Korsika

Matrix

Onko kokemuksia Korsikasta? Miten Suomesta pääsisi mahdollisimman vaivattomasti saarelle? Kannattaako kahdeksi viikoksi lähteä Korsikalle? Kuluuko aika? Mitä tekemistä / näkemistä saarelta löytyy? Hintataso kallista vai edullisempaa kuin suomessa? Kaikenlaiset vinkit ovat tervetulleita myös hotelleista jne.

2

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiertomatkalla

      Meitä oli viime kesänä kaksi pariskuntaa kiertämässä Korsikaa ristiin rastiin. Meillä oli halvat AirFinlandin lennot Roomaan ja menomatkalla menimme junalla Livornoon, josta lautalla Bastiaan. Bastiasta jatkoimme junalla Corteen (keskellä vuoristoa), sieltä I'lle Rousseen. Sieltä matka jatkui junalla Calviin, josta vuokrasimme auton, kun ei löytynyt bussia rannikkoa pitkin jonnekin kalastajakylään, jonne olisimme halunneet päästä. Ajoimme autolla huimissa maisemissa huimalla vuoristotiellä rannikkoa pitkin Porton kautta Ajaccioon josta jatkoimme Propriaanoon. Sieltä edelleen autolla Sartenen ja Sonzan kautta Porto Veccioon, jonne jätimme auton. Viimeinen etappimme oli Bonifacio, josta menimme lautalla Sardinian puolelle Santa Teresa di Galluraan, josta matkasimme autolla (sunnuntaisin ei kulkenut kuin iltabussi) Algheroon, josta lensimme Ryanairin lennolla Roomaan.

      Kaikki näkemämme paikat olivat ihania vaikkakin erilaisia. Päälimäisenä ovat jääneet mieleen Corte jylhyydessään, I'lle Rousse ihanista rannoistaan ja Bonifacio vaan on uskomaton (siellä olimme käyneet ennenkin).

      Hotelleista muistuu mieleeni Bastian hotellimme, jonka nimeä en muista, mutta Rough Guidesta se löytyi.. n. 3 km keskustasta (kävelymatka rinkatkin selässä!!).. siellä oli aivan upea uima-allasalue, ilmastointi huoneessa ja upea näköala parvekkeelta!! oli toki hintavin hotelleistamme (130€/huone ilman aamiáista), mutta matkan jälkeen ihana!

      I'lle Roussessa olimme hotel Splendid:ssä ja oli nimensä veroinen ..meillä ns. perhehuone, jossa 2 huoneella yhteinen vessa - hintaa jotain 70€/huone. Ihana aamiainen seisovasta pöydästä (oli jopa juustoa ja makkaraa leivän päälle) kuului hintaan. Ja hotellilla oli kiva allasalue ja matkaa rantaan sekä keskustaan n. 200 m.

      Cortessa olimme HR-hostellissa, hintaa 24€/huone. Siistit huoneet, joissa yhtenen kylppäri ja vessa käytävällä. Ihana piha, jossa oli runsas aamiainen tarjolla 4 euron hintaan.

      Muita mainittavia oli Porto Veccion huoneistomme.. nimeä en taaskaan muista eikä sitä ollut muuten niin loistavassa Rough Guidesskaan (oli meillä LP:kin mukana, mutta se osottautui ainakin hotellien ja ruokapaikkojen suhteen kehnohkoksi..)..mutta oli hieman syrjässä Marinan takana lähellä suolavesialtaita (tie kuitenkin jo heti satamasta) .. siellä oli siis siisti huoneisto neljälle..ja iso, rauhallinen allasalue ja pingispöydät ja baari.
      Hintaa muistaakseni 130€/yö/huoneisto.

      Bonifaciossa oli ainut etukäteen varaamamme hotelli, sillä jo edelisella kerralla siellä käydessämme päätin, että haluan huoneen hotelli Roy Aragornista ?? , joka on satamapoukaman pohjukassa, yläkerran huoneissa terassi, josta näkymät satamaan ja rantabulevardille ..kannatti maksaa 130€/huone, vaikkakin toinen pariskunnista sai pihahuoneen muistaakseni hintaan 94€/yö.

      ..mitäs muuta ?? Kannattaa mennä!! ihania maisemia, hyvää ruokaa ja ihan mukavia vaikkakin aika pidättyviä ihmisiä. Italialla ja englannilla ja elekielellä pärjää, jos ranska ei suju. sanakirjaa kyllä tarvitsee.

      Majoituksessa on semmoinen ongelma, ettei sitä Corten HR:ää lukuunottamatta hostelleja oikein ole. Jonkinverran ns. trailer-parkeja pitäisi jossain olla, jos semmoiset kiinnostaa, mutta valitettavasti suurin osa niistä vuokrataan kai vaan viikoksi kerrallaan...
      Mutta ei meillä ollut vaikeuksia heinäkuun alkupuolella saada huoneita.

      Ruoka on aika suomen hintaista, kaupasta kannattaa ostaa lounaaksi tai aamupalaksi tai illiseksi patonkia, haisevinta korsikalaista juustoa, paprikaa ja tomaattia vielä siihen päälle ja voila- täydellinen ruoka on valmis nautittavaksi punaviinin kanssa !! :-)
      Ja kaikki kala-ja äyriäisruuat olivat ihania! ..mutta myös pizzaa ja pastaa saa joka nurkasta!

      Nyt vaan matkaa varaamaan !!! Ei varmasti tekeminen ja nähtävyydet lopu vaikka kiertelisi kuukausia! Saarella on muuten kai olemassa loistavia opastettuja patikkareittejä, jos semmoinen kiinnostaa!

      ps. Sartene oli ihana kylä - sanotaan että se on korsikalaisin Korsikan kylistä ! :-)

      ..ja muita näkemisen arvoisia paikkoja on esim. Palompaccian ihanat hiekkarannat lähellä Porto Vecciota, Ajaccion lähellä oleva kilpikonnapuisto ja joku fallospatsaspuisto (me emme käyneet, mutta ystävämme olivat käyneet).. ja se pikku kylä länsirannikolla, jonne olisimme halunneet, oli joku sellainen kylä, jonne pääsee vain joko tarpoamalla n. puolitoista tuntia polkua mantereelta tai lautalla Portosta :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      194
      2007
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1396
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1135
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      63
      1063
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      152
      1026
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      85
      969
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      83
      837
    8. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      818
    9. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      62
      754
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      749
    Aihe