Autolla Albufeirassa

Kesälomaa odottava

Kokemuksia autoilusta Albufeirassa ja sen lähialueilla? Paikkoja, joissa kannattaa ehdottomasti käydä? Rantoja, nähtävyyksiä? Tarkoitus on tutkia lähialueita eikä lähteä kovin kauas muualle Portugaliin. Kiitos vinkeistä!

6

1216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viki

      Olen vuokrannut auton Farosta kolme kertaa neljäksi viikoksi, viimeksi lokakuussa 2004. Tiet ovat kehittyneet oikein mukavasti kuluneen kymmenvuotisjakson aikana (mm.moottoritie rannikon suuntaisena ja myös Algarvesta Lissaboniin). Paikallinen ajokulttuuri on kyllä meillä totuttuun nähden aivan hurja. Ajetaan aivan puskurissa kiinni ja ajaminen säädetyllä nopeusrajoitusvauhdilla ei paikallisia miellytä lainkaan. Ohituksia aivan mahdottomissa paikoissa ja keskisormen näyttöä hitaalle turistille.
      Viimeksi ajattelin : ei koskaan enää autoilua Algarvessa. Saa nähdä kuinka käy. Algarve on joitakin vuosia sitten ollut läntisen Euroopan vaarallisin mootoriajoneuvojen käyttöalue.

      Rannnikon länsisuunnassa on tutustumisen arvoisia ainakin Carvoeiro, Portimao ja Lagos. Itäpuolella sijaitsee eräs Euroopan parhaiten toteutetuista lomakeskuksista Vilamoura. Siitä edelleen itään Vale do Lobo ja Quinta do Lago ovat lähinnä englantilaisten "porvarien" asuttamia aivan upeita lomailualueita. Myös seuraavaksi vastaan tällä suunnalla tuleva Faro ansaitsee puoli päivää tutkimista.

      • Kesälomaa odottava

        Kiitos Viki!
        Juuri tuollaisia vinkkejä kaipasinkin.
        Olen kuullut, että liikenne on melko hurjaa siellä, mutta kiva kuulla se myös muualta kuin vain esitteistä, asia täytyy ottaa siis vakavasti. Kaikki nuo mainitsemasi paikat tulevat varmasti olemaan reitillämme. Kiitos vielä! Ja jos vielä keksit jotain lisää, laita ihmeessä tulemaan.


    • ALG

      Olemme olleet Algarvessa lomailemassa noin kymmenisen kertaa viime vuosien aikana. Autolla ollaan joka kerta oltu liikenteessä. Tiet ovat kehittyneet viime vuosina huimasti ja moottoritiet ovat melkein tyhjiä kesä-heinäkuussa. Oma lukunsa on sitten elokuu kun koko eurooppa on lomalla, silloin on aikamoisia ruuhkia luvassa. Lagos on mielestäni kiva pieni kaupunki ja auton saa parkkiin hyvin "rantabulevardille".

      • Todd

        Lieneekö kenelläkään tietoa paikallisten autovuokraamoiden hintatasosta vai kannattaako kiltisti tyytyä matkanjärjestäjien tarjontaan?


      • kilu
        Todd kirjoitti:

        Lieneekö kenelläkään tietoa paikallisten autovuokraamoiden hintatasosta vai kannattaako kiltisti tyytyä matkanjärjestäjien tarjontaan?

        Suosittelen hintatietojen selvittelyjä esim. suurien brokerien tiimoilta. Minä sain edullisimman auton Algarvessa Holiday Autos- Brokerin välityksellä. Tämän löytää mm. Air Finlandin kotisivun kautta.


      • Todd
        kilu kirjoitti:

        Suosittelen hintatietojen selvittelyjä esim. suurien brokerien tiimoilta. Minä sain edullisimman auton Algarvessa Holiday Autos- Brokerin välityksellä. Tämän löytää mm. Air Finlandin kotisivun kautta.

        Kävinpähän katsastelemassa noita brokereiden sivuja. Kovasti ovat tasaisia nuo hinnat. Hyvä vinkki joka tapauksessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe