Inspiroivia elämäkertoja?

Vinkkejä hakemassa

Kenen elämäkerta/omaelämäkerta on inspiroinut sinua erityisesti? Miksi

7

1529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Loskoipio

      Tietennii Kalle Päätalon Iijoki-sarja. Siihen verraten oman elämän pikku hankaluudet on leikintekoa.

    • humanisti

      Erno Paasilinna kirjoitti Arndt Pekurisen elämästä ja teloituksesta hienon kirjan Rohkeus. Se kannattaa lukea, jos pystyy; muistuupa mieleen että Suomen historia sivistysvaltiona on lyhyempi kuin haluaisimme muistaa. Niin vain vielä jatkosodan aikan teloitettiin ilman oikeudenkäyntiä mies jonka ainoa "vika" oli se että hän ei halunnut tappaa ketään.

    • booky

      Luin vuosia sitten M.K Gandhin elämänkerran. Se on tässä vieressä ja hymyilyttää: 20 rupiaa hinta ja kustantajaa en rupea kirjoittamaankaan, kun on Ahmed-alkuinen pitkä intialainen ritirämpsy, mutta englanninnos on hauskasti Trust-sukunimisen henkilön :). Keltaista, ohutta, huokoista paperia.Ensimmäinen ilmestymisvuosi 1927, First Edition 6000 Copies, This Reprint 25 000 Copies (vuonna 1999) ja Total 779 000. Onkohan jo miljoona ylitetty? VOiko tätä pitää jo klassikkona? Filosofisena kalssikkona? Minusta olen nähnyt muutama vuosi sitten suomennoksenakin, tämä varmaan selviää jostain hakupalvelimesta nopeasti.

      Ne asiat, joista pitää ja aihealueisiin liittyvien ihmisten elämänkertojakin sitten ainakin itse pitää mielenkiintoisina. Olen aina ihaillut suomalaisten kultakauden taiteilijoiden todellista kosmopoliittiutta (noinko se taipuu... :)) Kulkeminen on ollut paljon vaivalloisempaa kuin nykyisin ja niin ovat suvereenisti kulkeneet Venäjät, Saksat, Ranskat ja Italiat tosta noin vain. Ei mitään valmismatkakäpäsyjä ja maailmanvalloitusmeininkiä vaan todellisia kosmopoliitteja kielen hallintaa myöden.

      Kolille on nykyisin asfalttitiet ja hissi. Olen aina ihmetellyt mielessäni, että mitenkä ihmeessä umpierämaahan ovat haalanneet kaikki sutinsa, pensselinsä, kankaansa, värinsä, tuubinsa, palettinsa, telineensä, tärpättinsä. Sääskiä kesäiltana mustanaan ilman offia. Ei Kolillekaan minkään aasien tai sherpojen kanssa kuitenkaan kiivetty.

      Väisälänmäen huipulla taisi kuitenkin olla maalaistaloja, mutta Tuusulanjärvi erämaata. Siellä suksilla päiväkausia umpihangessa leivän eteen. Väliin Pariisissa solmio kaulassa. Ihme heeboja.

    • venheessä

      Insipiroiva kirja siis Sievänen-Allenin (muistaakseni) Tyttö Venheessä. Kertoo Elsa Enäjärvi-Haaviosta. Luin kirjan yhdeltä istumalta. Merkillisen sisukas nainen.

    • Katja_76

      Jackie Onassiksen elämänkerta oli loistava -n samoin JFK:n. Suosittelen!
      Yksi henkilökohtainen suosikkini on myös Henry Fordin elämänkerta. Loistava :).

      Suurten säveltäjien elämänkerrat ovat myös upeita, WA Mozartin, Jean Sibeliuksen ym...

    • moraalinvartija

      Alfred Einsteinin elämäkerta oli hyvin mielenkiintoista luettavaa, pääsi vähän paremmin perille kyseisen henkilön elämästä...
      Toinen mielenkiintoinen oli Minä, Claudius, jonka väitetään olevan Antiikin Rooman keisari Claudiuksen omaelämäkerta, ja kertoo siis antiikin hovin kulisseissa tapahtuneista juonitteluista ajalta ennen Claudiuksen kruunausta. Vaikka ei elämäkerta virallisesti olisikaan (kukapa sitä enää tarkistamaan pääsee..), antaa silti mielenkiintoisen kuvan antiikin Rooman ylimystön elämästä ja kiihkeästä kamppailusta vallasta. Suosittelen lämpimästi.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe