Meganen mittariston valot

Heidi

Mulla on 96/97 Megane, jonka mittariston valoista osa ei pala. Eli bensa- ja lämpötilamittarit on pimeinä, samoin nopeusmittarin vasen reuna. Koputtelu ei auta eli missä vika? Sulakkeessa? Liitoksissa? Vaiko ehkä lamppu palanut? Huolto on kohta tulossa, joten asia selvinnee sielläkin, mutta jos jollain on kokemuksia vastaavasta, niin olis kiva tietää mikä on todennäköisin syy tähän vikaan. Kokemuksia kun on korjaamoista, joissa meitä naisihmisiä vedätetään kybällä tekemällä täysin turhia ja kalliita korjauksia...

9

3368

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • rellutelija

   poltimot ovat palaneet ja niiden vaihto otaa aikaa noin 1 h ja polttimoita menee noin 10 kpl!
   kustannus on varmaan noin 70 € merkkikorjaamolla mutta taas jos viet auton esim SEPPÄSELLE korsooseen (entinen) merkki korjaamo niin kustanus on varmasti noin puolet pienenpi.

   • Heidi

    Kiitos, relluttelija, vastauksestasi :)! Itseasiassa juuri tuolle Seppäselle olin ajatellut autoni huoltoon viedäkin, joten saavat vaihtaa nuo polttimot samalla.

    Hyvää syksynjatkoa :)!


   • Kirjaa lueskellut

    Haynesin korjauskäsikirjassa on selitetty juurtajaksain Meganen (96-98) mittaritaulun irroitus ja lamppujen vaihto. Ei muuten ole vaikeaakaan, kun kuvituksen ja tekstin avulla on näytetty ns. "piilossa" olevat kiinnityskohdat ja -ruuvit.
    Valitettavasti kirjaa saa vain englannin- ja ranskankielisinä. Lisäksi englanninkielisessä häiritsee joissakin paikoissa oikeanpuoleinen ohjaus ja mailimerkinnät huoltoväleissä.
    Jo mittarilamput itse vaihtamalla säästää kirjan ostohinnan.


   • Valopää
    Kirjaa lueskellut kirjoitti:

    Haynesin korjauskäsikirjassa on selitetty juurtajaksain Meganen (96-98) mittaritaulun irroitus ja lamppujen vaihto. Ei muuten ole vaikeaakaan, kun kuvituksen ja tekstin avulla on näytetty ns. "piilossa" olevat kiinnityskohdat ja -ruuvit.
    Valitettavasti kirjaa saa vain englannin- ja ranskankielisinä. Lisäksi englanninkielisessä häiritsee joissakin paikoissa oikeanpuoleinen ohjaus ja mailimerkinnät huoltoväleissä.
    Jo mittarilamput itse vaihtamalla säästää kirjan ostohinnan.

    Mulla kanssa hävis valot mittareista, ja Haynesista löytyi apu. En kyllä jaksa käsittää miten englannin kieli, mailit tai oikeanpuoleinen ohjaus voisi tuottaa kenellekään ongelmia. Ainakin kaikki alle 55-vuotiaat on lukeneet koulussa enkkua :)


  • Repa

   Mittarivalolamput on aika helppo vaihtaa itse.
   Kojelaudan kulmista ruuvarilla kaiutinritilät pois. Sieltä löytyy 2 ruuvia, ovat 6 tähtiavaimelle. Ruuvit pois, ja eikun varovasti
   nostamaan kojelaudan yläosa pois. Aloittaa voi vaikka apumiehen puoleisesta kulmasta vähän kerrallaan. Mittaristo on kiinni 3:lla tähtiruuvilla.
   Johtoliittimet on lukittu paikalleen, käännetään
   lukitusta jolloin saa liittimen pois. Mittari pöydälle ja lamppuja vaihtamaan. Ovat -96 lasikantalamppuja 1,2w. Lähtevät pihdeillä varovasti vetäen. Tänään vaihdoin ja aikaa meni noin puoli tuntia. 10 lamppua maksoi 8 €.

   • 2.0 16v 2d

    Tuo aika siinä menee kun itse tekee. Ei voi helpommksi Ranskan pojat asiaa tehdä tai sitten lamput vaihdetaan mittariston etupuolelta. Mulla kojelaudan "kansi" lähti parhaiten kun otti tukevan otteen siitä rarin molemmin puolin ja junttasi ylös. Naps ja poks ja irti oli... Ehjänä. Ihme.


  • Megane Girl

   AlfaMerin korjauspas sanoo että ledeillä ei ole polttimoita ja sen vuoksi 96 meganen(mulla ainakin) koko mittaristo pitää uusia..

   • lssah

    Alkuperäisestä Haynesin kirjasta www.ago.fi tuokin asia selviää paremmin.


  • Anonyymi

   Minulla kierroslukumittari osittain pimeänä. Laitoin sisätilalämmittimen puhaltaan yöksi kuskin jalkatilassa eteen ja ylös niin aamulla alkoivat toimimaan pari päivää .
   Sitten taas pimeni vasen reuma . Taas yöksi lämpöä ja se auttoi. Ilmeisesti saa kosteutta vaan mistä ja mitä kautta.??

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   67
   6713
  2. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   157
   2771
  3. Sofian vastenmielinen menneisyys ja nykyisyys

   Sofia oli jo teininä vastenmielinen jopa omien vanhempiensa mielestä ja lensi kotoa pihalle kuin leppäkeihäs. Sen jälkeen vastenmielisyys miesten hyvä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   2235
  4. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   259
   1514
  5. Martinan kirja myyntilistan ykkönen!!

   Kyllä ostajia löytyy ja taas rahaa kilisee Martinalle.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   256
   1400
  6. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   403
   1349
  7. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   177
   1305
  8. Mä niin tarvin sua mies..

   Kumpa laittaisit viestiä
   Ikävä
   55
   1236
  9. Mies, kun kohtaaminen vihdoinkin tapahtuu

   - Mitä odotat/toivot näkeväsi?
   Ikävä
   39
   988
  10. Saanks mä kultanalle

   juoda vähän viiniä tänään? Valkkaria? Ei mulla nyt muuta ookaan vaikka yleensä tykkään punasesta enempi. Rakastan.
   Ikävä
   164
   871
  Aihe