HYVÄÄ ASUNTOPOLITIIKKAA...KO?

Marko-Lind

(Huomio: Minulta apua pyytäneen perheen pyynnöstä julkaisen tämän kirjoituksen!)

YKSI VERONMAKSAJA-PERHE VÄHEMMÄN!

Imatralainen työssäkäyvä valtaväestöön kuuluva lapsiperhe otti minuun yhteyttä pyytäen apuani saadakseen Imatralta itselleen vuokra-asunnon, sillä Yh-rakennuttajat Oy oli suhtautunut heidän asuntohakemukseensa hyvin kielteisesti. Otin asian tutkittavakseni tarkoituksenani auttaa kyseistä lapsiperhettä…

Tuon perheen asunnontarve oli akuutti, sillä lapset olivat sairastuneet terveystarkastajan tarkastamassa ja asumiskelvottomaksi arvioidussa asunnossa, jossa pariskunta eli vuokrasuhteessa kyseisen huoneiston kosteusvaurion tähden. Terveystarkastajan lausunnon sekä lääkärien lausunnot kyseinen perhe oli toimittanut YH- rakennuttajille perustellen tällä uuden vuokra-asunnon tarvettaan.

Vuokran-antajalle (kosteusvaurioisen talon omistajalle) laki ja asetukset ovat antaneet selvät ohjeet: Vuokran-antajan olisi tullut pystyä osoittamaan remontin ajaksi vuokralaiselle asianmukaiset tilat! Kuitenkin vuokranantaja toimi vastoin lakia eikä täten katsonut velvollisuudekseen väliaikaisen asunnon hankkimista vuokralaisilleen.

Imatralainen työssäkäyvä valtaväestön kuuluva lapsiperhe oli siis suuren ongelman edessä: Entinen asunto oli kosteusvaurioinen ja täten vaarallinen lapsien terveydentilaa ajatellen ja koska vuokranantaja ei tahtonut ottaa vastuutaan perheen uudelleen majoittumisessa peruskorjauksen ajaksi sekä kun ottaa huomioon, ettei kyseiselle perheelle annettu myöskään mahdollisuutta uuteen vuokrasuhteeseen Imatran YH-rakennuttajien kautta näytti tilanne perheen näkökulmasta todella synkältä ja valottomalta.

Imatran YH-rakennuttaja kieltäytyi antamasta asuntoa kyseiselle perheelle vedoten isän vuokrarästeihin, jotka olivat jääneet “roikkumaan” noin 15 vuoden takaa. Tilanne näytti siis varsin toivottomalle perheen näkökulmasta katsottuna!

Perhe ei ole sosiaalitoimiston vakituinen asiakas (isä työssäkäyvä), mutta tässä tapauksessa kehotin heitä ottamaan yhteyttä sosiaalitoimistoon vuokrarästien maksamisen mahdollistamiseksi sekä toisaalta siksi, että sosiaalipuoli (täytyihän asiaa katsoa myöskin lastensuojelulliselta kannalta, koska lapsien terveys oli uhattuna mikäli perhe jäisi asumaan kosteusvaurioiseen taloon) tekisi kaikkensa vaikuttaakseen asunnon saamiseen. Ja sosiaalipuoli tekikin, RUUSUT siitä heille!

SOSIAALIPUOLI TOIMI PAREMMIN KUIN KIITETTÄVÄSTI:

Imatran sosiaalipuoli lupasi lainata perheelle rahat rästiinjääneiden vuokrien maksamiseen ja tästä tiedotettiin asuntotoimistoon. Nyt kuitenkin Imatran YH- rakennuttajat ilmoittivat, että vaikka vuokrarästit maksettaisiinkin, EI PERHE SILTI SAISI HEILTÄ ASUNTOA! Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että kyseiselle perheelle oltiin aikaisemmin ilmoitettu, että he voisivat hakea asuntoa KUN RÄSTIT olisi suoritettu ja nyt kuitenkin kun sosiaalipuoli oli lupautunut rästit maksamaan (mikäli perhe saisi asunnon) kieltäytyi asuntotoimisto SIITÄKIN HUOLIMATTA ANTAMASTA heille asuntoa! Näin perhettä “pomputeltiin” asuntotoimiston toimesta ja mainittakoon, että tätä prosessia kesti viikkotolkulla…

Otin itse yhteyttä asuntotoimistoon ja tiedustelin syytä moiseen epäloogisuuteen. Mitään hyvin perusteltua vastausta en saanut. Käännyin erään johtavan poliitikon puoleen sekä muutenkin yritin taistella tuon lapsiperheen puolesta ja pääsimme YH- rakennuttajien kanssa eräänlaiseen sopimukseen, että asuntotoimisto yrittäisi löytää kyseiselle perheelle asunnon, mutta aikataulua he eivät pystyneet tarkasti määrittelemään huomioimatta sitä, että LAPSIPERHE OLISI TARVINNUT ASUNNON PIKAISESTI entisen asunnon ollessa vaarallinen kosteusvaurion tähden lapsille…

HYVÄÄ ASUNTOPOLITIIKKAAKO?

Otin yhteyttä erääseen isännöitsijään toisesta kaupungista ja tiedustelin (hän on hyvä ystäväni) sitä, että mikä hänen näkökulmansa olisi tässä asiassa, joka oli suorastaan muuttunut Imatran asuntotoimiston puolelta lähes farssiksi! Hän kertoi oman kaupunkinsa toimineen seuraavanlaisesti: Mikäli asiakas maksaa vuokrarästit tai jos sosiaalipuoli nämä maksaa eikä asunnonhakijalla ole aikaisemmista vuokrasuhteista merkintöjä (kyseisellä perheellä ei ollut) huonosta käyttäytymisestä, niin AUTOMAATTISESTI heillä päin myönnetään asunto. Tämä isännöitsijä tuli siihen johtopäätökseen, että kysymyksessä täytyi olla vain se, ettei asuntovirkailijaa vain yksinkertaisesti miellyttänyt asunnonhakijan naamataulu…

EIKÖ VUOKRASUHDE TUOTTAISI TALOUDELLISTA VOITTOA YH-RAKENNUTTAJILLE:

Itse ihmettelin lähettämässäni s-postissa YH-rakennuttajille mm. seuraavaa:
“Ymmärtääkseni toimintanne perustuu puhtaasti bisnekseen ja kuitenkin
nyt teette TALOUDELLISTA TAPPIOTA n. 3 500 euron verran puhumattakaan
tulevista vuokrista, joita (hakijan nimi) joutuisi vuokralaisena
teille maksamaan! TE HÄVIÄTTE TÄMÄN EPISODIN TAKIA SIIS SUURET RAHAT, eli toimitte VASTOIN KAIKKIA YRITYSMAAILMAN PERIAATTEITA. Tästä en itse voi vetää kuin yhden johtopäätöksen kyseenalaistaen ammattitaitonne:
Olette valmis häviämään SELVÄÄ RAHAA vain siksi, ettei SINUN ALAMAISESI
TAHDO (kysymyshän on kuitenkin kuten hyvin tiedät TAHTOKYSYMYKSESTÄ)
vuokrata asuntoa kyseiselle perheelle jonkin tuntemattoman syyn tähden!
Ei todellakaan kovin viisasta ajatellen edes bisnesmäisestä
näkökulmasta, toki tämän tiedät itsekin...

Kaiken edellä mainitun lisäksi vielä Imatran lehdistö tuo julki, että
kaupungissamme on vuokra-asuntoja tyhjillään! Miksiköhän? KENEN SYY
SIIS ON, ETTÄ VUOKRA-ASUNNOT EI TOIMI BISNESMÄISESTI NIIN HYVIN KUIN PITÄISI. Nyt taitaisi olla peiliin katsomisen paikka!”

MIKÄ OLI LOPPUTULOS:
Kyseinen perhe kyllästyi asuntotoimiston puolelta pompotteluun ja haki asuntoa Ruokolahdelta. Seuraavalla viikolla siitä, kun he olivat laittaneet asunnon hakuun, myönsi Ruokolahden kunta tälle työssäkäyvälle lapsiperheelle asunnon! Nyt tuo perhe on muuttanut lähikuntaamme ja MAKSAA SINNE VERONSA.

OMA LOPPUKOMMENTTINI:

Olen todella valitettavan pahoillani Imatralla tähän mennessä harjoitetusta asuntopolitiikasta jossa hyvin harvoin tuntuu olevan mitään logiikkaa. Yhdenvertaisuuslaki ollaan asuntotoimiston puolelta kylmästi syrjäytetty siten, että vastaavassa tilanteissa oleville ihmisille (joilla on rästiinjääneitä vuokria) ollaan myönnetty asunto ja sitten tämän tapauksen lisäksi on taas niitä, jotka jäävät asunnotta samoista syistä! Mitään yhtenäistä määritelmää siitä, kelle asunto voidaan myöntää ei Imatran Yh-rakennuttajilla tunnu olevan. Toivottavasti saavat sellaisen mahdollisimman nopeasti valmiiksi, sillä Imatran kaupungilla ei ole varaa menettää enää yhtään veronmaksajaa vain sen tähden, että asuntovirkailijat myöntävät asuntoja tyyliin: JOS NAAMA MIELLYTTÄÄ NIIN ASUNTO LÖYTYY, JOS TAAS EI, NIIN…

Kunnioittaen:
Imatran sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen
Marko Lind

38

5775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei jaksa

      kyllä taas yhtään lukea näitä sun paasauksia. =//

      • Jaksan lukea.

        Virkatahot tekevät jatkuvasti virheitä, jopa laittomuuksiin sortuen!! Hyvä vaan, että asoita tulee päivänvaloon, jotta ihmiset valveutuvat ja ottavat jopa lakikiemuroista ym.selvää.

        Ei muutakuin yhteydenottoja vaikka ministeriötasolle, kyllä siellä on otettu kantaa yksityisten pienempiinkin asioihin kuin tämä.Rivivirkailijat ovat moni saaneet oikeusasiamieheltä huomautuksia toimistaan.Mutta puoliaan täytyy pitää, mikään ei tipahda ilman toimintaa.


      • Nimetön

        No elä ihmeessä lue!!!


    • asiaaaaa

      Oikeesti, hyvä juttu.
      Huonoa asiakaspalvelua.
      ...valitettavasti riittää yksi mätä omena pilaamaan koko kasan.

    • =)nainen

      VOI KAMALA.TUOHAN KUULOSTAA IHAN JÄRKYTTÄVÄLTÄ. OLEN KYLLÄ KUULLUT JOSKUS VASTAAVAA JUTTUA AIKAISEMMINKIN. JA VIELÄ PUHUTAAN HYVINVOINTIVALTIOSTA....

    • ugly face

      asiaa.....

      oma naamanikaan ei juuri ilmeisesti miellytä ko. henkilöä tuolla yh-rakennuttajilla.... saatiin asunto tänne, mutta nyt olisi tarve vaihtaa koska vaihdamme kaupungin osaa pakottavasta syystä. molemmat olemme töissä, miehellä on tosin ulosotossa, mutta ikinä, ikinä emme ole mistäään vuokrasta jättäneet maksamtta penniäkään... aina ollaan maksettu ja 4 asunnossa ollaan nyt yhdessä asuttu!.... olmme ulkomuuttajia ja oikeasti... taitaa meidänkin polku johtaa tonne naapuri kuntaan jos sieltä vaikka saisi asunnon.,...

      • lirko mandiitti

        mistä tuo johtuu? mitä voisimme tehdä että tällaista ei tapahdu?


      • jatkuva-huono-linja
        lirko mandiitti kirjoitti:

        mistä tuo johtuu? mitä voisimme tehdä että tällaista ei tapahdu?

        Sitä voisitte tehdä, että lopetatte tavan vuoksi äänestämästä näitä demareita, jota olette määräenemmistön kaupungin päättäjiksi äänestäneet yhtäjaksoisesti imatran kaupungin perustamisesta nykyhetkeen.


    • Franz Molo

      Nykyisin aika moni vuokralainen on piittaamaton vuokraamansa asunnon käytöstä.

      Ystäväni vuokrasi Kalevassa yksiönsä 1 vuodeksi siistille naisihmiselle. Remonttikustannukset olivat 2500 euroa vuokra-ajan jälkeen. Minulla olisi vuokrattavana asunto, mutta en uskalla sitä vuokrata, koska seurauksista ei koskaan tiedä.

      Olisiko vuokralaistenkin syytä katsoa peiliin ja miettiä, kenen omaisuutta käytetään. Suurin osa vuokralaisista on upeita ihmisiä, tiedän tapauksia, joissa vuokralainen on oma-aloitteisesti siistinyt ja maalannut vuokra-asuntoaan.

      Mutta kun joukossa on aina näitä luusereita, joille toisen oma ei merkitse mitään.

      Olisikohan siinä syy, miksi pariskunnalle ei asuntoa mielellään vuokrata?

      • valitseminen

        Minulla on ollut vuosien aikana yksiössäni kolme vuokralaista.Yksikään ei ole sotkenut tai särkenyt paikkoja.Väitän, että vuokralaisen pystyy valitsemaan maalaisjärkisen psykologisella silmällä.
        Viimeisimmän valitsin puhelinkeskustelun perusteella.Tosin vielä "katsastin" ennen sopimuksen kirjoittamista.
        Näkeehän sen jo kenkien asennosta....


      • ''aa

        Tuskin pariskunnassa vikaa oli koska ruokolahti vuokrasi heille asunnon. Mistä muuten päättelet että kyseinen pariskunta ei pitäisi huoneistoa siistinä?


    • Kemikaali

      Luulisi jotta rajapatsaan apinataloista tai niskalta matarasta luukku heruvan jos on yhtään likviditeettiä.

      Se on kyllä ihan normimeininkiä yh-rakennuttajilta että ns. parempiin taloihin ei juurikaan spurguja tai muuten vaan luusereita oteta. Tietty näissä paremmissa taloissa vuokrien tasokin karsii jo persaukiset muualle bunkkaamaan. Tämä on tietyllä tasolla ihan jees, meinaan ettei tarvitse tavisten kuunnella piripäiden riehumista ja tenujen örväämistä. Joillekkin vain on ongelmana päästä parempiin piireihin jos sattunut muuttamaan johonkin yh:n slummiin. Näissä asuvat taidetaan leimata kaikki automaattisesti ongelma tapauksiksi uutta asuntoa hakiessa.

      Näin se vain menee ja tulee jatksossakin menemään. Ei muuta kuin yksityiselle sektorille vuokralle jos ei kunnan asuntotoimisto ja sen tyyli nappaa.

      • vastuuseen

        ei Repka. Ei Repka niitä päätöksiä tee, vaan kyllä se isännöitsijä on. Heittäkääpä rapaa oikeille ihmisille eikä niille joilla ei sitä oikeaa valtaa ole.


      • arwid järnström

        kuka normaali ihminen haluaa apinataloihin??


    • *onnekx on oma asunto*

      Enpä tahtosi vuokralle joutua ainakaan repkan tai ylösen kerjäläiseksi:(

    • Herra 69

      Hyvä Marko!
      Itselläni on ollut vuosia sitten samoja ongelmia YH:n kanssa. Sain kumminkin vuokrattua yksityiseltä asunnon, koska sitä ei muualta "löytynyt". Nyt olen vakituisessa työsuhteessa ja maksan asuntolainaa.
      Näitä asioita pitää tuoda julki!

      • asuntoja

        kuinkas ne velat vanhenivatkaan.


    • sakari-helke

      Ensin tekstin epäkohdat ja siihen liittyvät kysymykset:

      "...jossa pariskunta eli vuokrasuhteessa kyseisen huoneiston kosteusvaurion tähden."
      Eli siis jos jossain talossa on kosteusvaurio niin siihen on silloin jonkun muutettava? Vai mitä tämä nyt niinku kieliopillisesti oikein meinaa?

      "...vedoten isän vuokrarästeihin, jotka olivat jääneet “roikkumaan” noin 15 vuoden takaa."
      Eikö nämä olisi pitänyt jo palautua vuokranantajalle ihan normaalin perintä/ulosottotoimien takia? Siinä sykli nimittäin viisi vuotta joten todella omituista jos näinkin pitkän aikaa joku karhu voi olla hukkuneena jonnekin. Tai sitten YH-toimii todellakin niin tehottomasti kuin kirjoitit.

      Ja sitten kommentteihin:
      Eikö se asunto olisi löytynyt nopeammin ja paremmin ihan yksityisiltä markkinoilta? Koska minkäänlaista vuokrakattoa ei ole koska vanhan kämpän isännöijä vastuussa perheen vuokran ylimenevältä osalta ei nopean kalliimman kämpän hommaaminen varmaan haittaisi.

      Ja eihän siihen pidä vain alistua että isännöitsijä ei suostu maksamaan. Oikeuteen vaan, kyllä ne rahat sieltä tulee. Pelkkä jutun nostaminen saa yleensä isännöitsijän toisiin aatoksiin. Yritettiinkö mitään tälläistä ja jos ei niin miksei?

      YH:ta vastaan pitäisi myös ilmiselvästi nostaa syyte. Siihen on jokaisella oikeus joka katsoo syystä tai toisesta tulleensa jonkun instanssin syrjimäksi. On kai tälläinen vireillä?

      Onko tosiaan niin että YH on imatran ainut vuokranantaja? VVO:llakin asuntoja on 6 vapaana ja on itseasiassa koko ajan. Miksi mikään näistä ei perheelle kelvannut? Vapaana on kyllä ihan kolmioitakin joihin normaali 1.2 lapsinen perhe mahtuu hyvin.

      Joo, onhan vuokranantosysteemien toimivuus kaupungin tulevan toiminnan kannalta ensiluokkaisen tärkeää mutta tämä esimerkki ontuu jo niin monessa kohtaa että ei mitään järkee... Pakollakin tulee mieleen että keksitty koko stoori. Voihan tämä tottakin olla mutta sitten se on kyllä uusavuttomuuden huipentuma...

      • Marko-Lind

        Vastaan nyt muutamiin esittämiisi kommentteihin / kysymyksiin:

        Pariskunta muuttaessaan kosteusvaurioiseen asuntoon ei tiennyt asunnon olevan kosteusvaurioinen. Pariskunta ei siis tieten tahtoen muuttanut kosteusvaurioiseen asuntoon!

        Pariskunta tahtoi etsiä asuntoa kaupungilta juuri siitä syystä, koska yksityisiltä markkinoilta vuokrattu asunto ei ole koskaan niin varma ja luotettava vuokraajan kannalta, kuten tässäkin tapauksessa huomasimme: Asunnon omistaja kieltäytyi lakisääteisestä vastuusta majoittaa sen hetkiset vuokralaiset ja täten vuokralaiset olivat "oman onnensa nojassa". Jos asunto olisi ollut kaupungin vuokra-asunto, olisi perhe automaattisesti majoitettu uuteen asuntoon peruskorjauksen ajaksi...

        Perhe kyllä vie asian oikeuteen koskien vuokra-asuntoa, jossa ilmeni kosteusvaurioita. KUITENKIN: Tämä prosessi kestää pitkään eikä auttanut perheen SENHETKISTÄ tilannetta mitenkään, sillä tapaus oli AKUUTTI (lapset, joiden terveys altistunut kosteusvaurion tähden)

        YH:n Arja Repkasta ollaan kerätty nimilista, joka lähtee lähiviikkoina LÄÄNINHALLITUKSEEN!

        Arja Repka, Eila Ylönen ja Toimitusjohtaja on se instanssi, jonka kautta Imatralla kulkevat niin Imatran kaupungin asunnot kuin VVO:nkin asunnot!

        Kysymys ei ollut siitä, etteikö perheelle olisi kelvannut asunto, vaan kysymys on siitä, ettei HEILLE MYÖNNETTY MITÄÄN ASUNTOA!

        Ja lopuksi: Kirjoitus ei valitettavasti ollut keksitty! Valitettavasti...

        Kunnioittaen:
        Marko Lind


    • anssi.

      Onko kyse kerrostalosta Imatrankosken kirkon vieressä. Vastaa. Jos on, niin kerron asiasta minkä tiedän. Jos homma on uusi, niin silloin kerron avoimesti koko historian.

      • Marko-Lind

        Asia ei liity Imatrankosken kirkon vieressä olevaan kerrostaloon. Mutta: Toki mielenkiinnolla tahtoisin tietää, millainen episodi kyseiseen rakennukseen kytkeytyy ja uskon, että moni muukin tätä palstaa lukeva...

        Kunnioittaen:
        Marko Lind


      • anssi.
        Marko-Lind kirjoitti:

        Asia ei liity Imatrankosken kirkon vieressä olevaan kerrostaloon. Mutta: Toki mielenkiinnolla tahtoisin tietää, millainen episodi kyseiseen rakennukseen kytkeytyy ja uskon, että moni muukin tätä palstaa lukeva...

        Kunnioittaen:
        Marko Lind

        Kerroin tästä jo aikaisemmin, mutta tarkoitin tätä taloa. Oli kaksi taloa samanlaista, toinen omistus toinen vuokratalo. Eroa niillä oli, kuin yöllä ja päivällä.


    • Marko-Lind

      Tahdon vielä korostaa, ettei minulla itselläni ole ongelmaa Arjan kanssa. Olen kuitenkin Kaupungin luottamusmiehenä sitoutunut puolustamaan niitä, jotka kokevat että heidän oikeuksiaan on loukattu ja siksi VALITETTAVASTI joudun aina silloin tällöin asioimaan kaupunkimme virkamiesten sekä mm. asuntotoimiston henkilökunnan kanssa yrittäen puolustaa minuun ottaneiden ihmisten perusoikeuksia. Roolini luottamushenkilönä ei siis millään tavalla liity henkilökohtaiseen suhteeseeni Arjaan tai Eila Ylöseen.

      Itse asioidessani Arjan kanssa olen saanut osakseni asiallista käytöstä, mutta valitettavasti kaikki kaupungimme asukkaat eivät koe samoin!

      Kunnioittaen:
      Marko Lind

    • passerpai

      Siis veronmaksajako? Siis oikeesti?

      Jos mies käy töissä, niin miksi ei oo vara maksaa vuokraa? Kuka nyt ottaa asumaan sellaisen, joka ei maksa vuokriaan?

      Näitä tapauksia jonkin verran tuntien sanon, ettei näillä ihmisillä yleensä ole haluakaan maksaa vuokriaan. Ei varsinkaan, jos sossu tai joku muu maksaa ne. Kapakkaan ja tupakkaan rahaa kyllä löytyy.

      Sama juttu elatusmaksuissa. Eiku sossuun vaan. Ja ne oikeat veronmaksajat maksaa ne. Onko se oikein, Marko?

    • agsfdgasfdgasfdgasfd

      miten tämä asia sitten päättyi?

    • outoa!

      mie sain ainaki hyvää kohtelua kys. toimistosta ku hain väliaikaista asuntoa muutama vuos sitte.annettii oikee muutama vaihtoehto mist valkkasin.???

    • SIE NYT KU KÖYRIT!!

      Täällä tälleen ja tällä tavalla !! Mikähän siun itressi mahtais olla just nyt? haetsie ääniä, vai haluutsie köyriä ihmisten huonojen elämäntilanteiden takia itelles jotain perkeleen plussaa ?? Vittu.. siehä ootkii aika epeli. Raastuvassa tuomittu "rehellinen" alkaa hoitamaan vähäosasten ongelmii?? Ja yrittää sitten yht`äkkiä alakaa selvittelemään koko yhteiskunnan ongelmia... NYT !! MAKE POIKA !!!!
      ootsie IHAN TOLKUISSAIS??? Kuka hitto osaa luottaa vanhaan "epärehelliseen" henkilöön? Ja vielä että luottamaan hänen lupauksiinsa ???

      Minä en tee mannejen kanssa mitään kauppaa, enkä etes niijen kans, jotka on tuomittu huijauksesta... Noh.. Kaikkihan meistä sitä ei ees voi tietää!!! Onneks meil on tää sanavapaus ja internetti...

      P.s muistatsie poju kun luet tään??

      (eri juttu ymmärsitsie tään )

    • such

      color;

    • jotta

      astui perhe ojasta allikkoon. Ystäväni muutti juuri eräästä ruokolahden kunnan vuokratalosta (rantaharjulta) pois kosteus ongelmien vuoksi, jotka oli muka korjattu puoli vuotta sitten. Suosittelen olemaan hyvin tarkka kunnan kämppien kanssa!

      • PASKAA paskaa

        Eiköhän taustalle ole aivan jotain muuta mitä näissä kirjoituksissa ei mainita ja mistä aloittajakaan ei edes tiedä. haetko jotain sympatiaa noilla kirjoituksilla vai mikä on siun sanoma oikeesti. jos puhut normaalista: normaalin työssä käyvän ihmisen ei todellakaan tarvitse asua jossain vuokra-asunnossa...ja piste!! ja sitten itkeä asioista.

        kirkkoon menen aina rukoilemaan jos uskon jos en usko jotain
        -vittu mitä paskaa-


      • pohdiskelija...
        PASKAA paskaa kirjoitti:

        Eiköhän taustalle ole aivan jotain muuta mitä näissä kirjoituksissa ei mainita ja mistä aloittajakaan ei edes tiedä. haetko jotain sympatiaa noilla kirjoituksilla vai mikä on siun sanoma oikeesti. jos puhut normaalista: normaalin työssä käyvän ihmisen ei todellakaan tarvitse asua jossain vuokra-asunnossa...ja piste!! ja sitten itkeä asioista.

        kirkkoon menen aina rukoilemaan jos uskon jos en usko jotain
        -vittu mitä paskaa-

        ei ole niin sanottu, että se oma asuntokaan on homeeton. Kuinka monta kertaa uuden asunnon ostaja on törmännyt tuohon ongelmaan. Ja se taistelu on kovaa, jos aikoo saada kaupan purettua. Siinä menee työssä ansaitut rahat taivaantuuliin useimmiten ja siinä menee oman asunnon omistajan terveys kuin myös perheenkin.

        Työssäkäyvänä sun lapset voivat käydä koulua, jossa on homeongelmia. Ei se työssä käynti ole aina se onni ja autuus selvitä ongelmilta. Rakentamisesta on tänä päivänä paljon tietoa, mutta sen hyvän rakennustavan noudattaminen ja valvonta on ns. retuperällä.

        Eikä tässä nyt itketä, asioista voi puhua itkemättäkin:)))


    • Skeidaa

      Ei mitään uutta tältä puljulta. Käyttäytyvät kuin olisivat Jumalasta seuraava.

    Ketjusta on poistettu 47 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      459
      3369
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      451
      3277
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      135
      2918
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2242
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2110
    6. 187
      1460
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1367
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1246
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      86
      1232
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1060
    Aihe