Miten Jeesus on tuleva?

Teologi-

MAAILMA ODOTTAA JEESUSTA JOKA EI PELASTA


Jeesuksen paluuseen liittyy mitä ihmeellisempiä kertomuksia "uskovien ylöstempauksesta", jossa tosi-uskovat yht'äkkiä siirtyvät tavalla tai toisella "taivaaseen".

- Jeesus lentää pilvenhattaralla taivaalla ja ottaa tosi-uskovat mukaansa.
- Tosi-uskovien ruumiit yht'äkkisesti katoavat ja siirtyvät ylä-ilmoihin
- Jeesus ratsastaa valkoisella hevosella ja tuhoaa jollakin super-aseella pahat ihmiset.
- Jeesuksen omat pelastetaan UFO-aluksiin.

Raamatussa on toki olemassa kohtia joiden hengettömällä ja yksioikoisella tulkinnalla voidaan luoda tuon kaltaisia tulkintoja. Tästä huolimatta Uuden Testamentin hengellinen sisältö edustaa jotain aivan muuta kuin kuin mitä haihattelijoiden ja hurmoshenkien ylöstempaus-sadut edustavat. Nämä, mitä ihmeellisemmät ylöstempaus-sadut kuvastavatkin enemmänkin kannattajiensa toiveita ja pelkoja kuin sitä hyvää sanomaa joka Uudessa Testamentissä on ilmoitettu. Ylöstempaus-sadut ovat harhaoppeja joilla hurmoshenkiset saarnamiehet ovat saaneet saaliikseen tuhansia ja miljoonia epävarmoja sieluja.

Ulkokullatut ihmiset odottavat Jeesuksen tulevan pilvenhattaralla maan päälle ja vievän heidät taivaaseen. He ovat harhaoppisia koska he odottavat YLILUONNOLLISTA PELASTUSTA joka ei vaadi heidän oman mielensä muutosta. He odottavat pelastusta jota ei Raamatussa ole luvattu. Jumalan tarjoama ratkaisu ihmiskunnan ongelmiin ei nimittäin ole yliluonnollinen. Ratkaisu ihmiskunnan ongelmiin ei ole teknologia tai lääketiede. Myöskään UFO:t eivät ole ratkaisu ihmiskunnan ongelmiin. Luonnonkatastrofitkaan eivät pelasta ihmistä hirmuhallitsijoiden käsistä. Ratkaisu ihmiskunnan ongelmiin on totuus, rakkaus ja oikeudemukaisuus, mutta nämä eivät koskaan sovi fariseuksille.

Luuk.17:20-21

Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi:'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä."

Pelastuksen ja uskonvarmuuden etsintä näistä yliluonnollista tai futuristisista asioista on illuusioihin, haihatteluun ja tyhjiin toiveesiin turvautumista. Tämän kaltainen usko tunnetaan Raamatussa myös merkkien tavoittelemisena:

"Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin profeetta Joonaan merkki." (Matt.12:39)

Fariseukset korostavat ihmeparantumisten merkitystä, kielillä puhumista, todistelevat evankeliumia ihmeillä, tai odottavat "kristittyjen ylösottoa", mutta lähimmäistään he eivät halua kohdella oikeudenmukaisesti. Ja jos he eivät tee parannusta valheistaan ja vääryyksistään, he jäävät epäuskoonsa vaikka kivet huutaisivat ilmoitusta Jumalasta:

'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös.' (Luuk.16:31)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

JEESUKSEN TOINEN TULEMUS: UUSI JEESUS ELÄÄ JA OPETTAA KESKUUDESSAMME


Jeesuksen elinsajasta on kulunut jo 2000 vuotta. Meidän sukupolvemme on elävä todiste siitä ettei Jeesus tullut sillä tavalla kuin tämä maailma häntä odottaa.

Ilmestyskirja kirjoitettiin ja lukittiin sineteillä (Ilm.10:4) vasta Jeesuksen kuoleman jälkeen. Ilmestyskirjan avaaminen oli siis tarkoitus tehdä vasta lopun ajalla. Ilmestyskirjan mukaan ei ole ketään muuta kuin uusi "Kuningas Daavid" joka pysty avaamaan, eli selittämään oikein nuo Ilmestyskirjan seitsämän sinettiä (Ilm.5:3).

Toisessa tulemuksessaan Jeesus ilmoittaa itsensä siten että hän avaa Ilmestyskirjan sinetit ja Danielin kirjan sinetöidyt profetiat (Ilm.5:5-8).

Toisessa tulemuksessa paljastetaan myös Jeesuksen uusi nimi:

"Joka voittaa...minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja OMAN UUDEN NIMENI." (Ilm.3:12)

"Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun UUDEN NIMEN, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja.' " (Ilm.2:17)


Suomen kielinen Raamattu käyttää monissa kohdin sanaa "ilmestyminen" silloin kuin parempi käännös olisi "julki-tuominen", "ilmoittaminen" tai "paljastaminen". Ilmestyskirjan oikea nimi on "Jeesuksen Kristuksen julki-tuominen" (katso Ilm.1:1). Englanninkielinen Kuningas Jaakon käännös kääntääkin "Johanneksen Ilmestys" kirjan nimen nimeksi "Jeesuksen Kristuksen Ilmestys". Raamatussa ei siis kuulu ylipäätään olla kirjaa nimeltä "Johanneksen Ilmestys", vaan oikea nimi on "Jeesuksen kristuksen ilmestys", tai vielä tarkemmin "Jeesuksen kristuksen ilmoittaminen". Esimerkiksi eniten luetussa englanninkielisessä käännöksessä, Kuningas Jaakon käännöksessä, ei ole edes olemassa kirjaa nimeltä "Johanneksen ilmestys", vaan "Revelation of Jesus Christ", eli suomeksi "Jeesuksen Kristuksen paljastaminen".


Uudessa testamentissa on monessa kohtaa kerrottu Jeesuksen uudesta julki-tuomisesta. Uusi Jeesus elää ihmisenä keskuudessamme, opettaen ihmisiä

"samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä(**) pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat" (Hepr.9:28)

"Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan." (1John. 2:28)

"Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään(**) rakastavat." (2-Tim.4:8)


Jeesus itse opetti että ihmisen poika tuotaisiin uudelleen julki. Uusi messias ilmoitettaisiin ihmiskunnalle.

Luuk.17:26

Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä: he söivät, joivat, naivat ja menivät miehelle, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin; ja vedenpaisumus tuli ja hukutti heidät kaikki... samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy(**).


** ilmestys = julki tuominen, ilmoittaminen, paljastaminen

5

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---

      ...ovat Laurence Gardnerin mukaan erikoista ainetta jota syntyy kun kullan atomirakenne hajotetaan. Ko. aine, valkea jauhe, tuottaa ihmiselle yliaistillisia kykyjä, pitkän ja terveen elämän...

      Googlettakaapa vaikkapa nimellä Laurence Gardner.

    • Muu-Mio

      Vai väittääkö joku vastaan?

    • Kilpajuoksua

      Cthulhu tulee ennen jeesusta ja syöksee kaikki maailman kansat kaaokseen tekemällä heidät hulluksi, tämän jälkeen ihmiset syödään ja maailma tuhotaan kun Cthulhulle niin sopii.

      I'a I'a Cthulhu F'tagn

      And so the elder Gods shall rule again.

      Jostain syystä uskonnoilla tuntuu olevan yhteistä se, että kuolemaa lähinnä odotellaan täällä. Enimmäkseen asenteella "Ihan sama" Joillakin kristityillä se on mennyt vähän tuohon "ihan sama" asenteeseen. Tehdää mitä tykätään, mutta kunhan käy kirkossa niin saadaan anteeksi.

      Cthulhua odotellaan vähän eri asenteella. Tiedetään, että se tulee ja tekee meidät hulluiksi ja tuhoaa. Sen seuraajat kuolevat viimeisenä.

    • Oletko valmis?

      *roiskis*

      Hyh, kuka pesisi meidän ikkunaverhomme?

    • silti Jeesus rakastaa

      jokaista ihmistä. Tämä ns. uskovaisten ja kirkkojen tekopyhä kaupallinen elämä on kaukana siitä, mitä Jeesus opetti ja tarkoitti. Hän toi anteeksiannon ja armon ihmisten keskuuteen. Minun elämäni suurin asia on se, että tiedän Jeesuksen rakastavan minua tällaisena kuin olen. Ei hän pilven päällä istu. Hän on jo täällä keskuudessamme, köyhien ja sorrettujen tukena, sydämessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3593
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      164
      2220
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      209
      1901
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1802
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      372
      1225
    6. 80
      1185
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1125
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1051
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      980
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      940
    Aihe