Pukeutuminen

Opettajaksi?

Miten kannattaisi pukeutua työhaastatteluun, jossa tavoittelen virkaa? Haastattelijana ainakin koulutoimen johtaja.

16

2556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukiossa?

      Asteen lisäksi tietysti vaikuttaa moni muukin juttu.

      • samoinkiuintöissä

        hillitysti ja siististi paras - pukeudu sen mukaan miten töissäkin pukeutuisit


    • oPelle

      Minä olen sitä mieltä, että pukeudut oman tyylisi mukaan, tietysti siististi ja asiallisesti. Ei mielestäni voi sanoa yleispätevästi, että mitä tulisi laittaa päälle. Kannattaa myös muistaa oma ikänsä pukeutumisessa, nuoren ihmisen ei tarvitse näyttää keski-ikäiselle edes työhaastattelussa. Mielestäni ihan hyvä ohje pukeutumiseen on, että pukeudu siten, kuin pukeutuisit ensimmäisenä päivänä työpaikallekin. Tärkeintä on, että viihdyt vaatteissasi ja olemuksesi on sopusoinnussa vaatetuksesi kanssa. Onnea haastatteluun!

      • OKL-opiskelija

        Tuo kysymyksen asettelu, "kuinka pukeutua opettajaksi" on hauska :D

        Vaihtoehtoja on kaksi: 1)Lapsekkaan pirtsakka
        2)Kansankynttilä


        Vaihtoehdossa yksi laitat päälle lappuhaalarit, alle Marimekon raitapaidan tai jonkun Nuori Suomi- T-paidan, ei meikkiä, hiukset joillekin mauttomille saparoille ja liian pieni reppu selkään.

        Vaihtoehdossa kaksi mietit millä tavalla esim. Suomisen perhe- elokuvissa opettajat pukeutuivat;
        polvet ylittävä hame, mustat sukkahousut, lättäpohjaiset kengät, kaulaan saakka napitettu kauluspaita ja päälle löysä villatakki, hiukset nutturalle ja silmälasit.

        TAI sitten voit laittaa päälle ihan sellaiset vaatteet joissa tunnet olosi mukavaksi ja jotka näyttävät mielestäsi sopivilta työhaastatteluun!


    • mitä päällesi

      puet. Saat sen paikan kuitenkin vain persettä jakamalla.

      • segmentit_sekaisin

        Puhutko kokemuksesta vai onko tietoa? Ainakaan omalla työpaikallani eräs ahkerasti persettä jakava määräaikainen opettaja opettaja ei ole vielä onnistunut virkaa saamaan.
        Liekö ollut väärä kohderyhmä hänellä.


    • Lehtori

      Kyllä itse olen vetänyt haastatteluissa ihan krakalinjaa. Töissä sitten vapaammin. Viran saatuani kuulun rehtorilta, ettei siisti yleisilme ollut haastattelusa ainakaan pahitteeksi.

      Tsemppiä!

    • näin_tekisin

      Tiukat nahkahousut ja avonainen kaulus.

    • ...

      kuten jo muutama muukin on vastannut, kannatan sitä että pukeudut oman tyylisi mukaisesti huolehtien vaatteiden siisteydestä (ei likaisia tai rikkinäisiä/liian kuluneita vaatteita!). kuitenkin kannattaa ehkä huomioida se, onko tyylisi "sopiva" koulumaailmaan eli jättää ne kaikkein villeimmät topit, nahkahousut tms. kotiin ja valita jotain mukavaa jota käyttäisi töissä muutenkin kuten farkut ja villapaita tai hame ja t-paita tms.

      • Aineenopettaja

        Moi,

        minä ainakin pukeuduin ihan normaalisti farkkuihin ja johonkin neulepaitaan. Sellaista ihan perusvaatetusta, jota nyt työssänikin käytän (ja vapaa-ajalla). Haastattelijan oli rehtori ja paikan sain...


    • eettinen_myyntitaito

      Selvitä kuka/ketkä haastattelevat. Koulutoimenjohtaja. Millainen tyyppi hän on. Saatko sen tiedon jotenkin ongituksi ja selville. Haastattelija arvostaa ensisijaisesti aina omanlaistansa ihmistä. Koetat profiloitua hänen klooniksensa jollain osumatarkkuudella. Ei liikaa mutta sopivasti. Ulkoinen olemus ja arvot. Laitat sen makoisan madon koukkuun hänelle tärpille. Onhan se jotenkin alhaista. Maailma vain on sellainen. Myyt itseäsi ja palvelujasi. Myyt "pinnallisesti" mitä haastattelijat haluavat ja annat heille todellisuudessa sen mitä he oikeasti tarvitsevat.
      "Sell Them What They Want, Give Them What They Need"

      • eettinen_myyntitaito

        Vielä sellainen temppu jolla onnistut. Kun saavut haastattelupaikalle visualisoit itsesi hyvään tilaan ajatuksin. "Ympärilläni on hienoja hyviä kauniita ihmisiä. Olen yksi heistä " . Näet sisäisesti kaikessa hyvää ja kaunista. Haastattelutilan pöytä on upea jne. Sillä tavalla siirrät ajatukset itsestäsi ja tilanteen mahdollisesta ahdistavuudesta pois.


    • Viratonvielä

      Mä ajattelin mennä haastatteluun farkuissa ja paitapuserossa. Minut haastatellaan työpäivän jälkeen ja alla on 6 opetustuntia 8-14 ja suoraan vikan tunnin jälkeen reksin kansliaan. Ajattelin saada silti työn, rehtori sen käytännössä on luvannutkin. Viimeksi tänään pyyteli anteeksi "muodollisuutta". Tasan myös ansaitsen sen.

    • opeksi

      Olin ope-valintaprosessissa....Sitä voi sanoa pääsykokeeksi, koska se oli monivaiheinen. Prosessin aikana valittiin jyvät akanoista ja minä olin yksi niistä (tora)jyvistä. Viimeinen osa pääsykoeprosessia muodostui ryhmähaastattelusta, ryhmätehtävästä, yksilötehtävästä ja yksilöhaastattelusta. Haastattelusta minulle jäi mieleen haastattelijoiden sanat "....kannattaa pukeutua sellaisiin kuteisiin, kuin olet sitten aikanaan työssä....kun sinut valitaan...." No, minulla oli arkikuteet; ajanmukasiet farkut, t-paita jne. Minut valittiin! Hakijoita oli 90.

      • miten_sulla_menee

        Lopuilla 89:lla oli vain kuluneet jamekset ja hardrock cafe t-paita. Sinut kuitenkin nostettiin pakasta ylös. Ehken kuitenkin joku muu juttu valinnassa kuin vaatteet ratkaisi homman eduksesi. Kevyt oluen tuoksahdus ?


    • tavallinen_jörn_donner

      Johan on paljon hakijoita yhteen hikiseen opettajan pestiin?! En ymmärrä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      175
      7037
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      41
      4129
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2085
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1619
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1578
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe