tultiin pariisista

??????????

tultiin just eilen pariisista. oltiin siel viisi päivää ja kierreltiin kävellen paljon ja ympäri pariisia. tää kaupunki oli kyllä pettymys. paskasta joka kaupungin osassa. CDG lentokenttä ihan perseestä, olemme matkustaneet ympäri maailmaa siel sun täällä, mut tää oli pahin lentokenttä, sekasotku koko paikka.ja ne kuuluisat crepes pannarit - veden makuisia letttuja mis valitsemaasi täytettä, yäk. kaupungin osissa ei paljon mitään muuta eroo ku ihmis "rotu". eiffeli oli näkemisen arvoinen, varsinkin pimeellä. jonoa on sitten JOKA paikkaan.

7

1398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jäädä kotiin

      Mitäs menette ulkomaille. Ei siellä ole mikään kuin kotona.

      • ????????

        on kuule matkusteltu ympäri maailmaa niin paljon et kyllä tiedän mistä puhun.


    • ihana paikka:)

      Itse odotin että niin kauan haaveissa ollut kohde olisi pettymys, mutta ei todellakaan! Ilma oli vähän viileä, mutta juuri sopiva kaupungilla vaelteluun. Kaikki tärkeimmät nähtävyydet kierrettiin, shoppailtiin ja syötiin hyvin. Suurkaupungissa liikkuminen oli yllättäen tosi helppoa ja voin todella suositella kaupunkikohteena kaikille! CDG oli kieltämättä kolkko paikka, mutta ei kai sinne lentokentän takia mentykään;)

      • blop

        CDG on hulvaton paikka. Ainakin se terminaali, jossa on ne "putket". Ihan kuin olisi jossain scifi-leffassa, kun niitä putkia pitkin kulkee. Se koko lentokenttä pitää vaan ottaa huumorilla.

        Pariisi on yksinkertaisesti ihana! Tottakai se on ihan yhtä paskainen ja likainen kuin muutkin suurkaupungit. Mutta Pariisissa onkin kyse fiiliksestä. Kaikki ei sitä ikinä ymmärrä. Silloin kannattaa mennä vaikka Berliiniin ja jättää Pariisi muille.


    • Hmmm?

      En nyt mitenkään väheksy teidän kokemusta, mutta että paskasta, sekasotkua? Tokikin jos siisteys ja järjestelmällisyys ovat tärkeitä, voi boheemimpi meininki aiheuttaa nikottelua, ja huomio voi kiinnittyä korostuneesti näihin asioihin. Mutta entä arkkitehtuuri, tunnelma, historian kerrokset, ja eurooppalaisuuden kulttuuri-ikonit, kuten kahvilakulttuuri nyt pese sen kaupungin kasvot muulta ns. epähygieenisyydeltä? Mikä on oikeasti tärkeää? Hygieenisyys vai tunnelmallinen ja kulttuurihistoriallinen rikkaus?

      • matkaaja

        minä olen kyllä samaa mieltä että pariisi likainen, esim. monen kahvilan lattiat ja wc:t hirveässä kunnossa. pariisi on liian kehuttu paikka ja kyllä sitä historiaa löytyy paremmistakin paikoista. ruoka on myöskin liian kehuttua.


    • Realismi

      Reissuun lähtiessä aina ei voi kaikkea tietää ja se on se seikkailun suola. Mutta esim. Pariisin voi mielessään etekäteen kuorruttaa glamourin, Houte-Couturen, esteettisyyden ja kulttuurihistoriallisten monumenttien Paratiisiksi. Oikeasti sehän on yhtäaikaa miljoonien ihmisten jokapäivänen kotikaupunki ja 60 miljoonan joka vuosi sinne vaeltavan turistin kohtaamispiste. Turistit ovat käymässä ja meitä toki yritetään rahastaa, ja viihdyttää, mutta pariisilaiset elävät siellä myös omaa arkeaan, eikä kaikkea ole joka kohdiltaan meitä turistejä varten miellyttäväksi puunattu ja stailattu. Pettymykset ovat ennakko-odotusten tilaamia kokemuksia. Iloiset yllätykset ovat ennakkoluulottomuuden ja seikkailunhalun luomia ikimuistoisia kokemuksia. Ja sitä saa, mitä mielessään tilaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      181
      1633
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      59
      1125
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      55
      917
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      801
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      131
      793
    6. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      758
    7. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      38
      741
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      689
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      664
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      629
    Aihe