bensan hajua

Scénic 1998

Autoni on 1998 Scénic 2,0 RT. Ongelmana on ajoittainen bensiinin haju, joka esiintyy lähinnä silloin kun jarrutan liikennevaloihin tms. Ilmeisimmin tankissa oleva bensiini läikkyy tuolloin, ja jossain on vuoto, josta hajua pääsee matkustamoon. Auton seistyä tai maantieajossa hajua ei tunnu.

Hajun lähdettä tutkittiin merkkiliikkeessä joulukuussa, mutta syy ei selvinnyt. Näkyviä vuotokohtia ei ollut. Työnjohtajalta sain tietää, että joissakin Meganeissa on ollut polttoainetankin päällä jokin halkinainen kansi, joka on saattanut aiheuttaa moista hajua. Takapenkin alla sijaitsee se pitkulainen säilytyslokero, jonka päällä on kolme irroitettavaa luukkua. Poistin keskimmäisen ja oikeanpuolimmaisimman luukun, ja raotin lokeron pohjassa olevaa verhoilua. Alta paljastui muovikansi ja sen alta tankki ja polttoainepumppu; silmämääräisesti näyttäisi että tiiviste ja kansi ovat ehjiä.

Onko tankin päällä toistakin kantta? Itse tankkihan on muovia eikä voi vuotaa. Onko muita ideoita, mistä haju voisi tulla? Onko kenelläkään muulla ollut vastaavaa vikaa?

8

5104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mja

      En osaa vastata tuohon mallin, mutta etsimismenetelmää voisi kehittää edelleen.

      Avasit auton pohjaluukkuja, joita epäilet hajun lähteeksi. Tuntuiko siellä bensan hajua? Jos ei, niin kokeile ajaa luukut auki, tee jarruttelua ym missä haju yleensä tuntuu. Jos ja kun autoon tulee bensanhajua niin sen pitäsi varmaan lisääntyä pohjaluukkujen ympäristössä ja etsimistä voi jatkaa sieltä päin. Jos luukuista ei tunnu mitään, niin lähteen täytyy olla muualla.

      Yksi paikka mistä minä etsisin, on pakokaasut. Vaikka katti periaatteessa syö kaikki hajut, niin tuo valoissa pysähtymisen seuraus kyllä viittaa siihen, että hajun lähde olisi auton ulkopuolella (tai konepellin alla). Pysäyttelepäs autoasi jossain sopivassa paikassa ja jos haju tulee, niin kiertele autoa, haiseeko? Avaa myös konepelti ja nuuhkaise. Jos bensan hajua tuntuu auton ulkopuolella, niin jossain on tietysti vika. Haju voi tulla sisätiloihin vaikka lämppärin kautta, jos lähde on konepellin lähellä. Tuon mallin takaluukun tiiviydestä on jossain esitetty epäilyksiä, joten haju voisi periaatteessa tulla takaa, vaikkapa katin toimintahäiriön takia. Häviääkö haju, jos pysäytät moottorin mutta jätät lämppärin päälle?

      Huomioi myös se, että bensanhaju ei ehkä tulekaan omasta autostasi, vaan valoihin pysähtyneestä/kiihdyttäneestä naapurista. Se on varmaa että joku auto päästää aina bensankäryä liikenteessä. Tosin bensankäryä tulee liikenteestä sisään sen verran harvoin, että ei se ensimmäisenä herätä epäilyjä oman auton viasta.

      • Scénic 1998

        Ei sieltä tavarakoteloiden suunnalta kieltämättä hajua tuntunut. Olin varma, että siellä se vika piilee, mutta eipä vaan ollutkaan, korjausohjekirjankin ehdin ostaa. Täytynee piipahtaa varaosatiskillä kysäisemässä saisinko nähdä tankin räjäytyskuvan, siltä varalta että tankin päällä on toinenkin luukku.

        Mietin kyllä sitä konehuonettakin. Kieltämättä moottorissa ja vaihdelaatikossa on pieniä öljyvuotoja, ja nokkapellin alla jokseenkin sotkuista. En vaan uskalla mennä pesemään / pesettämään konehuonetta siinä pelossa että vettä pääsee vääriin paikkoihin > siitä seuraa käyntihäiriöitä. Jäähdytysnesteen pinta on oikealla kohdalla ja vedet ja öljyt eivät ole sekoittuneet. (Mainittakoon, että edellisistä autoistani VW Jettasta ja Opel Astrasta meni kansipahvit jo noin 160 tkm kohdalla, joten se noiden merkkien laadukkuudesta... Kummatkin autot menivät vaihtoon hetimiten korjauksen valmistuttua.) Jälkimmäisestä ajokista meni myös polttoainetankin päällä oleva tiiviste, aiheuttaen bensanhajua... (kyllästyttää moinen toistuva vika...) Syyllistin pitkään siitä naapurini autoa, kunnes huomasin että se onkin minun autoni, joka parkkiksella haisee...

        Pakokaasuja en oikein pidä syypäänä, sillä haju on enemmänkin selvää raa´an bensan hajua. Takaluukun tiiviste on ehjä ja paikallaan.

        Jospa tuo syy selviäisi, joko omin päin tai viimeistään seuraavassa huollossa. Ei viitsisi lähteä hyvää autoa vaihdettelemaan moisen vian takia... asuntolainaa ei ole kohtuuttomasti, ja sen jälkeen pääsee autokaupoille...


    • sniff

      Itsellä oli sama auto ja sama vika jo auton ollessa alle 3 vuoden ikäinen. Bensaletkut haurastuneet ja vuotavat tihkumalla. Siihen ei paljoa tarvita bensaa että hajun tuntee. Ja nimen omaan haisee paikalla, pihassa startatessa, liikennevaloissa jne., ei niinkään ajossa. Pitäisi olla tuttu juttu merkkikorjaamoille.

      • Scénic 1998

        Täytyy kollata letkut varoiksi. Johan niillä on ikää (auto on valmistunut joulukuussa 1997), joten ei olisi ehkä ihmekään, jos olisi jo hapertuneet. Ihmettelen suuresti, miksi haju tuntuu juuri kun jarruttelen, ei silloin kun auto on seissyt. Merkkiliike kävi kertomansa mukaan kaikki letkut ja putket läpi (73 e lasku), mutta eivät vikaa löytäneet. Täytyy tutkia itse lisää.


    • aurinko-inen

      Itsellä sama vuosimalli ja tasan samat oireet. Ollut useissa huolloissa, mutta syytä ei ole löytynyt. Saitko autosi kuntoon?

    • matsoni47

      Olen juuri tutkimassa samaa ongelmaa. Alla oik. puoleisella sivulla tankkia on täyttö ja huohotusputki. Jälkimmäinen on kurkkuletkun mallista, ja siinä oli selvä bensavuoto notkokohdassa, heti kun meni auton alle katsomaan

      • matsoni47

        Jatkan vielä, kokeilen korvata sen vuotokohdan bensankestävällä putkella, tankkia en viitsi irroittaa kun vuoto näyttäisi olevan ohitettavissa. Uudelle putkelle sanottiin niin tähtitieteellinen hinta, että kokeilen ensin näin.


    • matsoni47

      Onnistui! Siinä huohotusputkessa on kohta johon bensa jää makaamaan, ja lieneekö nyt niin, että etanolibensa sulattaa sitä putkea.
      Enää ei haise bensa.
      Homma on hankala mutta kannatti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1589
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      21
      1238
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1059
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1041
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1038
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      938
    7. 4
      932
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      4
      926
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      914
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      912
    Aihe