Pyhyys

Jumaluus

Jumaluus ilmaisee itsensä myös ihmisten mielikuvituksessa,jossa se synnyttää tavattoman suuren määrän ihmishahmoisia vertauskuvia.

Lukuisia jumalia kuvataan monikätisinä tai-päisinä,mikä symboloi heidän yli-inhimillisiä voimiaan.

Jumalien kolminaisuuden (trimurti),joka symboloi luomisen,säilyttämisen ja tuhon voimia ,muodostavat Brahma, Vishnu ja Shiva.

Brahma jonka neljä päätä symboloivat neljää vedaa,valvoo luomistyötä.

Vishnu torjuu kymmenenä ruumiillistumana(avatarana)pahan (adharma)uhan ja palauttaa maailmankaikkeuden järjestyksen.

Shivan valkea iho viittaa hänen tehtäväänsä tuhoajana,sillä sen värin on saanut aikaan kaiken polttavasta tulesta saatu tuhka.

Pyhyys koskettaa kaikkea ja kaikkia,vieläpä hindujen mytologiaan kuuluvia demoneitakin.

Nämä ovat saaneet jumaluuden siunauksena yli-inhimillisiä voimia,mutta niiden kirouksena on epäinhimillinen luonne,jota symboloivat niiden groteskit kasvonpiirteet.

Pahuutta pidetään luonnon osana,joka voi tuottaa tuhoa ihmisten ja jumalien maailmassa,se on voitettava käyttäytymällä oikeamielisesti,dharman hengessä.

Dharman ja Adharman välinen taistelu ei kuitenkaan ole helppo,ei varsinkaan nykyisenä synkkänä aikana(kaliyuka),jolloin moraali on huonoimmillaan.

3

315

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • velvollisuudet

   On olemassa kahdenlaisia sva-dharmoja "erityisiä velvollisuuksia".Ihmisen on täytettävä ruumiinsa määräämät velvollisuudet uskonollisten periaatteiden mukaisesti voidakseen saavuttaa vapautuksen.

   Kun hän sitten on saavuttanut vapautuksen hänen sva dharmansa(erityinen velvollisuutensa) henkistyy,eikä ole enää riippuvainen aineellisesta ruumiista.

   Ruumiiseen perustuvan elämän käsityksen tasolla kaikilla on omat heille määrätyt velvollisuutensa,jotka heidän on vääjäämättä täytettävä.

   Herra itse on määränyt sva-dharman.Aineellisella tasolla sva-dharmaa kutsutaan varnasrama dharmaksi.Eli ihmiskunnan portaiksi kohti henkistä ymmärtämistä.

   Jos ihminen suorittaa velvollisuutensa varnasrama-dharma järjestelmässä,hän tulee kohottautumaan korkeammalle olemassaolon tasolle riippumatta siitä mikä on hänen velvollisuutensa.

   (On seurattava uskonnollisia periaatteita)Nämä neljä menetelmää kuuleminen,ylistäminen,muistaminen ja palvominen ovat tarkoitetut kaikille yhteiskuntaluokille ja kaikkien elämänvaiheiden jäsenille.

   Kukaan ei voi elää ilman näitä elämän periaatteita.

   Sanatana dharma eli elävän olennon ikuinen tehtävä.Elävä olento on sanatana(ikuinen)Jumala on sanatana ja on olemassa sanatana dharma.Sanatana-dharma on tarkoitettu kaikille eläville olennoille.

   • Anonyymi

    Shrila Bhaktivinod Thakur

    Durlabha mānava-janma

    durlabha manava-janma labhiya samsare
    krsna na bhajinu duhkha kahiba kahare? [1]

    (1) Ihmiselämä on harvinaisin tilaisuus saavuttaa henkinen täydellisyys. Mutta minulle on jäänyt vain suru, koska minä, jolle tämä suuri mahdollisuus on annettu, menetin sen, koska en koskaan palvonut Jumalaa, Krishnaa! Voi, kenelle kertoisin tämän epäonnen tarinan?

    'samsara' 'samsara' kari' michhe gela kala
    labha na ha-ila kichhu, ghatila janjala [2]

    (2) Elämä toisensa jälkeen on kulunut tässä aineellisessa maailmassa, kaikki aikani on mennyt hukkaan (materialistisen perhe-elämän orjuudessa). En ole saanut yhtään mitään ja olen kokenut vain ongelmia ja huolia.

    kisera samsara ei chhayabaji praya
    ihate mamata kari vrtha dina yaya [3]

    (3) Millainen maailma tämä on? Se on kuin taikurin illuusio (kuin taikalyhdyn esitys, jossa silmieni edessä leikkii lukuisia varjoja ja optisia illuusioita). Koska olen itsekkäästi kiintynyt tällaiseen kangastukseen, pidän tämän maailman ohimeneviä illuusioita ”minulle” ja ”minun” kuuluvina. Näin päivä toisensa jälkeen kuluu turhaan.

    e deha patana ha'le ki rabe amara?
    keha sukha nahi dibe putra paribara [4]

    (4) Mitä minulle jää jäljelle, kun tämä ruumis kaatuu kuolleena maahan? Silloin eivät poikani eivätkä rakkaimmat läheiseni pysty antamaan minulle minkäänlaista onnea.

    gardabhera mata ami kari parisrama
    kara lagi' eta kari, na ghuchi la bhrama [5]

    (5) Teen joka päivä kovasti töitä kuin aasi, ja silti ihmettelen, kenen vuoksi yritän niin kovasti? Olen edelleen niin monien illuusioiden vallassa!

    dina yaya michha kaje, nisa nidra-vase
    nahi bhavi marana nikate achhe vase [6]

    (6) Tuhlaan jokaisen päiväni turhiin ja merkityksettömiin asioihin, ja yöni kuluvat unen vallassa. Enkä ajattele hetkeäkään koko vuorokauden aikana, että kuolema on aina läsnä.

    bhala manda khai, heri, pari, chinta-hina
    nahi bhavi, e deha chhadiba kona dina [7]

    (7) Elän huoletonta elämää: syön, ulkoilen, pukeudun haluamallani tavalla, mutta en ajattele sitä, että jonain päivänä minun on luovuttava tästä kehosta.

    deha-geha-kalatradi-chinta avirata
    jagichhe hrdaye mora buddhi kari hata [8]

    (8) Sydänparkaani piinaavat jatkuvat huolet toimeentulostani ja huolet, jotka johtuvat kehostani, kodistani, vaimostani, sukulaisistani ja julkisista velvollisuuksistani. Nämä huolet aiheuttavat minulle kärsimystä ja tuhoavat järkeni.

    haya, haya! nahi bhavi—anitya e saba
    jivana vigate kotha rahibe vaibhava? [9]

    (9) Voi, voi! Miten valitettavassa tilanteessa olenkaan! Olen uppoutunut näihin ongelmiin ajattelematta, että ne ovat lyhytaikaisia ja katoavat pian unholaan. Mitä aineelliselle omaisuudelleni tapahtuu kuolemani jälkeen?

    smasane sarira mama padiya rahibe
    vihanga-patanga taya vihara karibe [10]

    (10) Kun ruumiini heitetään polttohautausmaalla olevaan kuoppaan, se vain makaa siellä liikkumattomana. Varikset, korppikotkat, muurahaiset ja madot kerääntyvät paikalle ja herkuttelevat sillä!

    kukkura srgala saba anandita ha'ye
    mahotsava karibe amara deha la'ye [11]

    (11) Kulkukoirat ja shakaalit iloitsevat, juhlivat ja herkuttelevat ruumiillani.

    ye dehera ei gati, tara anugata
    samsara-vaibhava ara bandhu-jana yata [12]

    (12) Katsokaa, tämä on tämän aineellisen ruumiin lopullinen kohtalo! Ja hämmästyttävää on, että kaikki maalliset saavutukseni, kotini, perheeni ja ystäväni tulevat kokemaan saman kohtalon!

    ataeva maya-moha chhadi buddhimana
    nitya-tattva krsna-bhakti karuna sandhana [13]

    (13) Siksi rukoilen jokaista järkevää ihmistä: hylätkää kaikki nämä māyān luomat kangastukset ja etsikää puhdasta omistautumista Jumala Krishnalle, sillä se on ainoa ikuinen totuus!

    hjg


  • h.h nav Guru Kripa

   Herra Brahma ei luo eläviä olentoja.Luomisen alussa hän saa voiman antaa erilaisia ruumiinmuotoja eläville olennoille heidän edellisenä aikakautena suorittamiensa töiden mukaisesti.

   Brahmajin velvollisuus on herättää elävät olennot unestaan ja johdattaa heidät täyttämään oikeat velvollisuutensa.

   Brahmaji oli synnitön,ja sen vuoksi hän uskollisesti noudatti Herran neuvoa"tapas"tapas",ja tyytyväisenä Herra myönsi hänelle toivotun tuloksen.

   Ainoastaan rakkaus yhdistettynä itsekuriin voi ilahduttaa Jumalaa,ja niiden avulla elävä olento voi saada osakseen Herran täydellisen armon.

   Brahmaji ei luo erilaisia olentoja omien oikkujensa mukaan,vaan hänelle on uskottu tehtävä antaa eläville olennoille erilaisia kehoja,joiden mukaisesti he voivat toimia.

   Tästä huolimatta Brahma ymmärtää,että hän on vain Herran (Krishnan)instrumentti,eikä hän suinkaan luule itseään Korkeimmaksi,Kaikkivaltiaaksi Jumalaksi.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   158
   2257
  2. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   107
   1787
  3. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1771
  4. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   76
   1168
  5. Kassatyttö uhittelee Venäjälle

   "Tie ulos Ukrainan sodasta on se, että Venäjä lähtee ulos Ukrainasta" https://www.is.fi/politiikka/art-2000009120864.html
   Maailman menoa
   305
   815
  6. Missä Stefu?

   Onko kukaan kuullut miten Stefanilla menee? Huolestuttaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   790
  7. Anna-Reetta laukoo tämän tiukan kriteerin miehelle: "Jos ei osaa, ainakin haluaisi..."

   Hmm, onkohan Anna-Reetta etsimässä puolisoa vai työntekijää tilalleen… ? Tilalla on sukupolvenvaihdos tulossa ja tuleva emäntä on nyt isäntää vailla.
   Maajussille morsian
   6
   774
  8. Suomen sotilasta ei pidä lähettää aseineen ulkomaille!

   ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005392633.html -, otsikoituna näin: "Suomen armeija ei voi harjoitella Ahvenanmaalla –puolustusministeriö pitää
   NATO
   317
   723
  9. Saako mies olla alasti musiikkivideossa vai onko tämä varattu vain naisille?

   Pete Parkkonen sai kommentteja ja jopa seksuaalista häirintää osakseen, kun hän esiintyi eroottisesti omalla "Kohta sataa" -musavideollaan, ohjauksest
   Maailman menoa
   23
   678
  10. Kepun kannatus enää 10 prosenttia

   Ylen tuoreessa gallupissa kepun kannatus oli mittaushistorian alin eli 10,4 prossaa. Persut on nousussa. Kokoomus suurin. Kauhavan ministeri saa p
   Kauhava
   84
   637
  Aihe