Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pohjan pystykorva

raakkel

Olisimme kiinostuneita tietämään enemmänkin tästä rodusta, onko ainoastaan ulkokoira
eli onko hyvä ottaa kotiin missä ei ole pihalla
olo mahdollisuutta?

Metsästyksessä kuulemma terhakka ja hyvä rotu

13

10425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • emäntä

      meillä on ollut pohjis 13-vuotta, eli on nyt jo eläkeläismummo. aina on ollut ns. sisäkoira, vaikka metsästykseen käytetäänkin. On aivan ihanteellinen ja mitä suloisin kotikoirakin, kunhan muistaa lenkillä käyttää (ihan kuten mitä tahansa koiraa ;)
      nyt meille on myös vapun aikaan tulossa saman rodun edustaja pentu-versiona ja sisäkoiraksi sekin. Metsällä käytetään myös tätä tyttöä..
      Onko teillä jo tiedossa pentue? Niitä ei nimittäin ole aina ihan helppo löytää. Nimimerkillä kokemusta on....
      Kyllä tämä rotu on todella hyvä myös sisäkoirana, mekin asuimme silloin kun hankimme ensimmäisen pohjiksen, rivitalossa ja kaikki sujui mitä mainioimmin. Ainakin meidän narttu oli tosi helppo koulutettava ja omaksui helposti uudet asiat ja kiellot.
      Suosittelen lämpimästi

      • tuleva emäntä

        Kiitos, kauniista tekstistäsi!

        Olemme jo kahden vuoden ajan etsineet sopivaa
        pienikokoista koiraa ja nyt kun poikani
        yrittää suorittaa metsästyskorttia
        hän on 14v. niin kallistumme lintukoiran puoleen

        Hieno kuulla ettei pohjis tarvi omaa pihaa
        me asumme vanhassa puuhuoneistossa, jossa
        tilaa kyllä on :)

        En tiedä kasvattajia, enkä edes hintaa
        näin alussa tämä viellä on?


      • Pohjiksista
        tuleva emäntä kirjoitti:

        Kiitos, kauniista tekstistäsi!

        Olemme jo kahden vuoden ajan etsineet sopivaa
        pienikokoista koiraa ja nyt kun poikani
        yrittää suorittaa metsästyskorttia
        hän on 14v. niin kallistumme lintukoiran puoleen

        Hieno kuulla ettei pohjis tarvi omaa pihaa
        me asumme vanhassa puuhuoneistossa, jossa
        tilaa kyllä on :)

        En tiedä kasvattajia, enkä edes hintaa
        näin alussa tämä viellä on?

        Tässä linkki pohjisten kasvattajiin :

        http://www.spj.fi/ppk/yhteys.htm


      • mie vain
        Pohjiksista kirjoitti:

        Tässä linkki pohjisten kasvattajiin :

        http://www.spj.fi/ppk/yhteys.htm

        jos pohjiksen osto kiinnostaa tässä hyvä kasvattaja pentueista en tiiä onko tulossa mutta hyviä koiria. eli nimellä seppo pohjanoksa. hinta muistaakseni 800e.


      • hau

        Sanoisin näin että koirat kyllä alistuvat ihmisten tahtoon, mutta tuskin koirasi oikeasti nauttii sisälläolosta jatkuvati. Pohjis on vaatimaton rotuna eikä protestoi,mutta sisäkoirana kuten pystykorvat yleensä eivät viihdy. Heidän tarkkaavainen ja ympäristöä seuraava luonne yksinkertaisesti vaatii ulkona oloa.Kauhistun että joku pitää pystykorvaa kerrostalossa. Itse olen pohjiksen omistaja.


    • heibo

      meillä 7kk ikäinen pohjis narttu. Aivan ihanteellinen lapsiperheen koira. oppi todella nopeasti sisäsiistiksi, mutta meillä ei pidä sisällä olosta. haluaisi olla ulkona yöt ja päivät vaikka sillä ei ole vielä koppia. kiepissä makaa hangessa vaikka pakkasta kuinka. olemme yrittäneet pitää sisällä kovilla pakkasilla,m utta vinkuu oven suussa ulos ja menee suoraan juoksunarulle istumaan. puoliväkisin saatu raahata sisälle. voi olla että suvuissa eroja? meillä ainakin koira olisi onneton jos vain olisi sisällä.

    • bensku

      Pohjanpystis on koira joka mielestäni ei sovellu sisäkoiraksi.Pohjis rotuna on ns.alkuperäisrotu,joka on enempi ulkokoira metsässä viihtyvä. Pohjis on on kiltti rotuna, mutta ei sisäkäyttöön.Toivoisin myös,että sellaisesena se myös pysyy.

      • Pystis täälläkin

        ...pohjanpystis ei viihdy yhtään ulkosalla ainakaan yksin. On pennusta asti tottunut oleen sisäkoirana, joten siitä kai se johtuu. Koira pitää totuttaa heti pienestä pitäen joko ulos tai sisälle. Meidän koiraa (nyt 5 v.) ei kyllä enää pystyis ulkoasujaksi laittamaan, se ois hätää kärsimässä siellä yksinään ja pienessä kopissa/aitauksessa (verrattuna siis asuinhuoneistoon, jossa tilaa ja ennenkaikkea seuraa riittää hyvin koirallekin). Varsinkin jos sataa vettä/lunta, niin koira vaan nuuhkii oven raossa eikä lähde ulos, jollei oo tosi hätä. Oonki usein sanonu meidän koiraa kissakoiraksi, päästelee vielä semmosia naukumaääniä joskus, heh ;).

        Asutaan rivitalossa, jonka pihalla on koiralla juoksunaru. Joskus viihtyy siellä, mut yleensä ei. Ei räksytä sisällä eikä ulkona. On kyllä terhakka noin muuten eli on koko ajan mukana esim. kotitöissä. Seuraa tarkasti, kun lajittelen pyykkiä, siivoilen, laitan ruokaa ym. Ikkunasta kattelee lasten leikkejä ja naapureiden liikehdintää. Joka päivä pitää sit leikkiä jotain eli esim. narunvetoa tai naminpiilotusta. Aktiivinen koira, joka vaatii huomiota ja seuraa paljon, asui sitten sisällä tai ulkona.

        Jokohan alkuperänen kirjottaja on pystiksen hommannu? :)


    • Suikelo

      Saukkis vaan kaikille, meillä reilu 2-vee pohjis on (valitettavasti, olosuhteiden pakosta) vain sisäkoirana, mutta tulee saamaan isoin aitauksen ja kopin, jossa tulee viettämään paljon aikaa tulevaisuudessa, toki yöt edelleen sisällä.

      Normaali pohjis RAKASTAA ulkoilmaa ja ulkonaoloa, joten sitä ei saa siltä kieltää! (meidänkin olisi paljon enemmän ulkona, kuin tällä hetkellä on mahdollisuus).
      Eikä huonokaan ilma haittaa; vain erityisen kova sade tai ns. jäätävä sade eivät ole kivoja, poitsun mielestä.

      Jos pohjista pidetään vain sisäkoirana, on sille varattava TODELLA paljon aikaa, sillä koira vaatii aktiviteettejä, varsinkin, jos sitä ei käytetä metsästysharrastukseen, mikä on sen toinen luonto.

      Kun koiralla on riittävästi liikuntaa/lenkitystä/metsästysharrastusta ja muuta aktiviteettiä (leikkiä, tms.) ei parempaa ja ihanampaa koiraa löydy maan päällä! On ihan lutunen lastenkin kanssa ja ylipäätään rakastaa ihmisiä. Todetkaa itse!

      ...Mutta muistakaa, että koira ei ole leikkikalu, eikä lasten (eikä aikuistenkaan) rääkkäyskohde; koiralla on oltava oikeus omaan rauhaan/omaan paikkaan, ruokarauhaan, "koiranarvoiseen" elämään...

    • oma 2v

      pohjis poika on sisäkoirana kerrostalossa olosuhteiden pakosta mut ei sitä näytä haitaavan kun pääsee usein pitkille lenkeille. Ja auta armias jos ei pääse makuuhuoneeseen yöksi meidä sängyn alle nukkumaan ni syö kaiken mikä irti saa. mut kun jättää oven auki et saa tulla ni ei tuhoa mitään. monesti nukkuu isännän vieres päivä unetkin.

      • kuopiolainen pohjis

        Meillä on 19.4.2008 syntynyt pohjanpystykorvauros, maailman suloisin veijari. Joudumme nyt kuitenkin etsimään sille uutta kotia allergian vuoksi. Koiramme rakastaa metsässä liikkumista ja toivommekin, että sen uusi koti olisi lähellä luontoa. Perheessämme ei ole harrastettu metsästystä, mutta rotua on käytetty monipuolisena metsästyskoirana.


      • paperitonko?
        kuopiolainen pohjis kirjoitti:

        Meillä on 19.4.2008 syntynyt pohjanpystykorvauros, maailman suloisin veijari. Joudumme nyt kuitenkin etsimään sille uutta kotia allergian vuoksi. Koiramme rakastaa metsässä liikkumista ja toivommekin, että sen uusi koti olisi lähellä luontoa. Perheessämme ei ole harrastettu metsästystä, mutta rotua on käytetty monipuolisena metsästyskoirana.

        Onko koirallasi paperit? Kennelliiton tietokannasta ei löydy yhtään 19.4.2008 syntynyttä pohjista.

        Mikäli syntymäajassa on virhe ja koirallasi on tosiaan paperit, niin ilmoita se rotujärjestön (pentu)välitykseen. Sitä kautta saat sen oikeaan metsästyskäyttöön.


    • Pohjisnarttu

      Paras rotu mitä ikinä voi olla, itselläni on viiden kuukauden ikäinen pentu ja on tosi kiva ja viihtyisä koira niin sisällä kuin ulkona ,itse harrastan metsästystä ja koira toimii ihan hyvin ikäisekseen.Jos ei itse ole metsästäjä niin ei haittaa,käyttävät myös paljon seurakoirana,vaatii tietenkin lenkkeilyä niin kuin jokain koira yleensäkkin .Ulkona viihtyy omassa häkissä päivisin makoilee vain kopissa eikä ulise ja hauku, välillä seuraa naapurien touhuja.Joka on hankkimassa kyseistä rotua kannattaa ottaa yhteyttä Soile Kattaiseen hän välittää tätä rotua, itsekkin sain koiran hänen kauttaan.Hinnan vaihtelevat 600-1000e riippuu vähän vanhempien taustasta miten on pärjännyt näyttelyissä ja haukunta kokeissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe