panssarinyrkki

löytäjä

Löysin panssarinyrkin aution talon ullakolta. Miten puran sen vaarattomaksi?

9

3637

Vastaukset

 • Muutamia faktoja! 1) Vaikka ko.panssarinyrkki olisikin DEAKTIVOITU,niin pelkän tyhjän laitteen omistaminen vaatii hallussapitoluvan(=asekeräilijä). 2)ÄLÄ SAATANA rupee purkamaan sitä vehjettä. Ajopanos/ontelopanos/sytytysjärjestelmät ovat muuttuneet epävakaiksi vuosien varrella,EDES PV:n ASIANTUNTIJAT EIVÄT RYHDY PURKAMAAN/DEAKTIVOIMAAN näitä. 3) ILMOITA POLIISILLE ko. ASEESTA, TULEVAT HAKEMAAN SEN POIS.

  • Ei tyhjä panos vaadi lupaa. Siinä ei mikään räjähdä. Mitä tulee siihen muutuuko räjähdysaine herkemmäksi ajanoloon ei asia ole yksinkertainen juttu. Aikoinaan käytettiin pikriinihappoa räjähdysaineena ja se reagoi raudan kanssa jolloin siitä tuli iskusta syttyvä. Toisen maailmansodan räjähteet olivat jo kestävämpiä eivätkä reagoineet metalleille. Trotyyli ei muutu miksikään. Mitä tulee sytytysaineisiin mm. räjähdyselohopeaan, pentriittiin jne. Ainakin räjähdyselohopea muuttuu räjähtämättömiksi. Hyvähän on asiasta varotella vaikka tekosyillä (herkistynyt jne?) koska on keräilijöitä jotka purkavat kranaatteja jystämällä detonaattoria ruuvimeisselillä jne tai jopa kuumentamalla kranaattia jotta trotyyli sulaisi pois.


  • kerärryn kirjoitti:

   Ei tyhjä panos vaadi lupaa. Siinä ei mikään räjähdä. Mitä tulee siihen muutuuko räjähdysaine herkemmäksi ajanoloon ei asia ole yksinkertainen juttu. Aikoinaan käytettiin pikriinihappoa räjähdysaineena ja se reagoi raudan kanssa jolloin siitä tuli iskusta syttyvä. Toisen maailmansodan räjähteet olivat jo kestävämpiä eivätkä reagoineet metalleille. Trotyyli ei muutu miksikään. Mitä tulee sytytysaineisiin mm. räjähdyselohopeaan, pentriittiin jne. Ainakin räjähdyselohopea muuttuu räjähtämättömiksi. Hyvähän on asiasta varotella vaikka tekosyillä (herkistynyt jne?) koska on keräilijöitä jotka purkavat kranaatteja jystämällä detonaattoria ruuvimeisselillä jne tai jopa kuumentamalla kranaattia jotta trotyyli sulaisi pois.

   aikaa kun joku onnistui tappamaan itsensä pikkupöhnässä purkamalla tai muuten sähläämällä löytämänsä käsikranun kanssa. Keskisuomessa päin kesämökin kuistilla muistaakseni.
   Olen nähnyt pikkupoikien heitelleen Libanonissa amerikkalaisvalmisteista telamiinaa. Myöhemmin tarkastelin sitä ja havaitsin sen kauttaaltaan ruostuneen, olevan tyhjä mutta ehjä päättelin sen palaneen, jolloin purkamista estämään tarkoitetun, mutta asentamattoman sytyttimen reiästä miinan alareunassa oli r-aine valunut pois. Varsinainen sytytin oli paikalla.


 • Suuntaa se tötterö naapurin autoa kohti ja paina laukaisinta..Toivottavasti se deaktivoituu!?

 • Kaikki sotilasräjähteet ovat Suomen lain mukaan puolustusvoimien omaisuutta ja niin muodoin niiden hallussapito on lainvastaista. Kuitenkin ne saa seuraamuksitta luovuttaa poliisille.

  Älä ryhdy omin päin purkamaan mitään löydöksiä, tai kokeilemaan josko vaikka toimisivat. Vaikka onkin jännää, kun pirtissä on oma panssarinyrkki, ei sen säilyttämisessä ole mitään järkeä. Ihan turha turvallisuusriski itsellesi ja läheisillesi.

 • Setämies toi sodan lopussa kuorma-autollisen panssarikauhuja meille kottiin. Putkista tehtiin muunmuassa taloon ja navettaan syöksytorvet ränneihin.Kranaatteja käytettiin pellon raivauksessa kivien ampumiseen. Ilmotanko nyt puolustusvoimille että tulevat tarkastamaan talon rännit vai kuuluuko tämä kunnan rakennusvalvonnan piiriin?

 • Huomasin viime kesänä että mökkitiemme pitää sisällään sodan aikaisen panssarimiinoitteen. Metallinpaljastin piippaili ainakin viidenkymmenen miinan kohdalla. Naapurilla on ollut tuuria kun on traktorillaan ajanut tukkikuormia talvitietä pitkin eikä lyhintä reittiä meidän mökkitiellä johon hänellä on rasiteoikeus. Laitoin painorajoituskyltin tien alkuun ettei kukaan tule mökillemme liian raskaalla ajoneuvolla.

 • hakusanalla "fisting" tulee englanninkieliset ohjeet panssarinyrkin oikeasta purkamistavasta.

 • Mulla on kanssa aito ruosteinen panzerfaust. Edesmenneen isäni kanssa löydetty ja tuotu kotiin Ihantalasta. Paljonkohan tuolla ruostepötkylällä olisi arvoa, kun on ollut osallisena Suomen torjuntavoitossa '44? Ehkä juuri silläkin on saatu osumaa vanjan vaunuun!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös