Taiwan ei ole oma maansa

Papuliu

Moderaattorille tiedoksi että Taiwan kuuluu Kiinalle niin kuin Macao ja Hongkong. Eli Taiwan tulisi laittaa Kiinan foorumin alle.

Jos tällainen tapaus tapahtuisi kiinalaisella nettisivulla, nettisivun perustajat joutuisivat todennäköisesti vankilaan pitkäksi aikaa maanpetturuudesta. No hard feelings.

6

2748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkailu

      Taiwan on otsikon "Keskustele matkailusta Aasiassa."
      alla, ei "Luettele Suomen tunnustamat Aasian maat".

    • kai sitten..

      Sellaista se politiikka on. Taiwania taas pidettiin lännessä pitkään oikeana Kiinan hallituksen paikkana ja emämaa oli kapinallisten vallassa. Nykyään näyttää siltä että nämä ex-kapinalliset "kommunistit" ovat vallassa pysyvästi ja taloudellisten syiden takia länsi tunnustaa sen.
      Kiinassa nyt saa rangaistuksen monesta asiasta jotka paremmissa yhteiskuntamuodoissa kuuluvat kansalaisen perusoikeuksiin.

    • Jake

      Jos joku kirjoittaisi tällaista Taiwanissa mitä juuri kirjoitit niin joutuisit todennäköisesti vankilaan pitkäksi aikaa maanpetturuudesta.

      • siellä on?

        Siellä ei taida olla montaa suomalaista? Haluaisin tulla/mennä käymään, kun tapasin Amerikassa yhden kivan Taiwanilaisen, jota olisi kiva mennä morjestamaan. Mitä pitäisi huomioida matkuastaessa Taiwaniin. Ei mua rokotukset kiinnosta, mutta muut asiat kyllä.


    • Itsenäinen vastustaja

      ---clip---
      Jos tällainen tapaus tapahtuisi kiinalaisella nettisivulla, nettisivun perustajat joutuisivat todennäköisesti vankilaan pitkäksi aikaa maanpetturuudesta.
      ---clip---

      Onneksi me sentään ollaan oikeusvaltiossa eikä meitä johda mitkään aatteettomat "kapitalistiriistäjäkommarit" (näyttipä tyhmältä sanahirviöltä) !

      • pippaa

        Taiwan on turvallinen ja ystavallisten ihmisten maa. Nuorempi ja koulutetumpi osa vaestosta puhuu kohtuulisen hyvin englantia ja ainakin Taipeissa tulee pelkalla englannilla kohtuu hyvin toimeen. Taiwan on myos melko turvallinen ja vauras maa. Taiwanissa asuu kourallinen suomalaisia.

        Taiwan, eli ROC = Republic of China on saari jolle kultturivallankumouksta johtavaa Maoa Kiinan hallitsijaperhe , kirjureineen ja kenraaleineen pakeni ja perusti valiaikaishallinon. En tunne Taiwanin historiaa kovin yksityishohtaisesti, mutta olen kasittanyt, etta saarelle siirtynyt kiinan hallitsija kaytti melkoisesti voimaa ja tuhansia, jollei kymmenia tuhansia ihmisia kuoli.

        Taiwan on kiistelty asia Aasiassa ja melko suuri maara maita on tunnustanut Taiwanin, lisaksi maassa on oma valuutta ja hallitsija. Em. asiat ovat perinteisesti olleet itsenaisen valtion merkit, mutta kiinan valtio ja iso osa kiinalaisista kieltaa Taiwanin.

        Taiwanin vertaaminen Hong Kongiin tai Macauun ei ole oikea vertaus, koska Hong Kong oli selvasti vuokrattu Briteille ja siten on ollut aina osa kiinaa, mutta sopimuksella valiaikaisesti luovutettu maa-alue. Macau oli taas taas portugalilaisten hallinassa oleva siirtomaa, mutta Portugali paatti luopua alueesta vappaehtoisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe