kultainennoutaja ja lapsi...???

miska

Olen ottamassa kultaista noutajaa ja meillä on perheessä lapsi. tyttö in reilu vuoden vanha. Miula on aikaisemminkin ollut noutaja mutta silloin ei vielä ollut perhettä joten tiedän noutajista. ONko kenelläkään kokemusta ettäperheessä olisi lapsi ja kultainennoutaja?? Miten pärjäävät?? Meillä nimittäin tyttö rakastaa koiria valtavasti ja on AINA siellä missä koirakin. Tottakai pitää olla silmät seläsäkin kun samassa talossa on koira ja pieni lapsi, mutta miten yleisesti ottaen pärjäävät lasten kanssa??

14

1514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kultsu

      Meille tuli eka kultsu kun olin jotain 14v, veljeni n.6 vuotta nuorempia. Mitään ongelmia ei ollut, yleensäkkin kultsut ovat tosi lapsirakkaita ja kilttejä koiria. Toivottavasti teilläkin menee kaikki hyvin:)!!

      • utelias

        Moi, kultsu! Sulla näyttäis olevan kultasista noutajista kokemusta, joten tiiäkkö että aiheuttaako kultanennoutaja paljon allergiaa??????? Kiltti vastaa, ja pian. meille ollaan tod.näköisesti hankkimassa koira joten kaipaan sitä tietoa


      • aiheuttaa
        utelias kirjoitti:

        Moi, kultsu! Sulla näyttäis olevan kultasista noutajista kokemusta, joten tiiäkkö että aiheuttaako kultanennoutaja paljon allergiaa??????? Kiltti vastaa, ja pian. meille ollaan tod.näköisesti hankkimassa koira joten kaipaan sitä tietoa

        ihan samoin kuin muutkin rodut allergiaa!!!


    • MINÄ VAAN

      meillä on 5 kk kultsun pentu ja lapset 4 ja 7v. kyllä meillä ainakin tullaan hyvin toimeen. ei ole ollut mitään ongelmia. koira on rauhallinen ja kiltti.

    • just sopiva!

      että oikea koira oikeaan elämäntilanteeseen! Minulla on kokemusta taaperon ja labradorinnoutajan yhteiselosta ja hyvin on mennyt. Mielestäni kultsulla ja labbiksella ei ole luonneeroja. Kokemusta molemmista.

      Yhden vinkin voisin antaa; kannattaa ehdottomasti opettaa koiralle kielloksi joku muu sana kuin ei. Pientä lasta ja koiran pentua kun joutuu valitettavasti kieltämään aika usein. Meillä aluksi sekä pentu että lapsi katsoivat syylisenä kun kiljasin ei. Kun aloin sanoa lapselle loppu kietäessäni häntä, niin koira ja lapsi oppivat ymmrtämään että nyt kielletään tota toista.

    • Trinity

      Meillä tyttö täyttää kohta 5 ja viime kesänä otettiin kultsupoika.Pärjäävät loistavasti keskenään ja näyttäis ihan siltä että koira on hulluna lapsiin.Kellii selällään lattialla ja nauttii kun pikku kätöset rapsuttelee :)Eli suosittelen lämpimästi!

      • mari78

        Meillä 5kk kultsu tyttö ja kaksi lasta 1v ja 4v ja kaikki mennyt todella mainiosti..koira on todella rauhallinen sisätiloissa eikä ikinä ole nuorempaa vasten esim. hypännyt niin että olisi kaatunut tms..tuo erikielto sana on hyvä idea koska meillä kanssa välillä koira kattoo hölmönä kun kiljasen EI ja tarkotan kiellon nuoremmalle..


    • ja koira

      on huono yhdistelmä..oletko varma että sinulla riittää aika myös koiralle...ja haluatko vahtia koko ajan ettei lapsi hätyytä koiraa koko ajan..jos kyllä -niin onnistuu mutta rajat selkeät molemmille ja koiralle oma rauhoitettu paikka jonne lapsella ei asiaa. :)

      Yhden kultaisen noutajan olen kuullut annettavan pois kun oli pieni lapsi..mutta tuskin yleistä riippuu pitkälti omistajasta miten hoitaa koulutuksen ja katsoo rajat kummallekin.

    • miska

      noutaja on ollut meillä reilun kaks viikkoo ja todella hyvin on mennyt. niin ja siittä vielä että tiedän kyllä että koira ja lapsi vie aikaa mutta hyvin olen pystynyt kumpaisenkin hoitamaan. :) ja en oisi edes koiraa ottanut jos en aikaini tietäisi riittävän. Kiitos kaikille jotka vastailivat!! hyvään kevään jatkoa kaikille kultsujen omistajille!!:)

      • Trinity

        Moi vain ja paljon onnea penskan/penskojen kanssa!
        Otitkos pojan vai tytön?Ite en olis edes uskonut kuinka kiltti ja "nöyrä" kultsu on.Aikaisemmin mulla ollut labbiksia 2kpl ja ne oli kultsuun verrattuna paljon villimpiä.Ne tosin oli metsästyslinjaisia eli luonnetta ehkä enempi kuin yleensä.
        Toivon jatkossa ihania hetkiä sekä koirun että lapsen kans.Muista vaan opettaa lapsellekkin miten koiraa käsitellään,vaikkakin varmaan sen tiesitkin :)


    • Anonyymi

      Opeta lapsesi kohtaamaan koira. Koiraa ei revitä ei lyödä ei kiusata. Opeta kunnioittamaan eläintä jos koira nukkuu sitä ei häiritä annetaan koiralle oma rauha. Jos koira syö sitä ei häiritä. Koiraa ja pientä eikä usompaakaan lasta ei saa jättää ilman aikuista. Itselläni on ollut lapsia ja koiria saksanpaimenkoira kultainen noutaja. Yhteiselo sujuu hyvin kun opetat lapsesi on erottamattomat jos koiraa kunnioitetaan perheenjäsenenä

      • Anonyymi

        Vieläkin viisaampi neuvo, anna se kakara pois niin pystyt kunnolla keskittymään koizzulin tarpeisiin.


    • Anonyymi

      Kultaiset noutajat ovat nimensä mukaan kultaisia, jaloja, suojelevia, ja ihmisrakkaita. Kuitenkin lapsesi ja tulevan koirasi pitää harjoitella yhdessä sovussa olemista. Suosittelen juuri tätä rotua teille.


      ~monen koiran hoitaja

      • Anonyymi

        Unohdin sanoa, että joillakin kultaisilla noutajilla voi olla geenivika, joka saa nämä käyttäytymään aggressiivisesti.


        ~monen koiran hoitaja


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe