Pariisissa liikkuminen

ensikertalaiset

Olemme lähdössä huhtikuussa Pariisiin kahden hengen voimin, ja liikkuminen vieraassa kaupungissa on tuottanut jo etukäteen päänvaivaa.. Eli hotellimme (Timhotel Nation) sijaitsee Place de la nationin vieressä, metroasemista lähinnä on Avron. Mitenköhän kannattaisi siirtyä CDG:ltä hotellille? Joka tapauksessa joudumme käsittääkseni vaihtamaan metroa tai muuta yleistä kulkuneivoa.. mikä olisi helpoin tapa päästä perille? Paljonkohan taksi maksaisi, kun matkaa on n. 18 km?
Myös kokemukset Timhotel Nationista ja ylipäätään alueesta 20 ovat tervetulleita! Ilmeisesti ei parasta mahdollista seutua, mutta kulkuyhteydet pitäisi olla hyvät.. kun vaan osaisi niitä käyttää;)

4

3742

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on hyvä hommata

      kunnon opaskirja, katukartta ja metrokartta. Pariisi on niin valtvan iso kaupunki että siellä tarvitsee olla kartta kädessä. Etukäteenhän voi jo kartalat katsella reittejä.

      No tuo hotelli vaikuttaa todelliselta löydöltä. Varmsti ihan mukva hotelli. Ainoa haittapuoli on vaan että se sijaitsee hieman sivussa nähtävyyksistä. Muuten tuo alue ei ole mikään paha. Siinä alueella on kyllä useampi sairaala ja monta hautausmaata, mutta ei niistä mikään ole aivan hotellin vieressä. Lähikaduilla on isoja tanssipalatseja ja kahviloita ja ravintoloita mitkä ovat melkein aamuun asti auki. Mutta tuskinpa niistäkään teille mitään haittaa tulee olemaan.

      No sieltä CDG:lta teidän on paras ottaa shuttel- bussi (ilmainen) RER-junasemalle. Siitä ostette lipun Gare de Nord'lle. Toinen vaihtoehto olisi Des Halles pysäkki, mutta sekin on sokkeloinen ja kaiken lisäksi joutuisitte ajamaan kahdella eri metrolla.

      Joten Gare de Nord rautatieasemalla jäätte pois. CDG'n ja Gare de Nord'in välillä on hyvin tilaa RER-junassa, vasta Gare de Nord'lla alkaa nousta paljon porukkaa junaan.

      Gare de Nord on hirvittävän suuri asema mutta kyllä siellä on kylttejä mitä seuraatte. Teidän on hakeuduttava Metrolinjan 2 pysäkille minkä nimi on Le Chatelle ja se sijaistee hieman kauempana kuin ne kaksi muuta metrosemaa mitkä löytyy myös Gare de Nordilta.

      Sinne Le Chatelle:en pääsette pitkää maanalaista tunnelia pitkin (ainakin noin 300 metriä). Ei siis kannata mennä ulos kadulle vaan mennä sen tunnelin kautta. Ja sitten siitä ajatte Avronin'in asemalle. Katsokaa nyt vaan että nousette metroon mikä menee Place del Nation'ille, eikä päinvastaiseen suuntaan.

      Koska asutte sen verran sivussa nähtävyykistä on tarpeen hankkia jonkinlainen useamman päivän metrolippu. Sen voitte ostaa jo heti siinä ennekuin menette metroon. Käytävällä ennen laiturille menevää porttia on lipunmyyntiluukku. Voitte vaikka kirjoittaa paperille minkälaiset liput haluatte, jos olette epävarma selviytyä ranskankielellä. Sitten tyrkäätte sen lipun laiturille menevän portin reikään ja se tulee uslos sen toisleta puolen. Muistkaa että samaa lippua täytyy käyttää samalla tavalla poistuessanne metrosta ulkopotilla.

      http://www.conciergerie.com/main.htm?O=PO&P=paris_metro_pass.htm

      http://www.gisparis.com/paris/paris_subway.htm

      • àero taxi

        maksaa siinä noin 35-40 euroa riippuen mille alueelle Pariisin keskustaa matkustatte.


      • ensikertalaiset

        Opaskirja on todellakin hankintalistalla. Eiköhän se ole parempi sijoittaa siihen vähäsen kun pilata matka turhalla sekoilulla.. Todella kiva kun jaksoit nähdä vaivaa ja selostaa tuon reitin!! Onko metroasemilla muuten miten helppo löytää oikea suunta ja oikea raide..? Ehkäpä tuollainen Paris Visite -passi (zones 1-3) on syytä hankkia.. olen ollut hieman kahden vaiheilla sen ja 10kpl:n metrolippujen suhteen. Turhaa kai kuitenkaan on ostaa 1-5 zonen lippua, kun ylitämme 3:nnen alueen ainoastaan matkalla lentokentälle ja takaisin..?
        Kiva myös kuulla, että alue on mukavaa seutua. Yöelämästä ei varmasti ole haittaa, päinvastoin:)


      • rerere

        "Muistkaa että samaa lippua täytyy käyttää samalla tavalla poistuessanne metrosta ulkopotilla. "

        ..ei tarvitse yleensä käyttää poistuttaessa, paitsi rer-junassa. Lippu on tietty silti hyvä aina säilyttää matkan ajan, jos vaikka tarkastajat napsahtavat kohdalle:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      254
      2566
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1685
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      74
      1494
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1333
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1242
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1182
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      87
      1076
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      1033
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      952
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      104
      930
    Aihe