kokemuksia Brasilianterrieristä?

Brassi harkinnassa

Voisitteko kertoa kokemuksia Brasilianterrieristä?

Onko riistaviettinen?
Pysyykö pihassa ilman aitausta pihassa?
Lähteekö autojen perään?
Onko terve rotu?
Mikä on "pakkasraja" lenkitykselle?

13

7509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Japelihammastiikeri

      Kun koiraa hankkisimme, otimme paljon tietoa myös brasilianterriereistä, joten voin jotain kertoa, mitä muutamilta suosituilta kasvattajilta kuulimme.

      Onko riistaviettinen?
      - Sellainen, minkälainen nyt tavallinen terrieri on. Jos joku eläin liikkuu nopeasti karkuun, niin kyllähän se perään lähtee.
      Pysyykö pihassa ilman aitausta pihassa?
      - Jos opettaa sen pennusta asti pysymään omassa pihassa ja koiralle kerrotaan selkeästi rajat, niin pysyy. Meillä on parsonrussellinterrieri (hyvin samankaltainen kuin brassitkin), ja pysyy pihalla aika ajoittain, mutta mieluusti lähtee myös hetkeksi omille teilleen. Tulee kyllä aina käskystä takaisin.
      Lähteekö autojen perään?
      - Ei ne niin hulluja ja metsästysviettisiä ole. Meidän parson lähtee silloin häsläämään auton viereen, jos tunnistaa auton/autossa olevan henkilön.
      Onko terve rotu?
      - Yleisesti ottaen kyllä. Totta kai niiltä löytyy erilaisia vikoja siinä missä muistakin koirista, mutta ei mikään yleisesti sairasteleva rotu.
      Mikä on "pakkasraja" lenkitykselle?
      - Virallista pakkasrajaa ei ole, mutta varsinkin kylmemmillä pakkaspäivillä kannattaa heittää joku takki niskaan, kun lyhytkarvainen rotu on.

      Kannattaa ehdottomasti mennä tutustumaan vaikka näyttelyiden kautta tähän rotuun. Mekin menimme näyttelyyn, ja sopivassa välissä kysyttiin omistajilta ja kasvattajilta tietoja ja kokemuksia rodusta. Ihmiset auttavat yleensä mielellään, ja kertovat omasta rodustaan niinsanotusti plussat ja miinukset.
      Voi toki myös soittaa kasvattajille, numeroita ja muita tietoja saa esimerkiksi htp://www.koirat.com-sivustolta.

      • Brassen omaava

        Käy katsomassa sivuilla www.brasilianterrieri.net

        Haukkuherkkiä ovat ja syykin selviää rotumääritelmästä.

        Kuten muidenkin koirien kanssa,yksilöllisiä eroja on pakkasrajoista.Toiset eivät millään malta mennä pakkasilla ja toiset innoissaan.Kuitenkin talviasuste välttämätön.

        Jos asut kerrostalossa,ei 1 rotu,ihan vaan jo kantavan äänensäkin takia.

        Suosittelen kyllä että kirjaudut keskustelupalstalle ja kyselet...
        Kyllä varmasti sinulle vastaavat.


    • Kiia

      Terve!
      Itse omistan kyseistä rotua olevan koiran ja on noita muitakin samaa rotua olevia yksilöitä tullut seurattua.

      Riistavietistä;oma koirani on kovasti lintujen perään ja tiedänkin yhden brassen joka on napannut ja tappanut linnun.Joten voisi sanoa sitä löytyvän mutta ei niin paljon kuitenkaan kuin esim saksanmetsästysterrierissä.Ainahan on kuitenkin yksilöerojakin.

      Piha;Mitä olen muiden omistajien kanssa puhunut niin aitauksia kyllä vakavasti harkitaan...kun se reviiri kummasti isonee kulkiessa.

      Brasilianterrieri on haukkuherkkä-rotu ja syy tähän johtuu käyttötarkoituksesta eli ne ovat ns. herättäviä koiria.

      Kerrostaloon ei välttämättä paras mahdollinen,koska ääni kuitenkin kantava.

      Suosittelen että käyt katsomassa hieman infoa seuraavalla sivulla www.brasilianterrieri.net sieltä löydät myös keskustelupalstan jossa voit esittää lisäkysymyksiä.
      Ja löytynee sieltä kasvattajien yhteistietojakin jos oikeen rupeat halajamaan.

      Vielä yhden asian haluan sanoa,jos päädyt kyseiseen rotuun niin kulje sen koiran kanssa.Käykää kylässä pennusta lähtien ja jos näyttelyihin kiinnostut mennä niin aloita harjoittelut ajoissa.Kuten pöydälle nostelu,ym tutkimiset ja tietysti niin että kun vieraita tulee he tutkisivat koiraa myös :)

      Niin ja unohdinkin muutamaan kysymykseen vielä vastata... :)

      Oma koirani pyrkii ilmoittamaan hyvinkin äänekkäästi tiellä menevistä autoista ja joskus juoksee tielle päin,kun olemme vanhempieni luona missä ei ole aidattua pihaa.

      Ja pakkasrajaa on aika huono määritellä,joidenkin koirat menevät -20asteessa innoissaan ulos joidenkin ei.Mutta talviasuste välttämätön oli kovaa pakkasta tai ei.

    • Parsoni

      Oletko kokeillut koirat.comin hakua?Voisi toimia....

    • Brassi125

      Koirapuistossa nuuskii omissa oloissaan, ei reakoi kutsuun mitenkään kun pitäisi lähteä pois, kotona tottelee hyvin ja on kuin mestari sirkuskoira ja tekee teppuja hyvin mielellään. Kaiken kaikkiaan mukava koira, tuo luoksetulo ihmetyttää kun välimatka on kymmeniä metrejä sen vuoksi arveluttaa päästää koiraa vapaaksi esim metsäsässä!

    • eienääikinäbrassia

      Aivan turha koirarotu suomessa. Pieni, tyhmä ja pelkää kaikkea. Alle 20 astetta lämpöä niin brassi pitää pukea. Ei tule toimeen muiden koirien kanssa, ei ole sosiaalinen enempi kissamainen mutta vain kissan huonot puolet ei hyviä. Monet vihaisia ja tunkevat sänkyyn,saunaan,sohvalle. Ei opi mitään ja jos oppiikin vaikka istumaan niin ei tee ilman palkintoa ja uhmaa omistajaansa. Haukkuu turhaa ja usein yksin jäädessään kusee ja paskoo lattialle. Omistin yhden joka piti lopettaa kun sekosi 3 vuotiaana. Brasseille yleistä seota aikuisena. Rottien metsästykseen jossain navetassa voisi toimia, mutta siihenkin kissa varmasti parempi.

      • eiuskottavaa

        Vai nyt olet omistanut, toisessa ketjussa oli ollut hoidossa.
        Taidat nyt eri nickeillä vaan satuilla.


    • helluvaa

      Ärsyttäviä räksyttäjiä. Ei siis sovi paikkoihin, missä on naapureita. Pakkasraja 15, sen jälkeen toppatakki päälle eli kesä-heinä-elokuussa tarkenee ilman vaatteita.

    • Abmas

      Itse en ole omistanut, mutta olen nähnyt näitä koiria brasiliassa ja siellä todellakin ainoastaan rottien vuoksi pidetään. Brasilialaiset eivät pidä näitä lemmikkeinä vaan hyötyeläiminä joiden paskaa käytöstä siedetään. Brasilialaisilla on lemmikkeinä muita koiria, mutta brasilianterrierejä ei omista kukaan ne vain juoksevat vapaina ja tappavat rottia. Minun tuttuni brasiliassa sanoi että jos lisääntyvät liikaa lopettavat ylimääräiset ja niihin ei pidä koskea koska ovat tautisia ja eivät kesyjä. Tyhmää ottaa tuollaista koiraa lemmikiksi.

    • Stirt

      Vai semmosta:). Itsellä on kokemusta brassissta, liekkö sitten itselle sattunut täysin poikkeava yksilö. Brassi ei ole todellakaan tyhmä rotu, joka muuta väittää ei tiedä ks.rodusta yhtään mitään. Brassi on todella aktiivinen koira, se tykkää olla mukana lähes kaikessa. Oma yksilö ei ole haukkuherkkä, se toki ilmoittaa kun joku tuntematon tulee pihalle, mutta ei turhasta räksytä. Mielestäni sana innokas kuvaa rotua parhaiten, sen kanssa on todella helppo harrastaa lähestulkoon mitä tahansa. Brassin kiintymys perheeseen on jotain mikä tekee tästä rodusta erityisen, se todella rakastaa ja todellakin myös näyttää sen jatkuvasti. Talvisin toki palelee herkästi, -5 astetta niin tarvitsee jo lämmikettä pidemmille lenkeille. Toki rotu ei ole helpoin, mutta riittävästi aktiviteettejä tarjoamalla erinomainen kaveri kaikkeen.

      • Anonyymi

        Tuollainen brassi minullakin on. Sydämellinen rauhallinen ja oppivainen koko perhepiirin ja ystävien kaveri. Toki sosiaalistettu kunnolla pennusta lähtien ja kohdeltu hyvin..


    • omakokemus

      Vähän vanha ketjun aloitus, mutta jaetaanpa kokemuksemme muiden hyödyksi..

      Meidän perheellä on n. 11 v. kokemusta brassiterrieristä. Brassi tuli n. 1/2-vuotiaana meille "viikonloppuhoitoon" mutta jäikin sitten seuraavaksi 11:ksi vuodeksi:-)

      Nämä meidän kokemuksia narttukoirasta:
      Hyvin seurallinen koira, joka viihtyy mukana menossa (lenkeillä metsässä, automatkoilla). Seuraa kotonakin "laumaa" ja tykkää oleilla siellä missä muutkin.
      Ilmoittaa vieraden (ja tuttujen) saapumisesta haukkumalla, muttei räksytä turhaan.
      Metsässä saattaa lähteä jahtaamaan jänistä hetkeksi, mutta palaa kyllä itsekseen pian omistajan luo.
      Ei koskaan karannut omalta tontilta. Oli aina irrallaan. Isohko tontti maaseudulla ehkä vaikutti asiaan.
      Tuli toimeen isompien koirien kanssa. Piti isompiaan kurissa ja nuhteessa:-)
      Varautunut vieraiden lapsien suhteen. Saattoi näykkäistä jos lapsi meni lähelle. Omien lasten kanssa tuli toimeen suht hyvin, tosin joskus ei luovuttanut paikkaansa sohvalla ilman vastalausetta (murinaa).
      Ei ole tyhmä koira, vaan oppii helposti temppuja, kun on motivaatiota oppimiseen (palkinto).
      Todella helppohoitoinen turkki. Ja ohut. Talven kylmimmillä keleillä luonnollisesti aika haluton menemään ulos, mutta suurimman osan vuodesta kulkee ilman takkia ja pärjää hyvin, koska pysyy liikkeellä.
      Aktiivisen ihmisen koira jonka voi ottaa mukaan minne vaan.
      Suuri ego pienessä paketissa:-)

    • Anonyymi

      Kasvattajista tietoa keneltä kannattaisi alkaa pentua kysymään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe