yleistä Laosista

rinkka

Kiinnostaisi kyseinen maa. Eli onko paljon turisteja, millaiset ostosmahdollisuudet ja millainen sää tammi-helmikuussa? Vietnam,Thaimaa ja Kiina nähty, joten tarjoaako Laos mitään uutta? Kaikki muukin tieto tervetullutta!

7

3350

  Vastaukset

  • Terve!

   Laos on todellakin hieman erilainen maa tuolla Aasiassa. Ensimmäisenä tulee mieleen se, että Laosissa kukaan ei tyrkytä mitään, toisin kuin muualla tuollapäin. Kukaan ei myy sinulle väkisin mitään.

   Matkailijoita tapaa tietyissä paikoissa paljonkin ja toisissa taas ei ollenkaan. Etenkin Luang Prabang on hyvinkin suosittu matkakohde. Maaseudulla ei juuri muihin turisteihin törmää.

   Ennen kaikkea Laos tarjoaa rauhallista menoa. Kiire ei ole koskaan mihinkään.

   Sää vaihtelee hyvinkin paljon alueittain. Vientianessa ja muualla alavilla mailla on hyvin lämmintä vuoden ympäri. Ylänköseudulla, kuten Phonsavanhissa (mm. ruukkujen tasanko) voi tuohon aikaan olla jopa viileää. Sateita ei vuodenvaihteen aikaan pahemmin esiinny. Vuodenvaihde taitaakin olla suosituin ja paras aika matkustaa alueella.

   Ostosmahdollisuudet jäävät kyllä joihinkin käsitöihin yms. Mitään kymmenkerroksisia ostoskeskuksia ei maassa ole.

   Mukavan erilainen (ja ennen kaikkea rauhallinen) maa muuhun Aasiaan verrattuna. Kannattaa käydä, kun vielä on näin.

   • Laos oli ehdottomasti kokemisen arvoinen! (verrattuna Thaimaa , Malesia, Singapore..) Maisemat on aivan upeat. Varsinkin jos tykkää tehdä jotain; kajakkeille, vaeltaa, pyöräillä, tuubailla, käydä mahtavissa pimeissä lepakkoluolissa... niin suosittelen! Sadekautena toi joki varmasti "käytössä", muutoin voi olla niin kuivaa että aktiviteetit vähentyy, mutta en tiedä.
    Tosiaan ei tyrkkyihmisiä, vaikka köyhää. Tosin paikalliset ovat keksineet siltamaksun, luolamaksun yms. että euron kun makaa niin saa mennä paikkoihin. Majoitus kahden hengen huoneessa 5 e. Ruokaa muutamalla eurolla. Takaisin on joskus päästävä. En ehtinyt nähdä kuin Vientianen ja Vang Viengin, ja jälkimmäistä suosittelen. Turistit viettää aikaa juopotellen baareissa ja joenrannan kahviloissa että niistä ei ole "häiriötä" muualla. Että jos itse on valmis tekemän muuta, niin tekemistä löytyy ja kivaa on. :)


  • Tarviiko rokotteita? Lääkäri sanoi että ei, mutta onko silti turvallista uida mekong joessa?

  • Vang vieng on eurooppalais- ja jenkkinuorison leikkikenttä, voi huoletta skipata. Maa on kaunis, köyhä ja edullinen. Itse tykkäsin Kambodzasta enemmän ja sinne aion vielä palata..

  • Tiedustelisin jotta mitä kautta paikanpäälle pääsee parhaiten ja ovatko hotellit varattavissa netistä etukäteen? Suoraa lentoa ei kait löydy ;)

   • Varasin juuri Singapore-Vientiane Lao Airlinesilta. Tosin pääsee maahan Bangkokin kautta Thai tai Lao tai Kuala Lumpurista AirAsialla. Myös junalla Bangkokista Udon Thaniin ja sieltä rajalle bussilla tai pohjjoisesta Chiang Raista bussi laiva yhdistelmällä. Toisaalta myös Vietnamista Hanoista Lao tai Vietnam Airlines eli vaihtoehtoja riittää. Suoria lentoja ei ole Suomesta.


  • Khon Kaenista menee bussi joka päivä Vientianeen,eikä maksa paljon.alle 5 €.Mutta jos ei ole viisumia etukäteen hommannut.Rajalla viisumin hommaus,bussi ei odottele.Pitää loppumatka mennä taksilla se on n.15E ei sekään maata kaada.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   124
   4381
  2. Ovatko ihmiset unohtaneet että edustatte omaa työpaikkaanne myös omalla vapaa-ajallanne?

   Hävytöntä käytöstä, törttöilyä ja yksityisiä asioita julkaistaan someen. Sietäisi hävetä. Ettekö ymmärrä että tekonne vaikuttaa työpaikkanne imagoon j
   Maailman menoa
   120
   3589
  3. Stefan on onnellisempi kuin koskaan!

   Keväällä Martina Aitolehdestä, 37, eronnut Stefan Therman, 34, on elänyt jo kuukausia parisuhteessa ex-missi Sofia Belórfin, 30, kanssa. – Olen todel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   165
   1038