Koiran kanssa matkaan!

Koira mukaan =)

Olemme matkustelleet paljon euroopassa autolla mieheni kanssa, ja asustelleet välillä hotellissa, välillä leirintäalueilla.
Nyt on matkassa siis uusi elementti, koira.
Mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, muuta kun rokotukset yms.?
Siis lähinnä etsiskelen Saksasta ja Itävallasta hotelleja, tai leirintäalueita joissa ois mökkejä, joihin koiran sais viedä.

Matkaan lähdetään siis vasta syksyllä, ja tiedustelen onko kellään kokemusta minkälaisia lämpötiloja on esim etelä tai pohjois-saksassa tai itävallassa syyskuussa?

Olisi mukava jos joku koirallinen tai koiraton osaisi vastata näihin, itsellä kun on parin kuukauden kokemus (kahtena eri vuonna) tuosta euroopan matkailusta, mutta ei kuitenkaan koiran kanssa. Matkustamme siis laivalla Helsingistä Travemündeen, emme ruotsin kautta.

6

3629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiruus

      Mulle tuli lähinnä vain se mieleen että jos koira osaa olla häkissä, se helpottaa jo matkailua todella paljon. Ja jos on autossa kuuma silloin on helppo myös viilentää koiran oloa kylmillä märillä pyyheliinoilla tms kun se on häkissä. Minua ainakin kesämatkoilla eniten säälittää se koira joka joutuu autossa olemaan. Mutta sitten toisaalta saa se kyllä liikuntaakin sitten reippaasti patikoinnin muodossa.

      Valitettavasti en osaa sanoa mökeistä yms sillä meidän matkailut on suuntautuneet tänne skandinaviaan.

      • Koira mukaan =)

        Siis, koira ei ole koskaan ollut häkissä. Matkustanut ihan ilman häkkiä. Kyseessä on siis keskikokoista hieman pienempi koira. Ikää vuosi.


      • Mukaan
        Koira mukaan =) kirjoitti:

        Siis, koira ei ole koskaan ollut häkissä. Matkustanut ihan ilman häkkiä. Kyseessä on siis keskikokoista hieman pienempi koira. Ikää vuosi.

        Muistathan rokotuksen koiralle, se on tärkein ja sitä voidaan kysyä. Eläinlääkäri osaa neuvoa parhaiten asiassa.

        Olimme viime pääsiäisenä koiran kanssa asuntoautolla Italiassa liikkeellä ja eteen osui vain pari leirintäalauetta missä koirat eivät ole sallittuja. Meillä oli sellainen opas missä oli kaikki maan leirintäpaikat merkitty ja niissä oli myös aina merkitty se, onko koirat tervetulleita. Uskon, että Itävallastakin on olemassa vastaava opas ja löydät tietoa varmaan jostain karavaanari tms. saiteilta.

        Itävallassa on nättejä leirintäalueita, mutta kaupungeissa voi olla vaikea löytää paikkaa asuntoautolle. Ainakin Wienissä ja pitkälti ulkopuolellakin lukee joka puolella No camping ja ymmärrettäväähän se. Etelä-Italian leirintäalueet oli aika epäsiistejä ja nuhruisia. Suihkut ja vessat oli usein epäsiistejä. Lisäksi alueella kierteli kulkukoiria jotka tekivät mielellään tuttavuutta vieraaseen koiraan ;).

        Kyseinen koira on tottunut matkailuun ja asuntoauto oli isoimpia mahdollisia ja keskikokoiselle koiralle löytyi oma paikka autosta. Retket suunniteltiin sen mukaan, että koira voi tulla mukaan, tai ettei ne ole niin pitkiä, että koira voi odottaa autossa. Kerran tuli pissat sisälle mutta kyllä joka välissä pysähdyttiin jaloittelua varten.

        Lopuksi mainitsen, että matka kesti viikon ja emme lähteneet matkalle Suomesta.


    • tai kissa

      Itse matkailemme paljon kissojen kanssa, tosin enimmäkseen yövymme hotelleissa. Erikseen aina pitää ottaa selvää, hyväksyykö hotelli kotieläimiä. Saksassa tosin on tormätty siihenkin, että vaikka hotellin kotisivuillakin kerrotaan, että kissat/koirat ok, niin sitten se lopulta ei sovikaan.
      Kissoille ja koirille täytyy asentaa niskaan nahan alle tunnistesiru, ja eläimellä pitää olla nykyaikainen EU-passi, josta tuon sirun tiedot löytyvät. Rokotukset tietenkin myös kuntoon. Ruotsin kautta ette siis matkusta, joten ok. Siellähän (samoin kuin Norjassa) pitäisi olla erikseen vielä rabies vasta-aine testi, ts. verikokeesta todistus. Vaikka näitä todistuksia ja siruja vaaditaan, meiltä ei koskaan ole millään maaraja-asemalla niitä kysytty. Lentäen matkustellessa papereita kysytään aika useinkin.
      Etelä-Saksan ja Itävallan tienoon lämpötilat syyskuussa ovat tyypilliset suomalaiset kesälämpötilat, 20 tienoolla ( /-5 astetta).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe