Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Yhdistys alkaa harhapolulle

käytön näyttö

Noniin. Belkkarit ne jaksavat porskuttaa, luoda tuloksia, näyttää kauniilta, purra, hyppiä, tuhota paikkoja ja vaikka mitä. Mutta mites on koirien rotuyhdistyksen laita?
Pitkään on palstoilla voimiaan esitelleet käyttö- ja näyttölinja. Ja voin kummankin linjan edustajille sanoa että huvittavaa katsottavaa se on sivustapitäen. Tosin "huvittavaa" tappelijat ovat naisia...yllätys yllätys. Tuhat miestä pärjäävät hyvin yhdessä, mutta 3 naista...ei ikinä!
Itse harrastajana valitsin tämän palstan ja nimettömyyden, kun ei kiinnosta olla seuraavan ajojahdin kohde. Itselleni riittää että nautin koirani kanssa harrastamisesta ja välillä on kiva hakea joko kisa- tai näyttelytulos.
FINBELGE.FI (rodun oma sivu) on äänekkäimmät kirjoittajat tuoneet omaa kantaansa esille jo pitkään. Se mikä on silmiinpistävää ja toisaalta surullista : Kyseessä on yhteinen rotu, asiantuntemusta tuntuu riittävän, mutta mitään halua ei ole suvaitsevuuteen makuasioista.
Jotenkin yritän nyt asiaan tutustuville vääntää rautalangasta omat mietteeni. Ja turha luulla että olen kaikkitietävä..paskan marjat..oman tämänhetkisen näkökantani vain esitän :

Rinnastetaan jokainen oma itsemme koiraan. Eli ihan elämää ajatellaan. Unelmahan olisi varmaan että olisimme joka asiassa parhaita. Näyttäisimme parhailta, Olisimme kovakuntoisemmat, reagoisimme nopeiten, jaksaisimme koko ajan, tulisimme toimeen ja ympäristö meitä ihailisi.
Selvää on se ettei täydellistä ole koskaan. Jo syntyessämme ollaan saatu ehkä geenit jotka takaavat ettei missikisoihin, juoksukisoihin, älykkyyskisoihin ole asiaa. Siltikin ME JOKAINEN HALUAMME ELÄÄ TAVALLAMME. Eli tapaus 1 : Olen iloinen kun saan shoppailla,nähdä kavereita, iskeä hyviä tyyppejä. 2: iloinen kun saan näyttää hyvännäköiseltä vaikkei minusta muuhun olekaan. 3:Naamani on kuin petolinnun perse, mutta kunnossa pärjään muille. 4:olen keskivertoainesta, eli ihan mukiinmenevän näköinen ja joskus kiva kokeilla rajojaan kisoissa.
Joillain elämä potkii on sairastumista, väkivaltaa, epämuodostumaa, sukupuolisen identiteetin ongelmaa ja vaikka mitä.

Ja kun me ihmisetkin olemme erilaisia, niin mikseivät myös koiramme. Eli se että persereikä=mielipide ja jokaiselta löytyy.
Haluammeko esiintyä kauniin koiran kanssa (missi-ilmiö)? haluammeko muuten kovan luokan tulosta (olla professoreita tai ammattiurheilijoita)? haluammeko ihan yleismenestystä (keskiverto, jolla jokin osa-alue voi olla huipputasoa)? haluammeko vaan olla (työttömyysilmiö, saamattomuus)?

Ja kun meidän rodussamme nyt sattuu olemaan joka lähtöön koiraa ja VIELÄ kun tiedämme ettei rotu kaikille sovi. Niin pitää tuoda julki koiran se ominaisuus miksi se tekee justiinsa mun haluamistani ominaisuuksista sen oikean belgianpaimenkoiran....jestas.
Eli oli se nyt käyttöä tai näyttöä niin so what. itse me haluamme sen ilman mollaamisia, asiattomuuksia tms.
Mä haluun johtokuntaan vaikken hevonhelvettiä tiijä muusta kun että kaikilla meillä on jonkin näköinen belkkari!!!!!!!!!!! (sinne siis ei itselläni kuitenkaan asiaa, mutta tämän asian puolestapuhuja olisin).
Nyt saa koko fuckin johtokunta ja fuckin toimikunnat katsoa peiliin. Tiedätte että teillä on kasassa se ammattitaito, eikä kemiat kaikki voi koskaan pelata. Anteeksipyyntö ei ole huono asia, vaan erittäin kaunis ele. Pelottaa se että teillä on siellä ajojahti päällä ja asiat tulehtuneet niin ettei itse asioista osata päättää. Virheitä tehdään kaikki, mutta saa ne tunnustaa!

Eihän työyhteisössäkään tulla kaikkien kanssa toimeen. Monesti joudutaan pyytämään anteeksi tms. Ja jumankauta nyt ollaan vapaaehtoisessa hommassa auttamassa meidän omaa ihanaa rotuamme eteenpäin.

t: miesnäkökulmasta

ps. vetäkää perseet,pyytäkää anteeksi ja putsatkaa ilmapiiri. Samoilla jatketaan, tai myöskään minua ei huvita olla jäsen.


nyt takaisin lemmikkien pariin.

5

1076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joka rodulla

      Sama juttu se on joka rodun kanssa. Tosi ilkeä ilmapiiri näyttelyissäkin, ei viitsi käydäkään tämmöinen tavallinen pulliainen. Niin kovat haukut sain, kun koirani sattuikin pärjäämään.

    • rauhassa

      Ei tommosista yhdistyksistä kannata paljoakaan välittää. Ne saavat minun puolestani tehdä mitä haluavat. Suomessakin on jo useita kasvattajia, jotka eivät enää anna yhdistyksen pilata omaa kasvatustyötään. He ovat parhaimpia kasvattajia. Yhdistyksen piirissä aktiivisemmin huseeraavat kasvattajat ovat huonoimpia. Heille belkin terveys, työkyky ja luonne eivät merkitse oikeastaan mitään, vaikka puhetta riittää. Mutta tekoja ja tuloksia ei näy. Karva on heille tärkein. Se on tullut tässä havaittua.

    • ompi

      Itse erosin belkkariyhdistyksestä jo vuosia sitten, ja näyttelyissä ei innostanut käydä montaa kertaa, sen verran sisäpiirimeininkiä niissä oli. Kun koira on ns.tuntematon kennelnimi, niin jopa mulkoillaan jos se pärjääkin paremmin kuin "suuret"kasvattajat. Olen tyytyväinen että koirani luonne on tosi hyvä, ja on rodun puolesta surullista kun ihmiset tuolla ihmettelevät että onpa omituinen belgi kun ei räyhää eikä ole epäluuloinen.Lisää kilttejä belgejä!!Ja rotuyhdistysihmiset, älkää olko niin tiukkapipoisia-teidän koiralinjanne ei ehkä olekaan se paras vaan kannattaa olla avoinja ystävällinen -jospa koiristannekin tulisi sellaisia =)

    • Nuuskija

      Kyllä oli hienoa lukea rehellistä tekstiä. Olen itse vasta koiraa hankkimassa ja tietoa etsiessäni vähän tuollaista haistanut noista ns. piireistä. Aivan ihme touhua ja yllättäen naiset asialla.

      • kenneleistä

        Osta vain parhailta kasvattajilta koira. Ne kasvattajat eivät ole yhdistysten hirttoköydessä, vaan voivat aidosti keskittyä laatuun. Nimiä en kerro, mutta vältä näyttelyorientoituneita kasvattajia. Heillä ei ole oikeastaan mitään muuta kuin terveys- ja luonneongelmia tarjottavana.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe