MAAILMAN HUONOIN KIRJA.

Lukija..

Mikä on huonoin kirja jonka olet lukenut?

Erehdyin lukemaan KUNINGASROTTA nimisen kirjan.
Se oli ylivoimaisesti huonoin kirja mitä koskaan olen lukenut.

37

5726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entispäättymä

      >Se oli ylivoimaisesti huonoin kirja mitä koskaan
      >olen lukenut.

      Tämä kertoo vain siitä, että et selvästikään ole lukenut Höyssän kirjaa "Kokeilota aivisuomeleksi".

      • ulkotulento

        että Harold Robbinsin Autokuningas on pahinta, mitä painokone on eteeni syössyt. Jouduin tavaamaan sen eräällä mökillä, jossa ei ollut muuta luettavaa.


    • Alkup.

      Ei se ole helppoa Teilläkään jos ei mullakaan.

      Sääliksi käy Teitä kun olette joutuneen kitumaan noitten kirjojen takia.

      Siitä on noin 20 vuotta takaperin kun tuon kuningasrotan luin enkä vieläkään ole siitä traumasta päässyt... ja tuskin kuuna päivänä pääseekään.

    • olematon juoni, mut...

      sittemmin huomasinkin ett sehän oli puhelinluettelo. Mutta tosi huoni kirja siitä huolimatta.

    • piti lukioaikaan lukea John Steinbeckin Eedenistä itään. Tiedän että Steinbeck on arvostettu ja kirjakin kai, mutta minun lukemistani kirjoista oli tylsin ja turhin ikinä. Jos ei olisi pitänyt tehdä ko. kirjasta ryhmäesitelmää, se olisi lähtenyt paluukyydillä takaisin kirjastoon...

      • ...täytyy kirjallisuuden opetuksessa olla, jos noin hyvä romaani on saatu noin pahalta maistumaan. Steinbeckin tarinoista olen aina tykännyt kuin hullu puurosta (tosin minulle oli aika kylmä suihku, kun sain tietää että se talvisodan aikana uskoi enemmän Kuusisen kabinetin julistuksiin kuin Suomen hallituksen avunpyyntöihin). Eedenistä itään on minusta varsinainen maailmankirjallisuuden klassikko. Kainin ja Aabelin myytti 1900-luvun alun Kaliforniassa.

        Oletko muuten nähnyt sen elokuvaversion? Siinä ei ainakaan hyvää kirjaa pilattu. Siinä James Dean, tämä pahan pojan arkkityyppi, teki itsensä kuolemattomaksi, eikä ainakaan vanhuuteen kuollut. Jospa se sinullekin paremmin aukeisi sitä kautta?


    • H. Lettu

      Kerran kesällä olin tyttökaveri mökillä, jossa sadesäällä ei ollut muuta lukemista kuin B. Cartlandin, painosten kuningattaren, kolme kirjaa - ja kasa vanhoja aikakausilehtiä.

      Tuntui että oli mentävä pesemään kädet siirapista, kun olin yhden kirjan hypellyt läpi... Kylmät väreet menee vieläkin selkäpiissä.

      • tiukuliini

        Se oli niin järkyttävää soopaa. vitsi vain kun muistaisi nimen. Siinä purjehdittiin ilmassa, vanhanaikaisen laivan kuva kannessakin. Se oli kai olevinaan fantasiaa tai jotain, mutta se oli niin kertakaikkisen epäloogista ja väkisin väännettyä, ettei sitä jaksanut kahlata läpi.


      • Tiukuliini
        tiukuliini kirjoitti:

        Se oli niin järkyttävää soopaa. vitsi vain kun muistaisi nimen. Siinä purjehdittiin ilmassa, vanhanaikaisen laivan kuva kannessakin. Se oli kai olevinaan fantasiaa tai jotain, mutta se oli niin kertakaikkisen epäloogista ja väkisin väännettyä, ettei sitä jaksanut kahlata läpi.

        Niin... tekevälle sattuu.

        Tuli vielä mieleen toinenkin keskenjäänyt... ei kylläkään huonouden vaan vaikeuden takia. Erittäin wanha, iso- ja ohutsivuinen, paksu ja tosi pienellä ja tiheällä tekstillä painettu englanninkielinen Tuulen viemää, jonka sain teininä lahjaksi. Ehkä joskus kahlaan sen läpi :) Sen kanssa ei vaan sanakirjat auta, vanhaa kieltä ja murteita.


    • huonointa

      en varmaan ole vielä lukenut,pahaa pelkään että kyllä sekin vielä käteen tulee mutta viimeisimpiä TOSI huonoja oli Eddingsin Reginan laulu.
      Tuskallista,ja Eddings taitaa olla nuorten suosiossa,jos tuosta soopasta saavat kuvan että tätä on kirjallisuus niin aih!!

      • Dean Koontz

        Huonoja on ollut paljon. Viime aikoina huonoi käteeni sattunut oli Dean Koontzin Kylmä kuu. Epäloogisuudessaan ja lapsellisuudessaan aivan ohittamaton kökköpökäle.


      • ovat

        yleensä kaikki C. Coocksonen, Cartalndin, Steelin ja muut siirappiroskan kirjoittamat kirjat.
        Niissä on aina joku nuori nainen, joka joutuu työhön kartanoon tms. Kohta tulee miäs, vähän vanhempi yms, yleensä leski.
        Sitte rakastutaan ja muutaman itkuvirren jälkeen mennään naimisiin.
        Nuorena noit jakso lukea, nyt jo kannen näkeminenkin ällöttääääääää.


      • ovat..
        ovat kirjoitti:

        yleensä kaikki C. Coocksonen, Cartalndin, Steelin ja muut siirappiroskan kirjoittamat kirjat.
        Niissä on aina joku nuori nainen, joka joutuu työhön kartanoon tms. Kohta tulee miäs, vähän vanhempi yms, yleensä leski.
        Sitte rakastutaan ja muutaman itkuvirren jälkeen mennään naimisiin.
        Nuorena noit jakso lukea, nyt jo kannen näkeminenkin ällöttääääääää.

        just niitä kirjoja joita voi lukea samalla kun "puhuu" anopin kanssa puhelimessa,sekottelee puurokattilaa jne jne.


    • sööpäri.

      Olen lukenut nyt 2v ajan iltalukemisena Alan Paton:in "Oi miten kaunis maa". En ole edes puolessa välissä, koska kirja on niin käsittämättömän unettava. Tuskin loppuun pääsenkään koskaan, koska sen pelkkä näkeminen saa inhon tunteet valloilleen.

    • väsynyt.

      Tooosi huonoa fiktiota. Sopii mainiosti jollekin masokistille.

      Mark Twain sanoi, että se on "paperille painettua kloroformia".

    • Alkup.

      Kiitos kaikille vastanneille ja vihjeistä niistä kirjoista joita kannattaa kiertää kaukaa.

      Lisä vihjeet ovat edelleen tervetulleita.

    • pakana-neito

      Joku jo mainitsi C. Coocksonit, Steelit ja Holtit mutta kyllä pahinta puppua ovat harlekiinit. En kyllä tiedä, että voiko niitä lukea tänne, kun eivät minusta ole ansainneet edes kirjan titteliä :p

      Tosiaan itsekin olen sortunut aloittamaan kahta harlekiinia, joista kumpaakaan en kyennyt loppuun lukemaan... Mutta puolustukseni on ettei ollut MITÄÄN muuta tekemistä :)

    • jokunen

      Ylivoimaisesti huonoin kirja minkä olen lukenut on Thomas Hardyn Tess of the D'Urbervilles. Ei ollut mitään rajaa sen surkeuden kanssa mitä se päähenkilö joutui kokemaan. Ja se otti vielä kaiken kurjuuden vastaan eikä yrittänyt tehdä mitään asialle. Tylsin ja säälittävin hahmo mitä olen kirjoissa tavannut.

      Stephen Kingin Eksyneiden jumala oli kanssa piinaavan tylsä, hirveä pettymys.

      • käkkäräkää

        Rasittava tarina nuoresta miehestä, joka ihan itse ehdoin tahdoin pilasi elämänsä. Ja moinen lasketaan maailmankirjallisuuden klassikoiden joukkoon...


        Punaista ja mustaa / kirj. Stendhal; suom. Joel Lehtonen
        Julkaisija: Hämeenlinna : Karisto, 1985
        Ulkoasu: 518 s. ; 24 cm
        Sarja: Maailman kirja-aarteet
        Alkuteos: Le rouge et le noir
        Huomautus: Ilm. ensi kerran suomeksi 1929-1930


    • NightCrawler

      On harvoja kirjoja joita joutuu ns urakalla lukemaan, mutta tämä oli allekirjoittaneelle sellainen. Vaikka muuten Tolkienin tuotanto kyllä toimii, niin tämä vain ei oikein iskenyt. Todella paljon tylsää luettelointia ja pikkuisia miniministooreja. Luettelointi menee, niin pitkälle, ettei juonta tai tarinaa oikein saa hahmotukseen. Tämä muistuttaa hiukkasen raamatun sukuluettelotyyliä eli näin syntyi hänelle hän jne. Ehkä tämä myöskin osaltaan johtuu, ettei maestro itse koskaan saanut tätä teosta valmiiksi, vaan kansiin tuon koosti hänen poikansa Christopher Tolkien.

    • neiti halla

      Se Vanhan Testamentin sukuluettelo otti koville, mutta luin sen. Muuten kirja on aika mielenkiintoinen...

      Huonot "oikeat" kirjat olen sitten jättänyt kesken. Huonoin, jonka muistan lukeneeni, oli joku tyyliin Kuka pelkää pimeää tms. Päähenkilöllä ei ollut ilmeisesti aivoja lainkaan, ja se oli kauheaa.
      Taru sormusten herrasta oli kauhean tylsä ja vaikealukuinen, inhoan sitäkin.

    • humanisti

      Jouduin joskus lukemaan populaarkirjallisuuden tenttiin yhden sotakirjankin, ja valitsin tämän. Vaikka minulla olikin ennakkoluuloja isänpäivinä markettien hyllyille lapioituja so(n)takirjoja kohtaan, niin tämä kyllä oli huonompi kuin olin ikinä voinut edes kuvitella minkään voivan olla. Käsittämätöntä jälkirunebergilaista sankaripaatosta yhdistettynä korkeajännitys-sarjakuvien tyyliseen replikointiin ("argh! hän huudahti vuodattaen hurmeensa isänmaan kunnian kentille" tai jotain tällaista sotkua, ihan totta kuoleva huutaa siinä aarggh ja siinä käytetään verestä sanaa hurme) ja välillä selitetään joka leveys- ja pituuspiirin tarkuudella jonkin turhan pataljoonan etenemistä siellä jossakin. Huh.

    • Nimetön

      ...on huonoin. Siinä lukee vain sata sivua koppoti koppoti koppoti... Paitsi välillä lukee loro loro loro....
      Lisäksi Hemingwayn 'Jäähyväiset aseille'

    • DEFGYN

      Suuri palo.

    • Jos en ihan väärin muista, niin joku Pepi Reinikainen voitti tuonnimisellä tekeleellä joskus Erkon palkinnon. Rima oli kyllä sinä vuonna harvinaisen matalalla. Tekotaiteellista puppua itseään etsivän neuroottisen nuoren naisen sompailuista jossain hahmottomassa ja nimettömässä keskieurooppalaisessa ulkomaassa, epäselvien traumojen purkamista niinikään nimettömän kummitädin kanssa, loputonta rosé-viinin lipittämistä niinikään nimettömien ulkomaalaisten pikku intellikekkulien kanssa jne jne............. ei päätä eikä häntää.

      • Pelkkä hullu?

        Hullusta ihanasta linnusta tykkäsin. Mutta oletteko koskaan yrittäneet lukea Hans Selon Diivaa?


    • 3DBook

      Matti Yrjänä Joensuun Possu Paavalin panttivangit jäi kesken. Muitakin olen lukenut, mutta vain kaksi loppuun.
      Myös nämä nykyiset jännityskirjat on sellaisia että jää usein kesken. Tapahtumat on epäuskottavia tai päähenkilöillä on yliluonnollisia kykyjä. ei kiinnosta.

    • Kaikista huonoin

      En henno sanoa enempää, kuin että se on suomalainen nuortenkirja ja ilmestynyt 1944. Kirjan nimi alkaa S:llä.

      • ???===

        Siis tämä?
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Yrjö_Vasama

        Yrjö Vasama, Serkukset sodassa.

        "Suomen kustannusyhdistys lähetti kirjakaupoille kirjeen 1.10.1945, jossa kehotettiin poistamaan näytteiltä mm. Vasaman poikien seikkailukirja Serkukset sodassa (1944) ja lopettamaan sen myynti."

        Aatteen ihmisenä taidat kannattaa myös, Aleksandr Solženitsynin romaani Vankileirien saaristo, sensurointia.
        Se sensuroitiinkiin 1970-luvulla.


      • Kaikista huonoin
        ???=== kirjoitti:

        Siis tämä?
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Yrjö_Vasama

        Yrjö Vasama, Serkukset sodassa.

        "Suomen kustannusyhdistys lähetti kirjakaupoille kirjeen 1.10.1945, jossa kehotettiin poistamaan näytteiltä mm. Vasaman poikien seikkailukirja Serkukset sodassa (1944) ja lopettamaan sen myynti."

        Aatteen ihmisenä taidat kannattaa myös, Aleksandr Solženitsynin romaani Vankileirien saaristo, sensurointia.
        Se sensuroitiinkiin 1970-luvulla.

        Oikein. Aika hyvin arvattu, kun ottaa huomioon ettet ole itse lukenut ko. kirjaa.


    • Seppo.Jyrkinen

      Ylivoimaisesti huonoin kirja, jonka olen aloittanut, on Hitlerin Taisteluni. Historian harrastajana ajattelin kerran, että se antaisi perspektiiviä 30-luvun Saksaan, mutta alle 10 sivua tuli luettua. Puhelinluettelokin on mielenkiintoisempi!

      • kai oot kuullut

        Kai siinä jotain "hienoa" täytyy olla, kun se on niin suosittu esim. jossain Jemenissä päin, että myydään loppuun jatkuvasti. Eli arabit/muslimit näkyvät siitä kovasti tykkäävän.


    • Barbro 459

      Jonakin päivänä kaduttaa.

    • Seppo.Jyrkinen

      Mikä kaduttaa?

    • Anonyymi

      kaikki koulun paskat paska paskamaiset kirjat on paskinta paskaaa mitä perseestä tulle (side eye)

    • Anonyymi

      Paljon olen kirjoja lukenut viimeisen 70+ vuoden aikana. Kaikista kehnoin oli nimimerkki Rosa Liksomin (ellen muista väärin) väkisin vääntämä Hytti numero kuusi. Ei sitten järjen häivääkään tuossa (t)ulosteessa!
      Olen itse tuon matkan tehnyt kolmesti lukuunottamatta Tomskin osuutta.
      Millähän perusteella tuo muka jotenkin palkittiin? Väitän, ettei kukaan palkintolautakunnasta ole edes lukenut kirjaa. "Kirjailijan" ulkonäköä ja luonteenpiirteitä en tiedä eikä kiinnostakaan tietää, enkä siis osaa ottaa kantaa, onko niillä ollut osuutta palkintolautakunnan totaaliseen epäonnistumiseen tässä asiassa.

    • Anonyymi

      Et kai ole sitten lukenut tätä Fu Mancu kauhujen mies. Kyllä umpi rasistinen ikävä, että se puoli on sisällötä jotenkin hyvä. muu on ihan perseestä tulin ja menin ja saavuin sinne ja jatkoin matkaa ja saavuin ...JNE,. Jopa minä kirjoitin ala asteella peruskoulussa parempia paska aineita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe