Eestinajokoira

Elviira

onkos teillä kellään eestiläistä? millasia kokemuksia? luonteesta jne..? meillä on eestinajokoiran ja suomenajokoiran risteytys. Aivan ihastuttava ja rakastettava persoona!

9

5527

Vastaukset

 • Mites koira ajeloo jäneksiä ja onko miten kova
  metsästysinto?

  • itse en metsästä kun tuo on meillä seurakoirana. Kasvattaja tosin meinas käyttää syksyllä metsällä kokeileen et miten toimis.


  • kulkee kirjoitti:

   itse en metsästä kun tuo on meillä seurakoirana. Kasvattaja tosin meinas käyttää syksyllä metsällä kokeileen et miten toimis.

   Meillä on 4 v eestinajokoira. Mies käyttää metsällä ja minä käyn näyttelyissä. 3 sertiä on tullut ja ensi syksynä ajokokeeseen viedään tyttömme. Eestinajokoira on Biiklen ja suokin välimuoto. Säkä nartuilla noin 45-46 cm, uroksilla 52 cm.
   Eestinajokoira on erittäin lapsiystävällinen ja sopeutuu muiden koirien kanssa elelyyn.
   Nenä maassa kulkee, kuten joku sanoikin, ja metsästysvietti on kova. Puput saavat kyytiä ja mielestäni vallan mainio koira suomen lumitilanteeseen. Ei jää jälkeen suokille kaadolle mentäessä. Tänä vuonna syntyy noin 6 eestinajokoiran pentuetta. Viime vuonna yksi.
   Tällä hetkellä tyttömme hoivaa 7 pientä tulevaa jänis tai kettuajuria.


  • Tykkää ajella jänistä, juoksee perässä oikeinkin kovaa. Ei tiiä muusta maailmasta ku jäniksestä ennenkuin omistaja viheltää.


 • Eestinajokoira on todella kiltti koira. Oppii paljon ja helposti asioita. Tuttuni eestinajokoira seisoo kahdella jalalla pitkän aikaa... :)

  Jäniksiäkin se ajaa, tosin paljon "keskittyvämmin" ja hitaammin kuin suomenajokoira, aivan kuin se miettisi joka jäljestä minkälainen pupu on mennyt ja minne. :)

 • eestinajokoirasta! minulla on kyseinen rotu ja ainakin tähän mennessä se on osoittautunut ihan kivaksi roduksi.
  hetken kuluttua aukeaa eestinajokoirille omat kotisivut jonka osoite on www.telemail.fi/eestinajokoira

  sieltä rupeaa saamaan tietoa kaikki ketkä ovat rodusta kiinnostuneita!

 • ..niin ja jos on tarvetta kysäistä rodusta jo nyt niin osoitteesta eestinajokoira@gmail.com voi olla eestinajokoira jaoksen tiedottajaan yhteydessä.

 • Meillä on kesällä 6vuotta täyttävä narttukoira,joka on aivan ällistyttävän ihana luonteeltaan. Viihtyy erinoimaisesti tilavassa tarhassaan ulkona ja sisällä käyttäytyy mallikkaasti, ei olenkaan kuten ajokoirat yleensä.Oppii hyvin temppuja ja muutenkin kiltti lenkkeilykaveri. Lapsi-ja kissaystävällinen:)Ei uskoisi koirasta! Ihastuin rotuun ensisilmäyksellä,vaikka aiemmin olin tottunut vain suomenpystykorviin.Meidän koiramme on myös hyvin herkkä luonteeltaan ja älykäs. Teetättäisin koirallamme pennut, mutta en ole löytänyt sopivaa eestiurosta ja ikäkin tulee jo kohta vastaan sen asian kanssa.

 • Aivan mahtava koira.olen kasvattanut suomenajokoiria useita ja nyt tämä ensimmäinen eestinajokoira.voin sanoa ettei häviä missään asiassa suomenajokoiralle .on erittäin oppimishaluinen erilaisille tempuille/perus tottelevaisuus ja metsällä sitkeä/innokas/monipuolinen eri riistalle.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3504