Portugalin Podengo

PoPo

Onko kellään Pientä ja lyhytkarvaista Portugalin Podengoa? Mitä ootte tykänny koirasta? Mimmonen rotu on luonteeltaan? Ja haukkuuko se paljon/helposti niinkuin netissä jossain väitetään?

32

19934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiranelämää.

      Meillä oli, ja tuttavallani on useita pieniä Podengoja. Haukkuuhan ne, kun näkee toisen koiran, sisällä ei hauku, ulkonakin vaan aiheesta..Luonteikkaita koiria, jokainen on erilainen, vaikka samasta pentueesta. Takajaloissa saattaa olla ongelmia, koira nostaa silleen oudosti juostessa välillä, niinkun jokatoisella askeleella. Kannattaa katsoa pennun jalat. Nyt meillä puoliksi Podengo - puoliksi terrieri, hyvä sekoitus, haukkuu kanssa..

      • vastauksestasi

        Kiitos vastauksestasi. Podengo näyttää ainakin hauskalta koiralta ja tällä hetkellä ehkä meille sopivimmalta rodulta. Lisää kokemuksia podengoista voipi kyllä laitella, lisätieto ei ole koskaan pahasta.


      • sa72
        vastauksestasi kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi. Podengo näyttää ainakin hauskalta koiralta ja tällä hetkellä ehkä meille sopivimmalta rodulta. Lisää kokemuksia podengoista voipi kyllä laitella, lisätieto ei ole koskaan pahasta.

        Minulla on itselläni 2 podengoa ja eivät ole kovia haukkumaan,mutta on minulla myös pinseri ja jos se haukkuu niin haukkuu podengotkin(ovat oppineet).Terve ja helppo hoitoinen rotu.Juuri oli myös 5 pentua myynnissä ja vielä olisi yksi komea ja terve poika vapaana.


    • eisaa

      Hei

      Meillä on ollut 5 portugalin podengoa!

      Ne on tosi ihania pikku vipeltäjiä juuh..

      No ekaks haittapuolet:

      2 mun koirista tuli joku lonkkavika juttu, niin piti lopettaa.....

      Ja sitten ne haukkuu kauheeasti jstn tietystä asiasta.... esim jos olen antamassa uutta luuta koiralle, niin tämä alkaa räksyttämään, että milloin saa sen.. joten opetas aika pennusta asti kieltämään kerjääminen ja turhaan haukkuminenn...

    • pikkupodengon omistaja

      Hei!
      Mulla on ollut pieni lyhytkarvainen portugalinpodengo narttu runsaat 1½ vuotta.
      Vertailukohteena ollut/on myös afgaaninvinttikoiria ja salukeja. Olen ollut pikkupodengoon hyvin tyytyväinen, kokemus vielä positiivisempi kuin odotin. Ihan täys koira pienessä koossa! Hyvin valpas vahti (haukkuu lähinnä vain havaitessaan jotain mielestään merkittävää; ei turhaa räksytystä). Jaksaa lenkkeillä ihan siinä kuin isot koirat. Koskaan ei ole veto loppunut pitkälläkään lenkillä. Juoksee mielellään metsässä, ja aika kovaa. Ei karkaa (paitsi pupun perään kyllä lähtee, jos näkee sellaisen, mutta ajo ei veny pitkäksi, vaan tulee jonkun minuutin päästä mamin luo).
      Podengomme on ollut terve kuin pukki - toistaiseksi (koputan puuta). Vain pari maitohammasta jäi lähtemättä,ja piti poistaa nukutuksessa.
      Ihanan rakastettava luonne, hellä ja hellyydenkipeä, sylissäkin viihtyy sopivassa määrin. Koskaan ei ole saanut aikaan tappelua muiden koirien kanssa. Oppivainen; ja kohtuullisen tottelevainen (kun namia on taskussa), voi pitää vapaana aina,kun autoja ei ole lähettyvillä. Vaivaton ja helppo luonne, ja syötävän suloinen ulkonäkö!
      Kuulostanee ällöttävän täydelliseltä, mutta näin vaan on meidän kokemus! No - tietokoneen johdot on koirulamme syönyt pari kolme kertaa hajalle, mutta ne nyt ei montaa euroa maksa...

      • Anonyymi

        Oon katsonut koirakirjasta tietoa ja vaikuttaa mukavalta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon katsonut koirakirjasta tietoa ja vaikuttaa mukavalta

        Muuten onko kellään nimiehdotuksia jos hankkis pienen portugalinpodengon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuten onko kellään nimiehdotuksia jos hankkis pienen portugalinpodengon?

        No voi hyvänen aika!


    • joku tyyppi

      Meil on yks ja aivan ihana eikä ole MITÄÄN terveysvaivoja ilmaantunut. ikä 1,5 vuotta.

    • bichon tyttö

      Mullakin ois yksi kysymys liittyen podengoihin:)
      Mulle on sanottu että ne olis vähän allergisoivia(?)
      Lähteekö karvaa?

      • Anonyymi

        Voisiko joku muuten kertoa paljonko ne syövät?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisiko joku muuten kertoa paljonko ne syövät?

        Sen verran, että nälkä lähtee.


    • podengofani

      Bichon tyttö:

      Podengot sopivat allergisille ihmisille ne ei hilseile siinä missä muut koirat ja ei lähde karvaa kamalasti

      • ValkeaPikkuPodengo

        Allergisille ihmisille ei käy mikään koira. Ikävä olisi rakkaasta lemmikistä heti luopua, kun esim. lapsen allergia muuttuu astmaksi. Allergiat on otettava todesta, jos jollekin on allerginen, herkistyy helpommin muullekin. Koira ei ole lelu, joka otetaan vain kokeeksi. Kysy ensin allergiaa hoitavalta lääkäriltäsi mitä mieltä hän on koiran tai muun kotieläimen ottamisesta.
        Pienestä lyhytkarvaisesta portugalin podengosta: ihana luonne ja todella, kuten aikanaan kasvattaja sanoi: iso koira pienessä paketissa. Vaatii peruskoulutuksen, meillä ainakin herkkä haukkumaan ja kiintyy aikalailla yhteen perheenjäseneen. Nopea oppimaan ja tykkää erilaisista tehtävistä. Kasvattajan mukaan luuston kehityshäiriöt (kuten hampaat) voivat olla ongelmana. Meillä myös jouduttiin kulmahampaat poistamaan (alapurenta). Hammaskiveä kertyy runsaasti, mutta oikeanlainen ruoka ja hampaiden pesu vähentävät.


      • Satakunnasta

        Senverran kommentoin allergisuudesta, kun meidän tyttö oli teini ja hänen poikaystävänsä oli erittäin allerginen koiralle, kissalle, ym! Hän ei halunnut lemmikeistä luopua ja kun poika oli paljon meillä hän siedättyi pikkuhiljaa lemmikeille!! Ehkä se ei silti kaikille toimi??


      • Anonyymi

        Tulevatko ne toimeen rhodesiankoirien kanssa koska meillä on yksi?


    • rakkaita

      Aivan ihana rotu, poikani perheessä kaksi ihanaa leikkisää, hellyydenkipeetä ja hellyyttä antavaa, Saama puoli jää huimasti pulolelle.Liikkuva ja leikkivä.

    • hgiyg

      Vanha ketju mutta vastaanpa silti...
      Podengon (pieni sileä) hinta on nykyään 1000-1100 euroa. Ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota vanhempien terveystuloksiin, sillä vaikka rotua terveeksi mainostetaan, on esim. polvissa ja silmissä ilmennyt tutkimuksissa ongelmia. Vain terveeksi tutkitut vanhemmat ovat terveitä. Rotu ei sovi allergiselle (ellei sitten ole ns. siedättynyt allergikko, kuten itse olen). Podengoilla ei ole karvanlähtöjä, mutta tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että karvaa lähtee vähän jatkuvasti.
      Urokset ovat usein narttuja helpompia. Harrastukseksi sopivat niin agility kuin tokokin, mikäli tavoitteet eivät ole hurjan korkealla ja etenemisaikataulu tiukka. Podengon kanssa kannattaa harrastaa ainakin jotakin; vaikka sitten pitkiä kävelyjä tai hiihtoa.
      Omat koirani eivät ole koskaan tuhonneet asunnossa mitään.

    • Ponzo

      Hei!
      Olen miettinyt podengon hankkimista jossakin vaiheessa.
      Toivoisin koiraltani näitä seuraavia ja ehdottakaa rotuja:
      - Leikkisä, lapsiystävällinen, uskollinen, luotettava, pirteä ja melko helposti koulutettava
      - Haukkuherkkyys toivottavasti melko pieni
      - Pieni, melko lyhytkarvainen
      - Kotona joutuu olemaan n. 6 h. Töiden jälkeen saa runsaasti seuraa ja tekemistä.
      - Harrastushaaveissa agility ja ehkä toko

      Nämä toivottavasti riittää. Ehdottakaa toki rotuja! Sopiitko minulle podengo? Vastatkaa..Kiitos jo etukäteen!

    • Ponzo

      Edelliseen..........Olisin kiinnostunut myös Tanskalais-Ruotsalaisesta pihakoirasta! Minusta se sopii vielä paremmin. Podengot kun ovat niin haukkuherkkiä...Kannattaa tutustua pihakoiraan jos haluaa pienen, iloisen, leikkisän ja uskollisen harrastuskaverin!

    • Koiruus

      Perhetutuilla on 4v. podengotyttö. Erittäin viehättävä, sosiaalinen, iloinen koira. Terveenä pysynyt, nirso ruuan suhteen. Haukkuu muita koiria aika tavalla. Ihanan pieni, mutta jäntevä ja helppohoitoinen koira. Itselläni Phalène ja usein on tullut kadehdittua podengon helppoa turkkia, kun itse saa omaa koiraa pestä joka käänteessä. Eipä silti, Phalène on se "oma" rotuni, jota jaksan suositella kaikille, jos ei ole aivan leikki-ikäisiä taaperoita kotona.

    • Podengokamu

      Moikka!
      Kirjoitan vanhaan ketjuun,mutta kyllä käy allergisille

    • Maismai

      Kirjoitan myöskin vanhaan ketjuun koska en halua aloittaa uuttä. Mikä mahtaa nykyään olla hinta kyseisellä rodulla?

      • podengofani

        1000-1200e vaihtelee hyvin paljon tossa läheisyydessä :)


    • Aydah

      Hei! Minulla on allergia/astma. Tällä hetkellä meillä on portugalinvesikoira, joka ei ole aiheuttanut allergiaa ollenkaan (ei myöskään toiselle perheenjäsenelleni, joka on myö allerginen eläinten hilseelle ym.) Olen muuttamassa omaan asuntoon ja miettinyt, josko ottaisin pienen Portugalinpodengon. Olisi kiva kuulla jos on tietoa miten on vaikuttanut allergikkoihin/astmaatikkoihin. Tiedän, että on yksilöllistä, mutta uskon, että koirarodulla on merkitystä, kun on kyseessä allergia. Olisi kiva kuulla myös, jos on mielessä joitakin muita pieniä tai ainakin suht pieniä koirarotuja, jotka eivät mahdollisesti olisi kovin allergisoivia :)

      • Podengon ystävä

        Minulla on 2,5 vuotta vanha sileäkarvainen podengotyttö. Ei ole aiheuttanut minulle allergiaongelmia, vaikka minulla on ollut lapsesta alkaen allergioita. Aikaisemmatkaan koirani eivät ole aiheuttaneet minulle allergiaoireita, vaikka vieraista koirista on oireita tullutkin. Omaan koiraan olen aina siedättyn. Pahasti allergiselle ei kutenkaan voi suositella tällaista siedätysmenetelmää.

        Podengoa suloisempaa koiraa en osaa edes kuvitella. Edellinenkin koirani oli podengo, mutta aivan eri luonteinen kuin nykyinen. Nykyinen podengoninon erittäin ystävällinen ihmisille, eikä hauku juuri ollenkaan. Edellinen oli epäluuloinen vieraita kohtwan ja haukkui paljon. Erot yksilöiden välillä voivat olla huomattavia.


      • Aydah
        Podengon ystävä kirjoitti:

        Minulla on 2,5 vuotta vanha sileäkarvainen podengotyttö. Ei ole aiheuttanut minulle allergiaongelmia, vaikka minulla on ollut lapsesta alkaen allergioita. Aikaisemmatkaan koirani eivät ole aiheuttaneet minulle allergiaoireita, vaikka vieraista koirista on oireita tullutkin. Omaan koiraan olen aina siedättyn. Pahasti allergiselle ei kutenkaan voi suositella tällaista siedätysmenetelmää.

        Podengoa suloisempaa koiraa en osaa edes kuvitella. Edellinenkin koirani oli podengo, mutta aivan eri luonteinen kuin nykyinen. Nykyinen podengoninon erittäin ystävällinen ihmisille, eikä hauku juuri ollenkaan. Edellinen oli epäluuloinen vieraita kohtwan ja haukkui paljon. Erot yksilöiden välillä voivat olla huomattavia.

        Kiva kuulla! Sileäkarvaista tyttöä olen itsekin miettinyt. En ole onneksi koirille mitenkään erityisen pahasti allerginen, toisin kuin esim. kissoille. Ja tosiaan, olen kuullut muiltakin, että on ns. siedättynyt siihen omaan koiraan, kun aluksi on saattamut joitakin allergisia oireita tulla, mutta ovat sitten jääneet jonkin ajan päästä pois kokonaan. Ja olen lukenut paljon portugalinpodengoista ja ihastellut kuvia, on kyllä ihanan oloinen ja näköinen koirarotu! :)


    • kiinnostunuttästä

      Onko podengot yleensäkin ihmisrakkaita, vai onko palstalaisille sattunut vain tällaiset yksilöt? :) Miten muut koirat, tulevatko yleensä toimeen vai alkaako vanhempana muut koirat olemaan vihollisia tai epäkiinnostavia? Esim. koirapuistoa tai muiden koirien treffailua ajatellen. Myös laumassa, tulevatko helposti yleensä toimeen vai onko temperamenttia että helposti tulee välien selvittelyitä podengon osalta?
      Minkälainen aktiivitaso, millaisia lenkkejä/aktiviteettejä teette yleensä ja miten tylsemmät päivät podengo kokee? Onko teillä usein sellaisia päiviä, kun tekemistä on vähemmän, kestääkö sellaisia useampanakin päivänä? - itseäni kyllä kiinnostaa harrastukset ja tehdään pitkiä lenkkejä varsinkin vapaana, mutta tylsiäkin päiviä on :) Toisaalta mulla on bortsu, joten luulisi että podengo pärjäisi suht samoilla aktiviteeteillä :D

      Niin ja leluista piti vielä kysyä! Tykkääkö repiä tai hakea leluja, toisinsanoen miten leikki toimii palkkana?

      Ja tulee nyt vieläkin kysymys mieleen kuitenkin :D Miten seurallisia nämä ovat, vaatiiko kokoajan huomiota ja ovat sellaisia varjokoiria että seuraisi vessaankin? Vai ovat enemmän sisällä omissa oloissaan ja tulee esiin kun kaipaa sitten huomiota tai kun jotain tapahtuu? Vai jotain muuta? Tuleeko eroahdistusta helposti?

    • Anonyymi

      Pienet podengot ovat jo osin seurakoiraistuneet, mutta riistavietti voi edelleen olla vahva ja vapaana pitäminen, agilityt ja tokot (ulkotiloissa) poissuljettuja. Tämä siis erittäin mahdollista ja kannattaa huomioida, että näin voi olla. Toisin sanoen, olenko valmis myös siihen, että vahva metsästysvietti ilmenee juuri minun koirallani ja irti pitäminen on mahdollista vain todella valikoiduissa paikoissa.
      Toisaalta on todella vähäviettisiäkin pieniä podengoja. Pikkuterriereihin verrattavissa tuolloin, lähtee liikkuvan perään, mutta ei lähde etsimällä etsimään hakuja. Keskikokoisella podengolla vahvemmat vietit ja ovat myös pidättyväisempiä ja alkukantaisempia.

      Kodin ja omistajien rauhallisuus ja oma käyttäytyminen vaikuttaa suuresti pikkupodengon haukkuherkkyyteen. Kun ihmiset ja kodin ilmapiiri on rauhalliset, ei pikkupodengokaan sählää ja ole ns. yliaktiivinen ja turhaan haukkuva.

    • Anonyymi

      Sama.aattelin ite että semmonen pieni portugalinpodengo ois kiva kun meillä on jo 1 koira ja se tarvis kaverin.samalla mulle ehkä tulis oma koira jota voin kouluttaa,lenkittää ja hoivata kun se meidän yks koira on niin iso etten pärjäis se kaa lenkillä.

    • Anonyymi

      Varaudu siihen,
      - että podengoa ei voi välttämättä pitää ulkona vapaana (paitsi aivan pöpeliköissä ja kaukana kaukana autoteistä)
      - että agility tai toko ei sitä nappaa ja ainakaan millään ulkokentällä et voi päästää koiraasi edes irti.

      Joillakin pikkupodengoillakin saattaa olla siis todella voimakas riistavietti ja siinä ei nakit ja lihapullat auta, kun koira on jo kaukana.
      Osa podengoista ei lähde pelkästään nähdessään oravan, linnun, jäniksen,
      vaan lähtee hakemaan ja etsimään itse näitä ajoja.


      Eli sopii ihmiselle, joka ymmärtää alkukantaista ja riistaviettistä rotua, ja sitä että vaikka molemmat vanhemmat olisivat seurakoiramaisempia,
      voi vahva riistavietti pompahtaa kauempaakin.

      Ethän ota podengoa,
      jos sinulle on tärkeää, että koira tottelee kuin robotti ja on hyvin miellyttämisenhaluinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe