Taiwan ei ole oma maansa

Papuliu

Moderaattorille tiedoksi että Taiwan kuuluu Kiinalle niin kuin Macao ja Hongkong. Eli Taiwan tulisi laittaa Kiinan foorumin alle.

Jos tällainen tapaus tapahtuisi kiinalaisella nettisivulla, nettisivun perustajat joutuisivat todennäköisesti vankilaan pitkäksi aikaa maanpetturuudesta. No hard feelings.

6

2680

  Vastaukset

  • Taiwan on otsikon "Keskustele matkailusta Aasiassa."
   alla, ei "Luettele Suomen tunnustamat Aasian maat".

  • Sellaista se politiikka on. Taiwania taas pidettiin lännessä pitkään oikeana Kiinan hallituksen paikkana ja emämaa oli kapinallisten vallassa. Nykyään näyttää siltä että nämä ex-kapinalliset "kommunistit" ovat vallassa pysyvästi ja taloudellisten syiden takia länsi tunnustaa sen.
   Kiinassa nyt saa rangaistuksen monesta asiasta jotka paremmissa yhteiskuntamuodoissa kuuluvat kansalaisen perusoikeuksiin.

  • Jos joku kirjoittaisi tällaista Taiwanissa mitä juuri kirjoitit niin joutuisit todennäköisesti vankilaan pitkäksi aikaa maanpetturuudesta.

   • Siellä ei taida olla montaa suomalaista? Haluaisin tulla/mennä käymään, kun tapasin Amerikassa yhden kivan Taiwanilaisen, jota olisi kiva mennä morjestamaan. Mitä pitäisi huomioida matkuastaessa Taiwaniin. Ei mua rokotukset kiinnosta, mutta muut asiat kyllä.


  • ---clip---
   Jos tällainen tapaus tapahtuisi kiinalaisella nettisivulla, nettisivun perustajat joutuisivat todennäköisesti vankilaan pitkäksi aikaa maanpetturuudesta.
   ---clip---

   Onneksi me sentään ollaan oikeusvaltiossa eikä meitä johda mitkään aatteettomat "kapitalistiriistäjäkommarit" (näyttipä tyhmältä sanahirviöltä) !

   • Taiwan on turvallinen ja ystavallisten ihmisten maa. Nuorempi ja koulutetumpi osa vaestosta puhuu kohtuulisen hyvin englantia ja ainakin Taipeissa tulee pelkalla englannilla kohtuu hyvin toimeen. Taiwan on myos melko turvallinen ja vauras maa. Taiwanissa asuu kourallinen suomalaisia.

    Taiwan, eli ROC = Republic of China on saari jolle kultturivallankumouksta johtavaa Maoa Kiinan hallitsijaperhe , kirjureineen ja kenraaleineen pakeni ja perusti valiaikaishallinon. En tunne Taiwanin historiaa kovin yksityishohtaisesti, mutta olen kasittanyt, etta saarelle siirtynyt kiinan hallitsija kaytti melkoisesti voimaa ja tuhansia, jollei kymmenia tuhansia ihmisia kuoli.

    Taiwan on kiistelty asia Aasiassa ja melko suuri maara maita on tunnustanut Taiwanin, lisaksi maassa on oma valuutta ja hallitsija. Em. asiat ovat perinteisesti olleet itsenaisen valtion merkit, mutta kiinan valtio ja iso osa kiinalaisista kieltaa Taiwanin.

    Taiwanin vertaaminen Hong Kongiin tai Macauun ei ole oikea vertaus, koska Hong Kong oli selvasti vuokrattu Briteille ja siten on ollut aina osa kiinaa, mutta sopimuksella valiaikaisesti luovutettu maa-alue. Macau oli taas taas portugalilaisten hallinassa oleva siirtomaa, mutta Portugali paatti luopua alueesta vappaehtoisesti.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   131
   3253
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   1296