lintu metsälle?

tuleva metsästäjä?

Haluaisin aloittaa metsästyksen. Lähinnä lintu mettälle ajattelin näin alkuun, mutta mistä aloittaa? Minulla ei ole minkäänlaisia kokemuksia metsästyksestä ja olen ampunut vain piekkarilla ja ilmakiväärillä. Olen tosin kohta menossa armeijaan joten siellä varmasti pääsee ampumaan vähän järeimmilläkin aseilla. Luonnossa olen aina paljon liikkunut. Olen myös suunnitellut koiran ottamista joten voisin ottaa koiran metsästystä varten. Järjestetäänkö kursseja aloitteleville metsästäjillä ja jos järjestetään niin missä päin Keski-Suomea? Mitä kursseilla opetetaan? Aseen käsittelyä, metsästys tapoja? Vesilintuja metsästettäessä tiedän miten koiraa käytetään, mutta miten sitä käytetään metsäkanalintujen metsästyksessä? Koira ilmeisesti kulkee siksakkia metsästäjän edes etsien lintuja ja linnun löytäessään jähmettyy. Kunnes käskystä ajaa linnun siiville ja metsästäjä ampuu linnun. Olenko oikeassa? Koirista minulla on kyllä jonkun verran kokemusta, mutta miten koira saadaan koulutettua toimimaan näin? Kuulostaa vaikealta, mutta ehkä siihen tarkoitukseen tarkoitettu rotu ei ole niin vaikea kouluttaa. Ilmeisesti tähän käyttöön paras koira on joku seisoja. Saksanseisojaa olen ajatellut. En tunne ketään metsästäjää ja siksi joudun kyselemään näitä kysymyksiä täällä. Kannattaisiko ensin metsästää ilman koiraa ja ottaa koira, vaikka vasta vuoden jälkeen? Pitäisikö ostaa haulikko ennen millekään kurssille menemistä vai vasta kurssin jälkeen. Entä pitääkö minun liittyä johonkin seuraan ja onko se vaikeaa liittyä? Olisihan se mukavampi metsästää jonkun kanssa kuin itsekseen. Onnistuuko edes itsekseen metsästäminen? Eli mitä siis minun pitää tehdä ensin, mennä jollekin kurssille, ostaa ase vai mitä?Loppuun ihan mielenkiinnosta kysyisin, että kuinka paljon lintuja tulee keskimäärin tunnissa sorsastaessa ja entä metsäkanalintuja metsästettäessä? Tuleeko edes yhtä ja käykö usein niin ettei tule mitään? Eihän sitä vain saaliiden takia metsästetä, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen.=) Olisin kiitollinen jos jaksaisitte vastata edes osaan kysymyksistä.

3

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pete
    • Missi

      Metsästys on hyvä harrastus, eikä ole hölmöä jos kyselet täällä. Ilmeisesti sulla ei ole ketään kaveria/sukulaista/tuttua joka harrastaisi, tai tietäisi aiheesta jotain? Minä itse kuljin poikaystäväni mukana pari vuotta ns."repunkantajana", kunnes into tarttui ja suoritin metsästyskortin. Se on eka vaihe. Kannattaa lukea hyvin Metsästäjän opas, jota saat lainata kirjastostakin. Siihen kuuluu myös ohut "lakitekstikirjanen". Tietoa kokeista saat alueesi riistanhoitoyhdistykseltä, sekä sanomalehdissä ilmoittelevat niistä myös.
      Katoppa www.metsastys.net ja www.riista.fi sieltäkin saat tietoa ja voit kysellä. Minä ostin haulikon kortin suorituksen jälkeen. Sitä kannattaa harkita tarkkaan ja ottaa asiantunteva mukaan ostoksille!
      Aina ei tule saalista, riistakanta kun ei ole mikään paras mahdollinen. Alussa voi mennä pitkäänkin ennen kuin yrityksen ja erehdyksen kautta opit.
      Koiraa ei ehkä kannata hankkia heti, jos et muutenkin olisi sitä ottamassa. Hyvän rotukoiran saa pilattua tosi helposti. Yksinkin voit käydä metsällä, varsinkin sorsassa, jos olet vaan passissa. Jos mieleesi tulee jotain, kysy vaan koitan vastata:)

    • Osta kunnon Suomen pystykorva.Olen siitä varma.Kunnon haukikko.Ja kunnon kivääri kunnon kiikarilla.On ollut Sakoa monen laista .SuositanTsekkiläistä 223 .On julmetun tarkka ase.Pikkuisen lukko on tiukka aluksi.Herkistin on siinä parasta.Nimimerkki.Koirasta jotain ymmärtävä Laikan omistaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1840
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1489
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1180
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      979
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      942
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      895
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      836
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe