vinkkejä

apua auttakaa

minulla on semmoinen 2000 palan palapeli.
Se on semmoinen maisema kuva josta noin puolet on pilvetöntä taivasta.
Kaikki muut kohdat oon koonut paitsi sen taivas kohdan
Eli pelkkiä sinisä paloja joita on hemmetisti
Onko olemassa mitään järkevää vinkkiä miten ne kannattaisi koota kun siinä menee hermot kun yrität kaikkia paloja laittaa yhteen kohtaan.

6

6659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päiviivi

      Yritä kasata ensin reunat ja jos taivaassasi on sävyeroja niin lajittele palat niiden mukaan tummempiin ja vaaleampiin. Jos olet onnistunut kasaamaan reunat, niin on helpompi löytää kulmaan palaa, kun on kaksi vinkkiä, eli onko valmiissa paloissa sivussa "kuoppa" vai "nystyrä" ja kulmittain olevassa myös vai onko molemmissa kuopat tai tarvitaanko pala, missä onkin kaksi nystyrää kulmittain. Sitten vaan etsimään sellaisia paloja, missä on yhdessä reunassa vastaava kuoppa ja toisessa nystyrä jne.
      Ja olen huomannut, että irtonaisten palojen muodon mukaan lajittelu auttaa myös. Tai lähinnä nopeuttaa. Kun palat vielä saa järjestettyä niin, että ne ovat rivissä, niin ei koita montaa kertaa samaa palaa samaan kohtaan, vaan etenee irtopaloja esim vasemmalta oikealle, kunnes oikea pala löytyy. Helpottaa, kun palat vähenee. Alkuun laitan samanmuotoiset pinoihin, mitkä menen läpi järjestelmällisesti ja molemmin päin soveltuvat koitan ensin toisinpäin ja sitten käännän kaikki toisinpäin ja aloitan alusta tai koitan kerralla kumminkinpäin ja hylkään epäkelvot sivuun, kuinka kulloinkin.
      Aika äkkiä huomaa, jos joku pala on väärässä kohtaa, vaikka se näyttäisi sopivankin paikalleen. Kokoaminen kertakaikkiaan tökkää. Mikään pala ei sovi ja virhe ei välttämättä ole viimeksi laitetussa vaan esim kehyksessä onkin kaksi palaa vaihtaneet paikkaa vaikka reuna onkin suora ja kuviokin näyttäisi olevan ok, mutta täytepalat ei löydä paikkaansa. Siinä ei auta muu kuin yrittää vaihtaa samanmuotoisia paloja keskenään.
      Loppujen lopuksi kuvioiden kokoaminen on tylsempää ja näistä tasavärisistä tulee haastetta.
      Muistan jonkun kotimaisen rikossarjan, missä sivujuonena Taneli Mäkelän äitiä näyttelevä Ritva Valkama kokosi isoa puista palapeliä väärinpäin puun syiden perusteella, kun kuva oli niin tylsä tai ei tykännyt siitä. Katsojat kiinnostuivat palapelin valmistumisesta jaksojen edetessä, että mikä se kuva on ja tuleeko se valmiiksi ennen rikoksen selviämistä eli sarjan loppumista. Täytyy myöntää, loppuratkaisu oli aika yllättävä. En kerro, sillä sarja voi tulla joskus uusintana ja on ihan kiva seurata. Voisi kokeilla joskus kun vaan löytäisi jostain ison puisen palapelin.

      • taku

        sehän oli Neil Hardwickin sarja "pakanamaan kartta" ja muistan että RV sai pelin valmiiksi mutta en mitä se esitti, joten voisitko spoilata asian, silläkin uhalla että joku suuttuu. muuten muistan juonen, selvisikö kuvasta murhaaja?


      • Päiviivi
        taku kirjoitti:

        sehän oli Neil Hardwickin sarja "pakanamaan kartta" ja muistan että RV sai pelin valmiiksi mutta en mitä se esitti, joten voisitko spoilata asian, silläkin uhalla että joku suuttuu. muuten muistan juonen, selvisikö kuvasta murhaaja?

        ...viimeisessä jaksossa kun RV oli kääntämässä valmista palapeliä ympäri, niin...
        Jos tuosta arvaat tai muistat mitä tapahtui. En haluaisi paljastaa, koska kyseessä on senverran iällä oleva sarja, että voisi hyvinkin tulla kohta uusintana, houkuttelee katsomaan. Se ei kuitenkaan liittynyt murhaajaan mitenkään, sen TM selvitti muuten enemmän tai vähemmän RV:n avustuksella.


    • on sellaisia "rytmejä" että esim. joka toinen rivi tulee sellaisia tavallisen muotoisia palasia, ja sitten joka toiselle tulee sellaisia erikoisemman muotoisia paloja. Siitä voi lähteä liikkeelle, katsomalla onko sellaista muualla palapelissä.

      En halua aliarvioida sinua mitenkään, tiedän että taivaat, varsinkin kun sitä on paljon, on tuskallista. Mutta mun yhdessä palapelissä oli varmaankin noin 5000 samanväristä tummaa taivaspalasta, joten tilanteesi ei ole ollenkaan niin paha :)

    • Anonyymi

      Miten voi löytää yhden reuna palasen?

    • Anonyymi

      Aloitan 1500 palan maisemakuvaa, saa nähdä valmistuuko koskaan, keskittyä pitää todella ja palapelimaton päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe