Kaksipurjeinen aorttaläppä

Niisku

Meidän vauvalla, nyt 2kk, todettiin olevan kaksipurjeinen aorttaläppä. Olisko ketään samassa tilanteessa?
Olis kiva jos pääsis ajatuksia vaihtamaan, omassa päässä asiat voi saada aina isommat mittasuhteet. Vaikka tosi-asiaahan ei mikään muuta, lapsella on synnynnäinen sydänvika ja sen kanssa on lopun elämää elettävä.

11

5231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Voi olla että olet tämän hyödyllisen sivun jo löytänytkin, mutta laitan nyt kuitenkin linkin.www.sydanlapsetjaaikuiset.fi/ Sieltä löytyy tietoa ja vertaistukea. Jaksamista!

    • nane

      Kuinka teillä tämä sydänvika todettiin? Olen miettinyt samaa, mutta lääkärit sanoneet, että kaikki johtuu hermoston huonosta kypsymisestä ja tarkemmin ei olla lähdetty tutkimann, olenkohan itse ihan hakoteillä. Oireet?

      • Niisku

        Meidän pojalla nousi syke syntymän jälkeen hieman korkeaksi ja sen jälkeen vietiin lasten osastolle tarkkailuun. Syke palautui kuitenkin melkein heti normaaliksi. Osastolla ollessaan hoitajan syöttäessä meni nenänpää valkoiseksi ja joutui lisähapelle. Tämän jälkeen tehtiin kaikki mahdolliset tutkimukset ja ultrassa todettiin tämä kaksipurjeisuus. Joskin se "happivajaus" ei johtunut tästä vaan siitä että toinen keuhko oli vielä hiukan lytyssä mutta se palautui normaaliksi. Eli, meillä ei pojalla ole sinänsä oireita ollut. Poika kasvaa ja voi hyvin joten nyt käymme vaan tietyin väliajoin kontrollissa ettei läppä ala vuotamaan.
        Sinänsä meillä kävi tuuri että poika todellakin tarkastettiin sairaalassa päästä varpaisiin joten voimme olla varmoja ettei muita vikoja ole. Ilman sykkeen nousua emme olisi saaneet tietää läppäviasta.


    • 23v

      Itselläni on kolmivuotiaana havaittu takaisinvirtaus yhdessä läpässä (en nyt millään muista minkä niminen). Sydämestä kuuluu sivuääni, koska osa verestä virtaa läpästä "väärään suuntaan". Mutta mitään rakennepoikkeavuutta ei ole todettu.
      Ysiluokalla ultrattiin ja ensin lääkäri ei meinannu löytää kuin kaksi purjetta ko. läpästä (mutta aikansa käänneltyä ja väänneltyä ultraa sai hyvän kuvan ja kolme purjetta oli). Silloin sanoi, että joillakin saattaa olla ns. kaksipurjeinen läppä ilman mitään oireita tai hankaluuksia. Ja tulee esille monesti ihan muiden tutkimusten yhteydessä.
      Itselläni ei sydäntä oo sen ysiluokan jälkeen tutkittu kun ei oo mitään oireita ollu. Mutta heti jos tulee niin pitää mennä näyttämään.
      Sillon pitää olla kans tarkkana jos on sairaana, edes hieman flunssanen, ettei kovin rehki ja rasita itteään, kun "poikkeavaan"läppään helpommin tarttuu pöpöt eli sydänlihastulehduksen vaara on suurempi.

      HAMMASLÄÄKÄRISSÄ (sitten kun on niiden aika) kannattaa asiasta sanoa jos eivät jo ole tietoisia!
      Kun minäkin joudun ottamaan aina ns. suoja-antibiootit ennen sellasia toimenpiteitä, mitkä verenvuotoa aiheuttaa (eli rikkoo verisuonia) esim. hammaskiven poisto. Kun suun verisuonisto on jotenki niin läheisessä yhteydessä sydämen kans ja sitä kautta voi pöpöt iskeä. Tämänkin asian sain kuulla vasta kuutisen vuotta sitten kun ystäväni pikkuveljellä todettiin samanlainen sivuääni-takaisinvirtaus ja sitte ystäväni ihmetteli että miten minä en joudu antibiootteja ottamaan kun hänen veljensä joutuu...hammaslääkäri oli hieman kauhuissaan kun hälle seuraavalla kerralla asiasta sanoin ja antibiootit tuli mullekin.

      Hyvää jatkoa teille ja jaksamista!

      • sellaista se.

        Nykyisen suosituksen mukaan ei antibiootteja tarvitse ottaa. Joten jos hammaslääkäri niitä ehdottaa ei tarvitse ottaa.


    • Sydän

      Hei!
      Meidän pojalla todettiin myös kaksipurjeinen aorttaläppä n. 8kk iässä. Nyt hän on todella reipas 2-vuotinen. Mitään oireita ei ole onneksi ollut. Sivuäänen perusteella jouduimme silloin vauvana ultraan, jossa kaksipurejeisuus sitten todettiin. Minun käsittääkseni tämä "vika" on hyvin pieni, eikä se ole varsinainen sydänvikakaan. Mutta ainahan olisi parempi jos ei olisi mitään... Seuraavan kerran kontrolloidaan 3,5v iässä.

    • nila33

      Meillä todettiin myös 1vkon iässä kaksipurjeinen aorttaläppä ja nyt vauva on seurannassa. Hän on vasta 7vkoa vanha eli ei tiedä vielä miten vakavaa on, jonkinlainen vuoto läpässä on mutta ei ilmeisesti mikään iso. Silti, kyllähän se pelottaa että jotain hengenvaarallista on :(

    • mimi000

      Hei,
      Mun miehellä todettiin muistaakseni 18-vuotiaana tavallisen terveystarkastuksen yhteydessä kaksipurjeinen aorttaläppä, joka oli siis synnynnäinen ja jota ei aiemmin oltu huomattu. 20-vuotiaana tehtiin sydänleikkaus jossa tilalle laitettiin mekaaninen läppä. Leikkaus meni hyvin, samoin toipuminen. Ensimmäiset oireet (rintakipua rasituksen yhteydessä) ilmaantuivat ehkä 17-vuotiaana, joten lapsuudessa tuo vika ei hänen elämäänsä juurikaan vaikuttanut. Ja leikkauksen jälkeen kunto on ollut entistä parempi, jaksaa juosta eikä tule samanlaisia rintakipuja enää. Mitä aiemmin vika löydetään niin sen parempi eikä tarvitse olla jatkuvasti huolissaan koska kontrollikäyntejä on kuitenkin säännöllisesti missä tilannetta seurataan.:)

      • Annabelle64

        Poikani lapsuudenystävällä luultiin lapsena olevan ns "reikä sydämessä " mutta mies on nyt lähempänä 30 kun lääkärissä todettiin että se olikin juuri tämä kaksipurjeinen aorttaläppä. Ei ole paljoo elämää häirinnyt. Armeija taisi jäädä sen takia väliin.


    • 60- vuotias

      Lukekaa meistä, joille tehty leikkaus saman vian vuoksi. Elämä onnistuu, kun hoidetaan ja niin on tarkoitettu ! Tsemppiä vaan !

    • Äitivaan

      Minulla 22 vuotias poika jolla ko. vaiva. Lääkäri aikoinaan sanoi vain jotta kunhan ei suunnittele ammattiurheilijan uraa niin kaikki ok. On armeijan käynyt (reservin vänrikki). Kaikki hyvin eikä mitään rajoitteita liikunnan suhteen. Urheilee, opiskelee ja touhuaa niinkuin muutkin tuon ikäiset. Seuranta vasta usean vuoden päästä. Älä huoli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2291
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe