Kokemuksia Hammametista

Matkaaja

Palasimme vastikään matkalta Hammametista. Loma onnistui mainiosti. Sää oli maaliskuun kolmannella viikolla aluksi erittäin tuulinen, loppuviikosta aurinko lämmitti jo upeasti. Aurinko paistoi koko ajan, ainoastaan tuuli oli ongelmallinen. Myös rusketus saatiin viimeisten päivien ansiosta hankittua.

Le Hammamet –hotellin sisäuima-allas oli ahkerassa käytössä, mereen uskaltautuivat rohkeimmat – aika viileä se vesi olikin. Mitä lienevät muuten nuo Hammametin rannan karvapallot? Rannalla oli mukava loikoilla, mutta kyllä kaupustelijat sinnekin ehtivät tyrkyttämään tuotteittaan.

Friguan eläinpuisto oli upea kokemus. Kirahveja pääsi silittelemään ja kamelilla ratsastamaan. Myös strutsin parittelua pääsimme todistamaan – oli muuten melko erikoinen näky.

Kaikki Saharan retkellä käyneet kehuivat sitä upeaksi, tietenkin hiukan raskaaksi.

Ruoka oli Hammametissa oikein hyvää. Paikallinen ruoka oli maukasta – tomaattikeitto, couscous ja muut hävisivät suihin nopeasti. Jäätelöt ja leivokset olivat mahtavia. Harissa (jonkinlainen chilikastike) oli meidän suuressa suosiossamme. Se oli makoisaa patongin kanssa dippailtaessa.

Tunisialaista Magon-punaviiniä suosittelemme lämpimästi ruokajuomaksi.

Ostoksista täytyy kyllä sanoa sen verran, että matkustettua on tullut vaikka missä maissa niin kyllä Tunisian myyjät ovat ehdottomasti ahdistavimmin roikkuvia. Aluksi se vaikuttaa hauskalta ja sitä kestää, mutta pikkuhiljaa pinna kiristyy. Varsinkin medinat olivat melkoisia painostuskohteita. Toki poikkeuksia löytyy. Tinkimistä kannattaa harrastaa ehdottomasti ja lyödä hinta aluksi aivan järjettömän alas. Sadan dinaarin tuotteesta kannattaa aluksi tarjota korkeintaan 10-20 dinaaria, jossain vaiheessa toiveet sitten kohtaavat.

Voin vastata kysymyksiin, jos jotakuta kiinnostaa.

6

1263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jenni

      Onko Tunisiassa halvempaa kuin Turkissa??

      • Matkaaja

        En sanoisi, kyllä siellä saattaa jopa maksaa aika kallista hintaa jos ei kunnolla tinkaa.


    • Talvilomalainen

      Olen lähdössä viikon päästä Sousseen 12 -v tyttäreni kanssa, jolla on melko niukka ruokavalio (gluteeniton ja laktoositon). Saako Tunisiasta kokolihapihviä pelkällä suolalla maustettuna ja löytyykö hyvin perunaa/riisiä? Millainen on hotellien aamiainen? Voiko äiti ja tytär kulkea kahdestaan vai kannattaako kulkea vain suuremmassa suomalaisten porukassa? Kuinka tarkkana pitää olla käsihygienian kanssa? Egyptissä selvisin ilman vatsaoireita, mutta välttelin vihanneksia. Riittääkö se Tunisiassa? Vastauksista olisin erityisen kiitollinen; kylmälaukku pakataan tietysti matkaan.

      • Matkaaja

        Ruoka-aineallergioista on vaikea tarkaaan sanoa, kun niihin kiinnittää huomiota oikeastaan vain omalta kohdaltaan. Hotelliaamiainen oli meidän kohdallamme erityisen monipuolinen ja runsas, joten luulisin että sieltä syötävää löytyy.

        Allergioihinhan on hyvin erilainen suhtautuminen Suomessa kuin muualla. Itselläni on kala-allergia ja kun on vierailin Unkarissa (joka kuitenkin on EU-maa) ja meille tarjottiin kalakeittoa ja kerroin olevani kala-allergikko, niin ravintoalan ammattilainen tokaisi minulle, että no syö liemi ja jätä kalat. Ei kala-allergikolle löytynyt korvaavaa ruokaa myöskään Karthago Airlinesin lennolta.

        Kannattaa kertoa tarjoilijoille selvästi ennemminkin mitä ei voi syödä (luetella mieluummin lista kuin sanoa että on gluteiiniton tms.) Ei allergioita aina ymmärretä.

        Riisiä oli tarjolla joka paikassa ja hyvää sellaista. Perunaa näin paistettuna. Varmasti pihvinkin saa kuin noin selvästi tilaa.

        Kyllä äiti ja tytär voi kulkea rauhassa, mutta luulen, että molemmat silmäniskuja saavat paikallisilta miehiltä saavat ja jopa kommentointia. Ei kukaan päälle tule.

        Siistiltä kaikki päällepäin näytti, enkä kuullut kenenkään matkaltamme saaneen vatsatautia. Kannattaa tietenkin aina sopivan tilanteen tulleen käsiä pestä, mutta kyllä se riittää.


    • Inkku

      Oliko Hammametissa yöt miten viileitä? Tarvitseeko miten lämpimiä vaatteita mukaan? Ollaan lähdössä parin viikon päästä sinne :)

      • positiivinen yllätys

        me olimme hammametissa maaliskuun viimeisen viikon ja aivan upeaa oli,päivisin ei pitkähihaisia kaivannut mutta iltaisin ne oli tarpeen lähinnä tuulen takia ja kuten muutkin ovat todenneet niin merivesi kylmää eikä rantoja vielä siivottu, mutta aivan ihana paikka,voisin lähteä heti uudestaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe