Ristijärvi....

ihmettelevä

mietin tässä että millä perusteella Ristijärvi mainostaa itseään seniorikyläksi?!??!

paikkakunnalla ei ole etes LÄÄKÄRIÄ! siis haloo! mitä sitten tapahtuu kun tämä niin suuresti mainostettu seniori saa sydänkohtauksen, hänelle sattuu tapaturma tmv pikaista hoitoa tarvittava juttu... nehän mummot kuolee käsiin ku niitä ruvetaan roudaamaan kajaaniin tai paltamoon jossa ei ole myöskään lääkäriä...

kannattas ristijärven päättäjien saada ensin noi perusasiat ja peruspalvelut kuntoon ennen ku kerää sinne enemmän noita mummoja hyysättäväksi.

voisi joku isoherra alkaa miettiä että miksi siitä kylästä lähtee nuoriso= TULEVAISUUS pois heti kun vaan pystyy ja PÄÄSEE!

kuka ne mummot hoitaa kunhan nykyiset 50v on eläkkeellä ja ite tarviivat senioripalveluita? tuskin kukaan sieltä lähteneistä nuorista tulee iloiten takaisin kun muistelevat sitä miten silloin nuorempana kunta panosti nuoriin... mutta onhan se tietenkin eriasia siinä vaiheessa ku näitä entisiä kyläläisiä tarvitaan sinne TÖIHIN ku tuleehan mummojen hyysäämiseen lisää verorahoja...

olisiko kenties fiksua ajatella nenäänsä pidemmälle jo nyt hieman panostaa nuoriin jo tässäkin vaiheessa eikä vain siihen mahdolliseen mummoon joka saattaa ehkä tulla asumaan siihen taloon josta se on vahingossa mistään ymmärtämättä kysyny jotain...

kannattasi oikeesti laittaa ensin ne peruspalvelut kuntoon.... mun mummo ei ainakaan innostunu asiasta muuttaa kyllään jossa ei ole edes lääkäriä!

11

3565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että ripalla

      on moni asia rempallaan. Mutta sen verran asioista tiedän, että terveyskeskuksen pitkäaikaispotilaiden hoito hygieniatuntemus on paljon kehittyneempää ja vastuullisempaa kuin esimerkiksi Ämmänsaaressa.

      Kunta on sössinyt itsensä melko syvälle, koska Ristijärvihän on muuttotappionen häviävä kunta, kuten moni muukin kunta Kainuussa. Kumminkin täällä on yritystä ja keksitään uusia ideoita tilanteen parantamiseksi. Seniorikylä on itseasiassa melko kekseliäs ratkaisu, koska nuorillehan on paljon hankalampaa saada syitä täällä pysymiseen. Viimeistään tulee lähtö kun on kyse korkeakouluopintojen aloittamisesta.

      Ristijärven seniorikylä on hieno hanke, mutta se lääkärin puute on todellinen ongelma. Toisaalta kun Ristijärven tk ei enää pitkään ole tarkoitettukaan akuutteihin tapauksiin vaan ainoastaan pitkäaikaispotilaiden hoitoon, ei lääkärin näkeminen ole yhtään sen vähäisempää kuin muissakaan kunnissa. Eihän lääkäri isommissakaan paikoissa käy pitkäaikaispotilaiden luona joka päivä! Ja jos hätä tulee niin ambulanssi kulkee. Tilanne on sama muissakin kunnissa, mutta sillä erolla, että täällä sentään yritetään.

      • mieltä

        Nykyajan muuttotappiokunnissa on PAKKO keksiä jotain kehittääkseen kuntaa ja palveluja, jotta ois edes mahdollisuus säilyä "hengissä". Siinä Ristijärvi on muita edellä. Kyllä Ristijärvelle moni eläkeläinen haluaa muuttaa, pois kiireestä ja ruuhkasta. Eikä Kajaaniin nyt niin pitkä matka ole, ajaa puolessa tunnissa - sen minkä ajat pk-seudulla 10 kilometrin matkalla!

        Asioilla on aina kaksi puolta. Myös hyvät ja huonot! Silti - yrittäminen kannattaa, kunnalla ja yrittäjillä! Tsemppiä kaikille ahkerille !!


    • Kassissa kaljat vatupassissa

      Vieläkö sitä Ristijärveltä saa sitä makoisaa ja ravitsevaa kaljaa? Jos sitä saa tai vaikkapa sitten ei, niin ei se silti mitään haittaa. Eikait sitä kaljaakaan kukaan joisi, jos ei siitä kukaan kerran pitäisi? Ja jos siitä kerran jotkut pitävät, niin pitäähän sitä sitten tarjolla olla. Kyllä jämpi on näin.

      Ameriikoissa missä se vanhuuskin on enempi pisnestä, kuin kaljanmyynti Ristijärvellä. On kans sellasia vanhuskyliä. Siellä on komiat hautuumaat ja rahaa vastaan saa ostaa vaikka koko haudan hoidon. Saa siellä vaikka pullollisen oluttakin aina kun vierailee. Miksei siis erilaiset sairaanhoitajat ja muut saisi tehdä sillä bisnestä, että mittaavat verenpainetta ja refleksejä? Parempi se vaan on vanhuksiin panostaa kuin nuoriin. Vaikka toisaalta eihän se välttämättä kaljanmyyntiä kasvata. Ja ainahan varakkaat vanhat miehet on vetäneet nuoria naisia puoleensa. Joten kyllä sillä ilmiöllä lapsiakin syntyy. Toisin kuin vanhan ja rikkaan rouvan luona, jossa parveilevat sukujen valkoiset lampaat ja ne jotka ovat aidosti kiinnostuneet tädintilasta?

      • onnetonta oloa

        Kyllä Ristijärvellä ptitäisi Kotokunnaalla kiertäville hoitajille pitäisi saada kaljakärry mukaan, jotta sairaat saisi edes jonkinlaista lohtua kun hoitoa ei saa lääkäri puutteen vuoksi.Muutama pullo kaljaa auttaisi sairaita paljon. Nyt ne tulee höperöinä kesusairaalaan kiroilemaan ja huutelemaan papin opettamia jumala pelastaa juttuja.


    • kuntalainen

      Huonompaan suuntaan on terveyspalvelut menneet maakuntahallinnon aikana.Ennen sentään terveyskeskus oli auki 5 päivää viikossa samoin lääkäri tavattavissa. Nyt on ovet kiinni useampana päivänä,ei ole labraa,ei hammaslääkäriä,ei neuvolaa,ei kuntoutusta eikä tietenkään lääkäriä. Ne ovat paikalla joskus, mutta milloin? Siitä ei ole kenelläkään tietoa. Kyllä täällä eivät seniorit ole pitkäikäisiä.

      • oo kaksista

        sielläkään.Minne työ sen Kasasen ajotta kun ei pärjänny Puolakan-aholle Hyrskällä ja lähti Ärrijärvelle.


    • Kun on

      Tietenkin siksi koska kylällämme on niin paljon senjori ikäisiä. Ei lääkärin tarvi olla vahus mutta ei siitä haittaakaan olisi.
      Tämä kylä on kiva paikka meidän vanhusten olla joskin jotkut huulien maalaajat meinaa vähän halveerata meitä.
      Mutta mitäpä tuosta perusteiltaan meillä on kaikki hyvin. Jotka ei täällä viihdy niin viitostie on aurattu tai sula edetä kehä kolmosen jälkeen kakkoselle. Että semmosia ajattelin arvon hyönteiset.

      • kuntalainen

        että hoitoalalla ainakin riittää töitä niiden senioreitten hoitamisessa, kunhan ne siitä vanhenee. Ja kuka niitä hoitaa? No, lapsentekoiässä olevat, reippaat ihmiset.Kunhan vielä asettuisivat asumaankin tänne. Siihen mennessä pitää palvelutkin pelata.


    • VENÄLÄIS-SLUMMI

      Tiistaina 4.9.2012 Studio.55 näyttää olevan Reijo Freedrik-sonni kertomassa ihannekylästään. Totesinpa mennä viikolla katsellessani Kotokunnaan vanhustentalon pihapiiriä että on suoraan SYVÄLTÄ VENÄJÄLTÄ. Ikkunanäkymät muoriloilla risukkoa. Ovien pielissä erilaisia tuolin reuhkoja. Masentava näky. Siinä on sitten kiitos veteraanisukupolvelle. Ei silmäniloksi pihaa laiteta ja tuoleja hommata kunnan puolesta.

      • Niinpä näkyi

        Sonni telekussa ja kehhua retostivat miten mukavoa ja palavelurikasta Ristijärvellä on vanahuuteen vaekka kuolla mutta sitä ennen tapahtuvoa eli leäkäröintiä ei sanallakaan maenittu.
        Liekkö johtununna siitä että ei ole mittää leäkärie josta puhhua?


    • köyhät kyykkyyn

      En ikinä haluaisi omaistani tuonne Kotokunnalle. Kehutaan maasta taivaaseen vanhustenhuoltoa ja senioripolista, kaikki entiset opettajat ja silmäätekevät ovat manoksissa naamallaan. Mutta vaatimaton ja köyhä vanhus ohjataan Kotokunnaan rappiokylään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe