Harrastus tytöille

ÄIpykkä

meillä on tytön 5 ja 6 v.
Molemmat on hoikkia, notkeita ja vilkkaita tyttöjä.
Oikeastaan voisin sanoa, että he ovat YLI notkeita. Molemmat saa spagaatit kaikkiin suuntiin, ja eteenpäin taivutuksessa kyynärpäät hipoo maata. Molemmat saa myös varpailla kosketettua päälakea, kun maakaavat vatsallaan maassa.

Haluaisin lapset johonkin harrastukseen, jossa olisi hyötyä notkeudesta, ja jossa oppisi vartalon ja lihasten hallintaa.

Olemme ajatelleet telinejumppaa tai karatea, mutta onko muita?

Kiitos, terveisin äiti ja kaksi tyttöä.

11

2950

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päivänkakkara

      No sehän missä notkeutta eniten varmaan tarvitaan on rytminen voimistelu. Mulla vaan on sellaisia kokemuksia asiasta että siellä sitten niitä hyviä tyttöjä venytetään niin että itku pääsee. Voi siis eri seuroissa olla eri meininki, mutta...
      Telinejumppa on myös hyvä! Mutta siellä painotetaan ehkä sittenkin enemmän voimaa ja sellaista kimmoisuutta kun notkeutta. Mutta notkeus ei todellakaan oo pahasta :)
      Sittenhän on sirkuskouluja, taitoluistelua, taitouintia. Tossa nyt mitä mieleen tuli :) Toivottavasti löytyy jotain sellasta mistä tytöt tykkää!

    • olisi

      Baletti. Tyttöni oli karatessa, mutta kyllä siellä oli sellaista tanakampaa väkeä...Mutta mistä tytöt itse tykkäisivät ja ainahan on mahdollisuus käydä tutustumassa ja seuraamassa eri lajeja. Ehkä silloin saisi sen mieluisimman harrastuksen, ettei tule pelkästään äidin toive toteutettua. Ja harrastuksesta saisi sellaisen pitkäaikaisen, mukavan ja jonne on mukava lähteä, ettei tule sellaista pakonomaista tunnetta.

    • wanda

      ovat valttia PAINISSA. tyttöpaini alkaa olla pop ja tyttöjä jo joissakin seuroissa runsaasti. omani on paininut nyt 2 vuotta eikä vaihtaisi lajia enää mihinkään, aloitti 6-vuotiaana. on notkea ja nopea ja myös hyvä tasapainoinen (onnistuu käsilläkävelyt ja voltit).

      myös yleisurheilussa missä lajissa vaan on noista hyötyä.

      • painii!

        On nyt 7 vuotias ja paininut vajaan vuoden. Aloitti ison veljen perästä ja pärjää hyvin. Nopeus ja notkeus ovat nimenomaan tyttöjen vapaapainissa etu, mikä ei ole sitä voimajunnaamista, vaan nopeaa ja liikkuvaa. Suosittelen.

        Muita lajeja meillä on pituushyppy ja pikamatkat ja antaa niissäkin kovan vastuksen 9-vuotiaille.


    • Minä vaa

      Moro!
      Mä harrastan ainakin ratsastusta,agilityä,tennistä,soitan klarinettia,golffia ja savityö kerhoa!Mutta tytöt voisi vaikka ratsastaa!Siinä tarvitsee notkeutta jonkun verran kun venytellään ja sitten jooga!Ratsastus olisi hyvä koska tuon ikäisenä kannattaa alottaa niin vanhempana osaa enemmän!

    • mami

      Satubaletti on ihana harrastus tuon ikäisille tytöille.Hyötyy notkeudesta ja saa pukeutua nätteihin hepeniin.Mulla on 3 tyttöä,jotka ovat nyt jo koululaisia,kaikki kävivät pienenä baletissa ja ovat kertoneet hyötyneensä siitä myöhemmin koululiikunnassakin.Ja siitä jää upea ryhti!Esitykset ovat olleet tosi kivoja myös.SUOSITTELEN!

    • 6v.

      Ei ole pelkkää venyttelyä vaan lisäksi välineiden hallintaa ja tosi haasteellista!

    • nuori..XD

      SOPIVIA HARRASTUKSIA TYTÖILLESI ON VAIKKA MILLÄ MITALLA!! itse ehdottaisin tanssia tai telinejumppaa.. mutta ratsastuksessakin tarvitaan notkeutta.. (kyllä hyvin vähän) muttajos tyttäresi ovat eläin(ja vieläpä hevosrakkaita) kannattaa harkita ratsastusta..! :) ratsastustalli kannattaa valita hyvin ha ratsastus on kyllä todella tyyristä hommaa! itse minä harrastan ratsastusta ja minulla on aina hyvä mieli kun tulen ratsastuksesta.! mutta voit kirjottaa lisää tähän palstalle jos haluat jotain hyviä tietoja hevosista ja ratsastuksesta.. t. nuori..XD

    • LOLOLOLOLOL

      Oikeest sun kakarat on jotai läskei sohvaperunoita... niinku nykyajan nuoret on !!!!!

    • mimmmiiiii

      Moikka!

      Voimistelu, oli se sitten telinevoimistelu tai rytminen voimistelu tai muu, on hyvä pohja monelle muullekin. Yleisurheilu, baletti, tanssi, taitoluistelu, kuten täällä on jo mainittukin. Kaikkihan riippuu myös siitä, kuinka vaativaa ja "rankkaa" lajia hakee, viitatakseni esim. siihen kuinka venytetään voimistelussa niin että itku tulee riippuu millaista voimistelua ja missä harrastaa. Myös muissa lajeissa sama juttu, kuinka tosissaan ollaan ja minkälaisessa porukassa. Notkeus ja vilkkaus on hyvä pohja moneen, myös painiin, jalkapalloon, koripalloon, uintiin, uimahyppyihin... Mistä tytöt tykkäisivät, siitähän se lähtee!

    • en kerrro

      joukuevoimistelu


      siinä tarvitaan notkeutta ja oppii myös vartalon hallintaa ja saa palojon kivoja kavereita. Harjoituksia on 5 ja 6 vuotiailla yleensä noi 2kertaa viikossa ja sitten kun aina ikää tulee lisää ja intoa riittää niin sitten nii harjoituksia tulee koko ajan lisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe