Taiwan ei ole oma maansa

Papuliu

Moderaattorille tiedoksi että Taiwan kuuluu Kiinalle niin kuin Macao ja Hongkong. Eli Taiwan tulisi laittaa Kiinan foorumin alle.

Jos tällainen tapaus tapahtuisi kiinalaisella nettisivulla, nettisivun perustajat joutuisivat todennäköisesti vankilaan pitkäksi aikaa maanpetturuudesta. No hard feelings.

6

2733

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkailu

      Taiwan on otsikon "Keskustele matkailusta Aasiassa."
      alla, ei "Luettele Suomen tunnustamat Aasian maat".

    • kai sitten..

      Sellaista se politiikka on. Taiwania taas pidettiin lännessä pitkään oikeana Kiinan hallituksen paikkana ja emämaa oli kapinallisten vallassa. Nykyään näyttää siltä että nämä ex-kapinalliset "kommunistit" ovat vallassa pysyvästi ja taloudellisten syiden takia länsi tunnustaa sen.
      Kiinassa nyt saa rangaistuksen monesta asiasta jotka paremmissa yhteiskuntamuodoissa kuuluvat kansalaisen perusoikeuksiin.

    • Jake

      Jos joku kirjoittaisi tällaista Taiwanissa mitä juuri kirjoitit niin joutuisit todennäköisesti vankilaan pitkäksi aikaa maanpetturuudesta.

      • siellä on?

        Siellä ei taida olla montaa suomalaista? Haluaisin tulla/mennä käymään, kun tapasin Amerikassa yhden kivan Taiwanilaisen, jota olisi kiva mennä morjestamaan. Mitä pitäisi huomioida matkuastaessa Taiwaniin. Ei mua rokotukset kiinnosta, mutta muut asiat kyllä.


    • Itsenäinen vastustaja

      ---clip---
      Jos tällainen tapaus tapahtuisi kiinalaisella nettisivulla, nettisivun perustajat joutuisivat todennäköisesti vankilaan pitkäksi aikaa maanpetturuudesta.
      ---clip---

      Onneksi me sentään ollaan oikeusvaltiossa eikä meitä johda mitkään aatteettomat "kapitalistiriistäjäkommarit" (näyttipä tyhmältä sanahirviöltä) !

      • pippaa

        Taiwan on turvallinen ja ystavallisten ihmisten maa. Nuorempi ja koulutetumpi osa vaestosta puhuu kohtuulisen hyvin englantia ja ainakin Taipeissa tulee pelkalla englannilla kohtuu hyvin toimeen. Taiwan on myos melko turvallinen ja vauras maa. Taiwanissa asuu kourallinen suomalaisia.

        Taiwan, eli ROC = Republic of China on saari jolle kultturivallankumouksta johtavaa Maoa Kiinan hallitsijaperhe , kirjureineen ja kenraaleineen pakeni ja perusti valiaikaishallinon. En tunne Taiwanin historiaa kovin yksityishohtaisesti, mutta olen kasittanyt, etta saarelle siirtynyt kiinan hallitsija kaytti melkoisesti voimaa ja tuhansia, jollei kymmenia tuhansia ihmisia kuoli.

        Taiwan on kiistelty asia Aasiassa ja melko suuri maara maita on tunnustanut Taiwanin, lisaksi maassa on oma valuutta ja hallitsija. Em. asiat ovat perinteisesti olleet itsenaisen valtion merkit, mutta kiinan valtio ja iso osa kiinalaisista kieltaa Taiwanin.

        Taiwanin vertaaminen Hong Kongiin tai Macauun ei ole oikea vertaus, koska Hong Kong oli selvasti vuokrattu Briteille ja siten on ollut aina osa kiinaa, mutta sopimuksella valiaikaisesti luovutettu maa-alue. Macau oli taas taas portugalilaisten hallinassa oleva siirtomaa, mutta Portugali paatti luopua alueesta vappaehtoisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe