Ruotsalainen häikäilemätön rasismi

Tiedoksi

Suomenruotsalainen Tove Skutnabb-Kangas on tehnyt lähes 300-sivuisen tutkielman "Vähemmistö, kieli ja rasismi" (Gaudeamus, Hki 1988). Tässä pari otetta:
"Maailmanneuvoston analyysin mukaan seuraavat tavat ovat tyypillisiä rasismin vahvistamiselle ja todentamiselle:
* vallanpitäjät (siirtomaaherrat) esitetään parempina. Heistä luodaan ihannoitu kuva, joka näyttää heidät oikeudenmukaisina, hyväntahtoisina ja hyvinä.
* sorrettu ryhmä esitetään alentavalla tavalla. Heidän kulttuurinsa, laitoksensa, elintapansa, ajatuksensa ja toisinaan kielensäkin esitetään huonompina, suoraan tai epäsuoraan. Heidät kuvataan alkeellisina ja eksoottisina, lähempänä luontoa olevina kuin sivistyneet siirtomaaherrat. Sorretun ryhmän jäsenet esitetään ehkä hieman yksinkertaisina ja tyhminä, vahvan ohjaavan käden tarpeessa olevina.
* Suhde näiden kahden ryhmän välillä rationalisoidaan, järkeistetään, tavalla joka on edullinen hallitsevalle ryhmälle."

Kun olen seurannut suomenruotsalaisten mielipiteitä monilla keskustelupalstoilla, niin tuohan on juuri sitä, mitä he niissä esittävät. Oppi-isä Freudenthal on jättänyt pysyvän jäljen heidän ajattelutapaansa, ja freudenthal-mitali on edelleen jaossa!

Tove jatkaa: "Minä tunnistan kaiken tuon siitä historian opetuksesta, jota sain koulussa. Ruotsin ajan hallinto Suomessa oli oikeudenmukainen ja hyvä. Suomi oli osa Ruotsia, sillä oli juuri samat oikeudet kuin muillakin osilla, me emme missään tapauksessa olleet mikään siirtomaa."
(Juuri näin oli minunkin koulussani historianopetus.)
"Niin rupesin lukemaan ja miettimään. Kaikki täsmäsi. Suomi oli köyhä koska muut veivät niin paljon siitä minkä olimme tuottaneet. ...Ruotsi käytti suomalaisia miehiä omissa sodissaan - monet Ruotsin kuninkaat eivät suinkaan kamppailleet viimeiseen mieheen vaan viimeiseen suomalaiseen."
... Tässä meillä on perusta sille rakenteelliselle ja kulttuurirasismille josta Ruotsi kärsii. Ja kun muut työvoimasiirtolaiset sitten rupesivat tulemaan, rasismi oli jo Ruotsissa valmiina odottamassa. Mutta ruotsalaisilla ei ole mitään avoimia, myönnettyjä syyllisyydentunteita Suomea kohtaan, koska siirtomaasuhde on niin vanha."

Suomenruotsalaiset omistavat Suomen, koska he Ruotsin kuninkaitten suosikkeina saivat läänityksinä parhaat alueet. Se on jatkunut tähän päivään asti. Heille ovat tyypillisiä juuri nuo siirtomaaherroille ominaiset ajatuskuviot suomenkielisistä, jotka Kirkkojen maailmanneuvosto on kirjannut.
Ruotsin nykyinen kuningas on avoimen rasistinen Suomen suhteen. Suomen televisiossa hän 50-vuotishaastattelussaan kertoi olevansa huolissaan ruotsin kielen asemasta Suomessa. Eikä hän ole edes vaivautunut lukemaan oman maansa historiaa tajutakseen, mitä Ruotsi on tehnyt omille suomenkielisilleen vaikkapa vain vuoden 1809 jälkeen. Avointa, raakaa sortoa Norrbottenissa vielä 1980-luvun puolivälissä.

Suomi on vihdoin vapaa. Vapaa Ruotsista, vapaa Venäjästä ja vapaa YYA-sopimuksesta edesmenneen SNTL:n kanssa. Olemme vihdoin tasa-arvoinen EU:n jäsen. Nyt on aika korjata perustuslakia myös Suomen kielipolitiikan osalta. Suomen kielen tulee olla ainoa virallinen kieli täällä (hyväksi koettu pohjoismainen malli, jossa vain enemmistön kieli on virallinen). Sen mukana ratkeavat kaikki muut kielipoliittiset ongelmat; pakkoruotsi, kiintiöt, virkojen kielitaitovaatimukset, suhteet naapurimaihin, jne.
Suomalaiseen Suomeen!

9

972

  Vastaukset

  • siinä oli asia tekstiä.

   • asialinja,väheksymättä kuitenkaan suomenruotsalaisia.Suomessa kuitenkin kun ollaan.


  • ei vaan mitään syyttelyä, vaan fakta tietoa.
   Kaipaa lisää....

  • vielä Ruotsiksi!

  • "Ruotsin nykyinen kuningas on avoimen rasistinen Suomen suhteen. Suomen televisiossa hän 50-vuotishaastattelussaan kertoi olevansa huolissaan ruotsin kielen asemasta Suomessa. Eikä hän ole edes vaivautunut lukemaan oman maansa historiaa tajutakseen, mitä Ruotsi on tehnyt omille suomenkielisilleen vaikkapa vain vuoden 1809 jälkeen. Avointa, raakaa sortoa Norrbottenissa vielä 1980-luvun puolivälissä. "

   Ruotsin nykyisen kuninkaan älyllinen taso ei kyllä muuta ennakoikaan.

   Kunkun yo-todistus

   14.^ Betyg: : svenska Ba, engelska Ba, tyska B, franska B?, kristendom Ba, filosofi Ba, samhällskunskap Ba, historia Ba, geografi AB, matematik C, biologi Ba, fysik B, kemi B, teckning Ba, musik B, gymnastik AB, uppförande A och ordning A. Källa: Rainer, (1996), s. 62

   • Miten tuo ääliö on saanutkin noin hyvät arvosanat?
    Tallirenkin siittämä lehtolapsi kaiken hyväksi .


  • Ruotsin kuninkaalla on täysi oikeus olla huolissaan ruotsinkielen asemasta Suomessa koska vastahanka on noussut. Samaan aikaan Ruotsissa kuitenkin on helpotettu ruotsinsuomalaisten kielenhuoltoa ja suomenkielisillä on oikeus saada monissa kunnissa (muistaakseni 51 tai 52 kuntaa nyt) omalla kielellä viranomaispalvelut, koska suomenkieliset ovat toistaiseksi suurin matu-ryhmä.
   On lapsellista väittää Ruotsin ja ruotsalaisten olevan Suomen ja suomalaisten oikeuksia vastaan; kuulostaa kuin yhteiskuntaopintonsa keskenjättäneet juttelisivat keskenään ja, jotka toistavat mielellään samaa mantraa koko ajan ymmärtämättä siitä yhtään mitään. Mutta sen haluan sanoa, vaikkei se(kään) tälle Ahvenanmaan palstalle todellakaan kuulu (jostain syystä kielisrasistiset levittävät samaa skeidaa joka palstalla) että kaikki ruotsinkielenvastaiset toimet mitä Suomessa tehdään, heijastuvat ruotsinsuomalaisten asemaan ja oikeuksia vähennetään säästöjen nimissä (kuten Suomessakin sanotaan kun ruotsinkieltä leikataan).
   http://www.sprakochfolkminnen.se/om-oss/kontakt/sprakradet/om-sprakradet/suomeksi.html

   • "Ruotsissa kuitenkin on helpotettu ruotsinsuomalaisten kielenhuoltoa ja suomenkielisillä on oikeus saada monissa kunnissa (muistaakseni 51 tai 52 kuntaa nyt) omalla kielellä viranomaispalvelut, koska suomenkieliset ovat toistaiseksi suurin matu-ryhmä."

    Ruotsi on muuttumassa Islamisti kulttuuriseksi valtioksi eikä suomenkieliset ole siellä suurin vähemmistö.


  • Paranna tapasi sinä hurri me suomalaiset emme pidä teistä enää olette täysiä paskoja!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   217
   5903
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   158
   5449
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   207
   3837
  4. Ysäribileet Töpärillä

   Ihan vastaisuuden varalta pikku vinkki järjestäjille: varatkaa sitä kaljanlitkua sen verran, että bailaajilla ei tarvi menomestaa vaihtaa. Bileet lopp
   Suomussalmi
   10
   515