Kissalla ovikello

Höpsö

Haluan tässä kertoa kokemuksia "kissan ovikellosta" kissaihmisille.
Meillä on kissa, joka saa mennä ulos silloin kun haluaa. Asensimme talomme ja autotallin väliin sivuoven pieleen liiketunnistimen, joka havaitessaan liikettä aiheuttaa sisällä ovikellon soinnin. Tiedämme siitä, että kisumme on tulossa sisälle. Laite on ollut varmatoiminen ja maksoi noin 70 euroa lukkoliikkeessä ja se toimii langattomasti, eli johtoja ei tarvitse vetää. Vältymme turhilta oven aukomisilta ja energiaa säästyy, eikä kisun tarvi odotella kylmissään ulkona. Joskus kun kisumme on ollut sisällä, on ovikello siitä huolimatta soinut. Naapurin kissat välillä aiheuttavat hälytyksen. Olemme ottaneet tavaksi hieman hätistellä niitä pois pihastamme, koska ne ovat ajaneet välillä kisumme puuhun. Tilanne on nyt rauhoittunut. Olemme tyytyväisiä tähän "kissankelloon".

14

958

  Vastaukset

  • Hei, mä kyl oon ite aatellu et olis kätevää et ois kissan ovikello, mutten koskaan uskonu, et sellasia oikeesti ois joku värkänny. Itellä on kolme kissaa, ja varsinki yöllä ku on paljon pakkasta ni on "pakko" oottaa et ne tulee taas sisälle ettei ne jäädy. (Ne käy ulkona asioilla) Muuten meil on tää homma tehty järkevästi niin, et on keittiön ikkunan edessä ulkopuolella pöytä, mis on matto, ja kisut saa tulla siihe kyttään et pääsiskö sisälle. Toimii hyvin, koska meil liikutaan paljon siitä ohi. Sen verran toi sun kertomas kiinnostaa, et seuraavan kerran kun hankin kissan (toivon mukaan menee vie seuraavat 11 vuotta) niin asennan sit tollasen ovikellon.Kiitoksia siis vinkistä, laitetaan korvan taa muistiin. =)

  • Meillä on myöskin liiketunnistimen perässä summeri sisällä kertomassa pihan liikenteestä. Joten tuttu juttu sen puoleen.

   Mutta otsikon asiaan. Kissanäyttelyssä eräs valmistajan edustaja esitteli kissan luukkua, jossa oli lukkosysteemi. Lukon avasi kissan kaulapannassa oleva magneetti, eikä vieraat "avaimettomat" kissat saa luukkua auki.

   Valitsimesta sai kytkettyä suunnan myös yksisuuntaiseksi niin, että kissa pääsee vain sisään mutta ei enää ulos. Hintaa paristokäyttöisellä laitteella oli muistaakseni reilu 100 € mistä johtuen jäi ostamatta, vaikka kätevä olisikin käytössä.

   • Sepäs näissä on että hintaa kyllä osataan laittaa senkin edessä!


  • Olisi mukava meillekkin tollainen kun on kaksi kissaa, jotka ulkoilevat talvella kuitenkin vähemmän, mutta kuitenkin. Aika kallis, täälä on myös aika monta naapurikissa, joten ei varmaan meille sovi.
   Mutta aika kiva idea.

   • Jotkut käyttävät tavallista painettavaa ovikelloa, joka asennetaan kissan tasolle. Jos omat kissat opettaa painamaan sitä, niin melko harvoin varmaan joutuu avaamaan ovea vieraille kissoille.


  • Meillä on juuri tuollainen painettava langaton ovikellon nappi, sen päälle olen virittänyt vaneriliuskan jota kissa painaa. Opetimme kaksi kissaa nousemaan terassilla pöydän päälle, ja siitä etutassut ikkunalaudalle. Kurkistavat niinkuin ikkunasta sisälle, ja samalla etutassut painavat ovikellon katkaisijaa. Toimii erittäin hyvin, nykyisin yksi kissa, soittaa poikkeuksetta ovikelloaan halutessaan sisälle.
   Mainio systeemi.

  • Vanha juttu, mutta meillä on Bilteman langaton pihatiehälytin hoitamassa kissan ovikellon virkaa. Hinta alle 20€ ja toimii hyvin.

   • Minusta suuri tarha on parempi.Sieltä kisuli tulee luukustan sisälle itse.Ei käy huonoilla keleillä,ei sateella ei pakkasella.Ei halua.Se on parempi, koska silloin kissaa pidetään kissoja koskevien lakien mukaan.Ei jää autojen tai petojen ruhjomaksi,eikä laittomasti vieraan mailla.Eli kissasta ei muille haittaa,ei häiriöitä eikä aiheuta ns.kissavihaa.

    Tietysti hiukan maksaa ja on tekovaivaa,mutta kyllä omasta lemmikistä on pystyttävä lakien mukaan huolta pitämään jos sellaisen ottaa.
    Ei pidä lakeja rikkoa, eikä omalla lemmikillään muita työllistää.On meinaan monia, jotka joutuu siivoamaan muiden kissojen sotkuja.Ja monet kissat karkaa,katoaa ja menehtyy laittomasti heitteillejätettynä.Se, on julmaa omalle lemmikille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minusta suuri tarha on parempi.Sieltä kisuli tulee luukustan sisälle itse.Ei käy huonoilla keleillä,ei sateella ei pakkasella.Ei halua.Se on parempi, koska silloin kissaa pidetään kissoja koskevien lakien mukaan.Ei jää autojen tai petojen ruhjomaksi,eikä laittomasti vieraan mailla.Eli kissasta ei muille haittaa,ei häiriöitä eikä aiheuta ns.kissavihaa.

    Tietysti hiukan maksaa ja on tekovaivaa,mutta kyllä omasta lemmikistä on pystyttävä lakien mukaan huolta pitämään jos sellaisen ottaa.
    Ei pidä lakeja rikkoa, eikä omalla lemmikillään muita työllistää.On meinaan monia, jotka joutuu siivoamaan muiden kissojen sotkuja.Ja monet kissat karkaa,katoaa ja menehtyy laittomasti heitteillejätettynä.Se, on julmaa omalle lemmikille.

    Kannattaa kyllä pitää kissaa kuten kuuluu, luonnon ja kissan etu.


  • Kun nyt tämän ketjun näin, niin palautuu mieleen vanhat jutut. Meillä oli aikanaan kissa, joka hyppäsi roikkumaan ikkunalaudan reunaan, siihenkin rämähdykseen joskus jo heräsi, mutta ellei, niin kissa koputti tassulla ikkunaan ja odotti, että joku avaa ja päästää kissan sisään. Ja tämä on tosi juttu. Kissan nimi oli Tessu. Laitettiin sitten seinää vasten vino lauta, ettei kissan tarvinnut hypätä, se kiipesi lautaa pitkin ja löi tassulla ikkunalasiin. Tämän kaiken se oppi ihan itse. No siitä on jo aikaa . . .

   • Kyllähän kissa oppii,kun on pakko.Jos on nälkä,ja ruika sisällä,tai palelee yksin ulkona niin sisälle pyrkii.Monet pyrkii vieraankin pihaan,hakemaan apua janoon, nälkään ja talvella kylmän suojaa.Kannattaa auttaa avunpyytäjää,ja pelastaa löytöeläintalolle.Sieltä kadottaneet omiaan etsii.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllähän kissa oppii,kun on pakko.Jos on nälkä,ja ruika sisällä,tai palelee yksin ulkona niin sisälle pyrkii.Monet pyrkii vieraankin pihaan,hakemaan apua janoon, nälkään ja talvella kylmän suojaa.Kannattaa auttaa avunpyytäjää,ja pelastaa löytöeläintalolle.Sieltä kadottaneet omiaan etsii.

    Totta kyllä.


   • Samoja kokemuksia meillä. Reissuiltaan palatessa kissat oppivat nopeasti ilmoittamaan tahtonsa päästä sisälle. Sitten isäni rakensi kissoille luukun, josta ne saavat mennä ja tulla halunsa mukaan. Nyt talo on ollut jo kymmenisen vuotta meidän omistuksessamme, mutta vilkas kissaliikenne luukusta kulkee entiseen malliin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllähän kissa oppii,kun on pakko.Jos on nälkä,ja ruika sisällä,tai palelee yksin ulkona niin sisälle pyrkii.Monet pyrkii vieraankin pihaan,hakemaan apua janoon, nälkään ja talvella kylmän suojaa.Kannattaa auttaa avunpyytäjää,ja pelastaa löytöeläintalolle.Sieltä kadottaneet omiaan etsii.

    Meillä kissa oli vapaana , ja sujuikin,kunnes katosi.Etsitty on, mutta ei löytynyt,ja nyt tuostakin jo vuosia aikaa.Seuraavaa en enää päästä yksin muiden alueille.Entistä kissaa etsiessä huomattiin,ettei ihmiset tosiaankaan pidä siitä että kissa kulki heidän pihoissaan.
    Mietin myös tarhan tekemistä,tai pihan parempaa aitaamista.Selvitellään että kuinka korkea pleksi/ pelti pitää laittaa aitaan,jotta kissa ei yli mene.
    Ihmiset eivät halua kissaamme pihaansa.Vanhuksia naapureissa kukkineen ja kasveineen,sekä pikkukoirineen.Eli kissan pitäisi oikeasti sitten pysyä poissa vieraiden pihoista kokonaan.Ja haluan pitää sen myös kotona ja turvassa liikenteeltä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia on 2 viikkoa Hangossa Stefun kanssa

   Kertoi ig. Mihis Isbe? Martina ei tytöstä huolehdi. Isbe ollut vain Hangossa Stefun suvulla. Vai hoitaako myös Sofia Isbeä Hangossa? Maralla ei ole
   Kotimaiset julkkisjuorut
   193
   1967