Tansania

Ricu

Moi

Olisiko kenelläkään kokemuksia Tansaniasta, safareista, Dar-Es-Salaamista, Zanzibarista ja yleensäkin liikkumisesta Tansaniassa? Kaikki tiedot tulevat tarpeeseen.

Kiitos.

Riku

5

1043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jessi

      JOO, kokemusta on paikasta. Olin siellä kaksiviikkoa viime helmikuussa. Kaiken parhaiten pääset näkemään elämää paikallisen avustuksella, mutta VARO huijareita, niitä riittää samoin kuin vikkeliä taskuvarkaita. Zanzibarin saarelle kannattaa ehdottomasti mennä, se on todella upea paikka hiekkarantoineen!!!Hintatasokaan ei ole mikään korkea, päinvastoin, siellä rahalla on arvoa! Kannattaa opetella muutama sana swahilia niin saat tuotteet halvemmalla ja tinkiminen kuuluu asiaan(tuote putoaa helposti puoleen hintaan) myös paikallisten tapoja kannatta ottaa huomioon(kuten syödään istualtaan eikä ikinä vain yksin, ja kaikkia ryhmässä olevia tulee kätellä ja tervehtiä kunnolla) Tansaniassa voi vuokrata kuskin&auton matkoja ja safaria varten joka sekään ei ole liian kallista puuhaa. Safarille sopii lähteä sitten ajoissa(n.5.00) jotta näkee mahd. paljon elukoita

    • Satu

      Kesällä olin kolme viikkoa Tansniassa ja vieläpä suurimman osan ajasta Dar es Salaamissa. Dar ei ole järin kaunis kaupunki, mutta kiinnostava! Kannattaa hankkiutua vähän kaupungin ulkopuolelle jollekin rannalle, jo alle 50 km päässä kaupungista on pelkkää maaseutua. Tosin tämä ei ehkä ole kauhean suositeltavaa yksin, paikallinen opas olisi hyvä olla mukana kielen takia ja muutenkin. Darissa ei varsinaisesti ole mitään erikoisia nähtävyyksiä, mutta hyvä kansallismuseo sieltä löytyy ja toreja, joilta voi ostaa erittäin halpoja ja hienoja puuveistoksia.

      Darissa liikkuminen onnistuu totuttelun jälkeen dalla-dalla-minibusseilla, jotka ovat halpoja ja ERITTÄIN täynnä, mutta kokemus sinänsä. Taksillakin pääsee aika halvalla.

      Darissa on tietysti alueita, joille ei kannata lähteä seikkailemaan etenkään ilman opasta. Kariakoo-tori on yksi tällainen paikka, vaikka onkin tosi kiinnostava kohde jos saa sinne oppaan. Darin keskustaa lähellä sijaitseville rannoille (esim. Coco Beach) ei kannata mennä edes päivällä, siellä tulee helposti ryöstetyksi.

      Safareista sen verran, että itse olin Mikumin kansallispuistossa ja se on hieno paikka, vaikka kissaeläimiä siellä ei juuri näy. Yöpyminen hoitui läheisessä motellissa tai oikeammin teltassa motellin pihalla. Mikumin lähellä sijaitsee Udzungwa-vuoristo ja siellä on yksi Tansanian korkeimmista vesiputouksista. Jos kiivetä vesiputouksen huipulle niin näkymät ovat huikeat. Tähänkin tarvitaan kyllä paikallinen opas. Olin myös Itä-Usambaran vuorilla Amanissa pohjoisessa Tansaniassa ja se on tosi hieno paikka. Sieltä löytyy aika usein myös suomalaisia tutkijoita. Alue on sademetsää ja uskomattoman kaunista.

      No, tässä tietoa aluksi, jos tekee mieli kysyä vielä jotain niin voin yrittää vastata. Matkaa on aina mukava muistella...

      • Ricu

        Moi

        Kiitos vastauksista teille molemmille. Kumpikin saa vastata seuraaviin, jos haluaa :).

        Millä liikuit pitempiä matkoja? Bussilla vai junalla?

        Voiko siellä liikkua ollenkaan iltaisin pimeän tulon jälkeen?

        Miten englannilla käytännössä pärjää?

        Kävitkö Zanzibarilla tai Pemballa?

        Onko tuolla itä-Usambaran vuorilla joitakin majoituspaikkoja, joihin mennä?

        Hintataso?

        Oliko ruuan kanssa terveysongelmia ja onko ruoka hyvää? :)

        Kiitos, jos viitsit vaivautua.


      • Satu
        Ricu kirjoitti:

        Moi

        Kiitos vastauksista teille molemmille. Kumpikin saa vastata seuraaviin, jos haluaa :).

        Millä liikuit pitempiä matkoja? Bussilla vai junalla?

        Voiko siellä liikkua ollenkaan iltaisin pimeän tulon jälkeen?

        Miten englannilla käytännössä pärjää?

        Kävitkö Zanzibarilla tai Pemballa?

        Onko tuolla itä-Usambaran vuorilla joitakin majoituspaikkoja, joihin mennä?

        Hintataso?

        Oliko ruuan kanssa terveysongelmia ja onko ruoka hyvää? :)

        Kiitos, jos viitsit vaivautua.

        Pitempiä matkoja liikuttiin minibussilla (sellainen kiva vanha japanilainen, kuski huristeli 200 km/h), joka oli vuokrattu. Olin isomman ryhmän mukanan kehitysyhteistyössä ja muut hoitivat enimmäkseen kulkuneuvuasiat, joten siitä en osaa paljon sanoa. Autolla liikkuessa pitää varautua siihen, että matka kestää kauan. Tiet ovat usein päällystämättömiä ja kuoppaisia. Lisäksi hidasteita on välillä todella runsaasti, etenkin kansallispuistojen lähellä. Eli lähtö mahdollisimman aikaisin ja kello parasta jättää kotiin...

        Tuo iltaisin liikkuminen on sellainen juttu, että se riippuu aivan paikasta. Darissa en lähtisi kyllä illalla paljon mihinkään yksin, mutta sademetsässä taas kuljin kamerankin kanssa hämärän tultua ilman seuraa. Parasta on tietysti liikkua jonkun paikallisen kanssa etenkin illalla mutta myös päivällä, mikäli se on mahdollista.

        Englannilla pärjää Darissa ihan hyvin, mutta maaseudulla ei välttämättä ollenkaan. Swahilinkielisiä perussanoja on hyvä opetella, mutta minä ainakin puhuin välillä suomea kun toinen puhui swahilia. Kumpikaan ei tainnut ymmärtää mitään, mutta ihan hauskaa oli. Niin ja kättely on erittäin yleistä. Älä myöskään hämmenny jos miehet kävelevät käsikädessä, se on tapana.

        Zanzibarilla ja Pemballa en valitettavasti käynyt. Zanzibaria ja Mafiaa kehuttiin kyllä kovasti.

        Itä-Usambarassa on majoitus Amanin tutkimuskeskuksessa. Koska alue on luonnonsuojelualuetta, sinne on sisäänpääsymaksu. En kyllä valitettavasti muista sitä, mutta se saattaa olla aika kallis, kuten myös majoitus. Huoneissa oli kyllä suihkut ja ne olivat muutenkin tosi mukavat. Jos haluat tietää enemmän paikasta, voit kirjoittaa Veli Pohjoselle, joka on suomalainen tutkija alueella. Osoite on [email protected]

        Hintataso... No, peruselintarvikkeet ovat halpoja toreilla ja oikeastaan siis kaikki toreilla myytävä. Supermarketteja ei juuri ole ja niissä on kalliimpaa kuin Suomessa. Tonnikalapurkki maksoi muistaakseni noin 20 mk. Ravintoloissa ruoka on aika halpaa, mutta riippuu tietysti paikasta. Hotelliravintoloissa on tietysti kalliimpaa. Toreilla tinkiminen kuuluu ehdottomasti asiaan. Se vaatii ehkä vähän totuttelemista, mutta yleensä kannattaa yrittää tinkiä jopa puoleen alkuperäisestä hinnasta tai pyytää jotain kaupanpäälle. Tosin sitä kannattaa miettiä, että onko parin markan (eivät ole menneet eurot vieläkään päähän, on se kumma...) menetys sinulle niin iso asia. Eli tinkimisellekin joku raja.

        Jos muuten valokuvaat, niin Darista löytyi jopa hyvää diafilmiä, joka oli suunnilleen saman hintaista kuin Suomessa. Suositeltavaa on kuitenkin ostaa filmit esimerkiksi Amsterdamin lentokentältä, jossa ainakin diafilmit olivat halvempia kuin Suomessa.

        Ruuan kanssa ei ollut ongelmia. Join maitoa, söin kadulta ostettuja suolapähkinöitä ja paistettua maissia. Valmiiksi kuoritut appelsiinit eivät myöskään aiheuttaneet mitään. Alussa kannattaa tietysti olla varovainen ja kädet pestä aina hyvin, koska ruokailu tapahtuu usein käsin. Käsipyyhkeitä mukaan. Vesi on aika halpaa ja raanavettä ei pitäisi käyttää edes hampaidenpesuun. Minä tosin käytin ja hengissä olen vieläkin. Ruoka oli tosi hyvää. Pääasiassa kanaa ja kalaa, mutta myös lammasta. Pikaravintoloissa saattaa yllättäen olla erittäin hyvää ruokaa.

        Juttua riittäisi vieläkin, mutta nyt täytyy lopettaa. Voin kyllä vielä vastailla jos keksit kysyttävää.


    • rievva

      Moi!
      Kävin pari vuotta sitten kavereitteni kanssa Tansaniassa. Arushassa ensin hoidettiin käytännön asioita ´periaatteella asia/päivä. Ja tärkeimmät suunnitelmat ohjelmaan liittyen tehtiin kuppiloissa olutta ryystäen. "oppaana" meillä oli ystävämme, joka on asunut Tansaniassa 7 vuotta ja työskennellyt mm. safarioppaana, joten saimme reissusta todella paljon irti, kun oli tietoa, mitä kannattaa ja uskaltaa tehdä.
      Kävimme Kilimanjarolla vaeltamassa Machame- reitin ja Tarangiren puistossa safarilla. Yövyimme Moma Lodgessa ja pääsimme siten maistamaan myös luxusta... Söimme tienvarsikojuista kanaa ja chipsejä ja vierailimme hämäräperäisissä yökerhoissa maan alla... Kivaa oli. Tarkoituksena lähtä vielä joskus uudelleen! Ja käydä sitten kalastamassa zanzibarillakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      778
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      636
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe