Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

baikal taiga

rihlakko

Oisko kokemuksia tästä aseesta.Onko ase tarkka/toimiva ja saako asetta eri piipun pituuksilla.olisi tarkotus hankkia se lintu/jänis aseeksi.Ase olis suht halpa n.500e. Onko haulikon piipun pituudella suuri ero esim. 30m matkalta ammuttaessa,levittääkö lyhyt piippu enemmän.Asiallisia vastauksia kiitos.

9

14278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piipun pituudella ei nykypäivänä tehokkailla ruudeilla ole mitään merkitystä. Supistajat sen parven koon määrää ja joissain tapauksissa voi myös koko piippu supistua piipunsuuhun päin.

      Suosittelen rihlakkoon kumminkin pistettävän tonnin valuuttaa, koska silloin voi saada tarkan luotipiipun ja siedettävän laukaisun. Taigaa häpläillessäni tulin siihen tulokseen, että kiikaritähtäin olisi aseessa turha ja suurin ampumaetäisyys noin sata metriä.

      Suosittelen esim. Brunon hommaamista, Baikaleja on jokaisen asekaupan vaihtotiski täynnä. Syystä?

      • Rahvajello1

        Joo, kyllä Brno on näistä parempi (tosin myös arvokkaampi) vaihtoehto, on kokemusta Brnon laadusta. K0rh0nen puhuu täyttä asiaa vaihtotiskien sisällöstä, olen itekki huomannut saman asian - varsinkin kivääripuolella.


    • P-OV

      Kyllä edelliset ovat oikeassa ja olen samaa mieltä heidän kanssaan.Mutta,mutta.On myöskin sellainen asia otettava huomioon kuin jälleen myyntiarvo.Jos olisin sinun "housuissa",ostaisin kuitenkin ainakin kiväärin kotimaisena tuotteena.Siinä on vielä ilman tapaturmia "pojallekin"kuin leijona kellosta.Kaksi on vähän painavampi kantaa,mutta kyllä se matkan varrella selviää,miksi erikseen.

    • B Alalaikka

      Omistan Taigan ensimmäisiä versioita olevan mallin. Mitään vikoja tai toiminta häiriöitä ei ole ollut. Aseella ammuttu n. 500 laukausta per piippu. Aseessa on pikajaloilla kiikari ja 150 metriltä teeren kokoinen riista putoaa vaivatta... Miinuksia: Uutena aseen taitto vaati vähän normaalia enemmän voimaa ja laukaus on hiukan jäykähkö, mutta ei häirtise enään... (tottumus tai kulunut sopivaksi) Aseeni haulipiippu on kiinteällä supistuksella. Nykyisissä Taigoissa on vaihto supparit. Mielestäni hintaansa nähden ase on erinomainen käyttöase!

      • laikaman

        Taigaa olen kantanut jo vuosikausia, työkaluhan se. Tarkkuus hyvä, laukaisu karhea, perä ei sopinut. Perää korjautin. Työkalu ei näytä myöskään herkästi ketunhännän väriä. Edellistä kotimaista rihlakkoa piti jatkuvasti rasvailla.


      • trinityn
        laikaman kirjoitti:

        Taigaa olen kantanut jo vuosikausia, työkaluhan se. Tarkkuus hyvä, laukaisu karhea, perä ei sopinut. Perää korjautin. Työkalu ei näytä myöskään herkästi ketunhännän väriä. Edellistä kotimaista rihlakkoa piti jatkuvasti rasvailla.

        ollut vissiin jo kolmen syksyn ajan kaliiberilla 308 ja on toiminut tosi hyvin luotipiippu todella tarkka ampuu helposti kahden euron kolikon sisällä pysyvän kasan sadalta metriltä. kuhan vaan laukaisuun tottuu sekun on haulikon luokkaa..... ikävä kyllä. ja sen tosiaan joutui taittamaan alkuun polvea vasten;) mutta sekin vaiva on jo poistunut


    • Pauke55

      Hankin käytetyn Taigan 12/76/222 Rem. Hankin siihen myös kiikarin pikajalalla. Kiikarin kohdistuslaukausten jälkeen kolmen laukauksen osuma t 19 mm sisällä. Laukaisu haulikkomaisen karhea mutta pääasia minulle on, että toimii.

      Pauke

      • ghjhkl

        Entä jos taigalla ampuu haulipiipulla?
        pysyykö kiikari kohdallaan? Vai heitääkö miten paljon?
        Antakaa plautetta baikkalista! Eten paskaa osta.


      • kairojen mies
        ghjhkl kirjoitti:

        Entä jos taigalla ampuu haulipiipulla?
        pysyykö kiikari kohdallaan? Vai heitääkö miten paljon?
        Antakaa plautetta baikkalista! Eten paskaa osta.

        kyllä se pysyy samallailla ku pulittaa turhaan kalliisiin rihloihin euroja


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2288
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1984
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1812
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1542
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1422
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1382
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      40
      1375
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe