuin alle sata euroa.
- Tiedän sen siitä 100% varmuudella, kun tein liiketoimintasuunnitelman vuosi sitten eli 2005 ja olisin saanut jopa Finnveralta. naisyrittäjälainaa
(Ai mikä finnvera, ai mikä naisyrittäjälaina, eiks niin?)
STTV:lle kuuluvat vain lupa-asiat, ei mikään rahoitus ollenkaan. FYI.
Ravintola-alalla vuodesta 1978 työskennellyt.
Ja ravintolani olisi ollut ensimmäinen samantyylinen Helsingissä. Jopa varma asiakaskunta ja tuttavani viinuri olisi tullut minulle töihin. - tarkista sttv ja sieltä dok...
sinä "joojoo..." kirjoitti:
Avoin yhtiö on ihan yhtä hyvä ravintolan perustamiseen kuin Oy. Sttv:llä ei ole mitään tekemistä tuon yhtiömuodon kanssa.
Tiedätkö edes montako kumppania tarvitaan Oy:n perustamiseen? Ei se kuulepas ihan yksin onnistu!
Miten aloitteleva ravintoloitsija saisi hirmu summan pankista lainaa, jos ei ole edes näyttöä liiketoimintaosaamisestaan?
Ei kai mikään pankki niin avokätinen ole? Vai oletko itse saanut "joojoo..."
Lupa ei todellakaan maksa kuin alle sata euroa.
- Tiedän sen siitä 100% varmuudella, kun tein liiketoimintasuunnitelman vuosi sitten eli 2005 ja olisin saanut jopa Finnveralta. naisyrittäjälainaa
(Ai mikä finnvera, ai mikä naisyrittäjälaina, eiks niin?)
STTV:lle kuuluvat vain lupa-asiat, ei mikään rahoitus ollenkaan. FYI.
Ravintola-alalla vuodesta 1978 työskennellyt.
Ja ravintolani olisi ollut ensimmäinen samantyylinen Helsingissä. Jopa varma asiakaskunta ja tuttavani viinuri olisi tullut minulle töihin.Anniskelulupa on 500e alentamattomana, 340e alennettuna (eli toinen lupa samalle yrittäjälle toiseen ravintolaan). Tilapäinen anniskelulupa 340e, alennettuna 170e. Sivu 31.
(ps. en ole tähän keskusteluun puuttunut aiemmin ja muuten olen samaa mieltä kanssasi paitsi tosta luvan hinnasta) - Corporate Lawyer
sinä "joojoo..." kirjoitti:
Avoin yhtiö on ihan yhtä hyvä ravintolan perustamiseen kuin Oy. Sttv:llä ei ole mitään tekemistä tuon yhtiömuodon kanssa.
Tiedätkö edes montako kumppania tarvitaan Oy:n perustamiseen? Ei se kuulepas ihan yksin onnistu!
Miten aloitteleva ravintoloitsija saisi hirmu summan pankista lainaa, jos ei ole edes näyttöä liiketoimintaosaamisestaan?
Ei kai mikään pankki niin avokätinen ole? Vai oletko itse saanut "joojoo..."
Lupa ei todellakaan maksa kuin alle sata euroa.
- Tiedän sen siitä 100% varmuudella, kun tein liiketoimintasuunnitelman vuosi sitten eli 2005 ja olisin saanut jopa Finnveralta. naisyrittäjälainaa
(Ai mikä finnvera, ai mikä naisyrittäjälaina, eiks niin?)
STTV:lle kuuluvat vain lupa-asiat, ei mikään rahoitus ollenkaan. FYI.
Ravintola-alalla vuodesta 1978 työskennellyt.
Ja ravintolani olisi ollut ensimmäinen samantyylinen Helsingissä. Jopa varma asiakaskunta ja tuttavani viinuri olisi tullut minulle töihin.Yksikin ihminen voi perustaa osakeyhtiön, jolloin on kyse ns.yhdenmiehenyhtiöstä.
Tämä on FAKTA!!
- ESI
HEI MINÄ HALUAN KEHITTYÄ ESIMIEHEKSI MUTTA EN TIEDÄ MISTÄ MUN PITÄ ALOITTAA???
VOITTEKO KERTOA KIITOS.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123810MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782017Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5441617Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851288Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671087Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3798