Ruotsalainen häikäilemätön rasismi

Tiedoksi

Suomenruotsalainen Tove Skutnabb-Kangas on tehnyt lähes 300-sivuisen tutkielman "Vähemmistö, kieli ja rasismi" (Gaudeamus, Hki 1988). Tässä pari otetta:
"Maailmanneuvoston analyysin mukaan seuraavat tavat ovat tyypillisiä rasismin vahvistamiselle ja todentamiselle:
* vallanpitäjät (siirtomaaherrat) esitetään parempina. Heistä luodaan ihannoitu kuva, joka näyttää heidät oikeudenmukaisina, hyväntahtoisina ja hyvinä.
* sorrettu ryhmä esitetään alentavalla tavalla. Heidän kulttuurinsa, laitoksensa, elintapansa, ajatuksensa ja toisinaan kielensäkin esitetään huonompina, suoraan tai epäsuoraan. Heidät kuvataan alkeellisina ja eksoottisina, lähempänä luontoa olevina kuin sivistyneet siirtomaaherrat. Sorretun ryhmän jäsenet esitetään ehkä hieman yksinkertaisina ja tyhminä, vahvan ohjaavan käden tarpeessa olevina.
* Suhde näiden kahden ryhmän välillä rationalisoidaan, järkeistetään, tavalla joka on edullinen hallitsevalle ryhmälle."

Kun olen seurannut suomenruotsalaisten mielipiteitä monilla keskustelupalstoilla, niin tuohan on juuri sitä, mitä he niissä esittävät. Oppi-isä Freudenthal on jättänyt pysyvän jäljen heidän ajattelutapaansa, ja freudenthal-mitali on edelleen jaossa!

Tove jatkaa: "Minä tunnistan kaiken tuon siitä historian opetuksesta, jota sain koulussa. Ruotsin ajan hallinto Suomessa oli oikeudenmukainen ja hyvä. Suomi oli osa Ruotsia, sillä oli juuri samat oikeudet kuin muillakin osilla, me emme missään tapauksessa olleet mikään siirtomaa."
(Juuri näin oli minunkin koulussani historianopetus.)
"Niin rupesin lukemaan ja miettimään. Kaikki täsmäsi. Suomi oli köyhä koska muut veivät niin paljon siitä minkä olimme tuottaneet. ...Ruotsi käytti suomalaisia miehiä omissa sodissaan - monet Ruotsin kuninkaat eivät suinkaan kamppailleet viimeiseen mieheen vaan viimeiseen suomalaiseen."
... Tässä meillä on perusta sille rakenteelliselle ja kulttuurirasismille josta Ruotsi kärsii. Ja kun muut työvoimasiirtolaiset sitten rupesivat tulemaan, rasismi oli jo Ruotsissa valmiina odottamassa. Mutta ruotsalaisilla ei ole mitään avoimia, myönnettyjä syyllisyydentunteita Suomea kohtaan, koska siirtomaasuhde on niin vanha."

Suomenruotsalaiset omistavat Suomen, koska he Ruotsin kuninkaitten suosikkeina saivat läänityksinä parhaat alueet. Se on jatkunut tähän päivään asti. Heille ovat tyypillisiä juuri nuo siirtomaaherroille ominaiset ajatuskuviot suomenkielisistä, jotka Kirkkojen maailmanneuvosto on kirjannut.
Ruotsin nykyinen kuningas on avoimen rasistinen Suomen suhteen. Suomen televisiossa hän 50-vuotishaastattelussaan kertoi olevansa huolissaan ruotsin kielen asemasta Suomessa. Eikä hän ole edes vaivautunut lukemaan oman maansa historiaa tajutakseen, mitä Ruotsi on tehnyt omille suomenkielisilleen vaikkapa vain vuoden 1809 jälkeen. Avointa, raakaa sortoa Norrbottenissa vielä 1980-luvun puolivälissä.

Suomi on vihdoin vapaa. Vapaa Ruotsista, vapaa Venäjästä ja vapaa YYA-sopimuksesta edesmenneen SNTL:n kanssa. Olemme vihdoin tasa-arvoinen EU:n jäsen. Nyt on aika korjata perustuslakia myös Suomen kielipolitiikan osalta. Suomen kielen tulee olla ainoa virallinen kieli täällä (hyväksi koettu pohjoismainen malli, jossa vain enemmistön kieli on virallinen). Sen mukana ratkeavat kaikki muut kielipoliittiset ongelmat; pakkoruotsi, kiintiöt, virkojen kielitaitovaatimukset, suhteet naapurimaihin, jne.
Suomalaiseen Suomeen!

9

1034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sisu

      siinä oli asia tekstiä.

      • täytyy

        asialinja,väheksymättä kuitenkaan suomenruotsalaisia.Suomessa kuitenkin kun ollaan.


    • ja hyvin perusteltu

      ei vaan mitään syyttelyä, vaan fakta tietoa.
      Kaipaa lisää....

    • joku kääntäisi sen

      vielä Ruotsiksi!

    • paavolipponen

      "Ruotsin nykyinen kuningas on avoimen rasistinen Suomen suhteen. Suomen televisiossa hän 50-vuotishaastattelussaan kertoi olevansa huolissaan ruotsin kielen asemasta Suomessa. Eikä hän ole edes vaivautunut lukemaan oman maansa historiaa tajutakseen, mitä Ruotsi on tehnyt omille suomenkielisilleen vaikkapa vain vuoden 1809 jälkeen. Avointa, raakaa sortoa Norrbottenissa vielä 1980-luvun puolivälissä. "

      Ruotsin nykyisen kuninkaan älyllinen taso ei kyllä muuta ennakoikaan.

      Kunkun yo-todistus

      14.^ Betyg: : svenska Ba, engelska Ba, tyska B, franska B?, kristendom Ba, filosofi Ba, samhällskunskap Ba, historia Ba, geografi AB, matematik C, biologi Ba, fysik B, kemi B, teckning Ba, musik B, gymnastik AB, uppförande A och ordning A. Källa: Rainer, (1996), s. 62

      • JoNaurattaaNuoHurrit

        Miten tuo ääliö on saanutkin noin hyvät arvosanat?
        Tallirenkin siittämä lehtolapsi kaiken hyväksi .


    • RasistisetSuomalaiset

      Ruotsin kuninkaalla on täysi oikeus olla huolissaan ruotsinkielen asemasta Suomessa koska vastahanka on noussut. Samaan aikaan Ruotsissa kuitenkin on helpotettu ruotsinsuomalaisten kielenhuoltoa ja suomenkielisillä on oikeus saada monissa kunnissa (muistaakseni 51 tai 52 kuntaa nyt) omalla kielellä viranomaispalvelut, koska suomenkieliset ovat toistaiseksi suurin matu-ryhmä.
      On lapsellista väittää Ruotsin ja ruotsalaisten olevan Suomen ja suomalaisten oikeuksia vastaan; kuulostaa kuin yhteiskuntaopintonsa keskenjättäneet juttelisivat keskenään ja, jotka toistavat mielellään samaa mantraa koko ajan ymmärtämättä siitä yhtään mitään. Mutta sen haluan sanoa, vaikkei se(kään) tälle Ahvenanmaan palstalle todellakaan kuulu (jostain syystä kielisrasistiset levittävät samaa skeidaa joka palstalla) että kaikki ruotsinkielenvastaiset toimet mitä Suomessa tehdään, heijastuvat ruotsinsuomalaisten asemaan ja oikeuksia vähennetään säästöjen nimissä (kuten Suomessakin sanotaan kun ruotsinkieltä leikataan).
      http://www.sprakochfolkminnen.se/om-oss/kontakt/sprakradet/om-sprakradet/suomeksi.html

      • VäriVaihtuu

        "Ruotsissa kuitenkin on helpotettu ruotsinsuomalaisten kielenhuoltoa ja suomenkielisillä on oikeus saada monissa kunnissa (muistaakseni 51 tai 52 kuntaa nyt) omalla kielellä viranomaispalvelut, koska suomenkieliset ovat toistaiseksi suurin matu-ryhmä."

        Ruotsi on muuttumassa Islamisti kulttuuriseksi valtioksi eikä suomenkieliset ole siellä suurin vähemmistö.


    • OlikoHyvinSanottu

      Paranna tapasi sinä hurri me suomalaiset emme pidä teistä enää olette täysiä paskoja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe