Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Peilin kiinnitys

peilikuvitus

Tilasin 100x100cm (4mm paksu) peilin läheisesti lasiliikkeestä. Tarjosivat "uralistaa" peilin kiinnittämiseksi wc:n seinään, mutta minä haluaisin liimata kiinnikkeet peilin taakse ja ripustaa ruuveista "roikkumaan".

Onko kellään kokemuksia peilin liimaamisesta ja yleensä peilihommista? Läheinen lasiliike ei ollut kovinkaan avulias (osaava?) auttamaan.

Kiillolta löytyy Masi-liimamassa joka soveltuu peilin liimaamiseen. Jotkut liimat ilmeisesti sisältävät peilille haitallisia kemikaaleja. Himassa olisi SikaBondia mutten tiedä sen soveltuvuudesta.

K-Raudasta löytyy peilikiinnikkeitä (n. 7cm x 12cm) jotka liimataan peilin taakse. Meinasin laittaa useamman kun kyseessä on aika iso peili.

Peili tulee hiukan irti seinästä, koska kiinnikkeet vaativat oman tilan. Kestääköhän ko. kokoinen peili normaalikolhimista siivouksen yhteydessä ilman erikoisjärjestelyitä (esim. taustalevy?)?

8

16944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aölksrjg

      jos et pidä peilin kiinnikkeistä, niin liimaa peili suoraan seinään ei jää rakoja.
      Et kyllä silloin sitä ehjänä vaihdakkaan.
      Liimaamiseen ei suositella tavallista silikonia tai liimamassaa, koska se voi tulla ajan myötä "läpi". En muista tähän hätään mitään merkkejä ulkoa, mutta joitain nopeasti kuivuvia silikoneja voit käyttää.

    • kiinnitys

      Minulle sanottiin lasiliikkeessä, että ei saa käyttää silikonia, koska tulee hopeoidun taustan läpi. Sain sieltä jotakin liima-ainetta, jonka merkkiä en muista. Netistä löytyi ainakin ton merkkistä (SINTEX MS-33), joka on erityisesti peilien kiinnittämiseen tarkoitettu.

      Sitten kiinitystapa oli tärkeä eli peilin taakse pursotetaan pieniä länttejä liimamassaa tasaisesti ympäriinsä ja sitten vuorokauden ajaksi laitetaan peili teipeillä seinään kiinni, jotta ei pääse liikkumaan.

    • peilikuvitus

      Niinkuin aikaisemmin mainitsin, niin Kiillolta löytyy Masi-liimamassa joka soveltuu peilin liimaamiseen.

      Minua huolestuttaa kohtuullisen isokokoisen peilin asentaminen "roikkumaan" ruuveista, jolloin peilin ja seinän välissä on tyhjää. Peiliä pyyhkiessä se voi vähän painua ja pahimmassa tapauksessa napsahtaa sirpaleiksi - luulisin.

      Liimaaminen suoraan seinään on tietenkin yksi vaihtoehto - mutta tulevaisuuden remontteja ajatellen huono.

    • qqqqq1

      jos liimaa, pitää olla suora ja liikkumaton tausta.

      jo 1-2 mm epätasaisuus voi koitua epäonneksi,
      kun joku painaa peiliä,
      pestessä tai vain pyyhkiessä.

    • Peilimm

      ElastinenVoimaliima Pitää 250kg/10cm3

      Meidän peili 130 x 200 sillä kiinni, tuki alle ruuveilla liima seinään ja peili kiinni. Siellä on ja pysyy.

    • kari789

      Mihin perustuu tieto, että MASA-liimamassa soveltuu peilin kiinnitykseen. Minusta se ei sovi. Se soveltuu ja on ehkä tarkoitettukin lattiakaivon korokerenkaan kiinnitykseen ja tiivistämiseen lattiakaivoon ja se toimii paremminkin tiivistemassana kuin liimana. Käsittääkseni se ei edes kuivu kovaksi vaan pysyy sitkeänä.

      Liimaksi saattaisi käydä esim Sika T2 tai Sikaflex 500. Jälkimmäistä suositellaan esim lasitiiliseinän runkoliimaukseen.

    • Inksu

      Polymeerimassa on sellainen mitä käytetään peilien liimaukseen, kaikki syövyttää hopeointia mutta toiset vain huomattavasti hitaammin. Polymeeri aikalailla samanhintaista kuin silikonikin. Ja peilin taakse kannattaa ainakin laittaa kalvo, että jos peili hajoaa niin ei tipu sirpaleina alas vaan kalvo pitää palat yhdessä. Ja jos pelkäät että peili menisi helposti rikki, niin ota 5 tai 6mm paksu peili, niitä saa jo vähän vähemmät varoa :)

    • panu1

      Minkälaiselle alustalle peili kiinnitetään? Asennutin itse uuden peilin vähän aikaa sitten https://kodinplaza.fi/ kautta. Ei käytetty liimaa eikä teippejä, sillä kyseessä vuokra-asunto ja jos myöhemmin pitää peili irrottaa jaa kiinnityksistä iso jälki. Tehtiin ihan tavallisella poraus, välikappale, ruuvimenetelmällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe