Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Terveisiä Prahasta!

Krtek

Viikonloppureissu Prahaan mennä hurahti ja täytyy sanoa, että ihastuin ikihyviksi! Kaupungin parhaat puolet ovat ehdottomasti lyhyet välimatkat, siisteys ja jos pidemmälle haluaa, niin julkisen liikenteen toimivuus. Niin ja hyvä ruoka.

Olimme ns. omatoimilomalla ja voin sanoa, että asuinpaikkamme (huoneisto vanhan kaupungin tuntumassa) päihitti tavanomaiset perushotellit mennen tullen - ja hintaa oli murto-osa vastaavantasoiseen hotellihuoneeseen verrattuna!

Ruoka oli tosiaan joka ikisessä käymässämme paikassa hyvää ja hinnaltaan edullista. Nauroimmekin, että tokkopa Prahassa huonoa ruokaa voi saadakaan ;)

Olemme hiukan outoja turisteja siinä mielessä, että emme ole kiinnostuneet niinkään perinteisistä turistikohteista. Niinpä teimme hauskoja retkiä, eräänkin mm. 9 ratikan päätepysäkille, jossa saimme ihmetellä neuvostoaikaisia kerrostaloja.

Prahan "päälinnan" sijaan menimmekin oman oppaan johdatuksella toisella puolella jokea olleen toisen linnan muureille kävelemään ja maisemia ihailemaan - sieltä olikin aivan upeat näkymät ja oli myös mielenkiintoista kuulla historiaa alueen vaiheista. Myös käynti "kuuluisien Tsekkien" haudalla oli kokemus - hautapatsaat olivat erityisesti näkemisen arvoisia.

Näimme myös (muistaakseni Vysehradin kaupunginosassa), kuten opas totesi, "viimeisen kommunistien lahjan" *huomaa sarkasmi* eli aivan kammottava tv-radiotornin, jonka tarkoitus aikanaan oli estää tiettyjen länsimaisten kanavien näkyminen/kuuluminen.

Shoppailua kaipaavallekin löytyy taatusti niin yksilöllisempiä puoteja kuin isoja ostoskeskuksiakin. Ilokseni toisen suosikkikaupunkini Lontoon lempikauppoja löytyi myös (M&S, C&A, Debenhams) Valikoimat toki pienemmät kuin Lontoossa, mutta kuitenkin.

Kokemuksen perusteella sanoisin, että kannattaa rohkeasti liikkua ja mennä sellaisiinkin paikkoihin, joissa turistit eivät yleensä liiku.

Ai niin, Prahassa ei tulvinut - vesi oli kyllä n. 3 metriä korkeammalla kuin normaalisti, mutta mitenkään uhkaavalta tilanne ei näyttänyt. Joillain Tsekin alueilla sen sijaan on ollut todella pahojakin tulvia ja ihmisiä on jouduttu evakuoimaan.

4

1163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tv-torni

      Tv-torni sijaitsee Zizkovin kaupunginosassa

      • torni (zizkov)

        mikäli on kysymys zizkovin tornista, se on ollut alunperin vain radio-/TV-torni. eikä se minun mielestäni ole mitenkään ruma, sillä on oma arkkitehtoninen arvonsa. tekninen ratkaisu on ainutlaatuinen.
        härintälaitteiden toiminta lopetettiin kokonaan jo 1988 (zizkovin torni ruvettiin rakentamaan vasta 1986) ja jo muutama vuosi ennen sitä niiden toiminta oli rajoitettu. tshekinkielisten lähetysten SW-häirintä (lyhyet aallot) hoidettiin teknisistä syistä entisen NL:n alueelta. Vastaavasti Tshekkoslovakian alueella häirintälaitteet toimivat NL:n suuntaan. SW-häirintälaitteet ovat olleet aina hyvin huomattavissa - keskellä maastoa aina 3 todella korkeaa (yli 100 m) mastoa vierekkäin.


    • Tsekkimatkat

      Pääasia että on kivaa. Ei se ole niin tarkkaa käykö turistikohteissa vai omissa kohteissa. Tuo mainittu linna ja hautausmaa on Vysehrad, lähin metroasema saman niminen. Tv-tornin pysäkki on Jiriho z Podebrad. Lisää veikeitä kohteita voisi olla vaikka Vítkovin kukkula Tekniikan museo (katu Kostelní, ratikat 1, 8, 15, 25, 26, Letnán itäpuolella) ja vaikkapa metrolla ajaminen Háje:een asti, sekä illallisen nauttiminen paikallisten kapakassa.

      • -m-

        ..(pysäkki Jiriho z Podebrad) oli pääsiäisenä muistaakseni 300 yksikköä, ei menty.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe